Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

christoffer.e

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av christoffer.e

 1. Halloj! Ledsen att svaret dröjt, var tvungen att sticka på möte och sedan dra ner i gymet för att få bort lite överskottsenergi .) Din lösning fungerar som en klocka iaf! Tack så mkt för hjälpen. Vet att jag sagt det förut, men nu säger jag det igen och menar det verkligen denna gång; Jag ska lära mig regexp! Riktigt kraftfullt när man får snurr på det där. Tack igen!
 2. Ah så klart. Det görs mha VBScript.RegExp Ber om ursäkt för den bristfälliga informationen i mitt första inlägg. Jag får skylla på att jag fortfarande är inställd på new york-tid
 3. Hallå alla. Jag har ett litet problem som är lite jobbigt om man inte kan regexp (Tror dock det är relativt enkelt om man kan det) Jag har en herrans massa text. I det stora textsjoket vill jag göra en replace. Jag vill leta efter ordet IMP[ och ersätta det med AQ[iMP[ Så långt inga större problem, det kan man ju göra med en vanlig replace. Kruxet är att när jag har hittat IMP[ så vill jag efter nästkommande ] lägga till en extra ] Så tex: IMP[kallekula] ska bli: AQ[iMP[kallekula]] Problemet blir ju alltså att där det står kalleula ovan kan det stå vad som helst. Därför antar jag att man måste lösa det med regexp för att få in den extra ]. Är det någon som har några idéer till hur det kan se ut? Eller vart man kan hitta mer info? Tackar!
 4. Server.UrlEncode/Decode borde väl lös biffen? Alltså de som skickar skiten till er kör en urlencode och du då på dinb kant kör en urldecode.
 5. Ett tips oär att du stänger av det om du ska spela bara. kan varken lira WoW eller BF2142 med det igång. Gäller säkert en hel del andra spel också.
 6. lägg en div runt och sätt style till: text-align:center;
 7. en kul parantes bara; vet inte hur det är nu men när Oblivion kom så fanns det ingen dator i världen som kunde köra grafikinställninarna på max Det var helt enkelt för bra. Men har säkert ändrats nu, det här var nog för 1,5 år sedan. Fö är Oblivion ett riktigt trevligt spel, synd att man inte kan köra online bara.
 8. Tveksamt om det kommer gå så bra, prova att själva ringa upp potentiella kunderna istället Som den första webbyårn i världshistorien då?^^ Det var inte ett webbhotell du menade, eh?
 9. har aldrig jobbat med mysql men efter att ha skummat din kod bara så ser jag att du hämtar ett värde från AppSettings med nyckeln "conn", men i din Web.Config heter den nyckeln SQL, så börja med att sätta rätt namn så kanske det löser sig. lycka till Edit: Sen såg jag nu också att du kör med en System.Web.HttpContext.Current.Server.MapPath() på din connectionstring. har som sagt aldrig jobbat med mysql men tvivlar på att den ska vara där eftersom den mappar upp sökvägen till en fil, och din connection-string är ingen fil, så fimpa hela System.Web.HttpContext.Current.Server.MapPath skulle jag testat också. [inlägget ändrat 2008-01-15 15:12:50 av christoffer.e]
 10. halloj. nån erfaren .netutvecklare kanske kan hjälpa mig med detta. Postar helt enkelt lite data till en extern server mha HttpWebRequest. Inget konstigt, allt funkar som det ska utom en liten sak som är ganska stor på vägen så försvinner mina mellanslag i texten som postas. Det är hur skumt som helst, och jag har googlat som en dåre men hittar null om detta problem. Nån som har haft nåt liknande fel och vet vad det kan bero på? Kan ju bifoga koden men tror inte det hjälper så mkt. string postData = "XML=" + XML; byte[] data = Encoding.Default.GetBytes(postData); HttpWebRequest myRequest = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(ConfigurationManager.AppSettings["xx"]); myRequest.Method = "POST"; myRequest.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded"; myRequest.ContentLength = data.Length; Stream newStream = myRequest.GetRequestStream(); newStream.Write(data, 0, data.Length); newStream.Close(); det är alltså varaibeln XML som håller all text. texten är inskriven direkt i koden så jag vet med 100% säkerhet att det inte är fel på den utan det är när själva postningen görs som det händer nåt. Tacksam för hjälp. mvh c ------------------------------------------------------ EDIT: det löste sig. nyckeln till framgång var att köra HttpUtility.UrlEncodeUnicode på strängen. tack iaf [inlägget ändrat 2008-01-11 14:16:25 av christoffer.e]
 11. testa att regga igen och se om det kommer tillbaka
 12. Ett hett tips är att köpa en extern hd som du kan plugga in i ditt wlan, det gjorde jag och är supernöjd. Kommer åt allt från alla burkar precis som det ska va. Det man kan klaga på är hastigheten men det är bara lite segt när man drar över nya grejor till den, det är inga problem att streama musik el film från den. Tror dom ligger på en tusing och uppåt.
 13. Ha ett statiskt commandname och ändra istället commandargumentet till din <%# DataBinder.Eval(Container.DataItem, "Filename") %> lycka till
 14. nu finns en risk att du blir lite putt, men tycker att det är så pass viktigt att jag skriver det ändå; Skippa frames. Det kommer bara skapa massa problem för dig. Det finns ingen som helst anledning att köra med frames idag. Framförallt inte om man ska ha en ehandel som din sajt verkar vara. Då går att lösa på mycket bättre sätt. Kan du köra .net rekommenderar jag att du kollar på MasterPages annars om du kör php eller nåt annat så kan du köra med includefiler för att tex inkludera samma meny överallt. Så gör om gör rätt är alltså summan av detta inlägg Lycka till!
 15. Tjena. En variant som vi använde oss av för en sådanhär app är att varje alternativ får en poängsumma mellan 0-10 tex. Sen summerar du helt enkelt svaren du fått när testen är slut och får en totalsumma så kanske du har nån liten case där du fångar upp de olika intervallerna. Lycka till.
 16. Bilden sparas ju här: File1.PostedFile.SaveAs(Server.MapPath("avatar\\" + StrFileName)); Så jag antar att du bara behöver byta StrFileName. Finns många exempel på hur man kan slumpa fram, men när det gäller bilder föredrar jag personligen att skapa en ny guid. Guid g = Guid.newGuid() tror jag det är. Sen istället för StrFileName blir det då g.ToString() glöm inte att lägga till .jpg/.gif efteråt också lycka till
 17. Hej. Inget givet forum för denna fråga, men jag testar att lägga den här. Jo, enkelt fråga som nån kanske vet: I Visual Source Safe 2005 checkar man ut sina filer och öppnar med en extern editor, i mitt fall Visual Studio 2005. Det är ett klassiskt asp-projekt så alla filer ligger på servern. Det som är lite jobbigt och det jag vill ha hjälp med är att när man öppnar filerna genom att välja edit så öppnas alltid en ny instans av VS med bara den filen i. Känns lite jobbigt, skulle gärna vilja att den öppna filen i samma instans av programmet men i en ny flik då. Nån som vet om det går att lösa? Att dra in alla filer som ett projekt är inte aktuellt utav lite olika anledningar. Vore trevligt att veta om det gick, men man överlever ju även om det inte finns nån fix för det. Tack /c
 18. Hej. Hade samma problem. Kunde göra på "det gamla sättet" bra i Explorer 7 men i FF och alla mac-browsers funka det inte. Så såhär gjorde jag: #center {width:690px; height:431px; position:absolute; top:50%; left:50%; margin:-200px auto auto -350px; text-align:center;} sen bara <div id="center">.. då. nackdelen med denna är ju att du måste veta storleken på det du vill placera i mitten, vilket inte alltid är så givet att man vet. har någon annan en smidigare lösning är jag idel öra.
 19. Äh, men ärligt nu; Hur många människor här inne på forumet skulle egentligen klara av den granskning som Reinfeldts undersåtar får utstå? Inte jag eller någon jag känner iaf. Det är bara nollor som varit med i elevrådet sedan årskurs ett och suttit hemma varje helg som kan bli politiker i Sverige idag. Kolla hon Schenström tex, typisk elevrådsordförande. Svullen och jävligt. Brrr!
 20. halloj! Kolla här: http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=764642&SiteID=1
 21. Jag är ingen expert, men samma problem hade en kompis till mig och det visade sig att hans nätaggregat var för klent för att driva det nya kortet. Han köpte ett nytt för några hundra, och sen dess har det funkat fin-fint. Kanske ju vara samma grej för dig.
 22. hm ja det där var ju enklare än man kunde tro! Jag lyfter på hatten och säger, Tack!
 23. halloj. har återigen ett problem som jag skulle behöva hjälp av er experter med. Har två st tabeller, tbluser och tblMember. Den ena innehåller inloggningsuppgifter(tblUser), den andra adressuppgifter och lite annat kopplat till användaren (tblMember). Nu har olika folk genom åren raderat användare från tblUsers men struntat i att ta bort infon i tblmember. Iofs gör det inget, allt funkar ju men tblmember blir ju onödigt stor eftersom den innehåller poster som inte är kopplade till någon användare längre. Så jag tänkte helt enkelt försöka synka de där två tabellerna igen. men frågan är, hur gör jag det? Jag kan ju hämta in de poster som matchar varandra med en enkel Join. select * from tblUser inner join tblmember m on m.intUserid = tblUser.intId Men hur gör man tvärtom, så att säga, så man hämtar in alla poster från tblMember som inte finns i tblUser? Och sen när man kör en delete kan man väl inte joina har jag för mig, utan får göra på nåt annat sätt. eller är jag ute och cyklar? Skulle bli så glad om jag fick lite hjälp. Just nu suger allt, skulle dra och köpa Monster Magnets nya platta på lunchen men den kommer inte förrän i morgon Och så det här problemet på toppen av allt. Grrrr!
 24. Halloj! Tack för svaren. Jag har börjat knåpa med det här nu, och det ser ut som det blir rätt när jag kör med dumvärden nu, så ska prova med den skarpa databasen. Jag kanske återkommer om det blir probelm, men tror det ska lösa sig nu. tack för att ni tog er tid båda två!
×
×
 • Skapa nytt...