Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

petepan07

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jodå. Jag har testat att alla portar fungerar på Telias gateway och allt verkar ok där. Likaså får en av portarna på switchen kontakt med internet. Det sista jag gjorde precis nu var att dra ut strömkabel till switchen och då verkar allt funkar? Kanske var så enkelt att man bara behövde dra ut strömkabeln?
 2. Hej Har en Telia Gateway men då den har för få portar så har jag blivit tvungen att ifrån gateway kopplat in en Switch, Linksys SD205. Med hjälp att switchen patchar jag till berörda datauttag. Alla datorer och portar fungerar men jag har en hub som heter Smart Things som inte får kontakt. Jag är säker på att alla portar fungerar då jag har en dator som är kommer ut på nätet och har testat varje port. Läste ett gammalt inlägg att jag måste tänka på om jag har korsade kablar? Kan det stämma el vad kan vara felet?
 3. Hej, Köpte för några timmar sedan en Unifi Ac-Lite (accesspunkt) och är redan besviken. Trodde det skulle var enkelt att installera den men stöter bara på problem. Behöver all hjälp jag kan få av någon bussig själ Den lyser med ett vitt sken och när jag försöker använda mig av Unfi Controllern som man tydligen ska ladda ned så står den bara och tuggar men inget händer. Till slut för jag följande meddelande Initializing UniFi Controller ... Starting UniFi Controller ... Server taking too long to start... Start-up failed. Har laddat ned senaste versionen av JAVA som man tydligen ska göra och försökt installera om själva controllern. Jag har även resetat Accesspunkten och även routern(en Telia Thomson) Jag gissar att jag måste öppna upp portar m.m. Men hur ska jag göra? Någon som kan förklara steg för steg då jag inte är så insatt i det hela. Någon mer än jag måste ha stött på det här problemet tänker jag eller? Någon som kan förklara grundligt vad jag ska göra Tack på förhand
 4. Hej, Har en dotter som till och från behöver ha min datahjälp och då får jag åka fysiskt till hennes hem för att hjälpa till när datorn krånglar. Kan någon rekommendera någon bra fjärrhjälp man kan ladda ned eller hur bra funkar windows inbyggda fjärrhjälp? Jag vill ju kunna koppla upp mig på dotterns datorn och styra den ifrån mitt hem. Någon som kan rekommendera något bra program och gärna gratis om får välja:)
 5. Hej, För några år sedan köpte jag till dottern en HP Pavilion, HP 15-p084no. Säljs inte längre men finns på Prisjakt för den som är intresserad http ://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2723557 Jag är inte nöjd alls med den datorn och ångrar att jag en gång köpte den. Redan efter något år så upplevdes den som seg och hänger inte med i operationerna men utför. Nu har det gått så långt att dottern inte alls kan använda datorn. Jag har försökt att genom HPs inbygda program att formatera om datorn för att börja från början men nu vill inte ens det programmet sparka igång. Att starta upp datorn går och det går även att starta igång själva formationen men sedan blir skärmen helt svart och inget händer trots att den står och "tuggar". Är det någon i detta avlånga land som skulle kunna ge mig ett handtag hur jag kan gå till väga på ett bra sätt? Finns det något bra program för detta som man kan ladda ned? Sedan tänkte jag även passa på om någon med hjälp av specifikationen kan avgöra hur jag ska kunna surfa på n-protokollet? Min router klarar av att 5Ghz bandet och jag frågade även specifikt om det går att surfa på n-bandet och man sa ja. Det har aldrig funkat för min del. Det är bara g-bandet dvs 2,5Ghz bandet? Någon som förstår det sista vad jag försöker säga? Vore tacksam för all hjälp jag kan få i detta om det nu går att göra något åt det. Just nu funderar jag på att skaffa en ny men vill göra ett ärligt försök!
 6. Hej, Jag tycker att mycket som visas i svenska tv-kanaler är skräp rent ut sagt. Saknar underhållningsprogram och har sett att England har en hel del utbud och även USA. Nu när man ska se ett program på datorn ifrån utlandet så funkar inte det. Nu senast fick jag upp på skärmen i stil med "the video you requested is not available for your gegraphic region" Någon som känner till om det finna något program man kan ladda ned för att "gå förbi" detta. Utan att veta allt för mycket så har det något med vad min dators IP adress sänder...misstänker jag? Någon som vet hur man kan få in utländska TV-kanaler och det som är aktuellt är The Late late show with James Cordon...CBS som sänder:)
 7. För info. Så har jag testat att köra utan kryptering men det funkar ändå inte. Det dyker upp bara ett nätverk som kan logga mig in på. Är det meningen att man måste åka in till affären och fråga? Känns som det bara har varit strul med den här datorn. Först 2 st pixlar som slutade fungera efter 1 månad och nu detta!
 8. Enligt beteckningen på datorn ska de klara av båda banden. Jag kan ju också se i specifikationen på datorn när man söker på nätverkskortet att den ska klara av den. På alla andra enheter jag har hemma som t ex tv, mobiltelefon m.m. så är det inga problem alls. Men på den nya datorn ser jag att bara ett nätverk dyker upp i min lista? Jag har även uppdaterat nätverkskortet på den ny HP datorn utan resultat. Kan tycka det känns lite konstigt att behöva göra en uppdatering redan. Har aldrig gjort det tidigare när man köpt en ny produkt? Är det någon annan som ha en idé varför det inte funkar?
 9. Har den senaste mjukvaran men ändå så dyker det inte upp? Någon annan som kan tänka sig veta vad det kan bero på?
 10. Hej Forum, Ska försöka förklara på begriplig svenska. Har sedan tidigare en Netgear router som har dualband. Man kan surfa på både 2,4Mhz och 5 Mhz. Köpte till dottern för en tid sedan en HP Pavilion 15P084NO där det står i specifikation att den ska klara av i stort sätt alla standards, dsv 802.11b, 802.11g, 802.11n. När jag slår på datorn och ska leta efter vilka tillgängliga nätverks som finns så dyker endast 802.11b upp i listan? Varför inte 802.11g? På mina surfplattor, telefoner m.m. så funkar det klockrent men inte med den här datorn? Vad behöver jag göra?
 11. Hej, Jag köpte för någon dag sedan en ny bärbar laptop. En HP 15-p084no. Enligt specifikationen så ska man kunna surfa på surfa på b, g och n draft. Hemma har jag en router av märket Netgear där jag sedan tidigare har kunnat surfa utan problem på både g och n draft. Jag har en mobiltelefon där jag kan surfa på n draften. Blir förvånad när jag nu märker att jag inte verkar kunna surfa från den nya laptopen på jus n draften? Det enda nätverk som dyker upp i min lista är den med g-standard och inte n. Är det någon som begriper vad jag försöker säga? Undrar var jag behöver göra för inställning för att kunna surfa på n-draften? Jag har sedan tidigare alltid kunnat surfa på n-draften så någon ändring är inte gjord ifrån min sida. Dessutom brukar det alltid skötas automatiskt. Hur ska jag göra för att kunna surfa på n-draften och hur ska jag få upp den i min lista över tillgängliga nätverk. Nu syns endast den för g-standarden. Mvh Peter
 12. Hej Forum! Har problem med en dator som kör Windows 7. Varje gång det går ned i strömsparläge så vill det inte "komma ur" i sitt läge. Den går igång men alltid med texten i stil med "ett oväntat fel inträffade när datorn stängdes av" Den hänvisar till felkod 0x0000411 och hiberfil.sys. Efter att ha googlat en hel del så visar det sig att det har med strömsparläget att göra. Nu behöver jag hjälp med att åtgärda detta. Har försökt leta efter info och även hittat en sida från Microsoft som beskriver det här problemet. Dom rek att använda deras självfix program som skulle hjälpa, men det gör det inte. Söker någon som är kunnig och vet hur jag ska fixa problemet. Tack på förhand!
 13. För ca 1 år sedan köpte jag en ny stationär dator Acer Aspire X1935. Tilldetta köpte jag ett trådlöst tangentbord Logitech K360 och en trådlöst mus ifrån Sandström SSN33PR. Sedan en längre tid har jag haft problem med att musen verkar leva sitt eget liv, speciellt när man ska scrolla. Det funkar inte alls bra. En stund funkar sedan gör musen som den själv vill. Skärmsläckaren går inte heller igång riktigt som den ska. Har läst mig till att det kan ske en störning om man har får många trådlösa saker inkopplade? Musen i sig är skön och bra att jobba med otroligt störande att vissa funktioner på den inte funkar som det ska. Är det bara att köpa en annan mus el kan man göra något åt saken? Vilken mus ska man i så fall köpa. Vill ju fortfarande ha trådlöst. All hjälp mottages tacksamt!
 14. Jag har windows 7 på den. Det är min svåger som har fixat med datorn men han är bortrest. Annars skulle jag ha frågat honom om råd. Känner du till något bra program(som helst är gratis) som jag kan rensa datorn med. Har ju inga installationscd som jag kan ta hjälp av el så utan som sagt var så är det svågern som har hjälpt mig sätta ihop en dator. Ursprungligen var datorn tänkt för dottern men nu när min egna kraschade så får vi lov att ta den men som sagt var den är slö rent generellt. Vet att när dottern ska gå in på bollibompas hemsida så saggar datorn ner. Tips på program som gärna är gratis som kan renas lite åt mig vore ju toppen Mvh Peter
 15. petepan07

  Slö dator

  Hej, Kan någon i vårt avlånga land ge mig lite vägledning. För en tid sedan fick jag "ärva" en gammal lapp-top. En HP/Compaq modell 6715s. Den fungerar hjälpligt. Upplever det ändå att surfandet går väldigt trögt. Det tar lite tid att ladda sidor. Ska jag kolla ev något youtube-klip så hackar den imellan åt. Jag har(tror jag)endast 2GB Ram minne som jag tror bidrar till slöheten. Det inbygda trådlösa nätverket är följande: Broadcom N12075 Wireless Adapter 802.11b/g Tidigare hade jag en datrons som körde med n-draft och inte b/g draft som jag har idag. Kan det göra att surfandet känns slött och trögt? Kan man byta ut? Grafikkortet är ATI Radeon x1250 Antar det bidrar till att det hackar när man kollar video m.m. Någon som är kunnigt och kan bena ut det här åt mig så vore jag tacksam Mvh Peter
×
×
 • Skapa nytt...