Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mållgan

Medlem
 • Antal inlägg

  1 017
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Allt postat av Mållgan

 1. Efter mitt problem med automatisk inloggning i Mozilla Thunderbird körde jag Eset Online Scanner som upptäckte några obehagligheter som Eset tog bort. Men två upptäckter kunde inte Eset ta bort. Vad kan dessa upptäckter betyda och bör jag söka upp dem och ta bort dem manuellt? Webläsaren Google Chrome avinstallerade jag i samband med Thunderbirdproblemet.
 2. Nej. Men nu gjorde jag det och då funkade det! Usch, det borde jag har provat innan jag gav upp. Hur lösenordshanteraren funkar vet jag inte men Thunderbird kanske ”anlitar” hanteraren för att använda ett lösenord? Men varför denna ”beställning” nu plötsligt krävdes står väl skrivet i stjärnorna. Tack alla!
 3. Jag har nu ändrat SMTP-inställningarna till de som Telenorinstruktionen anger. Serverinställningarna för inkommande post är de som Telenor anvisar. Men fortfarande måste jag logga in varje gång jag öppnar Thunderbird och jag hittar inte var detta kravet kan tas bort. Se bild. Konstigt att det kravet plötsligt dök upp får någon dag sedan. Något fel på serverinställningarna för inkommande post tycks det ju inte vara eftersom Thunderbird kommer in i servern för inkommande post och hämtar posten in till Thunderbird.
 4. Tack för tipset men "Verktyg-Kontoinställningar-Utgående Server-Redigera" visar det på bifogad bild.
 5. Jag har Telenor som internet- och epostleverantör och Mozilla Thunderbird i datorn. Mozilla hämtar den inkommande posten från webmailen hos Telenor. Plötsligt måste jag logga in i Mozilla Thunderbird varje gång jag öppnar programmet. Jag hittar ingen inställning där jag kan ange att jag inte ska behöva logga in varje gång jag öppnar programmet. Någon som kan hjälpa mig med detta?
 6. Jag använder Adobe Photoshop Elements 14 utan problem i min Windows 10-laptop.
 7. Det tycks vara knepigt att använda version 5.0 i en Windows 10-dator. https://community.adobe.com/t5/Photoshop-Elements/Running-Adobe-Photoshop-Elements-5-0-in-Windows-10/td-p/9423325
 8. Efter nästan 90 minuter avslutades återställningen med lyckat resultat. Puh.
 9. För ca 45 minuter sedan startade jag en systemåterställning i min W10-laptop till en vecka gammal återställningspunkt och nu tuggar återställningen på med skärmbilden ””Vänta medan dina filer och inställningar återställs. Systemåterställlning återställer registret .....”Jag börjar bli orolig. Jag har gjort det här några gånger tidigare och då har det inte alls krävt den här tiden. Vad göra?
 10. Den försämrade kvaliteten på film B torde väl bero på att filmen efter rendering vanligen blir en mer komprimerad fil i jämförelse med hur hårt film A är komprimerad?
 11. Om du är helt novis i ämnet kanske det bästa är att ta med dig hårddisken till en lokal datorbutik och fråga om de kan ställa en diagnos mot en rimlig summa pengar. Annars finns det ju olika recoveryprogram som man kan skaffa och köra själv.
 12. Här beskrivs fenomenet. https://www.enkelteknik.se/spara-bilder-som-jpeg-istallet-for-heic-iphone
 13. Jag har en Iphone 7 och det tycks vara efter den senaste OS-uppdateringen som kamerafiler skapas i formatet HEIF , ett format som mitt Adobe Photoshop Elements 14 inte tar emot. Jag har nu konverterat kamerans HEIF-filer til jpg-filer efter att ha kopierat in de senast tagna bilderna till datorn. Jag har också ändrat i Iphonens inställningar så att kamerafiler i fortsättningen ska skapas som jpg-filer enligt beskrivningen i länken ovan. Vadf kan orsaken vara till att använda HEIF-filer, förresten?
 14. Men klarar DVD Shrink formatet 16:9 så att outputfilmen blir i 16:9-format?
 15. Sonen bor i en bostadsrättsförening med Comhem som TV-kanalleverantör. Lägenheten har tre-hål-i-väggen för TV (antennkabel därifrån in till TVn och en annan antennkabel till TV-digitalboxen via antennkabelsplitter). Dessutom går (gick, se nedan) en hdmi-kabel från boxen till TVns hdmi-ingång. De kanaler, som föreningen abonnerar på levereras in till TVn från vägguttaget direkt in till TVn via antennkabeln. De kanaler, som sonen abonnerar på, kommer till digitalboxen från vägguttaget via antennkabel och från boxen till TVn via hdmi-kabel. Men detta ändrades för några veckor sedan när digitalboxen havererade. Sonen köpte då från Comhem en ”Com Hem Tv HubFiberKoax” till vilken dels antennkabel från väggen går in, dels nätverkskabel från fiberuttaget i väggen går in. Comhem har börjat leverera TV-signaler även in till lägenheternas nätverksuttag dit även internetleverantören (inte Comhem) skickar internetsignaler. Antennkabeln från väggen behöver inte kopplas in i hubben men TV-bilden blir något bättre om så görs. Hubben ansluts också till lägenhetens trådlösa nätverk vilket möjliggör att hubben kan anslutas till nätverksuttaget trådlöst. Så har sonen gjort eftersom nätverksuttaget finns i ett rum där inte hubben är placerad. Hubben ger också utökade möjligheter jämfört med den gamla digitalboxen.
 16. Min gamla IPad sitter fast i ett fodral. Hur tar jag bort fodralet som sitter fastmonterat i paddan och låses fast på paddans baksida med en liten kromad ring?
 17. Jag har använt Freemake VC, köpt version, under flera år, inte minst för att skapa mp3-filer med diverse videofiler som input men också för att klippa i videofiler mm.
 18. Freemake Video Converter klarar detta men för att dela en fil till tre behövs tre körningar med huvudfilen som inputfil.
 19. Kan det här vara något vettigt? https://sensorstechforum.com/mole-file-virus-remove-restore-data/
 20. Men nätverksboxarna är väl elanslutna och på så sätt kan de väl de slås ut av ett blixtnedslag? Åtminstone var vår fiberbox elansluten i den villa vi flyttade från för några år sedan.
 21. Jag har levt i tron att fiberoptik inte leder blixtnedslag men läser nu följande om ett blixtnedslag i en by i Norrland: ”Fiberkonvertern hade exploderat. Datorer, TV-apparater ...... och en hel del annan elektronik förstördes i ett enda ögonblick.” Men det är väl elledningen till fiberkonvertern som var boven i dramat? Frågan uppkommer om hur det förhåller sig t ex i en bostadsrättsförenings byggnad där fiber går in i byggnaden och där fördelas ut till ett antal lägenheter i vilka fibern går in i en fiberbox som är elansluten. Kan dessa fiberboxar explodera om blixten slår ner där byggnadens ”ingångsfiber” finns?
 22. Har du provat med rengöring/bläckspolning av skrivarhuvudet? Den funktionen borde du komma åt genom att i menyn, där du skriver ut ett dokument/mail, välja "Underhåll" ed. Under årens lopp har åtminstone mina skrivare behövt denna underhållsåtgärd då och då.
 23. Det förekommer ju att bostadsrättsföreningar genom styrelse- eller stämmobeslut ålägger bostadsrättshavarna att sköta föreningens mark (t ex gräsmattor), byggnadsdelar (snöskotta tak ovanför marklägenheters entréer) mm (trappstädning ser man också förekomma), men sådana beslut har ingen bindande juridisk verkan. Bostadsrättshavaren kan vänligen men bestämt avböja ett sådant "erbjudande". Jag har haft anledning(ar) under årens lopp att gå till botten med den frågan. Och jag känner inte till, eller tror att det finns, något ursprungligt upplåtelseavtal i vilket förening ålägger bostadsrättshavare att sköta föreningens tillgångar.
×
×
 • Skapa nytt...