Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MvS

Medlem
  • Antal inlägg

    134
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av MvS

  1. Först sparade jag ner på skrivbordet sedan har jag prövat med i en mapp. Inget av dessa fungerar! //Magnus
  2. Hej igen! Nej inget händer när jag klickar på knappen! Inte ens felsvar. Jag har f.ö. kollat med alla säkerhetsinställningar och jag tillåter makron mm. så där är det nog inget problem. Funkar din bok på din dator? Grejen är att min Excel-fil skall kunna fyllas i och smidigt kunna sparas på andra datorer som jag inte har åtkomst till varför filen måste vara kompatibel. //Magnus
  3. No go! Får samma felsvar! Det verkar som om inte det finns ett "objekt" i satsen...? Syntaxen verkar ju för mig som lekman relativt korrekt men borde inte "Instruktion" på något sätt stå inom citat eftersom det är en relativ sökväg? //Magnus
  4. Hej igen och tack för snabbt svar! Har lagt in koden: Sub Stang() ThisWorkbook.SaveCopyAs Filename = Instruktion.Range("C10") & ".xlsm" End Sub Jag har bytt namnet "Blad1" mot "Instruktion" som fliken numer heter. När jag försöker köra makrot får jag följande felsvar: Vad kan detta bero på? (Som jag ser det är ju objektet definierat...) //Magnus
  5. Hej "Monshi" och tack för svar! Jag tänkte närmast om det gick att få Excel att automatiskt ange innehållet i en cellreferens (tex C10) som namn åt kopian. Kan inte kommandot Thisworkbook.SaveCopyAs kopplas ihop med informationen från cellen C10 i flik 1 på något sätt så att makrot utför detta? Makrot kan sedan vara kopplat till en knapp på själva arbetsbladet (flik 1)... //Magnus
  6. Hej! Är novis på VBA och har ännu inte hunnit lära mig språket till fullo och söker hjälp med ett makro jag vill skapa i en arbetsbok. Jag har skapat arbetsboken "Aktiviteter.xlsm" utformad som ett slags formulär med skyddade blad (flikar) samt skrivskydd på hela arbetsboken. Meningen är att originalboken alltid skall kvarstå och att man bara kan göra kopior av ifyllt "formulär" - vanligt skrivskydd m.a.o.! Finns det en bra VBA-kod som kan döpa kopian automatiskt när den sparas och stängs i den aktuelle användarens namn? Namnet skall användaren fylla i cell C10 på flik (blad) 1, tex "Kalle Karlsson". Makrot skall då med ett knapptryck spara kopian av arbetsboken som "Kalle Karlsson.xlsm" på valfri plats. Som det funkar nu så erbjuds man spara som "Kopia av Aktiviteter.xlsm" och det vill jag ändra på! Jag har sökt runt men inte hittat något användbart förslag! Finns det någon kunnig och vänlig själ som kan bistå mig med detta?
  7. Japp igen! Det är det här som känns så hopplöst. Har prövat så många varianter men det funkar lik förbaskat inte... Alla filändelser sitter där de skall. Har kört dubbla och trippla virus- och trojankoll med EmsiSoft Anti-Malware samt SpyBot. Har testat FF, IE, och Safari som alla funkar utan problem, har som sagt ominstallerat både Chrome och hela Office 2010 med tillhörande uppdateringar från Microsoft Update. Har sniffat runt nätet för svar, men inget verkar hjälpa, och vad som är märkligare, inget verkar beskriva exakt det problem jag har där Chrome webbläsare öppnar fast i någon slags "dummy-mode" där inget annat händer bara en ljusblå bakgrund som visas och det heller inte att från "dummyn" navigera vidare. Verkar helmysko måste jag säga...!
  8. Hej igen och tack för ditt intresse i mitt problem! Nu har jag prövat att: Helt radera profilen och starta om Helt ominstallera Chrome efter en grundlig avinstallation med registerstädning och inget fungerar! Tror jag snart börjar ge upp...
  9. Hej igen! Japp, alla tillägg inaktiverade samt senaste versionen... Fortfarande samma resultat!
  10. Hej och tack för ett snabbt svar! Jag har redan kollat igenom bla denna artikel. Grejen är att alla andra webbläsare funkar om man har dem som default men inte Google Chrome! Jag vill hemskt gärna fortsätta ha Chrome som standardläsare då den i övrigt funkar bra!
  11. Hej någon! Jag har sedan en längre tid inte kunnat öppna webblänkar från Outlook 2010 i Chrome. Det går inte om jag öppnar "kallt" dvs utan att ha Chrome redan öppet. Länken öppnar bara webbläsaren men inte adressen och Chrome i det läget är inaktivt och visar bara en tom ljusblå/grå arbetsyta. Har jag väl öppnat Chrome fungerar det dock. Har sökt i olika forum inklusive hos Google om någon kan förklara och möjligen ha en lösning på problemet. Har prövat att ominstallera Chrome samt även Office 2010 utan att det hjälper! Irriterande att jag alltid måste öppna Chrome först innan jag klickar på webblänkar i Outlook... Somebody help me...
  12. Hej! Det låter onekligen som det är något koko med startfilerna för Windows! Tror enda möjligheten faktiskt är att ha en startskiva reparera startfilerna med alternativt att ominstallera Windows med. Många LapTops där OS är fabriksinstallerat (tex HP) har en speciell stat- och återställningspartition på hårddisken som du skulle försöka nå. Pröva att under uppstart av BIOS (första startsekvensen innan Windowsloggan dyker upp) välja antingen "Systemåterställning" (om det alternativet finns) eller "Startalternativ" (brukar vara F4 eller F12 knapparna, men du måste kolla noga under första startsekvensen). Kolla under "Hårddisk" eller "HDD" om du har olika partitioner och välj den minsta partitionen eller den som inte är din huvudpartition och pröva att start från den. Det är det bästa tips jag har men det finns säkert andra tips av mer kunniga personer... Lycka till!
  13. Hej alla! Jag har Oulook 2010 som min standard e-postklient. Det mesta fungerar bra men jag har en undran över att då jag skickar ett mail till EN mottagare utan cc till någon så händer det emellanåt att det står i aktivitets fältet (i listen längst ner till höger) "Skickar meddelande 1 av 3", "...2 av 3" osv. Alltså att systemet skickar 3 mail i stället för 1. Provskickar jag ett mail till mig själv står det helt normalt "...1 av 1". Jag undrar om det kan vara så att min mail har en bugg eller en "tap"? Jag är mycket noga att söka trojaner och allehanda skräp för rensning och har ett antal städ- och antivirusprogram (tex Malwarebytes) som jag kör regelbundet där det oftast inte blir något resultat. Anybody...?
  14. OK Flugfiskarn - Tack för din hjälp. Jag lär nog inte få ihop det med mindre än att jag installerar om båda XP-diskarna ( = j ä t t e-struligt) Men sannolikt är det detta som är problemet då jag nu har försökt alla varianter. Där jag har AHCI inkopplat så kan jag inte logga in på XP-diskarna (trots jag laddat ner SATA-konfigurerare från Gigabyte och installerat på dem) Kan bara köra hela cirkusen hjälpligt med IDE i BIOS. Än en gång tack för suverän support! //Magnus
  15. Tackom för flertalet svar! Bland förslagen lutade jag mest åt inställningar i BIOS vilket jag nu prövat ett flertal varianter utan positivt resultat. AHCI-inställning i BIOS verkar blockera XP från att starta. Jag har nämligen XP på de två snurrdiskarna och W7 på SSD och kan välja vid uppstart vilken disk jag vill starta från. Denna möjlighet inhiberas genom att välja AHCI som "Veteran" mycket riktigt varnade för. Fler konstruktiva förslag emottages tacksamt... Tack på förhand //Magnus
  16. Köpte för en tid sedan en OCZ Agility3 SSD på 120 Gb och passade samtidigt på att uppgradera till Win 7 från XP. PÅ senaste tiden har jag haft en mycket svajjig driftmiljö där bla datorn "fryser" under kortare perioder samt att jag får allt som oftast BSOD då jag skall stänga av/starta om. Har totalt tre interna HDD (inkl SSD) samt en extern kopplad till datorn. De interna diskarna har jag inte gjort någon medveten RAID-konfigurering på men det har tidigare funkat bra. Kör allt med 32-bitarsversion och på snurrdiskarna har jag Win XP installerat på så jag kan välja startalternativ vid uppstarten. Problemen uppstår bara när jag kör Win 7 på SSD:n och i synnerhet med Google Chrome igång. Specs: - Strömaggregatet är på 500W - Moderkort Gigabyte GA-870A-UD3 - Processor AMD Athlon™ II X4 635 CPU Speed 3200 MHz - Minne DDR3 4096 Mb. Jag brukar också köra städprogram varje dag som: CCleaner och Ashampoo Win Optimizer 2010. Har märkt att den senare verkar ha en viss betydelse för kraschandet. Det är aldrig något problem med snurrdiskarna och XP. Börjar tröttna på svajjigheten och undrar om någon vänlig själ här på forumet kan tipsa mig i rätt riktning så jag kan komma tillrätta med problemen...? Tack på förhand //Magnus
  17. Hej någon som kanske vet! Jag har problem med min dator som är mycket instabil efter: 1) Installation av SSD (OCZ Agility3) 2) Systeminstallation av Win 7 på SSD Datorn hade redan två vanliga HDD varav den ena som jag hade XP installerad som primär partition. När jag så installerade SSD:n gick det först inte att installera Win 7 på denna utan att också HD med XP blev involverad. Har inte aktivt skapat nägon RAID-konfiguration utan kör bara rakt av s.a.s. När jag sedan fått in Win 7 på SSD så verkar startfilerna sitta på gamla HD. Men, men det gick i alla fall att köra så jag kan välja att starta med XP (från gamla HD) eller Win 7 (SSD) vilket i och för sig är bra. MEN nu har min dator blivit mycket instabil där program (inte sällan Google Chrome) fryser hela datorn under en längre tid, och jag får ofta BSOD när jag stänger av. Detta börjar bli så irriterande att jag nu vänder mig till E-forum för hjälp om det till äventyrs finns något snille därute som med hjälp av min sparsmakade information kan guida mig rätt för att lösa problemet... Magnus
  18. Jag har ett problem med att mitt nätverkskort inte söker upp min kabelanslutning. Resultatet blir en varningstext som lyder: "En nätverkskabel är inte ansluten" vilket i sig är bullshit eftersom kabeln är ansluten, modemet på och aktivt samt att anslutningen går igång efter det jag har inaktiverat och reaktiverat denna ett par gånger. Jag kommer således ut men först efter att ha fibblat med att inaktivera/aktivera anslutningen ett par gånger (= hårt frustrerande)! Allt började efter det jag böt dator och behöll HD som jag kört igång mitt XP från. Allt i övrigt verkar helt OK det är bara den förbaskade nätverksanslutningen som krånglar. Jag misstänker att det har med någon slags drivrutinkonflikt att göra men hittar inga gamla drivisar att avinstallera. Någon som vet how to fix?
  19. Hej! Tack för tipset. Har dock redan varit där och programmet har jag laddat ner, brännt på CD som startbar och prövat det på Lappen. Det ser först ut som att det laddar en massa drivisar eller något men sedan landar programmet i ett ingenting dvs cursern bara står och blinkar så att jag har fått avbryta. Fanns visst en separat manual som dock inte alls stämmer överens med vad som sker på datorn vid start från CD:n. Lite märkligt tycker jag. Det finns betalprogram också med det känns förtretligt att betala $50 för at komma förbi lösenordet bara en gång... Till yttermera visso kan jag inte heller formattera HD. Efter jag kört installationsskivan för XP och kommit till valet om man skall installera XP eller reparera, svarar den bara att det inte finns någon HD följ av "Tryck F3 för att starta om" Det är verkligen ett "moment 22"! Finns det något annat sätt att lösa det hela på? //Magnus
  20. Hej igen och tack för svar! Nej, det är inte ett underformulär som sådant. Tyvärr kan jag ej skicka dig databasen då den är konfidentiell. Det rör sig däremot om en datbas med två formulär där huvudformuläret ("VD PC") dels visar företagsnamn + uppgifter i ett fält dels olika nyckelpersoner (8 st.) kopplade till företaget. Utöver detta har jag skapat ett detaljformulär jag kallat "Kundkort" där man i en kontroll skall kunna skriva mer detaljerad information som inte skall synas i huvudformuläret ("VD PC"). Det innebär att huvudformuläret är kopplat till 9 tabeller. Varje tabell innehåller 14 fält med information. Till detta är två formulär kopplade ("VD PC" samt "Kundkort"). Om vi borteser från tidigare beskrivningar helt så vill jag enkelt uttryckt att en kontroll ("KundkortFinnes") i formuläret "VD PC" signalera om en post i en tabell innehåller text i ett av de 14 fälten ("Progress_VD) så att man skall kunna gå in i det andra formuläret "Kundkort" i förekommande fall och se den detaljerade informationen. Hoppas det förklarar bättre vad jag är ute efter. Ursäkta om jag krånglade till det i början av denna korrespondens... //Magnus
  21. Hej igen CeGe! Tack för att du tar dig tid i alla fall! Jag är ingen hejare på VBA heller om än jag varit inne och nosat på det tidigare, men jag kom att tänka lite på att det bör ju vara en referens till den tabell och det fält där texten jag vill kolla finns, eller? I databasen har jag följande objekt: 1) Formulär "VD PC" textruta "KundkortFinnes" = där jag vill att den villkorade standardtexten skall stå om villkoret uppfylls. 2) Formulär "Kundkort" som har textruta "Progress_VD" med referens till: 3) Tabellen "VD" och fältet "Progress_VD" ==> där om det finns anteckningar skall utlösa standardtexten "Kundkort finnes" i kontrollen "KundkortFinnes" i formuläret "VD PC" Tror du det hjälper dig förstå vad jag vill? //Magnus
  22. Har en kollega vars Lap-Top tidigare var kopplad till gammal arbetsgivare med inloggning via Domän. I samband med byte av jobb fick han ta med datorn. Jag gjorde en tabbe och böt åt honom från Domän till Workgroup i nätverksinställningarna i samband med detta. Detta för att anpassa mot vårt interna nätverk, men det skulle jag inte ha gjort! Nu kan man inte alls logga in med gamla inloggningsuppgifterna (användarnamn och lösenord) som var för domänen och några inloggningsuppgifter för datorn i övrigt har vi inte. Datorn verkar vara i prima skick i övrigt men man kommer inte längre än till "Press ctrl + alt + delete" samt rutan för inloggning! Har prövat: 1) att starta från felsäkert läge med lösenord "Administrator", "Admin" etc. 2) hitta program via webben för att lösa upp lösenord 3) starta med XP installations-CD för att formatera HDD och börja om på nytt men inget fungerar! Hoppet börjar rinna ut. Måste man skrota en Lap-Top för att det inte går att logga in? Finns det någon som har erfarenhet av liknande situation som kan kasta en livlina till mig? Vänligen Magnus
  23. Hej CG och tack för snabbt svar! Förstår jag dig rätt att jag skall använda utttrycksverktyget och skriva den text du bifogade samt att "Kontrollens namn" avser den kontroll jag vill se uppfyller villkoret, eller den kontroll som skall visa standardtexten? Är inte supervass på SQL... Tack på förhand! Magnus
  24. Hej! Finns det någon som kan svara på hur man gör för att en standardtext skall visa sig i en kontroll i ett formulär som är villkorsstyrt av förekomsten av text i ett fält i en tabell? Jag har gjort en databas som är ett kundregister med ett formulär där informationen är översiktlig. Parallellt med detta har jag ett annat formulär med mer detaljer för varje enskild post i förekommande fall. Båda formulären använder samma tabell fast visar lite olika saker. Jag vill alltså lägga in en kontroll (?) i det första formuläret som signalerar med en en standardtext typ "Se detaljer!" då det finns mer detaljerad beskrivning i det fält på tabellen som jag bara visar med det andra formuläret. Tacksam för svar!
  25. Hej någon därute som är bra på MS Access! Jag administrerar ett kundregister vi har skapat i Access för ett litet företag. Vi har office XP och är hittils mycket nöjda med Access som databashanterare. Hittills har vi änvänt ett formulär med 5 rutor för varje post. Relationen är 1:5 där tabell 1 = företagsdata och tabell 2-5 = persondata. Vi kan således idag ha 4 personers data/post. Tabell 2-5 med persondata är länkade till tabell 1 (företagsdata) med organisationsnumret som primärnyckel. Jag vill nu utöka formuläret så att det kan visa dubbelt så många personer (dvs 8) per post. Dett verkar dock inte gå trots att jag försöker följa strukturen från de 4 första till punkt och pricka. Finns det begränsningar i Access som hindrar detta? Tabellerna innehåller 17 fält vardera. Så här ser mina källdata ut: SELECT Foretag.Företag, Foretag.Adress, Foretag.Besöksadress, Foretag.Besöksort, Foretag.Postnr, Foretag.Ort, Foretag.Telefon, Foretag.Telefax, Foretag.[Anst Sve], Foretag.Län, Foretag.[E-post], Foretag.WWW, Foretag.Orgnr, X4.Fnamn_X4, X4.Enamn_X4, X4.Telefon_X4, X4.Telefax_X4, X4.Mobil_X4, X4.[E-post_X4], X4.Befattning_X4, X4.Utskick_X4, X4.Status_X4, X4.Anteckningar_X4, X4.Belopp_X4, X4.Attention_X4, X3.Fnamn_X3, X3.Enamn_X3, X3.Telefon_X3, X3.Telefax_X3, X3.Mobil_X3, X3.[E-post_X3], X3.Befattning_X3, X3.Utskick_X3, X3.Status_X3, X3.Anteckningar_X3, X3.Belopp_X3, X3.Attention_X3, X5.Fnamn_X5, X5.Enamn_X5, X5.Telefon_X5, X5.Telefax_X5, X5.Mobil_X5, X5.[E-post_X5], X5.Befattning_X5, X5.Utskick_X5, X5.Status_X5, X5.Anteckningar_X5, X5.Belopp_X5, X5.Attention_X5, X6.Telefon_X6, X6.Fnamn_X6, X6.Enamn_X6, X6.Telefax_X6, X6.Mobil_X6, X6.[E-post_X6], X6.Befattning_X6, X6.Utskick_X6, X6.Status_X6, X6.Anteckningar_X6, X6.Belopp_X6, X6.Attention_X6, Foretag.Ändrad, VD.Fnamn_VD, VD.Enamn_VD, VD.Telefon_VD, VD.Telefax_VD, VD.Mobil_VD, VD.[E-post_VD], VD.Orgnr, VD.Befattning_VD, VD.Progress_VD, VD.Utskick_VD, VD.Status_VD, VD.Anteckningar_VD, VD.Belopp_VD, VD.Attention_VD, PC.Fnamn_PC, PC.Enamn_PC, PC.Telefon_PC, PC.Telefax_PC, PC.Mobil_PC, PC.[E-post_PC], PC.Orgnr, PC.Befattning_PC, PC.Progress_PC, PC.Utskick_PC, PC.Status_PC, PC.Anteckningar_PC, PC.Belopp_PC, PC.Attention_PC, X1.Fnamn_X1, X1.Enamn_X1, X1.Telefon_X1, X1.Telefax_X1, X1.Mobil_X1, X1.[E-post_X1], X1.Orgnr, X1.Befattning_X1, X1.Progress_X1, X1.Utskick_X1, X1.Status_X1, X1.Anteckningar_X1, X1.Belopp_X1, X1.Attention_X1, X2.Fnamn_X2, X2.Enamn_X2, X2.Telefon_X2, X2.Telefax_X2, X2.Mobil_X2, X2.[E-post_X2], X2.Orgnr, X2.Befattning_X2, X2.Progress_X2, X2.Utskick_X2, X2.Status_X2, X2.Anteckningar_X2, X2.Belopp_X2, X2.Attention_X2 FROM (((((((Foretag INNER JOIN X4 ON Foretag.Orgnr=X4.Orgnr) INNER JOIN X3 ON X4.Orgnr=X3.Orgnr) INNER JOIN X5 ON Foretag.Orgnr=X5.Orgnr) INNER JOIN X6 ON Foretag.Orgnr=X6.Orgnr) INNER JOIN VD ON (Foretag.Orgnr=VD.Orgnr) AND (X4.Orgnr=VD.Orgnr)) INNER JOIN PC ON (Foretag.Orgnr=PC.Orgnr) AND (X4.Orgnr=PC.Orgnr)) INNER JOIN X1 ON (Foretag.Orgnr=X1.Orgnr) AND (X4.Orgnr=X1.Orgnr)) INNER JOIN X2 ON (Foretag.Orgnr=X2.Orgnr) AND (X4.Orgnr=X2.Orgnr) ORDER BY Foretag.Företag; Med hopp om svar Magnus
×
×
  • Skapa nytt...