Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mållgan

Medlem
 • Antal inlägg

  892
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  13

Mållgan vann dagen: 7 Maj

Mållgan hade det mest gillade innehållet!

Om Mållgan

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. .. och Cream förstås.
 2. Kvalitetsrock a la Thin Lizzy, Led Zeppelin, Deep Purple och Lynyrd Skynyrd.
 3. Mållgan

  Filer

  Det låter som om text ska skrivas in i rutan. Kopiera texten från pdf-filen och klistra in texten i rutan.
 4. Mållgan

  Byta ut hårddisk mot en SSD-disk

  Tack för input med en del vinklingar.
 5. Mållgan

  Byta ut hårddisk mot en SSD-disk

  Tack. Då blir det att beställa men först att ta i anspråk min snart ankommande Lenovolaptopen med 512 GB SSD-disk dit innehållet i min strulade W7-laptop ska in (exkl operativsystemet).
 6. Mållgan

  Byta ut hårddisk mot en SSD-disk

  Vid kloningen blir väl innehållet på den gamla C-disken (från vilken kloning sker) kvar intakt så om det inte funkar så finns ju C-disken kvar från vilken jag i så fall kan skapa en C-diskkopia i t ex AOMEI Backupper som jag sedan recoverykör till den nya SSD-disken. För säkerhets skull kan jag ju skapa denna C-diskkopia innan jag klonar.
 7. Mållgan

  Byta ut hårddisk mot en SSD-disk

  Exakt. Jag menar en diskbackupkörning och då blir det väl som du säger att det fungerar om den nuvarande C-diskens använda utrymme inte är större än totalutrymmet på den nya SSD-disken.
 8. Mållgan

  Byta ut hårddisk mot en SSD-disk

  Ja, t ex Crucial har det men jag är inte säker på att hårddiskleverantörernas kloningsprogram beaktar att den nya SSD-disken är av mindre total storlek än den som ska ersättas. Därför tänkte jag att det kan komma att krävas partitionsarbete.
 9. Min hustru har en Acerlaptop med C-hårddisken 448 GB, varav 347 är ledigt enligt "Mina dator". Min tanke är att byta ut C-disken till en SSD-disk på ca 250 GB. Det utnyttjade utrymmet på nuvarande C-disken, 101 GB, skulle rymmas på en sådan SSD-disk. Följande borde kanske fungera? 1. Jag skapar två partitioner på den nuvarande C-disken; en partition på exempelvis 150 GB som innehåller det nuvarande nyttjade 101 GB. Den andra partitionen innehåller inga data. 2. Jag skapar en spegling av partitionen 150 GB med hjälp av t ex programmet AOMEI Backuppper och sparar speglingen på en extern hårddisk. 3. Jag demonterar den nuvarande C-disken från datorn. 4. Jag monterar den nya SSD-disken i datorn. 5. Jag kör en recoverykörning i AOMEI så att speglingen av den gamla C-diskens partition på 150 GB installeras på den nya hårddisken. 6. Jag slår ihop SSD-diskens två partitioner till en.
 10. Mållgan

  LÖST Windows Live Mail-IPhone och Ipad

  Oj, som ofta för mig. Ett skämmigt fel i inställningen av epostkontot! Tack.
 11. Mållgan

  LÖST Windows Live Mail-IPhone och Ipad

  Apples app. Ja, det är väl den som levereras med IPhonen. Jag följer BBs anvisningar men skicka mail funkar ändå inte. Supporten svarar bara på frågor som handlar om deras webmail.
 12. Mållgan

  LÖST Windows Live Mail-IPhone och Ipad

  "Vad är det för app du använder i iPhone?" Jag använder ingen särskild app. Jag har under "Inställningar-E-post-Konton" skapat ett epostkonto "Bredband" med samma inställningar som jag har i datorn för Bredbandepostkontot i programmet Windows Live Mail med servrar hos Bredbandsbolaget. Och när det anländer epost till det epostkontot (till BB:s webserver) så laddas eposten ner både i datorns epostprogram Windows Live Mail och i paddans och Iphonens epostkonto "Bredband". Jag kan alltså läsa samma ankommande mail i dessa tre enheter. Men inte skicka mail från paddan och Iphonen trots samma serverinställningar där som i datorn. Men det kanske beror på att Bredbandepostkontot i paddan och Iphonen inte styrs av något program i dessa två enheter? En aning stökigt att från paddan och Iphonen behöva logga in på webmailen för att skicka mail.
 13. Jag har sedan ganska länge installerat Windows Live Mail i min Iphone och i min Iphone och har även WLM i datorn. Det är inga problem med att ta emot mail i paddan i Iphonen men jag lyckas inte skicka mail från dessa två enheter, i vilka jag registrerat samma utgående epostuppgifter som i datorn. Jag har Bredbandsbolaget som operatör. Jag har inte brytt mig i denna olägenhet hittills men skulle gärna vilja åtgärda. Värdnamn för server för utgående post: smtp.bredband.net Använd SSL: Ja Autentisering: Lösenord Serverport: 1025 (funkar i datorns WLM. Däremot funkar 465 inte där trots att 465 är standardporten). 465 funkar inte heller i paddan eller i iPhonen. Det funkar inte heller om jag anger Nej för SSL. Någon med tips? P.S. Jag får inte till fet stil i mina trådars rubriker. DS.
 14. Mållgan

  LÖST Windows 10 med Windows 7-utseende

  Jag återkom nyss efter att ha assisterat en kompis vid ianspråktagandet av en ny laptop med Windows 10. W10 är ju ingenting av att vara rädd för, tvärtom. Det blir att, när jag får tid, att installera W10 på min W7-laptop som strular då och då. Den har en 512 GB-SSD-Cdisk och är vanligtvis snabb och rask.
 15. Mållgan

  Windows 10-antivirus

  En annan aspekt. Igår följde jag med en bekant till en av de stora elektronikföretagen där kompisen köpte en ny HP-laptop. Säljaren var offensiv försökte få kompisen att även köpa Miccrosoft Office, försäkring, antivirusprogram mm. Beträffande antivirusprogram påstod säljaren att gratisversionerna av antivirusprogram, t ex AVG, inte tar bort hittade virus utan lägger dessa "bara" i karantän, vilket förslöar datorn märkbart. "Det har jag aldrig märkt", kommenterade jag. Hur förhåller det sig med den saken?
×