Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bigguscoolis

Medlem
 • Antal inlägg

  70
 • Gick med

 • Senaste besök

Om bigguscoolis

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1963-12-10

Profil

 • Ort
  arboga
 1. Hej! Undrar om någon mer än jag har fått svarstider på internet mer än tusenfaldt längre? Trött på detta och vill stoppa alla tjänster och processer som är helt onödiga, fanns en guide tror jag här hur man gjorde. Verkar som om det är hundratals processer som körs i bakgrunden och bara slösar minne i datorn. Betalar dyra pengar för 100/10 Mb, tiil och med mobilen byter sida snabbare via Wi-fi än vad datorn gör nu för tiden. Dags att byta till Mac? Gates verkar vara rena rama Hitler!
 2. Hej! Jag har stött på ett konstigt problem, det går inte att göra en ren installation efter att man uppgraderat till Win 10 Pro via nätet. Jag har gjort en bootbar DVD skiva genom att ladda ner operativsystemet via microsofts hemsida, ställt om BIOS så att det bootar från DVD. När jag sätter i skivan och startar om så hör man att DVD-spelaren jobbar, det är svartskärm med blinkande markör väldigt länge och precis när man tror att den ska säga "tryck valfri tangent för att starta med CD eller DVD" så hoppar den över det och startar upp Windows 10??!! Vad är detta? Om jag däremot sätter i min Win 7 original DVD OP-skiva så går det att installera tillbaks till Win 7, då kommer "tryck valfri tangent för att starta med CD eller DVD" upp och det går att installera. Det konstiga är att jag gjorde en ren installation med DVD-skiva på min andra dator som är stationär efter att jag uppgraderat via nätet, ENDA SKILLNADEN ÄR ATT DEN DATORN HAR "HOME EDITION", kan det verkligen vara så att det är det som är problemet? Är ganska säker på att om jag installerar om den andra datorn som är en laptop igen till Win 7 Pro och sätter i Win 10 Pro skiva så kommer det att fungera men jag undrar om någon annan råkat ut för samma sak och om jag missat något? Obs! Var tvungen att använda ISO Image Burner när jag gjorde Home Edition skivan på min stationära dator, win10 Home stöder inte ISO-bränning via inbyggd mjukvaru brännare. Brände Win 10 Pro DVD-skiva på min laptop innan jag uppgraderade via nätet i Win 7 Pro OP som stöder detta.
 3. Hej! Jag har det ganska vanliga problemet med pro vs home edition när det gäller fjärrskrivbord, det går att fjärransluta från home edition till pro men inte från pro till home edition. Sedan kom jag på att jag faktiskt löste det problemet en gång när jag hade Win XP, jag hittade en drivrutin för fjärranslutning som jag installerade på min XP Home Edition och då kunde jag ansluta från min XP Pro dator. Nu går det inte att hitta ett sk-t på microsoft download center så jag vänder mig till er vänner här på eforum istället, någon som vet var man hittar drivrutiner microsoft nu för tiden? Inbillar mig att jag kan installera en Win 7 Pro drivrutin för fjärranslutning på min Win 7 Home Edition dator och få det att fungera, bara jag hittar den attans drivrutinen någonstans. Har suttit i timmar och försökt googla efter drivrutinen, sökt på microsoft men jag kommer inte ens i närheten, det enda som dyker upp är nåt med fjärransluta skrivare och instruktioner på hur man ansluter. Någon själ som kan hjälpa? MVH
 4. Hej! Ville bara säga att lösningen på problemet var att datorn mer liknar en kalender än en riktig dator, den har ingenting som är modernt, mitt fel att tro att en Amazon kan bete sig som en Lexus. Ha, swedbank varnar till och med att OS är gammalt och osäkert när man går till hemsidan. Hon har internet via mobilsurf men det är nog allt som någonsin går att göra med den plånboken. Mitt fel, borde fattat från början men syrran ville så gärna att hennes "fynd" skulle funka, jag försökte trots bättre vetande. Intressanta svar har däremot fått mig att studera närmare så erat intresse har inte varit förgäves, lärde massor.
 5. Hej! Har installerat uppgraderingsversionen av Win 10 och har gjort lite research innan jag vågade installera den. Jag har en månad på mig att gå tillbaka till win 7 enligt microsoft vilket inte är sant eftersom jag har originalversioner på DVD till både stationär och laptop. Däremot så vill MS att jag ska göra en återställningsenhet, tjusigt ord förresten, på en USB-sticka på 8 GB, om jag vill ha tillbaka win 10 NÄR det kraschar. Har googlat och läst intensivt och förstått att eftersom jag valt den fria uppdateringen så skapas ingen systemenhet på datorn för reparation eller återställning. Vore kanske enkelt att skaffa en USB-sticka på 8 GB och göra som MS vill men jag hatar att göra som andra vill, speciellt när det handlar om att skaffa mer information om världens medborgare. Win 10 är nytt jag vet, jag undrar ändå om någon vet hur man skapar en återställningsskiva på DVD för win 10 uppdateringsversionen, som inte är en ISO på 85 GB. Förresten, någon som misslyckats ladda ner uppdateringen till win10 och fått ladda ner den igen? Någon som vet varför MS vill att ett OS ska ligga på ett USB helt plötsligt?
 6. OK! Tack, ska lägga den direkt efter C:\ för säkerhets skull. Tack för all hjälp!
 7. Vill bara förtydliga, DET ÄR INGET FEL PÅ DATORN DEN FUNGERAR UTMÄRKT!
 8. Finns det säkert, men jag vill installera win7 på min systers dator som har XP just nu. Varför? Därför att det inte längre finns uppdateringar till XP från microsoft.
 9. Låter intressant, men vad menar du med lägger in i datorn? Förstår att filen ska sparas i datorn men var?
 10. Det finns faktiskt en enklare förklaring, en som få vet om. Jag köpte en dator för billiga sex tusen, stationär. Ville ha ett värsting grafikkort till den och beställde, glad i hågen så plocka jag ut grafikkortet som följde med och satte in mitt 2000 kr grafikkort med egen fläkt och och allt. Men efter det ville inte datorn starta ens en gång. Jag ringde naturligtvis tillverkaren. Flickan i andra änden frågade om datorn jag köpt hade mer än 400 Watt som nätdelen gav. Snabbt kollade jag mina papper, nätdelen klarade bara 380 Watt. Grafikkortet jag köpt krävde över 1200 Watt. Jag tackade för upplysningen och kände mig jäbligt korkad. Som tur var fick jag skicka tillbaks grafikkortet och pengar tillbaks, beställde ett nytt grafikkort som hade uttag för två skärmar men med krav på 400 W. Slutar aldrig kyla eller låta men jag vet åtminstone varför, funkar dessutom.
 11. Kanske det har med alla varningar man får nuförtiden med att firefox inte funkar ordentligt med Adobe Flash? Undrar själv varför man får meddelanden om att det inte är säkert att köra Adobe i Firefox.
 12. Min gamla Dell har tre usb-portar, i menyn som plop producerar så går det att "ignorera" usb. Så när jag väljer ignorera usb port 4 så fryser inte datorn utan talar om att programmet inte hittar en bootbar enhet. Sitter och provar allt jag kan komma på, men jag tycker det lutar åt hur USB-stickan är installerad och med vilket OS. Plug and Play var knappt uppfunnet när jag köpte det senaste som fanns, en Dell för tolvtusen på den tiden.
 13. Hej igen! Tack så mycket för hjälpen med mina mobil problem Cecilia! Funkar utmärkt nu! Här kommer ett annat problem. Min syster köpte en sån där 10" liten dator asus tror jag. Den har XP installerat men har varken cd-spelare eller BIOS som stöder USB-installation. Hon har slutat använda den eftersom microsoft inte har support eller stöder uppdateringar längre vilket resulterar i felmeddelanden och virus visade det sig. Så snäll bror som jag är tänkte jag att det finns säkert någon som har hittat på ett program för detta. Googlade och hittade Plop. Testar nu på min gamla Dell med XP installerat innan jag försöker på syrrans dator. Först så frös allt efter att jag valt usb i menyn, sedan hittade jag en video på youtube som instruerade en manuell installation. Då fryser inte datorn men säger att den inte hittar en bootbar enhet, har provat de flesta inställningarna man kan göra tror jag. Har använt microsoft program för att göra en bootbar USB-sticka. Finns det något annat program ä plop för att göra OS bootbar från usb? Förstår att plop inte ändrar bios utan ändrar följden av i scripten. Kan det vara så att jag gjorde usb-stickan bootbar med win7 på en annan dator med win7 på som gör att det inte är kompatibelt? Alltså, har kommit så långt att plop verkar fungera och inte fryser datorn men säger att den inte hittar en bootbar enhet. Någon som har en lösning?
 14. Oh fy fan! Funkar!! BÄTTRE ÄN SEX....!!! En tackar och bugar, tackar och bugar! Vad skulle jag ta mig till utan dig Cecilia? Tack och bock!
×
×
 • Skapa nytt...