Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

oktober08

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Senaste besök

Om oktober08

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1967-05-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://
 1. Nätverkskabel funkar självklart också, men för att slippa ytterligare kablar längs golvlisterna, så tänkte jag att det kunde vara praktiskt med denna lösning. Är det någon märkbar skillnad i prestanda mellan kabel och USB adapter? Funkar även denna typ av USB Wifi adapter för att ansluta sig till en mobiltelefons hotspot?
 2. Hej! Jag har lite problem med min Windows 7 dator. Nätverksikonen längst ner i högra hörnet visar att jag är ansluten till Internet, men det händer inget. Inga sidor kan visas. Detta händer då och då. Funkar det inte direkt, så brukar det funka efter att jag startat om datorn ett par gånger. Jag fick tips om att drivrutiner till chipset och nätverk skulle uppdateras, men det verkar som att det inte har kommit några nya sedan datorn köptes, tror det var 2012 eller 2013. Det är en Acer Aspire. Någon som har tips eller förslag på hur detta kan lösas?
 3. Hej! Jag vill ansluta en stationär dator till min router från Telia och jag undrar om allt jag behöver är en USB Wifi-adapter som denna från D-Link? Länk till produktsida på CDON.COM: http://cdon.se/hemelektronik/d-link-dwa-121-wireless-n-150-micro-usb-adapter-p30777844 Är det något särskilt man behöver tänka på vid köp av USB Wifi-adapter?
 4. Tack för svar! Med produktnummer, menar du det som sitter på en etikett på sidan av datorn med en nummerserie till Windows?
 5. Hej! Jag tänker byta hårddisk på en dator och har några frågor. Den nuvarande hårddisken, Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB Cache. Eftersom jag inte kan hitta en liknande, så är tanken att köpa en ny Western Digital WD10EZEX 1TB 64MB Cache. Förutom storlek på utrymme och cache, så är det också skillnad på Transfer Rate (Buffer To Disk). Funkar detta utan att det behöver göras några andra inställningar? Datorn som jag ska byta hårddisk på har Windows 7. Jag har 4 DVD skivor, kommer inte på vad det kallas nu, men jag skapade skivorna medan datorn funkade och där ska väl Windows 7 finnas. Efter att hårddisken har monterats och kopplats in, vad är nästa steg? Att slå på datorn och stoppa in den första skivan och sedan installeras allt och allt är frid och fröjd? Tacksam för tips!
 6. Jag ändrade Regedit efter att jag inte kunde starta Inkscape. Jag har gjort två systemåterställningar. Den sista funkade inte eftersom det saknades någon fil som inte hittades. Problemet kvarstår! Så himla trött på Windows 8! Tveksamt om det kommer bli bättre med Windows 10!? Finns det någon annan lösning än att ta bort allt och ominstallera Windows till fabriksinstälningar!? Misstänker att problemet har uppstått efter någon av de senaste uppdateringarna av Windows. Så problemet kanske kommer tillbaka när allt ska uppdateras på nytt? Det tar ju rätt mycket tid att ladda ner alla dessa uppdateringar och sedan ska de installeras. Och sedan måste jag väl vänta på nytt att ikonen för Windows 10 ska dyka upp igen!
 7. Använder xampp på min dator och localhost funkar utmärkt på Chrome, men inte de andra vanligaste webbläsarna. Får bara ett felmeddelande att sidan inte kan hittas. Vad beror detta på och finns det någon lösning på problemet?
 8. Tack för svar! Trots avinstallation, omstart och ominstallation så kvarstår problemet! Sökte lite på nätet och hittade något liknande fall med instruktioner för att ändre i REGEDIT, men inte det heller funkade. På tal om REGEDIT så ändrade jag något som heter HKEY_CURRENT_USER från särskilda behörigheter till läsa, men då detta inte gav något resultat, skulle jag ändra tillbaka till särskilda behörigheter, men då gick inte detta. Spelar detta någon roll för datorn ur ett säkerhets perspektiv? Några andra tips hur jag ska kunna se programmen? Hur kommer jag åt inställningarna för programmen? Tacksam för nya tips!
 9. Sedan en tid tillbaka så funkar inte programmen grafik och bild programmen Inkscape och Gimp på min dator! När jag klickar på ikonen för Inkscape, så startar det, men det syns inte. Jag kan se i aktivitetshanteraren att det är i gång och körs, men inget syns på skärmen. När det gäller Gimp så börjar programmet att ladda, men sedan svarar det inte. Har Windows 8.1 på datorn. Någon som har någon bra förklaring och lösning på det här problemet?
 10. Hej! När jag klickar på en ikon för en app på Start som Kartor, väder eller Sport, så ser jag bara en svart bakgrund ett kort ögonblick och sedan inget mer! Det visas också en ikon på aktivitetsfältet, men när jag klickar på den så händer inget! Program som jag själv har laddat ner och som visas som appar på Start funkar, men inte de andra! Vad beror detta på och hur kan fixa detta?
 11. Jag försöker att ansluta en Lenovo Android surfplatta med en D-Link DI-524, men jag får bara meddelanden om att det är autentiseringsproblem och att den inte kan ansluta eller att den tappar anslutningen efter ett kort ögonblick. Grejen är den att det funkar perfekt, när nätverket är helt öppet och oskyddat, men så fort jag aktiverar WPA-PSK, så uppstår problemen. Någon som har tips på en lösning? Jag är medveten om att DI-524 är rätt gammal, men det skulle vara kul om den funkade för lite surf då och då. Funderar på om jag har gjort fel kanske! Är det lösenordet för Preshare Key som jag ska ansluta med? För det funkar när jag ansluter med det lösenordet. Jag använde det andra lösenordet, men det är kanske enbart för att logga in till webbgränssnittet och göra ändringar?
 12. Hej! Jag jämför två datorer, där den enda skillnaden är processortyp och grafikkort. Båda har 8 Gb minne och 1 TB hårddisk. Alt 1: Intel i5 3570K NVIDIA GeForce GTX 560Ti 1GB GDDR5 Alt 2: Intel i5 3450 NVIDIA GeForce GTX 660Ti OC 2GB GDDR5 Datorn är tänkt att användas som en speldator. Utifrån mina kunskaper om hårdvara, skulle jag nog välja alternativ 2 eftersom det grafikkortet har mer minne och att det är nyare än grafikkortet i alternativ 1. Att klockfrekvensen i alternativ 2 är något lägre, spelar kanske inte så stor roll, det är tillräckligt för stora spel och det mest avgörande för en bra spelupplevelse är i slutändan ett bra grafikkort med mycket minne!? Tänker jag rätt? Har försökt jämföra GTX 560Ti och GTX 660Ti utifrån källor på nätet, men skillnaden verkar inte vara så stor. Men överlag uppfattar jag det som att GTX 660Ti är bättre!? Uppskattar tips och råd för ett bra val av dator! Tack på förhand!
 13. Hej! Jag har lyckats identifiera min hårddisk till en Western Digital av typen WDC WD5000AAKX-221CA1. Jag har också kört Data Life Guard som jag har laddad ner från Western Digitals hemsida. Jag började med en Quick Test, men den slutfördes aldrig. Istället kom ett felmeddelande upp med följande info: Quick Test on drive 1 did not complete! Statuscode = 07(Failed read test element), Failure checkpoint = 97 (Unknown test) Smart self-test did not complete on drive 1 Därefter provade jag att köra extended test, men jag avbröt detta efter 45 minuter eftersom det stod kvar på samma sector under denna tiden och inget hände. Den uppskattade tiden för testet bara ökade och ökade. Strax innan jag bröt, så var den uppskattade tiden uppe i 13 timmar. Förmodar att programmet kört fast. Det gick inte att stänga av, inte äns datorn gick att stänga av som vanligt utan jag fick hålla inne startknappen en stund för att kunna starta om. För en vecka sedan uppdaterades windows 7 och efter det blev allt värre. Grafiken i windows såg ut som Windows 98 och USB minnen gick inte att ansluta. kom bara upp en dialogruta om att enheten skulle formateras. Det kom också upp kryptiska dialogrutor kring nvvsvc.exe - pogramfel, där det bl.a. stod att begärd data inte lästes in i minnet på grund av ett I/O - fel med status kod ...... Men idag när jag var tvungen att starta om datorn(har tidigare undvikit att stänga av den pga av den långa uppstartstiden och haft den i standby läge), så ser grafiken normal ut igen som det ska göra i Windows 7, men det går inte att högerklicka på skrivbordet eller starta några program den vägen! Himla trist och tråkigt med tanke på att datorn är köpt i somras. Men jag förmodar att slutsatsen av detta är att det är fel på hårddisken och att det inte är mycket mer jag kan göra själv. Är det fel, så är det fel på den och inte kommer det att bli bättre!? Detta måste väl gå på garanti? Blir ju lite extra krångligt när jag har köpt den via nätet och måste skicka iväg den och det är ju komplicerat att vara utan dator en längre tid, för jag förmodar att detta tar tid om de ska skicka den till generalagent eller liknande!? Tacksam för svar!
 14. Hej! För ett år sedan när jag testade lite att ladda upp film och visa via egen kanal på Youtube, så kunde jag "bocka" av så att jag inte fick några förslag på liknande filmer när min egen film var slut. Men nu hittar jag inte denna funktion. Någon som vet hur man ställer in detta eller är möjligheten borta?
 15. Hej! Jag undrar om det är möjligt att kunna titta på playkanaler från TV-kanaler i andra länder från Sverige? Som det är nu så spärras man ju om man har en svensk IP-adress, men finns det något sätt att kringgå detta?
×
×
 • Skapa nytt...