Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Wizzman

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senaste besök

    Aldrig

Allt postat av Wizzman

  1. Tjena. Jag försöker installera Slackware 7.1, men den hittar inte CD-spelaren. Jag hade tidigare mina CD-spelare på Onboard IDE-Controllern, och linux hittade dem då i uppstarten, men de fanns inte under /dev Hårddisken satt på mitt kontrollerkort som är ett Promise Ultra66. Hårddisken hittade den inte alls när jag bootade på bare.i. Men när jag bootar på ata66.i hittar den hårddisken både i uppstarten, samt att den finns i /dev, men det är samma problem med CD-spelarna. Så jag tänkte att det kanske var en bra ide att flytta över CD-spelarna till Promise controllern, och gjorde så, men det gjorde ingen skillnad. Den hittar den vanliga CD:n som hdg i uppstarten, men den finns inte under /dev och installationsprogrammet hittar den inte heller. Snälla hjälp mig, jag är desperat!
  2. Jag har ett SB live value och en Pentium 3 850E coppermine CPU, och dessa vill inte riktigt fungera ihop, jag har hört att det finns någon patch, men hittar inget på creatives sida, nån som vet var den finns?
  3. Jag kör Gnome och har kört enlightenment. Nu är problemet att när jag bytte till Sawmill och tog bort "exec enlightenment" och lade till exec sawmill istället så startar ändå enlight istället för sawmill och jag får istället göra allt manuellt vilket är gaska irriterande..
  4. Jag har ett ESS 1869 Onboard ljudkort som funkar fint i windows, men inte i linux, nån som har fått igång ett sånt? Tacksam för hjälp!
  5. Jag ska testa detta, tack för hjälpen!
  6. Jag kör en RedHat 5.2 server som har funkat helt problemfritt i 1.5 år, tills nu. Vi kör MYSQL på den. Saken är den att igår kväll skulle företaget den står på göra något med strömförsörjningen, så strömmen skulle vara avstängd några timmar på kvällen, så servern stängdes av med shutdown -h now och sedan när de startade servrarna igen så vill inte denna starta, den säger att safe_mysqld filen inte existerar och sedan går den inte vidare i uppstarten.. raden som startar MYSQL ligger i rc3.d, men hur kommer jag in och ändrar den? Räcker det med bootdisk? Jag bor själv 10 mil från servern så jag måste förklara för dem via telefon, därför kan jag inte experimentera med detta :/ Isf. Var hittar man an boot (rescue?) disk till RH 5.2? Tack på förhand!
  7. Jag har en gammal 486:a laptop, en AST Bravo NB 4/33s som inte fungerar, när jag ansluter nätadaptern lyser "Main battery" och "External Battery" samt num lock, caps lock, en icke namngiven lampa och scroll lock, dessa 4 ska även användas som batterimätare. När jag trycker på Power händer absolut ingenting. Någon som har nån aning om vad som kan vara fel? Jag misstänker CMOS batteriet.. någon som vet hur många volt det ska vara på? mitt är på 3.08. Tacksam för svar!
  8. Hej, Om du har en domän bunden till ditt ip skriver du helt enkelt den domänen, har du fast ip skriver du det ip:t, har du dynamiskt ip kan du skriva localhost eller 127.0.0.1
  9. Wizzman

    Modemproblem

    Jag kör Slackware 7 och har ett US Robotics sportster flash V.90 modem, det har alltid funkat i linux innan, och funkar finfint i windows nu, men itne i linux längre, den hittar det inte över huvud taget, har testat kppp, gnome ppp, script, minicom etc etc, har testat ttyS0 - S3 som port (vet att det ligger på S0) men inget hjälper... Nån som har nåt förslag? Tacksam för svar!
  10. Jag är admin för servern www.powergamer.net som kör Redhat 5.2 och Kernel 2.0.36 (den är gammal, jag vet, men det händer samma sak för mig som kör 2.2.10). Vi har problem med att någon attackerar servern, tar upp all bandbredd... hur löser man detta problem lättast? tacksam för svar!
  11. Jag kan logga in, ppp0 blir grön, men jag kan inte kontakta några servrar. Det är inte DNS:en för jag kan inte ens kontaka IP nummer
  12. Jag konfigurerade det hela i netcfg, sedan startar jag ppp som vanlig användare med usernet.
  13. Jag kör RH 5.2 och har ett 3Com 509 COMBO ISA kort och en internetuppkoppling till Tele2 via modem, problemet är det att om jag har nätverksinterfacet (eth0) aktivt samtidigt som pppnn så kan jag inte använda internet, men om jag avaktiverar eth0 funkar det perfekt, nån som har en lösning?
  14. Wizzman

    Canon BJC 4300

    Jag kör RedHat 5.2 och har en Canon BJC 4300 skrivare, jag kör med Canon Bjc 600/4000 drivrutinen och ASCII funkar bra, men när jag ska skriva ut i t ex Netscape får jag bara något felmeddelande Nån som vet hur man kan fixa detta?
  15. Jag har en Compaq Presario 5170 med ett ESS 1869 Onboard Ljudkort som jag inte får att fungera i Linux. OSS säger sig ha stöd för ESS 1869, men varken type1 eller type2 funkar, jag misstämker att det är för att jag har ett onboard... nån som vet hur man löser detta problem?
  16. Wizzman

    56K i RedHat

    Jag har hört att man behöver göra nåt speciellt för att kunna utnyttja ett 56 modem till fullo i Linux, jag har ett US robotics Sportster Flash X2. Är det sant, och isåfall vad behöver man göra?
  17. Jag har problem med internet i RedHat 6.0, Jag har ett US Robotics X2 Sportster Flash modem och ett Tele2 internetabbonemang. Jag loggar in och allt fungerar som det ska - en stund, sedan blir jag nerkopplad och det står i loggarna "RECIVED SIGHUP SIGNAL", jag kör Kernel 2.2.10 och PPPD 2.3.8. Tacksam för svar!
  18. Hej, Jag kör RedHat 6.0 med Kernel 2.2.9. Jag har problemet att jag blir frånkopplad från internet hela tiden, jag har ett US ROBOTICS Sportster flash + Tele 2 internet abb. Allt fungerar i Windows och det fungerade i Linux när jag körde RedHat 5.2. tacksam för hjälp!
  19. Wizzman

    Databas

    Hej, Finns det någon bra, gratis databasprogramvara till Linux att få tag på? Oracle är alldeles för stor
  20. Hej, Jag har ett ganska stort problem med Windows 98, igår kväll blev jag tvungen att radera windowskatalogen och installera om allt. Nu när jag loggar in på internet blir jag frånkopplad hela tiden, jag vet flera personer som har detta problemet. I Linux fungerar det perfekt och det är inte fel på modemet för jag har testat flera olika. Nån som har en lösning? Tack på förhand
  21. Hej, Jag har ett ganska stort problem med Windows 98, igår kväll blev jag tvungen att radera windowskatalogen och installera om allt. Nu när jag loggar in på internet blir jag frånkopplad hela tiden, jag vet flera personer som har detta problemet. I Linux fungerar det perfekt och det är inte fel på modemet för jag har testat flera olika. Nån som har en lösning? Tack på förhand
  22. Hej, Jag har ett ganska stort problem med Windows 98, igår kväll blev jag tvungen att radera windowskatalogen och installera om allt. Nu när jag loggar in på internet blir jag frånkopplad hela tiden, jag vet flera personer som har detta problemet. I Linux fungerar det perfekt och det är inte fel på modemet för jag har testat flera olika. Nån som har en lösning? Tack på förhand
  23. Hej! Jag håller på och sätter upp en Dual PPro 200Mhz med 256MB Ram. Den ska köra RH 5.2. Det ska vara en Web och FTP server. Jag ska köra ca 15 IP på den, jag kör Kernel 2.2.2 och har enablat Ip aliasing i Kerneln, skrivit in de Ip:na jag vill ha till de virtuella hostsen i Linuxconfns Ip aliasing på devicen "lo" (jag testar lokalt på min egna burk först, när jag kör servern på fast lina ska jag väl göra detta på eth devicen va). Jag har skrivit in IP:na 192.168.1.10 upp till 192.168.1.15. Sedan har jag avkommenterat BindAdress * i httpd.conf (Apache) och lagt till detta längst ner i httpd.conf: <VirtualHost 192.168.1.10> ServerAdmin webmaster@virtual1 DocumentRoot /home/virtual ServerName 192.168.1.10 ErrorLog logs/virtual1-error_log TransferLog logs/virtual-access_log </VirtualHost> Men det funkar fortfarande inte Vad har jag gjort för fel? Jag lyckades i RedHat 5.1 förrut. tacksam för svar
  24. De senaste funkar inte med CMR Använd de som ligger på Colin CD:n, det funkade för mig
  25. Jag har ett ATI Rage Pro 8MB AGP och ett Voodoo 2 12 MB. Men när jag kör kollin funkar inte 3Dfx, jag ser knappt några texturer. Det funkar för andra jag känner som har ett exakt likadant Voodoo 2 (TECHWORKS) men inget ATI kort. Software funkar utmärkt för mig. Nån som har tips på en lösning?
×
×
  • Skapa nytt...