Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jansor

Medlem
 • Antal inlägg

  117
 • Gick med

 • Senaste besök

Om jansor

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10
 1. Hej Tack. Jag är inte riktigt med på banan. Kan du skriva in det i en excelfil. Jag förstår lättare när jag ser det.
 2. Hej Om jag har en fast summa i cellerna A1-T1 (år 2020-2040) Om jag nu vill höja den summan varje, vartannat, vart tredje eller vart fjärde år med en fast summa vilken formel kan jag köra då. Det går väl att köra en om-formel men finns det ett enklare sätt?
 3. Hej Jag har problem med en Omformel i excel. Formeln är skriven så här. =OM($H$2="Text 1";F65;OM($H$2="Text 2";F90;"")) Problemet: De gånger villkoren inte uppfyllts så ska cellen visa tom ruta men det gör den nu inte utan jag får upp en nolla. Varför?
 4. Hej Igen Kan du bara skriva vad som händer i formeln? =OM(ELLER(OCH(A1>=1;A1<=5);A1="X";A1="Y");"ja";"nej" Alltså OM A1 innehåller siffran 1-5..... så......
 5. :-) Ja jag skulle precis skriva och fråga för det stämde inte. Tack!
 6. Hej Funktionen OM är funktion som jag gillar och använder mycket. Min fråga. Går det att skriva = OM(A1 innehåller siffran 1- 5; X ; Y. Om så fallet hur skriver man?
 7. En sak till. När man kollar utdrag från banken så kan ju tex Coop Forum förkortas olika trots att man varit i samma affär. I Oves lösning på formel så måste det man kollar efter vara exakt skriven som det man angivit i C2 i exempelfilen. Kan man inte skriva formeln så den tar bara det står Coop eller Forum?. Om man använder pivo så kan man söka efter alla Coop men om dom då har förkortats olika så måste man markera alla för att få fram totalen.
 8. Tack! .Ove Vilken enkel lösning :-) En fråga bara hur summerar jag i en pivotabell?
 9. Hej Jag vill kunna summera ur bankutdrag vad jag lägger pengar på under 1 år. Om jag handlar på A ska alla kontohändelser från A summeras osv. Jag vet att man kan använda tabell för detta men hur summerar jag? Exempel.xls
 10. Glömde fråga två saker. Näst sista nollan i formeln är väl nuvärdet? Om jag har 50000 kr och sedan bygger på med 10000 kr så skriver jag -50000 där. Slutet eller början av perioden = slutet eller början av året i detta fallet?
 11. Hej Behöver hjälp med en formel. Sparande 10000 kr per år och insättningen är 1 gång per år, årsräntan är 3 % och jag spar i 10 år. Funktionen skall väl vara slutvärde ? Om jag tar formeln nedan så är ju den om jag spar 1000 kr varje månad i 10 år. Jag vill alltså göra en insättning per år hur blir det då? =SLUTVÄRDE(5%/12;120;-1000;0)
 12. Jag gjorde så här nu, se filen. Är det en onödigt lång väg att gå? Formelhjälp 2.xls
×
×
 • Skapa nytt...