Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jesper Holmberg

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Jesper Holmberg

 1. Vild gissning: race condition..? Vet inte om det är nån hjälp, men när jag skrev en batchfil för att göra ungefär samma som du, använde jag netsh firewall istället.
 2. Nej, du kan inte uppgradera från Home Edition till Pro. Testa och se, om du matar in proskivan i datorn visas ett meddelande som säger att uppgradering från Home till Pro inte stöds.
 3. Isf skulle jag rekommendera XP -- Fjärrhjälp är smidigare än telefonsupport...
 4. Notera dock att beroende på vilken cursor du använder kanske MovePrevious inte "fungerar".
 5. Det beror på vad du testar. "suveränt simuleringsprogram" -- precis, simulering. Beroende på vad du testar kan du behöva köra på en riktig dator.
 6. Du gör rätt, svensk Windows har fel. Testa detta kommando istället: tasklist /m /fi "avbildningsnamn eq rundll32.exe" Du kan även testa Process Explorer från Sysinternals, finns på http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/procexp.shtml.
 7. Se till att hålla installationerna på olika partitioner. Skapa inte två installationer på samma partition. Om du har minst två partitioner och redan har en installation på den ena kan du skapa dual boot på två sätt - 1) Installera direkt från CD-skivan. Under den blåa delen av instalaltionen väljer du den nu tomma partitionen som mål. 2) Börja installera inifrån den befintliga Windows-installationen. Se till att välja Ny installation istället för Uppgradering. Efter omstarten är du tillbaka vid den blåa delen av installationen, precis som ovan. Efter installationen har boot.ini uppdaterats så att du kan välja vilken installation som ska starta när du slår på datorn. Om du vill installera olika versioner av Windows på samma dator måste du börja med den äldsta versionen först. Om du t.ex. installerar för XP på c: och sedan Windows 2000 på d:, kommer c: inte att starta. Det finns nån KB-artikel om hur du kan rätta till det, men med lite planering kan du undvika det här bekymret. [edit] Förresten, här finns mycket info - http://search.microsoft.com/search/results.aspx?view=en-us&st=b&na=82&qu=dual+boot [inlägget ändrat 2004-10-05 03:42:24 av Nils Bengtsson (nissepissepäronpung@rocky.com)]
 8. Gå till //eforum.idg.se/oversikt_allaforum.asp. Notera hur rubrikerna V och W finns ett antal gånger. Snygg bugg. Det verkar som om någon blandning mellan svensk och amerikansk sorteringsordning.
 9. Jag kan förstå om du tycker att detta är intressant, men är det i sig något problem?
 10. Börja med att ta reda på vilken process som ligger på 100%. Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Gå till fliken Processer. Klicka på kolumnen Processor för att sortera efter processoranvändning. Nu bör du kunna se vilken process som käkar processor. När du vet vilken process det är, googla efter processnamnet eller svara här om du behöver mer hjälp.
 11. 1) Start->Control Panel->Regional and Language Options 2) Gå till fliken Languages och klicka på Details 3) Klicka på Add, välj Swedish och klicka på OK. Du kan nu välja att Swedish ska vara standardinmatningsspråk och även att avinstallera engelskt tangentbord. Notera dock att om du har ett tangentbord med engelsk layout och använder svenska inställningar, kan du sakna en tangent -- tangenten med <, > och |. Detta kan vara skäl nog att inte avinstallera stöd för engelsk layout. Om du någon gång blir osäker på var tangenter finns, kan du köra programmet osk.exe. Om du någon gång behöver skriva tecken som inte finns i din normala layout, kan du köra programmet charmap.exe. Lycka till!
 12. 1) Öppna Kontrollpanelen 2) Öppna Säkerhetscenter 3) Klicka på Ändra hur meddelanden visas Där kan du välja vilka sorters meddelanden som ska visas. Personligen använder jag både brandvägg i routern och Windows-brandväggen. Om du inte har starka skäl att inaktivera Windows-brandväggen, rekommenderar jag att du låter den vara på. Defense in depth.
 13. Detta kan bero på en mängd olika orsaker - du råkar ha en diskett i diskettstationen när du startar datorn; fel partition är aktiv; du försökte skapa dual boot och installerade först en nyare Windows-version och sedan en äldre Windows-version; fel på hårddisken mm... Ge gärna mer information, eller sök på support.microsoft.com.
 14. Om du inte har ändrat din egen kod sedan det fungerade, ligger nog problemet utanför din kod. Kan du forska mer i exakt vilket fel som ges? Finns Access-databasen på den väntade platsen (kolla vad Server.MapPath returnerar). Kör du något antivirusprogram? Isf finns det någon risk att antivirusprogrammet har låst Access-databasen? Kan du testa med en oledb-provider isf en ODBC driver?
 15. Om du tror att du har fått virus kan du ringa till Microsoft och få gratis support. Telefonnummer och öppettider finns på http://www.microsoft.com/sverige/security/.
 16. Kolla in grupprinciper. Det finns hundratals inställningar du kan göra som påverkar vilka program användare får köra, vilka dialogrutor de kan se, vilka grundinställningar som ska användas för olika funktioner. http://search.microsoft.com/search/results.aspx?st=b&na=88&View=en-us&qu=group+policy är ingen dum startpunkt.
 17. Kolla in Schemalagda aktiviteter i Kontrollpanelen, kommandoradsverktyget At och/eller kommandoradsverktyget schtasks.
 18. Använd kommandoradsverktyget cacls. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;135268 har info om hur du kan använda det i en batchfil.
 19. Stabilitiet - det finns inga skäl att tro att en tjänst som skrivits i .NET är mindre pålitlig än en tjänst som skrivits i C++. Jag är rätt övertygad om att den största 'risken' ligger hos utvecklaren & testaren... Återigen, om programmen är enkla kanske en schemalagd aktivitet funkar bättre än en tjänst. Ang. låta SQL Server-databasen "...peta i någon annan maskins filsystem"... tja, det beror lite på vad du försöker göra. Av säkerhetsskäl rekommenderas man att använda lokala konton för tjänsten MSSQLSERVER om det inte finns goda skäl att använda domänkonton (t.ex. för replikering). Normalt sett är det dock inte nödvändigt att lösa ett problem på det här viset - kanske kan din arkitektur förbättras? Oavsett, det är trots allt möjligt att låta SQL Server Agent utföra ett jobb regelbundet - t.ex. importera data från en annan dator. Hur ser din lösning ut? Vad är det för filer som ska behandlas, hur skapas de, och hur ska de behandlas i databasen? Kanske data kan läggas till direkt i databasen genom en lagrad procedur?
 20. Om du ska skriva Windows-tjänster, finns det inget skäl att inte välja .NET om du kan. Tro mig, det är inte busenkelt att skriva en stabil tjänst i C++ - genom att välja .NET sparar du mycket i utvecklingstid och testning. Dock, det låter som om du håller på att duplicera lösningar som redan finns. Om du använder SQL Server som databas bör du använda de funktioner som redan finns i SQL - du kan spara mycket tid på detta vis. Specifikt tänker jag på jobb för att regelbundet söka av en mapp, och triggers + xp_sendmail för att skicka e-postmeddelanden vid viss aktivitet. Om du av något skäl inte vill använda jobb i SQL Server men ändå vill utföra en viss aktivitet regelbundet, kanske du istället komma undan med att helt enkelt köra ett skript som en schemalagd aktivitet. ...bara några förslag...
 21. Du kan inte använda vanliga escape-koder (som in andra programmeringsspråk), men du kan "escape:a" ett citationstecken med ett annat citationstecken. Mao, du kan skriva: debug.print "Session(""sajtstore"")" så skrivs Session("sajtstore")
 22. 1. Högerklicka på Skrivbordet, välj Egenskaper. Klicka på fliken Effekter. Avmarkera "Använd effekter för menyer och beskrivningar". 2. Högerklicka i Aktivitetsfältet, välj Egenskaper. Klicka på fliken Allmänt. Avmarkera kryssrutan "Använd personligt anpassade menyer".
 23. Först måste du lägga till en referens till ett typbibliotek i ditt VB-projekt. För Word, till exempel, klickar du Project->References i Visual Basic, och markerar kryssrutan "Microsoft Word 9.0 Object Library" (9.0 = Word 2000, du kanske har någon annan version). Du behöver inte rota i MSDN - det finns dokumentation för Word för Visual Basic i direkthjälpen i Word. Öppna Word, öppna hjälpen, klicka på fliken "Innehåll" och gå ned till avsnittet "Programmeringsinformation". I underavsnittet "Microsoft Word Visual Basic Reference" finns dokumentation för objekt, metoder, händelser, egenskaper och mängder. Om du har svårt att förstå hjälpen, kan du alla gånger hitta någon tutorial på webben (eller till och med köpa en bok...). Lycka till!
 24. Yup, gränssnittet ska vara bakåtkompatibelt. Jag kör en 20 GB UDMA/66-hårddisk på ett Aopen bx6 som har UDMA/33-styrenhet. En annan sak du måste tänka på är att moderkortet ska kunna hantera hårddiskens storlek - kolla så att ditt moderkort inte har en begränsning vid 8 GB innan du köper en 20 GB-hårddisk. Om moderkortet inte stöder stora hårddiskar, kan det vanligtvis lösas ändå genom hårdisktillverkarens programvara. Kolla mer på tillverkarens hemsida.
×
×
 • Skapa nytt...