Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NetIntegrate

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Om NetIntegrate

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.netintegrate.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • Intressen
  ICT(Information&Communication Technology)

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Alla som ska ha åtkomst till SharePoint Online måste ha ett Office 365 konto eller ett Microsoft konto(då måste de bjudas in till SharePoint). Du kan dela sjäkva dokumentet om det bara är ett dokument. Du kan skapa en sida där du lägger in dokumentet som du vill att dom andra ska kunna se. SharePoint har som standard inställt att allt som läggs till har alla med Office 365 konto i företaget åtkomst till. Lycka till, Ove Bristrand NetIntegrate
 2. Office Live Meeting är en av Microsofts molntjänster som helt riktigt kostar pengar. Än så länge kan den endast köpas med minst 5 licenser, den är en del av Microsofts nuvarande molntjänst BPOS som också innehåller Exchange och Sharepoint Online. Inom kort lanserar Microsoft den nya molntjänsten Office 365 som enligt uppgift kommer säljas även till singelanvändare. Microsofts molntjänster säljs via de Microsoft partners som valt att jobba med Microsofts molntjänster. Lycka till i molnet, Ove Bristrand Cloud advisor
 3. Jag skulle rekommendera Microsoft Online Service som består av bl.a. Hosted Exchange. Ni får allt det du efterfrågar plus mera. Servrarna du ansluts till står på flera platser i Europa till skillnad från Google som bara har servrar i USA. Microsoft Online Service kan testas gratis i 30 dar.
 4. Hej, Troligen har BCM blivit inaktiverat, det löser du genom att i Outlook menyn Hjälp och inaktiverade objekt aktivera BCM igen. BCM läggs in i outlook också som en datafil precis som PST-filer. Du kan inte kopiera filerna enkelt utan att ha säkerhestkopior. För du har väl säkerhetskopior av BCM. Kör du BCM 2003 eller 2007? BCM är en starkt underskattad produkt från Microsoft mvh, Ove B.
 5. Det finns en SIP-router som jag jobbar med som heter Funkwerk TR200. Den kostar kanske lite för mycket för ditt behov hemma. Den täcker dock dina krav och mer därtill.
 6. I Bredbansbolagets nät är det extra viktigt med att skydda sig. Jag har ofrivilligt fått deras ADSL efter att ha varit nöjd Bostream användare i många år. Visserligen har hasigheten ökats(hade jag kunnat få med Bostream oxå) men det har varit dåliga leveranser, urusel support och massor med attacker mot min router. Extremt mycket trojan-attacker som jag aldrig tidigare sett då jag hade Bostream. Jag överväger att skaffa ännu bättre brandvägg och kanske t.o.m. flera. Skydda sig i detta nät är extremt viktigt.
 7. Jag ger oftast inte generella svar för det är så sällan det fungerar. Inget nätverk är likt ett annat. Jag kan tänka mig att hjälpa er som konsult. Maila mig på ove_b@hotmail.com så hör jag av mig.
 8. WLAN switchar tillkom för att i publika områden(skolor t.ex.) så stjäls accesspunkterna. WLAN-switcharna har i de flesta fall all logik och i accesspunkterna finns egentligen bara en sändare och en antenn/kontakt. Dit nät låter för litet för att WLAN-switchar ska vara prisvärda. Skaffa ett antal APs och ett bra övervakningsprogram. Jag har själv fått liknande lösningar att funka med D-Links DWL-2100AP+. Vill du ha hjälp kan du ju säga till här. /Ove B.
 9. SBS i alla dess versioner måste vara DC, ingen annan server i nätet kan vara DC. Att senare splitta funktioner i SBS är lite trixigt. SBS 2003 funkar i övrigt som Server 2003 med tillägget av de extra komponenter som följer med, förutom att den inte är bra som TS-server. Glöm inte att 75 användare är maxantalet i SBS 2003
 10. Trådlösa nätverk är endast bra om det inte går eller man vill dra kabel. Kabel är alltid att föredra. Många glömmer att trådlösa nätverk sänder på 2,4 Ghz-bandet, vilket är ett helt fritt olicensierat radioband. Förutom som tidigare påpekats om bluetooth och microugnar sänder även trådlösa DECT telefoner samt trådlösa TV-antenn förlängare på detta bandet. Jag får uppfattningen att detta är ett hemma nätverk och då får man räkna med att det inte fungerar felfritt. Inte ens företagsnätverk förr miljontals kronor fungerar till 100%! Vill man vara helt säker att trådlösa nätverk ska fungera sånära 100% som möjligt, krävs det att man gör en analys av radiotäckning för att hitta optimal placering av antenner. Detta ska göras minst kvartalsvis eftersom omgivningen förändras konstant. Att det temporärt blir lägre signalstyrka kan ha en så enkel förklaring att en person går förbi och signalen försvinner. Prova att lägga handen över antennen till ditt nätkort så ser du en skillnad.
 11. Jag är ledsen att jag inte tittat in här tidigare. Meddelandefunktionen på IDG verkar inte funka.(Jag har inte fått ngt mail att nya inlägg skrivits.) Layer 2 eller 3 klarar att länka samman Token Ring och Ethernet. Valet beror på dina behov och hur ditt nät ser ut. Ring LanQvip på 08-50860345 så hjälper vi dig.
 12. Det räcker med en brygga om man klarar sig med samma IP subnät på både Token Ring och Ethernet nätet. Kolla på vår hemsida www.lanqvip.se så hittar du begagnad Token Ring utrustning inkl. brygga till Ethernet!
 13. Det är din ISDN-router som inte kan stoppa Netbios över IP från att gå ut på internet. Filtrera mera!
×
×
 • Skapa nytt...