Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jesper Holmberg

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Jesper Holmberg

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Vild gissning: race condition..? Vet inte om det är nån hjälp, men när jag skrev en batchfil för att göra ungefär samma som du, använde jag netsh firewall istället.
 2. Nej, du kan inte uppgradera från Home Edition till Pro. Testa och se, om du matar in proskivan i datorn visas ett meddelande som säger att uppgradering från Home till Pro inte stöds.
 3. Isf skulle jag rekommendera XP -- Fjärrhjälp är smidigare än telefonsupport...
 4. Notera dock att beroende på vilken cursor du använder kanske MovePrevious inte "fungerar".
 5. Det beror på vad du testar. "suveränt simuleringsprogram" -- precis, simulering. Beroende på vad du testar kan du behöva köra på en riktig dator.
 6. Du gör rätt, svensk Windows har fel. Testa detta kommando istället: tasklist /m /fi "avbildningsnamn eq rundll32.exe" Du kan även testa Process Explorer från Sysinternals, finns på http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/procexp.shtml.
 7. Se till att hålla installationerna på olika partitioner. Skapa inte två installationer på samma partition. Om du har minst två partitioner och redan har en installation på den ena kan du skapa dual boot på två sätt - 1) Installera direkt från CD-skivan. Under den blåa delen av instalaltionen väljer du den nu tomma partitionen som mål. 2) Börja installera inifrån den befintliga Windows-installationen. Se till att välja Ny installation istället för Uppgradering. Efter omstarten är du tillbaka vid den blåa delen av installationen, precis som ovan. Efter installationen har boot.ini uppdaterats så att du kan välja vilken installation som ska starta när du slår på datorn. Om du vill installera olika versioner av Windows på samma dator måste du börja med den äldsta versionen först. Om du t.ex. installerar för XP på c: och sedan Windows 2000 på d:, kommer c: inte att starta. Det finns nån KB-artikel om hur du kan rätta till det, men med lite planering kan du undvika det här bekymret. [edit] Förresten, här finns mycket info - http://search.microsoft.com/search/results.aspx?view=en-us&st=b&na=82&qu=dual+boot [inlägget ändrat 2004-10-05 03:42:24 av Nils Bengtsson (nissepissepäronpung@rocky.com)]
 8. Gå till //eforum.idg.se/oversikt_allaforum.asp. Notera hur rubrikerna V och W finns ett antal gånger. Snygg bugg. Det verkar som om någon blandning mellan svensk och amerikansk sorteringsordning.
 9. Jag kan förstå om du tycker att detta är intressant, men är det i sig något problem?
 10. Börja med att ta reda på vilken process som ligger på 100%. Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Gå till fliken Processer. Klicka på kolumnen Processor för att sortera efter processoranvändning. Nu bör du kunna se vilken process som käkar processor. När du vet vilken process det är, googla efter processnamnet eller svara här om du behöver mer hjälp.
 11. 1) Start->Control Panel->Regional and Language Options 2) Gå till fliken Languages och klicka på Details 3) Klicka på Add, välj Swedish och klicka på OK. Du kan nu välja att Swedish ska vara standardinmatningsspråk och även att avinstallera engelskt tangentbord. Notera dock att om du har ett tangentbord med engelsk layout och använder svenska inställningar, kan du sakna en tangent -- tangenten med <, > och |. Detta kan vara skäl nog att inte avinstallera stöd för engelsk layout. Om du någon gång blir osäker på var tangenter finns, kan du köra programmet osk.exe. Om du någon gång behöver skriva tecken som inte finns i din normala layout, kan du köra programmet charmap.exe. Lycka till!
 12. 1) Öppna Kontrollpanelen 2) Öppna Säkerhetscenter 3) Klicka på Ändra hur meddelanden visas Där kan du välja vilka sorters meddelanden som ska visas. Personligen använder jag både brandvägg i routern och Windows-brandväggen. Om du inte har starka skäl att inaktivera Windows-brandväggen, rekommenderar jag att du låter den vara på. Defense in depth.
 13. Detta kan bero på en mängd olika orsaker - du råkar ha en diskett i diskettstationen när du startar datorn; fel partition är aktiv; du försökte skapa dual boot och installerade först en nyare Windows-version och sedan en äldre Windows-version; fel på hårddisken mm... Ge gärna mer information, eller sök på support.microsoft.com.
 14. Om du inte har ändrat din egen kod sedan det fungerade, ligger nog problemet utanför din kod. Kan du forska mer i exakt vilket fel som ges? Finns Access-databasen på den väntade platsen (kolla vad Server.MapPath returnerar). Kör du något antivirusprogram? Isf finns det någon risk att antivirusprogrammet har låst Access-databasen? Kan du testa med en oledb-provider isf en ODBC driver?
×
×
 • Skapa nytt...