Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jumpen

Medlem
 • Antal inlägg

  573
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! Är det någon skinnad mellan att en bil kör in i en bergvägg i 50 kr/h eller krockar med en bil som också den kör 50 km/h ?
 2. Hej! När jag ska installera en drivrutin till skrivaren i Ubuntu så frågar den efter ROOT Lösenord. Vad är det ? Det är inte mitt adminkonto och dess lösenord. Tack på förhand.
 3. Jag är ny Ubuntuanvändare och har stött på ett problem. Jag har installerat Ubuntu 10.04 på en Fujitsu Esptimo bärbar dator och allt fungerar perfekt. Jag är helnöjd ! Mycket snabbare och stabilare än Windows. Nu till min fråga. Det går inte att köra högre upplösning än 1024 * 768 i 4:3 format. Finns det någon "standard-drivrutin" man kan ladda ned för att kunna köra med högre upplösning ? Jag har en 19" wideskärm och på Fujitsus hemsida hittar jag inget för Ubuntu.... Tack på förhand.
 4. Hittade lite tips på: http://www.villaportalen.se/forum/villa/luftvaermepump-problem-2923.asp Kartongen och köra kyla verkar vara minst arbetskrävande. Lustigt förslag från leverantören det där med "Tipset jag får av installatören är just hårfön i kombination med ett hästtäcke"
 5. För att få bort lukt måste man oftast använda lösningsmedelsbaserad färg ("patentfärg"). Dvs de vattenlösninga duger inte då den släpper igenom lukt. Dessa färger vill målare inte använda vad jag förstår. Vi har säkert någon målare här som kan säga sin mening.
 6. Inte alls. Du har varit till mycket hjälp många gånger och jag tycker att du har mycket genomtänkta åsikter även om jag kanske inte håller med dig i allt. Ok, vi bor inte grannar. Det gör mig inget....Men jag håller så f_n inte med I min morgontidning så är det dock vanligast med insändare om hundbajs som inte plockats upp. Inte rökare som stänger in sig i sina lägenheter.
 7. Skärp dig. Rökare är inte bara en sanitär olägenhet. De är dessutom en brandrisk och en stor börda för sjukvården..... Din frihet bygger väl inte på rökat får jag hoppas!
 8. Varför blir du så upprörd ? Har inte fastighetsägaren rätt att bestämma om hur dennes fastighet ska brukas. Vill fastighetsägaren inte att hyresgästerna ska röka inne i bostaden så tycker jag att det ska stå denne fritt att besluta om detta. Det är bara en reflektion och inte en åsikt. I liknelsen med att man inte ska få dricka sprit i sin lägenhet så är det betydligt enklare för fastighetsägaren att kräva hyresgästen på ersättning om något blir förstört. Dvs man hamnar inte i en diskussion om normalt slitage i dessa fall. Det är bara ett konstaterade om hyresgästens ansvar och därmed skadeståndsskylldighet och inte en åsikt. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så tror jag inte att rökarna inte är villiga att betala för saneringen efter sig. Detta då det inte är förbjudet att röka inne, det är någorlunda normalt att en rökare röker inne i sin lägenhet och att jag därför antar att hyresgästen hävdar att dennes tobaksrökning i lägenheten ska betraktas som normalt användande av lägenheten. [inlägget ändrat 2009-10-12 21:32:20 av Jumpen] [inlägget ändrat 2009-10-12 21:35:35 av Jumpen]
 9. Ansvarsfrågan är mycket enklare om någon slår sönder sin lägenhet i fyllan. Det är ett "slitage" som inte är normalt. Däremot så blir frågan mycket mer komplicerad om skadorna i en lägenhet är en lukt och därmed ett obehag. Det är inte jämförbart.
 10. Problemet är bara att ingen rökare vill betala för att flytta från sin lägenhet. De tycker att de har rätt att röka i sin lägenhet.
 11. Om ni som är negativa till förbudet skulle ha hyresfastigheter där lägenheterna måste saneras, spärrmålas osv vid en avflyttning för att er hyresgäst rökt inne - skulle ni tycka det är ok då ? Skulle ni inte vilja att ni som ägare till fastigheten skulle få bestämma själva vad som man får och inte får ? Jag är trött på rökare som tror att tobaksrökning är en mänsklig rättighet....
 12. Vuxna (tillhör väl den kategorin själv nu) beter sig väl lite fånigt åt på festivaler generellt sätt.
 13. Det finns säkert en gräns när du måste tjuvstarta för att ta rekord. Dvs att du startar innan reaktionstiden är nådd.
 14. Jumpen

  Lotus Notes

  Hej, Finns det någon funktion där man man kan hänvisa kollegors mail (ej på kontoret) tex vid sjukdom etc utan att dela ut behörigheten på e-posten eller lösenordet till notes / windows. Dvs är en kollega sjuk så ska man kunna aktivera "ej på kontoret" utan att gå in i kollegans e-post. Tacksam för svar.
 15. Glasskivor går att beställa hos glasmästeriet (tala om vad du ska ha det till så att du får rätt typ av härdat glas). Tänk dock på att det blir smutsigt väldigt fort. Det ser då bara billigt och sunkigt ut. Om man nu ska ha glas ska det vara frostat. Då syns det i alla fall inte lika lätt.
×
×
 • Skapa nytt...