Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

frisse

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

frisse vann dagen: 14 november 2018

frisse hade det mest gillade innehållet!

Om frisse

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Frågan är numera en ickefråga för mig eftersom problemet är löst med ett annat e-postprogram, som råkar vara senaste Outlook i Office 365. Det kunde säkert vara vilket annat e-postprogram som helst, t.ex. eM Client, som jag provat och som funkar men filerna och mapparna från Outlook 2007 kom in i en enda röra så jag valde Office 365 istället. Emellertid är ämnet som sådant fortfarande relevant. För mig går det inte att skicka mejl från Outlook 2007. Under flera år, vid de tillfällen när jag varit borta från hemorten, så gick det inte att skicka mejl, vilket stämmer med dåvarande supportens svar, att utanför en viss radie från internetleverantören så nekar Outlook 2007 (Microsoft) att skicka mejl. Eftersom jag nu bor permanent från den tidigare hemorten med dess internetleverantör, så var jag ju tvungen att åtgärda problemet en gång för alla. Vilket nu är gjort med ett annat e-postprogram. Varför det inte går att skicka vill jag inte längre slösa tid med att undersöka eftersom allt funkar nu.
 2. Den som köper O365 får tre eller fyra licenser som fritt kan delas ut.
 3. I Office 365 ingår bl.a. senaste Outlook som jag nu använder. Har fått in alla mina gamla filer och mappar från Outlook 2007 och är jättenöjd. Någon webbmejl är det alltså inte frågan om.
 4. Ingen aning om varför det fungerar i Office 365 och eM Client men inte i Outlook 2007. Vet bara att när jag flera gånger tidigare varit långt från hemorten så har det inte gått att skicka mejl genom Outlook och så är det fortfarande nu när jag flyttat permanent. Problemet går förmodligen att lösa om man är någorlunda insatt i problematiken, men det är inte jag. Därför så går jag den lättaste vägen och kör det som funkar och struntar i att köra huvudet blodigt i väggen.
 5. Har inte ens betalat för Office 365 utan fått det tilldelat så det finns ingen anledning att rota i den gamla Outlook 2007 för att hitta någon svårfunnen ruta att fylla i eller annan inställning. Kör nu så det ryker utan problem.
 6. Skaffade Office 365 istället för att hålla på att böka med en massa inställningar och olika program så nu fungerar allt perfekt.
 7. Tack för tipsen. Skall testa nästa vecka.
 8. Hej! Jag kör Outlook 2007 och har min e-mejldomän i USA samt hade internetuppkoppling i en stad på landsbygden. Inkommande mejl gick via domänen i USA men utgående mejl gick genom stadens distributör. När jag var på ett visst avstånd från denna gick det inte att skicka mejl. Enligt supporten berodde det på att Outlook (Microsoft) tydligen har en bestämmelse att det inte skall gå att ta emot mejl om man befinner sig längre bort än ca 20 mil från distributören. Kan detta verkligen stämma? Nu har jag flyttat ifrån orten och sagt upp avtalet med stadens distributör. Numera finns jag i Stockholm och har ComHem som bredbandsleverantör och nu uppträder samma fenomen igen. Det går att ta emot mejl men inte att skicka genom Outlook. Jag har skaffat mig ett annat epostprogram, eM Client och därifrån kan jag skicka mejl utan problem. Nu är det så att jag massor av korrespondens i mängder av Outlook-mappar och det blir besvärligt och tidsödande att kopiera fram och tillbaka och vill därför ha Outlook som mitt standardprogram. Finns det någon inställning i Outlook, eller finns det andra möjligheter, att kunna skicka mejl genom Outlook? Det går ju i andra program så varför finns denna begränsning i Outlook?
 9. DePhaz, låter troligt med för många favoriter. Har ca 7 000! Cecilia, man kanske ska skicka över några tusen till Firefox. Tack för tipsen!
 10. Internet Explorer blir svart under en tid, från 10 - 30-40 sek, när en Favorit skall läggas till. Har jag fulläge på IE så blockeras hela datorn eftersom jag inte kommer åt andra program eftersom hela skärmen blir svart. Lösningen har blivit att kopiera webbadressen, öppna ett nytt fönster med IE, minska dess fönsterstorlek, klistra in webbadressen och sedan klicka på "Lägg till i Favoriter". Då kan jag fortsätta att jobba med IE nr. 1 eller med andra program under tiden som det förminskade IE nr. 2 jobbar på med sin svartruta. Jag har IE 11 och Windows 10 men detta har ingen betydelse eftersom problemet har funnits i flera år, även med flera äldre versioner av IE och Windows och även med flera datorbyten. När problemet uppstod kommer jag inte ihåg, i alla fall för flera år sedan. Innan dess så fungerade allt som det skulle. Eftersom jag har flera 1000 Favoriter, snyggt katalogiserade, så vill jag inte byta webbläsare, men jag tycker att det är jobbigt att hålla på och krångla med ytterligare ett IE fönster så jag hoppas att någon kan tipsa om hur detta problem kan lösas.
 11. Problemet löst! Hittade ett program på nätet, Golden Records Vinyl to CD Converter. Anslöt datorn till hörlursuttaget på stereon. Adapter hade jag sedan tidigare. Egenskaperna för ljud i datorn ställde jag in på External Mic. Sedan var det bara att följa programmets enkla anvisningar för att till slut få ut en MP3-fil. Visserligen inte av högsta kvalitet men för mig räcker det gott, speciellt för denna talskiva, som var aktuell. Enklare och billigare kan det inte bli. Programmet är gratis de första gångerna. Tack än en gång för alla tips!
 12. Tack för alla tips som kommit in och för allt engagemang! Det första jag gjorde var att testa via hörlursuttaget men det gav bara brus. Kanske hade jag fel inställningar på datorn och skall försöka igen. Denna gång också med programmet Golden Records. Typnumret på stereon är: AS9410/00, skivspelaren är märkt FP9410 och förstärkardelen AS4 samt FA9410. Om man skruvar isär stereon - är det troligt att man kan hitta någon lämplig utgång på skivspelaren då? Jag är verkligen angelägen om att få in några lp-låtar till MP3.
 13. Här kommer bilder på bakstycket av stereon. Under den röda och svarta kontakten står det "CD,TV IN". På laptopen finns det ju bara mikrofon och hörlursingång.
 14. Vad som finns på baksidan av stereoanläggningen är en anslutning ”RC Out”, som nu är kopplad till CD-spelaren. Är det denna utgång som du menar? I så fall så krävs en kabel med en RCA kontakt i ena änden och en 3,5 mm kontakt i den andra, vilket inte är något problem att skaffa. Skall i så fall RCA kontakten anslutas till stereon och 3,5 mm kontakten till mikrofoningången på min bärbara dator? Tacksam för en kommentar till detta. Gärna på samma sätt som när man förklarar för Nalle Puh.
 15. Hej! Har en gammaldags Philips stereoanläggning där jag bl.a. kan spela LP-skivor. Jag har skaffat en ljudkabel, hane till hane, som jag kopplat till anläggningens Phones-uttag och till datorns mikrofoningång. På datorn har jag inspelningsprogrammet ”Open Broadcaster Software”, som normalt fungerar bra. Men inte i detta fall. Det hörs bara brus när en nedladdad fil från stereon spelas upp i datorn. Om man ansluter en vanlig mikrofon till mikrofonuttaget så kan det ljudet laddas ner till en fil, men alltså inte ljudet från stereon. Någon som har en lösning på detta problem? Kan det vara någon inställning i datorn som inte är rätt? I ”Inspelningsenheter” så finns det ju många alternativ att välja mellan men jag tycker jag provat alla utan resultat. Eller är det så att det helt enkelt inte går att spela in ljud från en stereo till en dator?
×
×
 • Skapa nytt...