Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torparn61

Medlem
  • Antal inlägg

    228
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

Torparn61 vann dagen: 6 december 2016

Torparn61 hade det mest gillade innehållet!

Om Torparn61

  • Medlemstitel
    Aktiv
  • Födelsedag 1961-04-05

Profil

  • Kön
    Man
  • Ort
    Söderköping

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kanske samma sak där, att du behöver ange källardatorns IP-adress i stället för skrivaren. Jag vet inte om du kan ändra det eller om du får lägga till nätverksskrivare manuellt. -> Okej, låter ju lätt. Har suttit och försökt i 1 timme nu, men ger upp. Har tyvärr inte de kunskaper som jag skulle vilja ha. Jo, det tycker jag! Jag kör fortfarande med denna metod på jobbet. -> Jo men har ju fungerat automatiskt i 8 år, det måste väl vara bättre. Du ska ha ett jättestort tack, Mikael63 du har hjälp mig mycket nu. Och känner du för att göra någon enkel beskrivning hur jag ska lägga skrivaren, så får du jättegärna göra det. Förmodar att även du måste vara inne en del i denna medelhavsvärme 😁
  2. God morgon! Då har jag försökt att göra som du skriver. - 'En stund' för mig är ca. 5 - 10 minuter. - Ändrade till 192.168.1.90 som är datorn i källaren, och pingade. Kolla bif. bild för det resultatet (ingen större skillnad va?). - Har inte kört 'ipconfig' på källardatorn ännu, fixar det om ett tag. - Det du skrev att jag skulle göra i Anteckningar var intressant, för nu kommer jag åt K, L, M och N, efter att jag ändrat mapp-namnen. Kan man lägga alla fyra i samma fil? Men tyvärr så kan jag inte skriva ut. Detta är ju ingen bra permanent lösning, men tillfälligt fungerar det ju, om även skrivarna kunde fungera. - Fick damma av lite gamla kunskaper, när jag använde "rename, copy osv." i Kommandotolken, lite sitter det kvar i huvet 😂 - Har laddat ner Fing till plattan, och kollar runt lite där nu. Skulle vara överlycklig om jag bara hade en liten del av dina kunskaper...........
  3. Hej igen. Kom just på en sak. Gick ut på nätet och till sida där man kan se sitt IP-nummer. Kollade både min dator och källardatorn, och det var samma IP-nummer, 2.24x.xx.xx Ska det vara så?
  4. Tack för svaren! Amandus: Det kan den ha gjort, men ingenting är ändrat på källardatorn. Och fungerar ju på hustruns dator. Cecilia: Men det borde jag väl se i Utforskaren i så fall. Har blippat på varje pil, men hittar ingen K, L, M elller N som enheterna heter, någonstans. Mikael63: Det är min dator (Laptop Lenovo S510p) som jag startar om. Yes, hon kommer åt dessa enheter hela tiden, precis som jag hade det tidigare. Tror problemet kom samtidigt som vi bytte Routern. Ping? Aldrig gjort tidigare, men startade Kommandotolken och skrev: ping 2.24x.xx.xx (inte rätt IP-nummer) <ENTER> . Gjorde jag rätt? Vad gäller IP-nummer så är jag urkass på det också, vet bara att jag sett typ 192.16x.x.x men nu började det med 2.24x.xx.xx, kan det stämma? Jag pingade först när det inte fungerade, och sedan igen efter omstart. Och det blev samma resultat. Snälla kom med fler förslag/idéer, så jag får igen detta igen.
  5. Hej, ni nätverkskunniga! Vi har ett antal datorer här hemma som bl.a. är kopplade till nätverk via kabel och wifi, min dator är via kabel. I källaren har vi en dator där vi lagrar mycket, backup sparas där, samt två skrivare är anslutna. Efter ett problem med vår Router så har vi bytt ut den till "Telia WiFi-router Plus v3" från Telias "TG799TSvn v2", problemet nu är att efter en stund så kommer jag inte längre åt datorn i källaren (se bild). Även den datorn är ansluten via kabel. På hustruns dator fungerar det perfekt, också kabel. Vad kan det vara för fel? / Vad har jag gjort för fel? Startar jag om datorn så fungerar det en stund, men blir sedan frånkopplad. Kan inte ens skriva ut någonting. Tacksam för snabb hjälp 😉
  6. Vi bor i villa. Får in en del andra nätverk också, men ingen med någon stark signal. Vi har haft dessa chromecastar i snart 1 år, är ju märkligt om de skulle börja strula nu. Skrev kanske inte det, men det är på 2 st som problemen har upptäckts, i gästrummet har inte TV:n varit på. De sista 2 dagarna har tiden ändrats till straxt före kl 20. Allt är så himla märkligt. Har bytt router oxå.
  7. Behöver verkligen hjälp, för något egendomligt har inträffat de 5 senaste kvällarna. Vi har TV genom Canal Digital (parabol) i vardagsrummet, sedan har vi 3 st Chromecastar till 2 sovrum och en i gästrummet. TV:n i vardagsrummet är inga problem, men de övriga lägger av kl. 21:54 och då kommer det upp på TV-apparaterna att det är Nätverksproblem, och så försvinner TV-bilden. Sedan kan det ta lite tid innan det kommer igång igen, så programmet som man ville se och som började t.ex. kl. 21:00 hinner man inte se slutet på. I går hade jag en Wifi-Analyzer på för att se om Wifi-signalen försvann, men verkade inte som det, men däremot så tändes Chroemcastarnas namn "Gästrum" och "Huvudsovrum" precis samtidigt som TV-bilden försvann (kl. 21:54). "Sovrum 2" hittade jag inte. Nätverket heter SextonRoad8, den på -42dBm är från Routern, den på -62dBm är signal från en Repeater RE-205. Finns det någon vänligt själ som har någon idé på vad som kan vara fel?
  8. Tack Ove, du är en ängel! Tänkte att jag kan ju inte fråga om allting. Så stängde av datorn, satte inte i batteriet och så startade igen. Vipps så var allt som vanligt igen. Vad tror du hade hänt? Är batteriet paj, och läge att köpa nytt? Behöver jag köra någon form av reparationsprogram el.dyl.? Tack än en gång, en stor stenbumling lossade från kroppen. Och nu ska jag se till så vår backup funkar till 100%. Har en dator i källaren där vi har en 2TB extern HD ansluten. Men den datorn hittar inte HD i utforskaren längre, vilket gjorde att våra tre datorers backupprogram "SyncBack" inte hade någon enhet att kopiera till.
  9. Kör Windows 10, den var installerad med Win8 när jag köpte den, men sedan fick jag uppgradera till 10:an gratis. Har inte testat att stänga av den, tycker du att jag ska göra det? Med batteriet borta?
  10. Tack Ove! Alt. 1 - Hjälpte inte Alt. 2 - Nu börjar det hända saker. Skärmen startade, sedan kom texten "Automatisk reparation", började diagnosticera sedan kom texten "Det gick inte att reparera datorn med Automatisk reparation. Har nu alternativen att stänga av datorn eller "Avancerade alternativ", finns tydligen en loggfil också. Nu känns det som jag är inne på lite mörka vatten. Hur gå vidare?
  11. Hej, ni kunniga. Har en laptop Lenovo ideapad S510p som jag har rätt viktiga dokument på, har backup men upptäckte nu att den inte har fungerat på länge. Har varit borta i två dagar, laptopen stod i Sparläge, som alltid. Men nu när jag skulle väcka den så gick det inget bra. Powerlampan och NumLock tänds, HD "tickar" till men sedan händer inget mer. Har kopplat in en extern bildskärm (HDMI) men hjälper inte, "Ingen signal" står det på den. Tar tacksamt emot idéer på vad jag kan/ska göra. Går det annars på något sätt att plocka ur hårddisken och ladda ner alla filer från den? /Tomas
  12. Tack för den underbara supporten från er båda, och att man lär sig något. Sedan skulle man ju bara komma ihåg det man lär sig. Den hårddisk som absolut är paj, är den som sitter på mina axlar, var lättare att minnas när man var yngre......... Cecilia: Laddade ner Diagnostikprogrammet från wdc och körde det. Blev lite förvånad att det visade en grön bock = Hårddisken är OK. Hittade inget fel. Mikael63: Det var bara ett fönster startat, fyra flikar, och fem tillägg. Hur gör jag nu?? Tacksam för info.
  13. Mikael63: Sorry, men för mej är Google och Chrome samma, fast säkert fel. För övrigt, Instanser inte en aning, Flikar var 4, Tillägg inte heller någon aning om. Går sådant att kolla? Aldrig hört talas om Pale Moon, säger inte mycket ifs, men kan ju vara något att kolla vartefter, om inget annat hjälper. Jag själv gillar Chrome annars. Cecilia: Ja visst, allt kan ju gå sönder. Bifogar här en skärmbild, hoppas det hjälper. Tack för hjälpen!
  14. Tack Mikael63, borde jag tänkt på själv, men så är det ibland. Lägger upp bilder på Aktivitetshanteraren, där den ena är sorterad på Minne och den andra är sorterad på Disk. Är väl lätt att misstänka att Google är bov i dramat, eller? För info så står det ofta ner till vänster på bildskärmen: Väntar på cache-minne.....
  15. Min fru har en Lenovo G50, som är så enorm seg så att en VIC-20 känns som en riktig stordator. Vad kan vara fel? Bifogar en bild över Aktivitetshanteraren. Inte ska väl Disken vara 100% och CPU 47%, (CPU:t var nyss 90%). Var kan jag börja att leta? Tacksam för tips & idéer. .
×
×
  • Skapa nytt...