Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orreman

Medlem
 • Antal inlägg

  108
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Så vilken skulle ni välja i mitt fall? [inlägget ändrat 2009-08-09 19:16:52 av Orreman]
 2. Tack båda för svaren!! Som Cicilia skriver, mycket handlar om batteritid och vikt. Kanske borde ha sagt det, men jag äger en mini-PC från HP redan som är mycket portabel och har väldigt lång batteritid. Tanken med denna är väl mest att den ska kunna ersätta min stationära till det priset jag var ute efter (6000 kr). Processorerna verkar vara oskiljaktiga, men när det gäller grafik och RAM-minne så kan det vara viktigare. Att den dyrare har 1 GB mer minne spelar ingen roll, men frekvensen på de minnerna ligger på 1067 Mhz medan frekvensen "bara" ligger på 800 på den billigare. Vid kontorsprogram och surfing påverkar detta självklart inte, men eftersom det ingår gratis uppgradering till Windows 7 om jag köper en dator på Elgiganten eller PC City och jag även är intresserad av att kunna köra program som Vegas, Photoshop och vissa spel, kan detta vara en betydande faktor... Utifrån den summeringen, hur blir utslagen från erat håll då?
 3. Tjena! Är inne på att köpa mig en laptop nu till hösten eftersom jag flyttar till USA och inte orkar släpa med mig mitt monsterbygge till stationär datorn dit. Eftersom det gäller studier mestadels har jag begränsat min budget till 6000 kr... Har stött på ett problem gällande 2 datorer. Den ena; Compaq Presario CQ61-225so (http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbara-datorer-hemma/PRESCQ61225EO/compaq-presario-cq61-225so?Selected=Specifications#tProductTabcontent) http://tinyurl.com/ne5bgo kostar 5790 kr och den andra; Acer Aspire 5738Z (http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbara-datorer-hemma/ASLXPAR0X131/acer-aspire-5738z-kraftfull-nyhet?Selected=Specifications#tProductTabcontent) http://tinyurl.com/n4yvs6 kostar 5990 kr. "Problemet" är att den lite dyrare varianten har en Intel Pentium M T4200 processor medan den lite billigare har en Intel Dual-Core Mobile T4200 processor. I praktiken bör Dual-Core vara snabbare, men vad jag har förstått det som är Intel Pentium M T4200 processorn nyare, vilket gör att prestandaskillnaden är minimal. Dessutom är det betydligt mer och snabbare RAM-minnen på den dyrare samt större hårddisk, medan den billigare har ett Nvidia-kort som jag tror överträffar den andra datorns Intel GMA 4500M grafikkort. Vet inte riktigt hur jag ska välja här... Skiljer 200 kr i pris så det spelar ingen roll. Frågan är vad jag tjänar på prestandamässigt... Någon som har några idéer eller tankar? Kolla gärna in länkarna ovan för närmare specifikationer av de båda produkterna! Tack! Moderator har redigerat texten och lagt till klickbara länkar, dom ursprungliga fungerar inte på rätt sätt. //gästen - Moderator för Bärbara datorer [inlägget ändrat 2009-08-09 16:14:59 av //gästen]
 4. Hej! Jag har Guitar Hero III på datorn och har köpt 2 st trådlösa gitarrer som passar till PS2. Köpte sedan denna adapter: PS28PSX CONVERTER TO PC USB (http://www.koniggaming.com/ps3.html) översta bilden på hemsidan. Jag installerar drivrutinerna som kommer med adaptern, sätter i adaptern i datorn, väntar tills det står att maskinvaran installerats korrekt och pluggar sedan i de små trådlösa dosorna som skickar signalen mellan gitarren och konsolen (i detta fall PC:n). enligt instruktionerna funkar allting nu, men jag kollar även i kontrollpanelen där det står att både gitarrerna är ikopplade och att allting fungerar som det ska. Jag kör igång Guitar Hero III, men nu vägrar gitarrerna styra någonting i spelet. Enda sättet att komma vidare på något sätt ät via tangentbordet. Jag har installerat om spelet, startat om datorn, provat att starta spelet från första början med bara gitarrerna inkopplade och tangentbordet utdraget. Resultat: funkar fortfarande inte. Och ja, jag har satt på gitarrerna så att signaler ska skickas! Någon som vet hur jag ska fixa detta problem? Kör på en riktig värsting till gamingdator, så hårdvaran ska inte vara för svag. Operativsystem: Windows XP Professional. Snälla HJÄLP!!!
 5. Att tillägga: Det funkar att se film på båda skärmarna samtidigt, bara man använder olika mediaspelare...
 6. Vi har just provat att installera den, men det funkar fortfarande inte... =(
 7. Har inte provat att se film i samtidigt på de båda skärmarna. Men eftersom man kan se film klonat på skärmarna samtidigt så borde man ju kunna göra det även när man utökar till den andra skärmen.. Eller...? =P Då kanske man ska ta och uppdatera DirectX... Men eftersom kortet är sprillans nytt, kommer det inte med den senaste versionen då? Verkar ju mysko... Eller i början så hoppade hela mediaspelaren halvvägs ut ur skärmen när vi körde igång spelet, men då ändrade jag till en högre upplösning i spelet, och då låg mediaspelaren på plats igen, men fortfarande ingen bild, utan bara ljud...
 8. Tja! Hjälpte för 2 veckor sedan en kompis att installera ett nytt grafikkort med stöd för 2 skärmar. Han vill nämligen kunna spela spel på den ena (19") och kolla film på den andra (17") samtidigt. Men han har stött på lite komplikationer. Vi installerade alla drivrutiner korrekt, och använde sedan inställningen "utöka windows-skrivbordet till denna bildskärm". Allting funkade bra tills vi skulle prova lite med att använda de båda skärmarna samtidigt... Vi satte igång en film på den mindre skärmen. Samtidigt som filmen rullade så satte vi igång ett spel. Men så fort spelet startades så blir bilden svart på filmen, men ljudet fortsätter att rulla. Detta händer även när man kollar klipp på youtube och liknande. Har provat olika mediaspelare också som VLC, windows mediaplayer etc, men inget funkar. Någon som vet vad detta kan bero på och hur man fixar det? Tacksam för svar!
 9. Ser att denna tråd är lite gammal, men jag vill ändå komma med en liten åsikt (eller vad man ska kalla det). Köpa ihopbyggda datorer tycker jag är slöseri med pengar! Köp delar ist och bygg ihop själv så får du mycket bättre prestanda till ett lägre pris. Det är faktiskt stor skillnad. Visst, många skulle säga att man inte får den support man behöver och garanti, men jag har gjort detta i flera år, och jag har aldrig haft några problem med att kunna lämna tillbaka trasiga delar, få support etc. Dessutom är det inte så svårt att bygga dator som många tror och man lär sig en hel del på köpet Jag har till och med börjat tjäna pengar på att bygga ihop datorer åt andra och installera drivrutiner etc... Bara en liten slutkommentar för andra som råkar titta in på denna tråd...
 10. Precis! Jag kanske förklarade lite dåligt innan, men du löste det på egen hand ändå! Ett litet tips inför framtiden är att om det skulle vara så att du tankade en film och en undertext å vill ha dem i samma fil, så tveka inte att använda VirtualDub. Men jag rekommenderar då ett codec-paket från DivX (som jag tror finns på DivX hemsida om jag inte missminner mig) så att filmerna med den inbrända texten inte tar upp hela utrymmet på hårddisken. Lycka till med filmen!
 11. Mycket möjligt att det finns, men i testandets stund var det inget jag tänkte på, utan jag valda att bränna in texten ist vilket tar ca 20 min (skiljer sig dock väldigt mycket hur stor filen är + vad man har för komponenter i burken) och sen funkade allting super!
 12. Det hade jag provat men det funkade inte.. Löste sig dock sent i går kväll... Jag gick in på www.pandasoftware.com och hittade där ett verktyg som kunde hjälpa till att ta bort den trasigt avinstallationen. Sedan installerade jag om panda 2008, avinstallerade det på vanligt sätt och installerade sedan panda 2009:)
 13. Sedan är det bara att bränna över avi-filen med den inbrända texten i nero eller liknande på en dvd!
 14. Alla program som jag har nämnt är gratis! Jag har tidigare provat att bränna över en mapp med filmen (i avi-format) och texten i samma mapp med samma namn som filmen. Min dvd-spelare klarade av att koppla ihop textfilen med filmen automatiskt, men kvalitén på texten blev dock inte så bra.. å, ä, & ö blev konstiga tecken eller andra bokstäver och texten blev något pixlig. Vad jag vet så kan du inte streama din film som du bränner in text på i virtualdub till dvd-format. Det blir helt enkelt en kopia av den avi-fil som du har från början, men nu ligger dock texten inbränd på den. Om du inte vill komprimera den så är det bara at skippa det steget i instruktionerna som jag skrev innan och då kan du även för den här gången skippa att ladda ner codec-paketet. Jag föreslår alltså att du laddar ner virtualdub och vobsub. Installera vodsub som jag beskrev innan, och använd sedan virtualdub för att bränna in texten utan att komprimera den. Kommer funka prima och det tar inte så lång tid!
×
×
 • Skapa nytt...