Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BrianJensen

Medlem
 • Antal inlägg

  23
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag skulle vilja göra en egen formatmall för att skriva ut kalendern i Outlook 2003. Jag vet att man kan trixa lite med teckensnitt och färger i "definera formatmallar". Jag tycker dock inte att det räcker utan vill istället göra en egen från grunden. Sökning på google, här och ett antal andra ställen har inte gett någonting men det måste gå på något sätt. Om inte annat så borde man kunna designa en kalender i Excel och länka informationen från Outlooks kalender. Vore suveränt ifall någon hade en länk till en sida som förklarar hur man gör.
 2. Det är en filserver som jag och mina lägenhetspolare använder. Jag tror inte att det är hela världen ifall gästkontot är aktiverat eftersom att vi inte har något av värde på servern. Men jag ska nog koppla ner gästkontot när jag har ställt in de andra kontona. Bara för att förtydliga mig så var frågan: Hur loggar jag ut som gästkonto och loggar in som användare från en annan dator efter att jag har kryssat i spara lösenord på gästkontot? Tacksam för svar.
 3. Jag råkade logga in som gäst på min på min server och spara lösenordet. Nu loggas jag alltid automatiskt in som gäst. Finns det ett smidigt sätt att logga ut sig och logga in med mitt vanliga användarnamn och istället spara det?
 4. sorry, dubbelpost [inlägget ändrat 2003-10-13 12:18:54 av Brian Jensen]
 5. Jag har precis satt upp en webb/ftpserver på mitt hemmanätverk. Jag har delat ut mappar i nätverket men de kräver att man loggar in med användarnamn. Hur gör jag för att användarna av gruppen mshome får tillgång till mapparna utan att behöva ange användarnamn och lösenord på servern? Jag använder Windows Server 2003. Tack på förhand.
 6. Jag har ett scrollande lager som fungerar utmärkt i IE i Windows men när jag testar det i Mac så flyttas lagret nedåt och åt höger. Är det här ett vanligt problem och hur fixar jag till så att det ligger på samma ställe både på mac och pc?
 7. Jag undrar hur man kan få veta vilket filnamn man är på för tillfället. Tex om jag kollar på 2000.asp och använder ett SSI på den så vill jag i SSI:t veta vad filen heter? Någon som förstår vad jag menar?
 8. Undrar om det är någon som vet hur man styr eller tar reda på vilket nyckelvärde en datarad kommer att få innan man kör RecSet.Update? Det är nämligen så att jag vill ladda upp en fil och döpa den till nyckelvärdet.jpg och för att det ska funka så måste jag veta vilket nyckelvärdet är... Någon som vet???
 9. Jag letade som du också efter ett sätt att lagra bilder till en databas. Det mesta som jag hittade var en massa komponenter som man var tvungen att köpa som också hade en massa finesser. Men till sist hittade jag en sida som enkelt(även jag fattade det) förklarade hur man kunde göra det. http://www.asp101.com/articles/jacob/scriptupload.asp Hoppas att det här löser ditt problem.
 10. Hej. Jag har precis fått koll på hur man laddar upp filer till en databas men nu kommer mitt nästa problem. Jag skulle ju givetvis vilja kunna hämta dessa och visa dem på en asp-sida. Problemet är att jag har inte en aning om var jag ska börja... Är det någon som skulle vilja ge mig lite vägledning.
 11. Jag undrar nu hur jag ska göra ifall jag tex vill att mina textrader max ska vara 55 tecken långa och sedan automatiskt ska bli radbrutna ifall det inte finns något mellanslag eller radbrytning när man hämtar texten från databasen?
 12. Suveränt gratisprogram, dock enbart med texteditering www.evrsoft.com [inlägget ändrat 2001-05-15 10:33:30 av BrianJensen]
 13. Kan man med vetskap om var en databas ligger hämta den från nätet och öppna den i sitt accessprogram på sin egen dator? Detta skulle vara jobbigt eftersom att alla epostadresser mm blir lättåtkomliga. Jag undrar i så fall om det går att lösenordskydda min databasfil och sedan låsa upp den när användarna ska skriva och läsa ifrån den. Och hur gör man i så fall?
 14. Finns det någon guide till det här på nätet? Jag har lärt mig det jag kan i webstudios guide och jag känner inte igen någonting om att konvertera datatyper. Vilka fler finns det än CInt?
 15. Jag har försökt att jämföra ett databasvärde med ett tal som kommer från ett form på följande sätt: <% If RecSet("KateID") = Request.Form("KateID") Then %> Lika <% End If %> Jag får inte något resultat över huvud taget även om jag vet att RecSet("KateID") är lika med Request.Form("KateID"). Har detta med hur access hanterar räknarID eller hur jag skickar räknarIDs i forms eller vad? Jag är en aning frustrerad...
×
×
 • Skapa nytt...