Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mållgan

Medlem
 • Antal inlägg

  1 021
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Mållgan vann dagen: 18 Maj 2019

Mållgan hade det mest gillade innehållet!

Om Mållgan

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har en kompis samt en släkting som anser sig inkompetenta i IT-frågor och som har (haft) ovanan att klicka på rutor som dyker upp. Några slutsatser har jag dragit. 1. De läser inte ordentligt det som dyker upp på skärmen innan de klickar. 2. Ibland läser de det som dyker upp på skärmen men skärper sig inte till förståelse för innebörden utan klickar i alla fall. 3. Om de läser men, trots skärpning, inte förstår kontaktar de inte t ex mig som är läskunnig och som ofta begriper det jag läser och som ofta (dock tyvärr inte alltid) anar ugglor i mossen om jag inte begriper det jag läser. Men jag kliver i fallgropar någon gång i alla fall i brådskan istället för att borra vidare t ex genom att söka stöd i det här forumet.
 2. Cecilias anvisningar ovan: ”Det där är två filer som tillhör Avast och det är de filer som är inblandade när det gäller att Avast kan installera extra program/webbläsartillägg om du inte tackar nej till det. Du behöver inte ta bort de två filerna för de är inte skadliga och kör väl bara just när du installerar Avast.” ??
 3. Efter mitt problem med automatisk inloggning i Mozilla Thunderbird körde jag Eset Online Scanner som upptäckte några obehagligheter som Eset tog bort. Men två upptäckter kunde inte Eset ta bort. Vad kan dessa upptäckter betyda och bör jag söka upp dem och ta bort dem manuellt? Webläsaren Google Chrome avinstallerade jag i samband med Thunderbirdproblemet.
 4. Nej. Men nu gjorde jag det och då funkade det! Usch, det borde jag har provat innan jag gav upp. Hur lösenordshanteraren funkar vet jag inte men Thunderbird kanske ”anlitar” hanteraren för att använda ett lösenord? Men varför denna ”beställning” nu plötsligt krävdes står väl skrivet i stjärnorna. Tack alla!
 5. Jag har nu ändrat SMTP-inställningarna till de som Telenorinstruktionen anger. Serverinställningarna för inkommande post är de som Telenor anvisar. Men fortfarande måste jag logga in varje gång jag öppnar Thunderbird och jag hittar inte var detta kravet kan tas bort. Se bild. Konstigt att det kravet plötsligt dök upp får någon dag sedan. Något fel på serverinställningarna för inkommande post tycks det ju inte vara eftersom Thunderbird kommer in i servern för inkommande post och hämtar posten in till Thunderbird.
 6. Tack för tipset men "Verktyg-Kontoinställningar-Utgående Server-Redigera" visar det på bifogad bild.
 7. Jag har Telenor som internet- och epostleverantör och Mozilla Thunderbird i datorn. Mozilla hämtar den inkommande posten från webmailen hos Telenor. Plötsligt måste jag logga in i Mozilla Thunderbird varje gång jag öppnar programmet. Jag hittar ingen inställning där jag kan ange att jag inte ska behöva logga in varje gång jag öppnar programmet. Någon som kan hjälpa mig med detta?
 8. Jag använder Adobe Photoshop Elements 14 utan problem i min Windows 10-laptop.
 9. Det tycks vara knepigt att använda version 5.0 i en Windows 10-dator. https://community.adobe.com/t5/Photoshop-Elements/Running-Adobe-Photoshop-Elements-5-0-in-Windows-10/td-p/9423325
 10. Efter nästan 90 minuter avslutades återställningen med lyckat resultat. Puh.
 11. För ca 45 minuter sedan startade jag en systemåterställning i min W10-laptop till en vecka gammal återställningspunkt och nu tuggar återställningen på med skärmbilden ””Vänta medan dina filer och inställningar återställs. Systemåterställlning återställer registret .....”Jag börjar bli orolig. Jag har gjort det här några gånger tidigare och då har det inte alls krävt den här tiden. Vad göra?
 12. Den försämrade kvaliteten på film B torde väl bero på att filmen efter rendering vanligen blir en mer komprimerad fil i jämförelse med hur hårt film A är komprimerad?
×
×
 • Skapa nytt...