Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tomas80

Medlem
 • Antal inlägg

  594
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tack Cecilia, det var en mycket intressant artikel.
 2. Finns det något bildvisningsprogram som kan zooma och rotera bilder lika mjukt som Google Earth gör, och på liknande sätt? Jag behöver inte kunna spara bilderna med programmet. Eller ännu bättre, finns det något program som kan få en bild att röra sig i realtid på många olika sätt? Som en flagga i vinden, som regndroppar på ett fönster, osv. Samtidigt skall man kunna byta bild snabbt, t.ex. till nästa bild i en mapp. Med tanke på att många bilder idag är större än vad en FullHD-skärm kan visa, så blir det ju intressant att snabbt och mjukt kunna zooma i bilden. Eller är det någon som känner till hur man kan skapa en ö i Stilla havet i Google Earth med en massa bilder? ;-)
 3. Om det finns fysiska fel på DVD-skivor av mycket låg kvalitet, vad händer då när man bränner till dem? Om jag har en modern DVD-brännare, kommer den att kunna hoppa över dåliga områden, och lyckas bränna en ok skiva? Finns det tillfällen då bränningen måste avbrytas och att skivan inte kan användas? Jag är beredd att bränna med riktigt låg hastighet. Om skivan fungerar efter bränning, hur mycket mer sannolikt är det att den kommer att sluta gå att läsa i framtiden, jämfört med kvalitetsmedia? Om den inte går att läsa, går den då alltid att läsa med recoveryprogram för DVD? Jag frågar därför att Wesellcd har löjligt billiga DVD-skivor för 1 krona eller 1,30 styck. Är det något att ha, eller kommer jag att bli besviken? Jag har ställt frågorna till Wesellcd själva, men får inget riktigt bra svar. Det är i alla fall ingen garanti på skivorna. Hur sannolikt kan det vara att det mesta fungerar? Den här sajten gör ett mycket bra försök att svara på en del av frågorna: http://www.videohelp.com/dvdmedia
 4. Hur ser prisutvecklingen för DVD-R och BD-R ut i framtiden? Dröjer det länge innan Blu-ray kommer att vara lika billigt som DVD per GB? Kommer priset på Blu-ray att falla mycket lägre än DVD? Vad händer efter Blu-ray? Finns det en framtid för optisk lagring nu när hårddiskar är så billigt?
 5. Finns det någon som kan tipsa mig om någon studie över hur hårddiskarnas storlek och pris kommer att förändras i framtiden, om två, fem och tio år, t.ex.? Jag är intresserad av både vanliga hårddiskar och SSD. Om utvecklingen fortsätter att följa Moores lag så har vi en intressant framtid. 2008-11-28 08:00 - TechWorld: Ny teknik kan återuppliva Kryders lag http://www.idg.se/2.1085/1.196252/ny-teknik-kan-ateruppliva-kryders-lag 2010-01-26 07:00 - TechWorld: Hårddisken halkar efter i utvecklingen http://www.idg.se/2.1085/1.288461/harddisken-halkar-efter-i-utvecklingen /Tomas80
 6. Jag kanske missförstår dig, men det skulle förvåna mig mycket om bibliotekets datorer har så låg säkerhet att det går att boota från USB. Och även om det skulle gå, så skulle nog inte biblioteket tillåta det. ;-)
 7. Kul att det fungerade! Tack för poänget!
 8. Ja, om processerna heter iexplorer.exe och inte iexplore.exe (IE), då tror jag att det är spyware. Har du något bra och uppdaterat anti-virus program och något anti-spywareprogram?
 9. Högerklicka på disken i Diskhanteraren och välj Importera främmande disk. Om inte det fungerar behöver jag veta lite mer vad som har hänt fram tills nu. Har du haft disken i en annan dator? Innehåller disken ett operativsystem? Vad hade du för operativsystem i datorn då (i så fall), och vad har du för operativsystem nu? Kan du bifoga en bild av hur det ser ut i Diskhanteraren här?
 10. Ja, det kan vara en bra idé att installera om Windows. Annars hittade jag det här alldeles nyss, som kan vara mitt i prick. Du skall köra ett avinstallationsprogram för Kaspersky i felsäkert läge. Det kan du ju testa först. http://forum.kaspersky.com/lofiversion/index.php/t26614.html
 11. Jag har hittat en tänkbar lösning på problemet, men jag skall ställa några frågor, innan jag går in på detaljerna i något senare inlägg. Problemet kan ha orsakats av något virus, så man bör försöka avlägsna viruset först. Det kan vara så "enkelt" som att ändra behörigheten för någon registernyckel, men det kan ju finnas fler fel i registret, och i så fall kanske enda lösningen är att installera om Windows. Hur angelägen är du om att kunna lösa problemet utan att behöva installera om Windows? Vad har du för operativsystem? Är ditt Kaspersky anti-virus uppdaterat och har du nyligen gjort en virusscan? Är du inloggad som administratör, dvs inget gästkonto? Hur och när uppstod problemet? Misstänker du något särskilt? Länkarna nedan kan ge dig några idéer. De beskriver givetvis inte din situation exakt. Ha överseende. Klarar du dig med dem, eller skall jag förklara mer konkret? Error 1402: Could not open key: HKEY_LOCAL_MACHINE... During Installation http://forums.ni.com/ni/board/message?board.id=170&message.id=148774 Error during uninstallation of MS antispyware http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-1881539.php You receive an "Error 1402. Could not open key" error message when you run Office 2000 Setup http://support.microsoft.com/kb/236427 Om du är beredd att installera om Windows så kan du ju experimentera, annars bör du vara mycket försiktig. Se till att du har säkerhetskopior av allt som är viktigt. Lycka till!
 12. DVDInfoPro kan svara på den frågan. Gratisversionen gäller i 28 dagar. http://www.dvdinfopro.com/
 13. Kul att det funkade! :-) Jag hoppas att du inte kommer att sakna Vista-temat. Jag hade en gång installerat Vista Transformation Pack, som jag sedan avinstallerade, och jag saknar det inte.
 14. Vad kul att du återkom hit till tråden och berättade att allt hade gått bra. Det var verkligen ett märkligt problem du beskrev, och jag var helt förbluffad. Jag hade inte hört talas om det och lyckades inte hitta några rapporter om att det var problem med Samsungs Spinpoint-diskar. Jag kan fortfarande inte förklara varför det hände, men det spelar väl inte så stor roll nu. Tack för att du är nöjd med forumet.
 15. Brandklipparen skriver: Det är absolut värt en koll! Men P3zz skriver ju att han använt "olika skivor av windows", så därför uteslöt jag det i mitt svar. Men han kan ju ha haft maximal otur! Om han mot förmodan skulle ha använt några piratversioner av Windows, så kan det ju vara så att programmet inte klarar kopieringsskyddet. (I så fall kan han ju testa PowerISO, och inte Nero, jag läste om någon som hade lyckats med den förra, men inte med den senare.)
×
×
 • Skapa nytt...