Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JohanJ

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Om JohanJ

  • Medlemstitel
    Användare
  • Födelsedag 1978-10-10

Profil

  • Ort
    Koskullskulle
  1. Har nu bytt till komponent och ställde först in på 576i, visst högre upplösning men fortfarande interlaced och bara 50hz. Blev ingen större skillnad. Ändrade då till 480p, och nu flyter det på som vanligt! Det som nämns i inställningarna är edtv, det är väl någon usa-variant av hdtv. Så det verkar vara tv:ns avkodning av interlaced-signalerna som gjorde att tvn släpade efter litegrann. Och vilken skillnad det blev i övrigt på grafiken, mycket tydligare och lugnare grafik. Dock känns det ändå lite knepigt att wii bara har vanlig analog utgång, känns ju som onödigt att signalen ska omvandlas från digitalt - analogt - digitalt. Men man får väl kanske investerare i en nyare konsol längre fram.
  2. Jodå, har ändrat till 16:9, men det är ju i princip det enda som går att ändra på. Får se om det blir någon skillnad med komponent, man hoppas ju på det men är ju något fundersam.
  3. Köpte en 47" led-tv förra veckan, men har kännt att konsolen inte reagerar lika snabbt som när jag hade gamla tjock-tvn. Kan det vara pga wii-konsolen ligger steget före tvn eftersom tvn måste omvandla den analoga signalen från konsolen till digitalt? Kör för närvarande på vanlig rca, ni vet gul, röd och vit. Har beställt en komponentkabelsats med sammanlagt 5 kablar, 3 för bilden då. Blir ju bättre kvalité då, men det känns väl sannolikt att det blir likadant ändå. Eller vad tror ni?? Skrivet 2012-09-26 16:27
  4. Hej! Jag har nu installerat win 7 32-bitars på den nya disken, och allt verkar funka som det ska så här långt. Tack för alla svar, detta forum är ett bra exempel på hur det ska vara! Har inte haft tid att svara förrän nu, men jag har givetvis läst alla inlägg. Hoppas nu bara att installationen håller sig tills jag installerar nya delar i datorn. Fast då kanske det är dags för win 8??
  5. Tack så mycket för det utmärkta svaret! Nu vet jag precis vad jag ska göra. Det lutar då alltså till att installera 32-bitars tills vidare. Jag har för avsikt att uppgradera med nytt moderkort/processor/minne till vintern, så då kan man ju installera 64-bitars då! Har kört det program från microsoft som du länkade till, och det verkar som om i stort sett alla program jag vill ha fungerar med win7. En till fråga bara; kan jag fortsätta använda ntfs-filsystemet på vanliga disken, eller är det något nytt filsystem som används nuförtiden?
  6. Har just fått hem en ssd-disk och win 7 i både 32- och 64-bitars. Ska man installera 32-bitars, eller kan man installera 64-bitars? Måste man ha nya program som klarar av 64-bit? Hade tänkt börja imorgon, så kvicka svar uppskattas. Lite spec om datorn: ASUS P5K P35 Intel core2duo e8400 2gb ddrII 1066mhz 120gb ssd 1tb vanlig hd
  7. Nu är det ju iofs ett tag sen, men iaf. Av en händelse så kollade jag lite i systeminformationen och hittade lite intressant info vad gäller konflikter. På IRQ16 så finns det 6 enheter, på IRQ17 så är det fyra och på IRQ18 så är det också 4 enheter. Går det inte att fördela om det?? IRQ 2,3,7,10,11,12,14,15 och 20 är lediga....
  8. Ska kolla upp configen på diskarna lite bättre sen, men tror iaf att dom är i dma mode 6 om jag inte minns helt fel. Provkörde med hd tach, kom upp i 135mb/s i snitt, och en CPU-användning på 7%.
  9. Det är ett sånt här moderkort jag har: http://www.dustinhome.se/pd_5010109941.aspx? Tack för det snabba svaret!! Drivrutinen fick man ju skicka över på en diskett för att windows skulle kunna läsa in den under installationsfasen, så den tror jag ska vara rätt iaf. Men det låter nog troligt det där med att billiga integrerade raid-kontrollers använder processorn, ser man det på aktivitetshanteraren? Ska gå in i bios och kolla om diskarna körs i pio läge. Vilket läge ska dom helst köras i?
  10. Har ett ASUS moderkort med en Intel Core 2 Duo E8400 med 2gb ddr 1066mhz minnen samt 2 st 500gb diskar. På moderkortet så finns det då möjlighet att köra RAID på 2 diskar. Tidigare när jag bara hade en disk var det inga problem, men när jag köpte en till 500 gb disk och körde dom i RAID 0 stripning så har datorn börjat hacka så fort diskarna jobbar. Det handlar alltså om att muspekaren samt ljudet hackar. Processorn och minnena är ju hyfsat up-to-date, så det borde ju finnas datorkraft nog för att kunna hantera 2 diskar i raid-mode. Känns mer som om det blir någon krock på typ en irq-kanal eller så, men vart ska jag börja?? Eller är det lika att köpa ett separat raid-kort istället?
  11. Ok men det låter ju bra det, har 2gb ram just nu och det ska nog räcka ett tag framöver. Tack för ditt snabba svar!!
  12. Har införskaffat lite nya grejer till datorn, bland annat en intel core 2 duo, och det är väl en 64-bitarsprocessor?? Är det värt att byta till win xp pro 64bit, eller funkar det lika bra med 32?? Vista tänker jag inte ens fundera på att installera förrän sp2 eller nåt sånt har kommit ut till det.
  13. Hej!! Jag har ett litet problem. Köpte en ny dator i delar med 2 st 3,5mm uttag för mic och hörlurar i fronten på chassit. Har ett Soundblaster Audigy SE och hittar ett uttag på det som har 10 pins i rad, vet ej vad det används till samt en kontakt vart ljudkortet tar in signal från ex dvd-spelaren för att spela upp musik. I chassit så är det en kontakt med 2 rader och 5 pinnar, kombinerad för både lineout och mic. Hur gör man för att få ut ljud till uttaget?? Har även letat på moderkortet efter en kontakt som motsvarar den från chassiet, men ej hittat någon. Måste man köpa någon sorts konverterare, och isf varifrån?? Iofs så kan man ju dra en gren från baksidan av datorn, men då blir det ännu en kabel som är ivägen när man ska dammsuga.
×
×
  • Skapa nytt...