Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rikardolino

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

Om rikardolino

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Windows utskrivningsapp för PDF och foton beter sej märkligt. Att skriva ut foton funkar, men den tvärvägrar vad gäller PDF. Jag klickar på "Skriv ut" och skrivaren säger inte ett pip. Tittar man på skrivarkön, så finns inte dokumenten. Däremot när jag glömde att ha i USB-sladden till skrivaren, då fanns dokumenten i kön. Och när jag satte i sladden, så försvann dom ur kön, men det blev inga utskrifter. Har inga som helst problem när jag skriver ut direkt fr nätet t ex. Har även provat m en annan skrivare, som reagerar likadant. Har Windows 10 och skrivaren är en Brother MFC J4625DW
 2. Jag är elöverkänslig, men har hittat en datorlösning som fungerar väldigt bra för mig. Jag använder ett trådlöst tangentbord med inbyggd mus (m kula) med enbart infraröd strålning, inte såna här 2,4 Ghz som tillverkas idag. IR-mottagaren har USB-kontakt. Jag har köpt ett par såna och har nu möjlighet att köpa flera oanvända tangentbord. Skulle behöva flera eftersom denna modell tyvärr bara håller något år. Nu till min fråga: Tror ni att man kommer kunna använda ett sån't tangentbord i framtiden? Använder Windows 10 idag utan problem, men jag har hört att det kan uppstå problem med utrustning beroende på OS. Om jag inte kan använda tangentborden är det ju dumt att köpa på mej flera.
 3. det känns inte bra att lämna tillbaka datorn om det är nåt som kan orsaka nåt dumt
 4. När jag testar på min egen dator, så kommer ingen reklam via länken.
 5. Hej! Det hjälpte med din länken! Nu funkar Internet på andra datorn oxå. Däremot är det lite konstigt hur själva länken beter sej. Samtidigt som man skickas till cs.cmu.edu-sidan, så ändras E-forum-sidan till reklam. Det kan oxå komma upp en sån där grå ruta, där det annars brukar stå typ: Tillåter du att din plats visas? Men i det här läget är det reklam istället. När jag klickar på länken nu, så går det att få bort den gråa rutan, men inte första gången jag gjorde det. Då kom det upp nya rutor när jag klickade Nej. Därför klickade jag faktiskt på OK på nån av rutorna, eftersom jag ville få bort dom på ngt sätt. Till slut fick jag istället avsluta Chrome med hjälp av Aktivitetshanteraren. Eftersom det är min kompis dator, så vill jag ju inte ha orsakat virus på den eller så. När jag går in på andra sidor, så kommer det inte sån reklam. Ska jag göra något åt det här?
 6. Hej! Kommer inte in på Internet sedan flera dgr, men nu lånar jag en kompis dator på min uppkoppling. Jag har fast bredband. IT-leverantören säger att jag har ett felaktigt IP-nummer i min egna dator. Jag minns inte hur man kollar IP-numret, så jag kan inte återge det nu. Jag har försökt att ansluta till grannens trådlösa och lösenordet accepteras, men det blir inget internet... Mitt OS är Windows 10. Hjääälp!
 7. Usbprinter1 fanns inte hos mej, men det stod modellnumret på min skrivare, och det funkade. Tack!
 8. När jag trycker ctrl + p för att skriva ut en websida, så kommer jag inte till en utskriftssida, utan jag måste spara sidan. Därefter får jag gå in och öppna filen jag har sparat för att kunna skriva ut det. Hur kan jag göra för att direkt komma till utskrift? Jag använder Chrome som webläsare.
 9. När jag använder datorns Hjälp och support, så säger den att man kan ta förhindra att program startar automatiskt gnm att använda autoruns. När jag använder det programmet och tar bort bocken för program, så säger den att åtkomsten är nekad.
 10. Har just köpt en dator med b950 (2,1 GhZ) och 4 GB RAM. Jag tycker den är seg, speciellt i uppstarten, men annars oxå. Nu funderar jag på att lämna tillbaka datorn och istället köpa en med i5-processor (2450m), men fortfarande 4 GB RAM. Kommer det göra någon skillnad då? Många säger att om man använder datorn till enkla saker, som att handla, facebooka och mejla, så spelar inte processorn så stor roll, men jag vet inte om jag ska tro dom.
 11. Hej! Jag har köpt en Sony vpceh2c0e: http://www.sony.se/product/vn-e-series/vpceh2c0e Betalade 3990 på NetonNet. Jag tycker den är seg, speciellt i uppstarten. Tror ni att det skulle vara smartare att lämna tillbaka sonyn och köpa den här HP-n: http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=8704296 Processorn är ju en i5 på HP-n, så den är ju bättre än på sonyn. Men vad jag förstår, så borde det egentligen inte göra någon skillnad med tanke på vad jag använder datorn till; mejla, shoppa, facebooka, betala räkningar. Men någonting måste det ju bero på att den är seg.
 12. Efter att ha installerat Avast istället, så har datorn speedat upp sej. Gôtt! Jag ser att Java-uppdateringarna är väldigt stora filer. Är det viktigt att ha Java? Version 6 har jag. Eftersom Avast inte har någon brandvägg, så har jag aktiverat Windows brandvägg. Den kanske till och med var på innan, jag vet inte. Felmeddelandet vid uppstart har bara dykt upp vid ett tillfälle den senaste veckan. Annars verkar det vara borta.
 13. Häromdagen körde jag ccleaner och superantispyware scan på datorn. Diskrensade gjorde jag oxå. Gjorde defragmenteringsanalys, men det behövdes inte defragmenteras. Sedan trodde jag att felmeddelandet vid uppstarten hade försvunnit helt, men det har kommit tillbaka. Att det blev flera fel vid starten av programmet. Ccleaner och superantispyware avinstallerade jag faktiskt efter att jag hade scannat, eftersom jag försöker ha lite program på datorn, så att den ska gå snabbare. Men jag har Telia säker surf. Datorn jag har är en Celeron, vet jag. När jag tittar under Diskenheter, så står det 6Y080L0 om det kan vara till någon hjälp. (Är inte hundra på att nollorna i beteckningen är nollor, kanske kan vara stora O.)
 14. Hade jag pengar skulle jag absolut köpa en ny dator, men nu behöver jag hantera den jag har. Nu har jag kört ccleaner och superantispyware scan på datorn och diskrensat. Har gjort defragmenteringsanalys, men det behövdes inte defragmenteras. Efter detta verkar felmeddelandet vid uppstart ha försvunnit. - Hur vet jag om jag behöver NET 1.1? Jag har inte någon senare version av NET. Jag vill ju inte att datorn ska krascha eller nåt... - Någon föreslog att byta ut XP mot Puppy Linux. Har någon erfarenhet av det systemet? Kommer jag fortfarande att komma åt Word och så?
 15. Tack för svaren. Jag förstår inte hur den kan vara för liten. Jag ser aldrig film, spelar inga spel. Jag kollar mejl, surfar på olika hemsidor och använder ordbehandlaren. Jag köpte datorn för 5-6 år sedan och då fungerade den perfekt. Och varför krånglar även Word? Det finns ju massa ledigt utrymme på hårddisken och 512 MB borde väl fortfarande räcka för Word 2003?
×
×
 • Skapa nytt...