Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rmblfish

Medlem
 • Antal inlägg

  221
 • Gick med

 • Senaste besök

Om rmblfish

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1969-04-15

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.kennethsvensson.com

Profil

 • Ort
  KALMAR
 1. så surt LG smart-TV hittar nätverk men inte internet kör kabel telia mediacenter router där en kabel går till min switch och ifrån switchen 2 kablar går ut, en till laptop (funkar alltid motnätet) den andra till min smartTV..har funkat ibland men inte dagen efter och jag hittar inget mönster...testat allt tycker jag... skall man köra dynamiskt eller fast IP tex? har prövat auto samt manuell inställning i TVn, även testat lite i routern menmen ;( ingen support kan hjälpa mig telia säger internet fungerar ju å vi har inte utbildning på inställningarna i admingränssnittet för routern...(!?) och LG säger TVn kopplar ju upp mot nätverket resten är nog ngt i routern... ;( anyone?
 2. HJÄLP! söker lämplig julklapp åt mor, vill kunna köra bildtelefoni med henne! (varför togs den underbara uppfinningen bort på fast telefoni?) passar två sådana smartphones och ett mobilt brebann, morsan har ju inteinternet i lägenheten...hon är helt oteknisk dessutom... eller två billiga paddor? eller två billiga laptops med bildchat? bästa billigaste hållbara lösningen som otekniske mor klarar av tips tack!? GOD JUL!
 3. hej har samma sak! samma dator 9244eu HP kopplade in extern skärm å då ser jag allt! testa antingen är det grafikkortet eller skärmen...gissar jag... ser nu att jag får blåskärm å har kört systemåterställning men ingen hjälp... tror jag installerade nyare grafikkorts driver för ngn vecka sedan har avinstallerat denna, ngt du oxå gjorde??
 4. ................... TILLÄGG: kopplade in extern bildskärm å då ser jag mkt mer av händelseförloppet, att datorn startar etc. ser nu att jag får blåskärm å har kört systemåterställning men ingen hjälp... tror jag installerade nyare grafikkorts driver för ngn vecka sedan men har avinstallerat denna oxå. antingen är det grafikkortet eller skärmen...gissar jag... skall leta reda på om det är inbyggt grafikkort eller annars hur mkt ett nytt/beg kostar... nvidida go-7-serien ...................... hejsan alles! tror datorn e stekt nu men prövar sista utvägen att fråga andra kunniga... har en HP pavillion 9244eu Laptop men när jag startade den igår var skärmen svart hela tiden förutom ca 5 vertikala färgglada linjer, jag såg även några "bluttar" mellanting mellan cirkulära/fyrkantiga områden på skärmen i ett rutmönster. hårddisken verkar jobba på som vanligt men jag får inte ens chansen att starta i safemode eller BIOS eller ngt annat så det är rätt kört... försöker bfoga bilder på skärmen har plockat lite med minnena in å ut å bytt plats etc men inte bättre... har prövat återställa systemet genom att hålla inne startknappen på datorn 60sek och ingen strömanslutning etc, ett tips som finns på HPs forum tex. är det så illa att moderkortet alt grafikkortet helt slutat fungera helt plötsligt...? går ju inte å komma åt delarna i datorn heller, enbart hårddiskarna samt minneskorten har jag lyckats komma åt... all hjälp välkommen, sista uttvägen innan jag köper ny dator. kan man sälja den till mekkunnig datorfreak för delarnas skull tro? hur mkt cirka? den är säkert 5 år (minns ej) men hade nyss kommit ut då jag köpte den
 5. ojojoj vad säger man... världsklass! självklar poäng till sådana här svar! tack så mkt. .....:::::tjingeling!
 6. attaantar att det var svårt el så har ingen tid å hjälpa mig... trodde det var två enkla rader som behövdes men kanske inte? .....:::::tjingeling!
 7. hmm kanske var svårare än jag trodde då... tacksam för hjälp, hoppades att lösningen var två korta enkla rader el ngt i den stilen.. .....:::::tjingeling!
 8. hejsan kan nästan 0 om php men har detta enkla script som en kompis tillverkat. här är koden <?php // enkel search and replace if(isset($_POST['submit'])) { $input = $_POST['input']; $out1 = str_replace("\r\n", ",", $input); //$out1 = str_replace("\n", ",", $input); $out2 = str_replace("\r\n", "###", $input); //$out2 = str_replace("\n", "###", $input); echo <<<ENDTAG <p>F&ouml;rst lista med komma mellan orden:</p> <textarea rows="20" cols="95">$out1</textarea> <p>&nbsp;</p> <p>Sen, med br&auml;dg&aring;rdarna:</p> <textarea rows="20" cols="95">$out2</textarea> <p>Tadaaa</p> ENDTAG; } else { echo <<<ENDTAG <p>Klistra in ordlistan i fältet nedan:</p> <form action="sorteraord.php" method="post"> <textarea name="input" rows="20" cols="95"></textarea> <input type="submit" name="submit" value=" kör "> </form> ENDTAG; } ?> nu skulle jag behöva en variant som tar alla orden man klistrar in i intext-rutan och som sedan skjuter ut dem liknande detta: klistrar in ordet: miljard regn vill ha ut: miljard-regn ingen svår grej om man kan det, 2 rader php el hur? .....:::::tjingeling!
 9. hur skriva ut skrivskyddad pdf? den är tydligen låst för utskrift. några bra tips? .....:::::tjingeling!
 10. hejsan! jag har vista som OS och brukar kolla film på www.hometv.se i webbläsaren internet explorer men på senare tid har det inte fungerat och ajg har pröva nästan allt men får det inte att fungera fastän jag rådfrågat support tom. webbläsaren säger att jag inte har licens för att se materialet. ngn som vet vad som fattas? har nyss om installerat nyttt OS vista igen och uppdaterat till nyaste hotfixes å annat men icke. mvh kenneth .....:::::tjingeling!
 11. hejsan finns äldre inlägg omd etta men eftersomd et händer mkt på området undrar jag vad som gäller idag. vet att det skall finnas operatörer som erbjuder adsl utan att man först har vanlig analog telefon inkopplad. vill ju hellre ha iptelefoni om leverantören även erbjuder det men då antar jag att det oxå hänger på om leverantören har egen utrustning installerad i just den telestationen som ligger närmast mitt kommande hushåll? vill ha bredband så jag kan ringa och ev kolla streamad hyrfilm via nätet men inget kraftigare behövs, ekonomin är viktigare... har ju mobilt bredband som jag behöver genom jobbet så det finns redankostnader. .....:::::tjingeling!
 12. tusen tack stefan mitt minne stämde faktiskt denna gong, skönt de få gångerna... skönt å få det bekräftat så vi kan köra vidare. ha det bäst ............................................................ www.KennethSvensson.com Making Money Online
 13. hejsan' blåste rent en äldre dator genom att starta upp i dos och köra format c: ägaren ville ha win98 ev. men jag rekar inte det då det inte supportas, inte har uppdateringar samt inte stöds av nyare program... =säkerhetsrisker å annat strul om han skall installera win xp behöver han tillräckligt med ramminne sade jag. men kan han boota direkt från installCD nu eller krävs ngn form utav dos i botten? har för mig att xp inte bygger på dos i botten...
 14. någon som vet om det finns ngn möjlighet att se kvällens eurovision song contest om man har dator, bredband och befinner sig utomlands? ola in the ark .....:::::tjingeling!
 15. hejsan i outlook minns jag att jag kunde begära kvitto på mina öppnade mail som skickats iväg. i gmail hittar jag ingen sådan bra funktion men jag minns det fanns ngt liknande service på nätet tidigare men hittar inget, någon som minns ngn helst gratistjänst? all sol ola in the ark [inlägget ändrat 2007-05-12 20:53:14 av rmblfish]
×
×
 • Skapa nytt...