Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Megaman9

Medlem
 • Antal inlägg

  641
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag körde först ett minne åt gången från 1 till 2 pass. Alla klarade det. Sedan körde jag 2 minnen och inga error då heller. Slutligen satte jag i alla igen och hade testet på under natten. Inga errors. Blev visserligen bara 4 pass då jag missade att ändra det men innan har det ju blivit error på test 10 på varje pass. Sedan har jag satt i nytt moderkortsbatteri. Kopplade ut trådlösa tangentbordet och extra skärmen för att utesluta problem med dessa. Kör sedan igång för att testa datorn. Låter den vara på ett tag sedan kollar jag något videoklipp. Sedan testar jag att låsa den och det hänger sig! Vad tror ni lutar det åt mjukvaruproblem?
 2. Det stod även Expected: 00000000 Actual: 10000000 CPU: 0 Så det är väl något litet fel antagligen. Den har kommit 41% på Pass 2 nu. Men jag kanske ska avbryta nu då. Så du menar att jag plockar ut 3 minnen och låter ett sitta kvar och sedan köra igång memtest på nytt? En annan konstig sak vad gäller minnena är att det är 1866 minnen men på auto så körs dem i 1333.
 3. Jag har två tangentbord och två skärmar inkopplade samtidigt. Det tangentbordet jag mest använder är trådat. Det trådlösa slutade fungera för ett bra tag sedan och då var det mottagaren som gått sönder. Köpte då ett liknande tangentbord men var bara ute efter mottagaren så jag kunde fortsätta använda mitt gamla tangentbord. Det har fungerat bra länge innan så tveksamt om det är det som är problemet. Satte igång memtest för ca 1h sedan och för en stund sedan hittade det ett fel. Står Test: 10 Addr: 47DA720D8. [Note] RAM may be vulnerable to high frequency row hammer bit flips. Håller fortfarande på med Pass 1/4 står det. Har nog kommit 91%. Har 32GB totalt. Det låter väl inte som det säkert är något fel på minnena när det står så?
 4. Jag har helt plötsligt fått ett konstigt problem. När jag ska låsa datorn (Win+L) så händer inget och LogonUI.exe kommer upp bland processer om man kollar. Så jag misstänker att den processen hänger sig då. Sedan är det diverse saker som inte fungerar efter detta hänt. T.ex. Win+L, Win+P, Ctrl+alt+del, går inte stänga av datorn, går inte starta om datorn. Men i övrigt verkar allt fungera som det ska. Det brukar ta ett litet tag efter jag startat datorn som det börjar strula. Kan mycket väl lyckas med att låsa datorn några gånger. Men till slut kommer dessa funktioner att hänga sig. Tror det kan bli så efter ett tag trots jag inte låst den. Inte för det har med saken att göra direkt men jag har kommit på ett sätt att komma till låsskärmen utan att det hänger sig. Om man använder programmet Process Explorer och väljer Disconnect på min user. Men kommer säkert inte kunna stänga av eller starta om datorn ändå. (Edit: Nu fungerade inte detta heller utan fick en svart skärm nu när jag testade) Det verkar som det aldrig hänger sig i Felsäkert läge. Har testat gå in i msconfig och tagit bort allt på autostart samt alla tjänster som inte är från Microsoft. Fungerade ett bra tag då och lät den stå igång. Sen när jag tryckte Win+L på mitt trådlösa tangentbord istället så hängde det sig. Även testat återställa datorn. Fungerade bra några timmar men sen samma problem igen. Hade dock ingen återställningspunkt som var så jättelångt bakåt i tiden. Testade skapa en ny användare. Samma problem för den! Nu har även klockan i datorn börjat ändra sig. Så jag får trycka att den ska uppdatera tiden ibland för att få den rätt. Vet inte om det kan bero på någon tjänst jag inaktiverade i msconfig. Eller om det är CMOS batteriet som redan är slut. Har nog bara gått ett halvår sedan jag bytte sist har jag för mig. Har testat sfc /scannow men allt verkade riktigt. Funderar nu på att köra en reparation av Windows. Någon som har tips eller råd att ge? Har Windows 7 Ultimate SP1 64-bit.
 5. Ja det går bra att skicka mejl från webbläsaren på den datorn! Edit: Installerade gamla versionen av D-ViewCam igen och laddade mina inställningar. Nu fungerar det som vanligt igen Måste vara nån bugg i D-ViewCam som orsakade felet!
 6. Jag har en D-Link DCS-2132L IP-kamera! Har länge använt ett program som heter D-ViewCam. Jag har en inställning aktiverad som gör så att att när kameran känner av en rörelse så skickas ett mejl med bild till mig! Detta har fungerat strålande väldigt länge. Men för ett par dagar sedan så slutade mejlen att skickas. Jag kan inte förstå varför, har inte gjort några ändringar. Tacksam för all hjälp jag kan få! Bifogar en bild med hur E-Post-inställningarna ser ut i D-ViewCam.
 7. När jag skapar en genväg i Windows 7 så står det " - genväg" efter namnet. Jag vill inte att det ska stå så då jag ser på ikonen att det är en genväg. Så jag får radera den texten varje gång jag skapat en genväg! Så egentligen är det inte något stort problem men hade varit otroligt skönt om det går att ställa in då jag skapar genvägar rätt ofta =) Hittade lösningen: http://www.sevenforums.com/tutorials/804-shortcut-extension-remove-restore.html
 8. Jag har flyttat all min musik till en annan hårddisk som ligger på en annan dator! Nu är problemet att alla mina spelningslistor fungerar inte längre! Felet verkar vara att WMP letar efter musiken i J:\Musik medan den ligger i Q:\Musik. Nu undrar jag om det finns någon annan lösning än att ändra enhetsbeteckningen på hårddisken?
 9. När jag hade Win XP Pro så brukade jag använda detta programmet "Copy2Clip". Det var väldigt bra men tyvärr så fungerar det inte med Vista. Nu undrar jag om någon vet något bra gratis "Filename copy" program till Vista? Jag har kollat runt lite men inte hittat något bra. Det jag ska göra är alltså att markera flera filer och sedan kopiera filnamnen på alla till "Clipboard". Det är bra om man kan välja att bara kopiera själva namnet utan filformatet eller kopiera hela sökvägen.
 10. DirectX End-User Runtime är väl inget jag ska ladda ner eftersom det står The Microsoft DirectX® End-User Runtime provides updates to 9.0c and previous versions of DirectX? TV:n har ju rätt låg upplösning i förhållande till storleken. Bara 37,8 ppi. 90cm/2,5 = 36" 1360px/36" = 37,8 ppi Ändå så kör jag med 96 DPI. Kanske där problemet ligger Men det går inte att ställa den lägre i windows men högre går. Jag har inte upplevt något konstigt i spel så det är nog ingen fara. Vista ska ju optimera inställningarna för min skärm automatiskt men det kanske blir svårt när skärmen är sämre än Vista vet om
 11. Nu har jag installerat de senaste drivrutinerna till grafikkortet och moderkortet! DirectX har jag version 10. De vet jag inte hur man uppdaterar. Det kommer fortfarande upp informationen om låg spelgrafik om man gör testet. Kom på att det kanske beror på att min skärm är för dålig för att visa så bra grafik. Jag har en 40" LCD TV. Den heter Samsung LE40S71.
 12. I XP-datorn hade jag ett "GeForce 7300 GS" och i min nuvarande dator så har jag ett "Sparkle Geforce GTX 260 (216 pipes) 896MB PCIe". Så mitt nuvarande är nog rätt så mycket bättre. Mitt nuvarande moderkort har till och med ett integrerat GeForce 8300 Det gamla köpte jag för flera år sedan och det kostade under 1000kr. Det nya är lägsta pris just nu på picerunner 1736kr. Jag förstår inte varför jag skulle ha lågt värde. Har en helt ny dator med 4 kärnig processor, 4GB i ram och grafikkortet trodde jag var ett bra.
 13. Nej, det har jag inte! Var bara lite orolig ändå när det stod så. Men i PS CS4 så gick det segt när man hade zoomat 100%, höll inne space och kollade runt med musen. Men jag vet inte om det hade med de grafikproblemen att göra. Men det gjorde inte så på min gamla dator med ett annat grafikkort. Men det är väl troligare att det är Vista som är problemet för jag hade Win XP på min gamla.
 14. Jag testade blockera avnotify för minst 1 år sedan med Sygate. Har för mig att det gjorde att AntiVir inte kunde uppdatera. Men det är möjligt jag gjorde fel Men jag ska testa nu igen fast då med min nuvarande brandvägg från Comodo. För jag skulle gärna vilja blockera det meddelandet. Annars får jag väl ändra i processen eller googla det =) Bra att det går iaf!
 15. Har nyligen testat lite gratis brandväggar. Den som jag fastnade för var "Comodo". Den tog minst minne av datorn av dem jag testade och det var den enda som var på svenska. Även inställningarna känns bra nu när man har lärt sig lite. I början kändes det lite krångligt. Man blir ju också rätt glad av att se testet som Cecilia länkade till =) Men testa annars själv några olika som jag gjorde och se vilken du trivs med!
×
×
 • Skapa nytt...