Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dieselmannen

Medlem
 • Antal inlägg

  306
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om Dieselmannen

 • Medlemstitel
  Aktiv
 1. Jag har en kolumn som jag en gång i tiden tänkte fylla med 0,1,2 eller 3, men nu fyller jag den bara med 0 eller 1. Jag sitter och funderar vad som är snabbast av ex. SELECT * FROM BLA WHERE kolumn <> 0 och SELECT * FROM BLA WHERE kolumn = 1 Är det idé att gånger som denna att använda "=1", dvs är det någon som vet att det i detta fall är bättre?
 2. Query/Analyse Query in Database Engine Tuning Advisor. Där kan du köra din fråga och få förslag på index, och även statistic, men du skall nog bara skapa index. Bocka i de du vill skapa, oftast alla om det inte är tabeller med många insert och updates, då skall du nog fundera lite extra, för index slöar ner insert och updates.
 3. Hej, Har problem som fn, och det är att jag har en websida som har en url likande server/default.asp?minquerystring=minsidasnamn Och jag vill besöka server/minsidasnamn och inget annat. Använder Helicons gratis variant, men tro detta enkla skall fungera. http://www.helicontech.com/ Ex. http://www.helicontech.com/forum/9080-Querystring.html Tacksam för hjälp!
 4. SELECT * FROM TableA A LEFT JOIN TableB B ON B.BAid = A.Aid LEFT JOIN TableB C ON C.Cid = B.BCid WHERE A.Aid = 5 Du får plocka ut det du vill ur tabellerna själv, ex A.Anman, C.Cnamn osv...
 5. Hej, Sliter mitt hår, försöker ladda upp filer via FileZilla och en .bat fil. Har hittat exempel på allt, och det fungerar att ansluta mm, men hittar inget kommando för att ladda upp själva filen... Ex. cd "C:\Program\FileZilla FTP Client" filezilla.exe -c "0/Siten hos min lev" här är jag ansluten och vill ladda upp min fil... "C:\test\test.txt" Tacksam för hjälp!
 6. Nåt i denna stil... DECLARE @Count INT, @Toweek int SET @Count = 0 SET @Toweek = DATEPART( wk,DATEADD(D,-30,Getdate())) WHILE @Count < @Toweek BEGIN SET @Count = @Count + 1 SELECT (*) FROM blablabla AS Antal WHERE DATEPART( wk,DATEADD(D,-30,[CreatedDateTime])) = @Count END
 7. Hur gick det för dig med detta, löste det sig? Jag hjälpte till lite på sidan om, och det var syntax fel i SQL frågan.
 8. Hmm verkar som om felet är i @Today, man kan tydligen inte använda tabell i ena villkoret och en deklarerad variabel i det andra. Har testat alla möjliga varianter. Tack för all hjälp! Cluster, jag postar lösningen om jag fixar det, nu har jag ersatt @today med idag = weekday(date()) och satt in det i stället.
 9. Nja inte ännu, skall dela upp frågan och testa av bit för bit. Jo Today, är alltså dagens nummer dvs 1 = måndag, 2 = tisdag osv, och står det i det fältet vilka dagar denna fråga gäller. Ex, Om du kommer in på en måndag och det finns en 1:a i fältet, då är det i dag.
 10. Har du en e-postadress i "strMailSender"? Du kan göra en .. Response.write(Err.msg) Response.end För att se felmeddelandet
 11. Ännu en gång, så fungerar det inte. Jag har sett att det är fler än jag som upplevt detta. Tack för alla insatser så här långt, jag skall fortsätta att testa!
 12. Nope fungerar inte. Nu har jag bara den på sidan. I DB kopplingen Dim rs,Conn Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Connection") ConnStr = "Driver={SQL Server};Server=Minserver;Database=Mindatabas;UID=test;PWD=test" Conn.Open = ConnStr Längst ner på sidan Set rs = Nothing Conn.Close Set Conn = Nothing + Att jag skriver inte ens ut den, gör bara kopplingen nu. Samma fel på denna rad "If NOT rs.EOF Then"
 13. Skulle kunna vara annan syntax, tex DELETE FROM Tabell.dindatabas.mdb eller DELETE FROM Tabell IN annanDatabas.mdb.
 14. Tack, jag skall testa med det, vilket jag inte gjort, knasigt nog. Och nej, jag tömmer inte recordsetet förrän sist på sidan, jag stänger bara den. Har granskat koden flera gånger efter nåt ställe där jag stänger eller gör nåt, men inte det. Jag har även efter denna kodsnutt fler recordset. Men, jag skall testa ditt tips, och sedan klistrar jag in hela sidan om det inte fungerar.
 15. Ja, och jag har flera likadana anslutningar på sidan. Stänger efter varje mm. Börjar fundera om det finns nån gräns för hur många anslutningar man får ha, fast det borde ju vara hur många som helst bara man stänger dom.
×
×
 • Skapa nytt...