Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torparn61

Medlem
  • Antal inlägg

    228
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

Allt postat av Torparn61

  1. Kanske samma sak där, att du behöver ange källardatorns IP-adress i stället för skrivaren. Jag vet inte om du kan ändra det eller om du får lägga till nätverksskrivare manuellt. -> Okej, låter ju lätt. Har suttit och försökt i 1 timme nu, men ger upp. Har tyvärr inte de kunskaper som jag skulle vilja ha. Jo, det tycker jag! Jag kör fortfarande med denna metod på jobbet. -> Jo men har ju fungerat automatiskt i 8 år, det måste väl vara bättre. Du ska ha ett jättestort tack, Mikael63 du har hjälp mig mycket nu. Och känner du för att göra någon enkel beskrivning hur jag ska lägga skrivaren, så får du jättegärna göra det. Förmodar att även du måste vara inne en del i denna medelhavsvärme 😁
  2. God morgon! Då har jag försökt att göra som du skriver. - 'En stund' för mig är ca. 5 - 10 minuter. - Ändrade till 192.168.1.90 som är datorn i källaren, och pingade. Kolla bif. bild för det resultatet (ingen större skillnad va?). - Har inte kört 'ipconfig' på källardatorn ännu, fixar det om ett tag. - Det du skrev att jag skulle göra i Anteckningar var intressant, för nu kommer jag åt K, L, M och N, efter att jag ändrat mapp-namnen. Kan man lägga alla fyra i samma fil? Men tyvärr så kan jag inte skriva ut. Detta är ju ingen bra permanent lösning, men tillfälligt fungerar det ju, om även skrivarna kunde fungera. - Fick damma av lite gamla kunskaper, när jag använde "rename, copy osv." i Kommandotolken, lite sitter det kvar i huvet 😂 - Har laddat ner Fing till plattan, och kollar runt lite där nu. Skulle vara överlycklig om jag bara hade en liten del av dina kunskaper...........
  3. Hej igen. Kom just på en sak. Gick ut på nätet och till sida där man kan se sitt IP-nummer. Kollade både min dator och källardatorn, och det var samma IP-nummer, 2.24x.xx.xx Ska det vara så?
  4. Tack för svaren! Amandus: Det kan den ha gjort, men ingenting är ändrat på källardatorn. Och fungerar ju på hustruns dator. Cecilia: Men det borde jag väl se i Utforskaren i så fall. Har blippat på varje pil, men hittar ingen K, L, M elller N som enheterna heter, någonstans. Mikael63: Det är min dator (Laptop Lenovo S510p) som jag startar om. Yes, hon kommer åt dessa enheter hela tiden, precis som jag hade det tidigare. Tror problemet kom samtidigt som vi bytte Routern. Ping? Aldrig gjort tidigare, men startade Kommandotolken och skrev: ping 2.24x.xx.xx (inte rätt IP-nummer) <ENTER> . Gjorde jag rätt? Vad gäller IP-nummer så är jag urkass på det också, vet bara att jag sett typ 192.16x.x.x men nu började det med 2.24x.xx.xx, kan det stämma? Jag pingade först när det inte fungerade, och sedan igen efter omstart. Och det blev samma resultat. Snälla kom med fler förslag/idéer, så jag får igen detta igen.
  5. Hej, ni nätverkskunniga! Vi har ett antal datorer här hemma som bl.a. är kopplade till nätverk via kabel och wifi, min dator är via kabel. I källaren har vi en dator där vi lagrar mycket, backup sparas där, samt två skrivare är anslutna. Efter ett problem med vår Router så har vi bytt ut den till "Telia WiFi-router Plus v3" från Telias "TG799TSvn v2", problemet nu är att efter en stund så kommer jag inte längre åt datorn i källaren (se bild). Även den datorn är ansluten via kabel. På hustruns dator fungerar det perfekt, också kabel. Vad kan det vara för fel? / Vad har jag gjort för fel? Startar jag om datorn så fungerar det en stund, men blir sedan frånkopplad. Kan inte ens skriva ut någonting. Tacksam för snabb hjälp 😉
  6. Vi bor i villa. Får in en del andra nätverk också, men ingen med någon stark signal. Vi har haft dessa chromecastar i snart 1 år, är ju märkligt om de skulle börja strula nu. Skrev kanske inte det, men det är på 2 st som problemen har upptäckts, i gästrummet har inte TV:n varit på. De sista 2 dagarna har tiden ändrats till straxt före kl 20. Allt är så himla märkligt. Har bytt router oxå.
  7. Behöver verkligen hjälp, för något egendomligt har inträffat de 5 senaste kvällarna. Vi har TV genom Canal Digital (parabol) i vardagsrummet, sedan har vi 3 st Chromecastar till 2 sovrum och en i gästrummet. TV:n i vardagsrummet är inga problem, men de övriga lägger av kl. 21:54 och då kommer det upp på TV-apparaterna att det är Nätverksproblem, och så försvinner TV-bilden. Sedan kan det ta lite tid innan det kommer igång igen, så programmet som man ville se och som började t.ex. kl. 21:00 hinner man inte se slutet på. I går hade jag en Wifi-Analyzer på för att se om Wifi-signalen försvann, men verkade inte som det, men däremot så tändes Chroemcastarnas namn "Gästrum" och "Huvudsovrum" precis samtidigt som TV-bilden försvann (kl. 21:54). "Sovrum 2" hittade jag inte. Nätverket heter SextonRoad8, den på -42dBm är från Routern, den på -62dBm är signal från en Repeater RE-205. Finns det någon vänligt själ som har någon idé på vad som kan vara fel?
  8. Tack Ove, du är en ängel! Tänkte att jag kan ju inte fråga om allting. Så stängde av datorn, satte inte i batteriet och så startade igen. Vipps så var allt som vanligt igen. Vad tror du hade hänt? Är batteriet paj, och läge att köpa nytt? Behöver jag köra någon form av reparationsprogram el.dyl.? Tack än en gång, en stor stenbumling lossade från kroppen. Och nu ska jag se till så vår backup funkar till 100%. Har en dator i källaren där vi har en 2TB extern HD ansluten. Men den datorn hittar inte HD i utforskaren längre, vilket gjorde att våra tre datorers backupprogram "SyncBack" inte hade någon enhet att kopiera till.
  9. Kör Windows 10, den var installerad med Win8 när jag köpte den, men sedan fick jag uppgradera till 10:an gratis. Har inte testat att stänga av den, tycker du att jag ska göra det? Med batteriet borta?
  10. Tack Ove! Alt. 1 - Hjälpte inte Alt. 2 - Nu börjar det hända saker. Skärmen startade, sedan kom texten "Automatisk reparation", började diagnosticera sedan kom texten "Det gick inte att reparera datorn med Automatisk reparation. Har nu alternativen att stänga av datorn eller "Avancerade alternativ", finns tydligen en loggfil också. Nu känns det som jag är inne på lite mörka vatten. Hur gå vidare?
  11. Hej, ni kunniga. Har en laptop Lenovo ideapad S510p som jag har rätt viktiga dokument på, har backup men upptäckte nu att den inte har fungerat på länge. Har varit borta i två dagar, laptopen stod i Sparläge, som alltid. Men nu när jag skulle väcka den så gick det inget bra. Powerlampan och NumLock tänds, HD "tickar" till men sedan händer inget mer. Har kopplat in en extern bildskärm (HDMI) men hjälper inte, "Ingen signal" står det på den. Tar tacksamt emot idéer på vad jag kan/ska göra. Går det annars på något sätt att plocka ur hårddisken och ladda ner alla filer från den? /Tomas
  12. Tack för den underbara supporten från er båda, och att man lär sig något. Sedan skulle man ju bara komma ihåg det man lär sig. Den hårddisk som absolut är paj, är den som sitter på mina axlar, var lättare att minnas när man var yngre......... Cecilia: Laddade ner Diagnostikprogrammet från wdc och körde det. Blev lite förvånad att det visade en grön bock = Hårddisken är OK. Hittade inget fel. Mikael63: Det var bara ett fönster startat, fyra flikar, och fem tillägg. Hur gör jag nu?? Tacksam för info.
  13. Mikael63: Sorry, men för mej är Google och Chrome samma, fast säkert fel. För övrigt, Instanser inte en aning, Flikar var 4, Tillägg inte heller någon aning om. Går sådant att kolla? Aldrig hört talas om Pale Moon, säger inte mycket ifs, men kan ju vara något att kolla vartefter, om inget annat hjälper. Jag själv gillar Chrome annars. Cecilia: Ja visst, allt kan ju gå sönder. Bifogar här en skärmbild, hoppas det hjälper. Tack för hjälpen!
  14. Tack Mikael63, borde jag tänkt på själv, men så är det ibland. Lägger upp bilder på Aktivitetshanteraren, där den ena är sorterad på Minne och den andra är sorterad på Disk. Är väl lätt att misstänka att Google är bov i dramat, eller? För info så står det ofta ner till vänster på bildskärmen: Väntar på cache-minne.....
  15. Min fru har en Lenovo G50, som är så enorm seg så att en VIC-20 känns som en riktig stordator. Vad kan vara fel? Bifogar en bild över Aktivitetshanteraren. Inte ska väl Disken vara 100% och CPU 47%, (CPU:t var nyss 90%). Var kan jag börja att leta? Tacksam för tips & idéer. .
  16. jannejanne: Tack för tipset, borde jag själv kunnat räkna ut... Jari: I 199 fall av 200 så vaknar hårddisken till och allt fungerar som det ska. Är så fruktansvärt irriterande när det blir så där. Cecilia: Ja, så kan det ju vara. Gillar ju inte att öppna Laptopen, nästan alltid något som strular. Men får kanske göra det ändå. Tack för svar, om någon kommer på något ytterligare, så skriv gärna.
  17. Hej alla kunniga. Hoppas detta är i rätt kategori, flytta det annars. Har en Laptop, Lenovo ideapad S510p som givetvis strular för mig. Är ca. 2 år gammal (datorn alltså), den har under en längre tid bara stannat för mig lite då och då. Brukar hända 2-5 ggr/vecka. Upptäckte för en tid sedan att felet verkar vara att datorn tappar kontakten med hårddisken. Så det är "bara" att göra en reset, trycka ner Power-knappen tills datorj-eln slocknar, vänta ett tag och sedan starta om. Sedan kan det fungera någon/några dagar, sedan blir det lika igen. Snälla, vad ska man göra? Bifogar en bild på inforuta som kommer fram efter 10-15 minuter. /Tomas
  18. Hon har plats hos Loopia, så det är inte bara namnet, kanske hade räckt med det. Men de är snabba ibland, barnen alltså.
  19. Hej! Vet inte om jag hamnade på rätt ställe, men skriver här så får vi se. Saken är den att jag tänkte hjälpa dottern som precis har skaffat en webshop (hos textalk.se), och en hemsida (hos loopia.se). Nu vill hon att det ska funka så att om man besöker hennes hemsida så ska man komma till webshopen direkt. MEN, hur gör man för att fixa detta, någon som kan hjälpa mig? Tack på förhand..............
  20. Hej alla kunniga. Jag har ett USB-minne (8GB) som jag vill ha startbar och med WIN 8.1 på, för att kunna installera på andra datorer. MEN, behöver givetvis hjälp med hur jag ska göra. Förmodar att USB-minnet behöver formateras el.dyl. så den blir startbar. Och sedan hur jag kan lägga in WIN 8.1 på minnet. Mina kunskaper sträcker sig inte riktigt så långt. Tack på förhand /Tomas
  21. Nu hittade jag Installationen hos web10, så försöker att klara mej, återkommer i annat fall. Tack för hjälpen!!
  22. Inte en susning hur det är, utan texten är i WordPress installationsanvisning (bifogad). Har fått info från supporten på webbhotellet att jag var tvungen att välja Unix istället för Windows, så det har jag fixat. Vet att web10.se har en Websitebuilder, men den har jag fattat är av enklare typen. Känner mej lite vilse faktiskt, har ju packat upp zip-filen, men däri hittar jag ingen programfil (.exe). Vet inte om jag tänker/fattar fel, men WordPress är väl ett program som man gör hemsidor i, eller? Vore kul om man kunde komma igång åtminstone. Så snälla, de som vet/kan något om detta, skriv några rader.
  23. Hej alla kunniga. Gjorde en hemsida för några år sedan, använde mej då av MS Publisher. Tyckte då att det var lätt och smidigt, bilder hamnade där man la dem mm. Men nu måste jag uppdatera sidan, bl.a. helt ny layout. Tänkte använda mej av Wordpress då det fått många goda ord (och att Publisher inte är aktuellt längre). Har precis laddad ner och packat upp zip-filen Wordpress 4.7.1._sv. Under punkt 2 i installationsanvisningen står det; "Gå till <url-till-din-installation>/wp-admin/install.php i din webbläsare. Fyll i dina uppgifter och klicka dig vidare. Detta bör skapa en wp-config.php-fil med inställningar för databasanslutningen." Är det något som jag ska göra nu? Jag vill ju ha den gamla sidan ligga kvar tills jag är klar med wp-versionen? Tänkte göra en mapp på webhotellet som heter: test.<hemsida>.se, så jag kan kolla hur/om sidan fungerar, behöver jag göra ovanstående då? Har sidan på web10.se. Detta är nog inte sista inlägget från mej under denna resa, uppskattar verkligen den hjälp som man brukar få. Tack på förhand!
  24. Cecilia: Hmmm, ursäkta men nu hänger jag inte med riktigt!! LARSAS: Nä tyvärr så hjälpte det inte, har provat flertal gånger nu, men ingen skillnad.. vertpre: Verkar inte vara något fel på minnena. Skulle vara skönt om man hittade startproblemet, om den bara kunde starta en gång så vore jag glad.... Kom gärna med fler tips........
  25. Cecilia: - Hur löser man det? Lämna in till radiohandlarn eller? Vad kan det kosta måntro? Jobbade tidigare på ett elektronikföretag, där fanns personal som kunde lösa detta. Men tyvärr blev det uppköpt av utländskt företag, finns därför inte kvar. - Har sett en sådan lösning, troligen har de lött flatkabeln i respektive mönsterkort (tror inte någon använder kontakter). Åge N: Nej den fungerade inte som den ska, troligen var det samma fel, kommer faktiskt inte ihåg till 100. - När jag tog fram datorn härom dagen, så startade den direkt, så borde väl inte vara problem med batteriet då va? (jag är osäker/okunnig). Nästa gång strula den lite, men hoppade sedan igång några gånger igen. Men nu är det lögn i h-e att få den att starta. - Får försöka att öppna den när den är OK. Om jag antingen kan förlänga med en flatkabel eller montera en ny flatkabel på kontakt/mönsterkort. Skulle helst vilja använda denna skärm, då bl.a. storleken är 100% perfekt. LARSAS: Håller precis på att följer detta tips, vet om 10 minuter om det fungerar. Håller tummarna......... vertpre: Ska försöka att kolla minnena, om de sitter som de ska. Har även någon/några fler Acer som jag kanske kan låna minne ifrån, ifall dessa är paj. Återigen, tack så jättemycket för era tips och idéer. Fortsätt gärna......
×
×
  • Skapa nytt...