Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pyttih

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Senaste besök

Om pyttih

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1959-01-21
 1. Vad menar du med originalbilden? Som jag har fattat det så gör Picasa inget med originalbilden utan den ligger kvar där den ligger och sedan sparar den de ändringar man gjort i programmet. Man kan ju välja att exportera till mapp och då sparas en ny bild av den omgjorda bilden och den sparas då (om man inte ändrar nåt) under Mina bilder Picasa exporter och sedan vald mapp där.
 2. Det var därför jag frågade eftersom många menar att typ skriva nåt på bilden med lite svag text men jag vet att den kanske riktiga varianten är den du skriver om.
 3. Med vattenmärkning menar du/ni då att man skriver exempelvis sitt namn på bilden? Det går i så fall utmärkt att göra även med gratisprogram, t ex PhotoFiltre eller på Picnik (bildbehandling online).
 4. Tack för tipset. Jag har alltid retat mig på att ikonerna hopar omkring som de vill ibland. Nu kan jag lätt få tillbaka det som jag vill ha det. TACK!
 5. Exifer är ett gratisprogram som jag använt när jag missat samma sak. http://www.exifer.friedemann.info/
 6. Var har du fått den siffran ifrån? Dottern har ME på sin dator ansluten till nätet och inte har hon fått några virus. Hon är dock bara 6 år så hon surfar inte på några direkt suspekta sidor men det kanske inte trådskaparens svåger heller tänkt göra. Bara för att Microsoft inte supportar OS:et betyder det väl inte att antivirusprogrammet inte kan hålla kolla på datorn.
 7. Kolla i avtalet om du får byta hårddisk o dyl i datorn. Jag hade en hyrdator via ATEA och fick göra det så när mitt grafikkort gick sönder plockade jag ur originalhårddisken och satte den i ett löst kabinett och satte sedan i en annan hårddisk som jag la in originalkonfigurationen på. Det fungerade utan problem och jag fick tillbaka datorn med nytt grafikkort efter några veckor och kunde då sätta tillbaka min vanliga hårddisk. Har du ingen annan hårddisk att sätta in eller inga restoreskivor så borde du i alla fall kunna rädda dina bilder innan du lämnar in dator för som du säger de kan inte garantera att innehållet blir kvar. Men det borde stå i ditt avtal hur du får göra.
 8. Vad menar du med bildspel? Vill du visa bilder så att man kan bläddra sig fram till nya bilder? Det går kanske att göra i Frontpage men är nog betydligt lättare att göra i ett separat program och sedan integrera resultatet på websidan. T ex JAlbum kan vara ett alternativ. http://jalbum.net/ Hur man integrerar förklarar de här: http://jalbum.net/tutorials.jsp Titta under Integrate an album into an existing site .
 9. Så ni tror att man kan löda fast kontakterna på ett vanligt CR2016 batteri som det är? Sen är det ju även helt inplatstat men det man man kanske tejpa eller nåt istället. Ett CR2016 kan man ju hitta för 15-20 kr medan de ersättningbatterier som jag hittat bl a från USA kostar $ 10 + $ 30 i frakt om man vill ha med färdiglödd kontakt. Datorn är inte ens värd vad det kostar att beställa ersättningsbatteri så den kostnaden vill jag inte ha. Den fungerar ju när man väl sparat minnesräkningen och ändrat datum men lite tråkigt att göra varje gång.
 10. Tack för svaret. Det där hade jag ju aldrig kunnat lista ut själv :-) Men då dyker ju nästa problem upp. Jag trodde det bara var ett vanligt knappcellsbatteri som man lätt kunde byta men det var det ju inte. Eller rättare sagt det är väl ett knappcellbatteri men det har ju en kontakt fastlödd så jag misstänker att man måste hitta nånstans att köpa precis rätt batteri. Var gör man det? Vet nån det också?
 11. Hej! Jag misstänker att mitt BIOS-batteri tagit slut i min Compaq Armada M700 eftersom den varje gång kontrollräknar RAM-minnet och klockan står på 3 januari 1980. Man jag har aldrig öppnat en bärbar dator så jag vet inte var jag ska börja kolla efter batteriet. Nån som kan sånt och kan ge tips om var jag kan hitta det så jag ev kan byta ut det? Tacksam för hjälp.
 12. Tack för svar. Men tyvärr finns inget snabbkommando inlagt. Nån mer idé om var man kan försöka ändra detta. Likaså detta att när man väljer Öppna på C (eller CD:enheten eller engeten för nåt anslutet USB-minne eller extern hårddisk) så öppnas sökalternativet. Alltså samma som när går via Start-knappen och väljer Sök. Jag har aldrig varit med om detta förut så jag har ingen aning om var jag ska leta efter var man kan ändra detta. Har försökt Googla på det men hittar inget relevant.
 13. Hej! Jag håller på att försöka få ordning på en gammal dator. Det är inga större problem men den är/har väl varit nån slags mediadator så det finns nåt konstigt program som heter Intervideo på den. Och när man försöker markera allt med Ctrl + A så öppnar det istället detta program. Det är även strul med att om man dubbelklickar på exempelvis C: så öpnnas inte C (utforskaren) utan Sökfunktionen öppnas istället. Var ändrar man sådana grejor, om det nu ens går att ändra? Tacksam för svar!
 14. Om du kan klara dig med en på engelska så finns den här: http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&tabact=DownloadDetailTabAct&fcategoryid=322&modelid=7507
 15. Om jag har tre datorer som vill ska kunna byta filer mellan varandra kan man då sätta ihop dem i ett enkelt nätverk med hjälp av en switch eller hub? Vet inte om jag riktigt vet skillnaden mellan switch och hub heller. Kan man sedan låta en av dessa datorer ansluta till internet via ett annat trådlöst nätverk som redan har anslutning till internet? De andra två datorerna ska inte få tillgång till internet är det tänkt. Eller kan man lika gärna använda en router som jag tror jag har nånstans för att koppla ihop de tre datorerna och ändå låta den som ska ansluta trådlöst till en annan router göra det?
×
×
 • Skapa nytt...