Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mållgan

Medlem
 • Antal inlägg

  846
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  12

Mållgan vann dagen: 16 december 2017

Mållgan hade det mest gillade innehållet!

Om Mållgan

 • Medlemstitel
  Flitig
 1. Installera skrivare

  Men drivrutinerna på Canons supportsida innehåller väl inte intallationsfilerna där man som steg ett i installationen väljer om man vill installera skrivaren med anslutning till ett trådlöst nätverk eller USB-anslutet till datorn?
 2. Installera skrivare

  Bockar och tackar! Då kopierar jag filerna från CD-skivan till en mapp på ett USB-minne som redan innehåller andra mappar.
 3. Installera skrivare

  Jag har en Canonskrivare med en installationsCD på vilken installationsfilerna finns, bl a en setup-fil. Kan alla filerna på skivan kopieras till ett USB-minne (till en skapad mapp där) som sedan används för installationen på en laptop, som saknar CD-enhet, genom att dubbelklicka på setup-filen, som nu finns på USB-minnet? Om svaret är ja; måste USB-minnet vara tomt i övrigt?
 4. System Event Notification Event ansluts ej

  Nej, det är datorn i vilken den trådlösa nätverksanslutningen försvinner vid varje månatlig Windows update på ca 200 MB per tillfälle. Därför uppdaterar jag nu inte med dessa månatliga uppdateringarna, vilket förstås inte är idealiskt.
 5. System Event Notification Event ansluts ej

  Har i kommandoprompten nu kört kommandot netsh winsock reset så får jag se om något elakt händer igen framöver.
 6. Min strulande Windows 7-laptop har tickat på bra nu någon månad men igår kväll dök den blå elaka pärmen upp men besked att datorn måste starta om och innan jag hann läsa innehållet vidare startade datorn om. Efter omstarten dök en ruta upp med informationen "Det gick inte att ansluta till System Event Notification Service". Jag noterade att därefter att alla systemåterställningspunkter hade försvunnit, varför jag skapade en ny. I övrigt startade datorn OK och fungerar som den ska, hittills är det väl bäst att tillägga.Vad kan ha hänt?
 7. Gratisprogrammet Freemake Video Converter konverterar videofiler till mp3-filer. Sedan finns det onlineprogram som konverterar från mp3 till wav.
 8. Spara videofilmer på Ipad?

  PlayerXtreme kanske
 9. Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  Komplettering: Det är ju noterbart att den trådlösa nätverksfunktionen försvinner efter de större månatliga Windows updatepaketen (tre st hittills) på ca 200 MB men inte som en följd av de andra "viktiga" uppdateringarna.
 10. Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  Oj, uppgradering. Hur gör jag då? Framgår det om jag köper en W10-skiva startar den?
 11. "inga nätverk är tillgängliga"

  Nej. Det har jag provat med vilket jag nämnt i ett tidigare inlägg.
 12. Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  Mörkret är ju att behöva ominstallera alla program.
 13. Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  OK och tack. Men vad händer om jag slutligen står ihop de två partitionerna till en partition och benämner den C? I den partitionerna finns då både W7 och W10. Om jag i det läget startar W10 kan väl inte programmen, som finns installerade med W7, öppnas och användas i W10?
 14. Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  I en annan lång tråd har jag beskrivit hur min Windows 7-laptop förlorar den trådlösa nätverksfunktionen efter varje månatlig Windows uppdateinstallation. Präglat mer av önskemål och förhoppning än av djupare kunskap spekulerar jag i möjligheten att installera W10 ”ovanpå” W7, dvs installera W10 i en särskild partition på C-disken och behålla C-diskens nuvarande W7-partitioner med W7 och allt annat, bl a alla installerade program. Kul vore om jag, efter en sådan manöver, kunde använda W10 och med W10 använda de program (inkl epost), dokument och allt annat som finns i W7-partitionen. Ännu roligare vore att, efter en sådan manöver, kunna få bort W7 från W7-partitionerna men behålla programmen mm och slutligen slå ihop de två partitionerna. C-disken är en SSD-disk med storleken 449 GB varav 255 GB är ledigt enligt det som visas i ”Min dator”. I Diskhanteraren visas C-diskens partitioner så här: C 465,76 GB 2, 49 GB 611 MB System reserved Acer (C:) 449, 48 GB NTSF (Systemstart, kraschdump, logisk enhet) 17 MB Inte allokerat Vad sägs?
 15. "inga nätverk är tillgängliga"

  Jag får väl överväga om jag accepterar att den trådlösa nätverksfunktionen är borta och istället använda nätverkskabel till routern för att ansluta till internet.
×