Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vonVettet

Medlem
 • Antal inlägg

  81
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av vonVettet

 1. Jag har ibland problem med någon eller några USB portar. Jag har då öppnat Enhetshanteraren och avinstallerat allt som finns under rubriken USB-styrenheter. Startat om och då har alla portar fungerat igen
 2. På min ASUS (N56J) trycker jag upprepade gånger på esc-tangenten under bootsekvensen. Jag får då upp en meny med val av bootbara enheter, inklusive monterade usb-enheter.
 3. Jag förmodar att du själv använder returtangenten för ny rad. I så fall uppfattar Word det som om du vill ha nytt stycke och därmed blir det stor bokstav. Word sköter själv om ny rad, beroende på marginaler, teckenstorlek, ordlängd och kanske nåt mer.
 4. Eller varför inte installera ett nyare och gratis CAD-program. Softpedia här mängder med gratisalternativ: http://win.softpedia.com/dyn-search.php?p_sortby=0&p_category=0&p_picks=0&p_license=1&p_lastupdate=0&search_term=cad
 5. Här är en länk. Jag har inte provat själv. http://www.windowscentral.com/how-get-rid-shortcut-arrows-windows-10
 6. Det finns några registerhack bl a för Windows 8.1: www.howtogeek.com/168081/how-to-remove-the-folders-from-my-computer-in-windows-8.1/ och för Windows 10: http://www.howtogeek.com/222057/how-to-remove-the-folders-from-%E2%80%9Cthis-pc%E2%80%9D-on-windows-10/ Dom innehåller även hack för att återställa. Jag har använt dessa och de fungerar u.a.
 7. På min Asus N56JR är det Esc-tangenten som genom upprepade tryckningar under boot-sekvensen ger en meny med val av boot-enhet.
 8. Jag har haft samma problem. Nedladdningslänken (https://www.dropbox.com/s/0u0au9xgy6ss18p/win10fix_full.zip?dl=0) som nämns i artikeln: http://www.infoworld.com/article/2932192/microsoft-windows/how-to-remove-or-acquire-the-windows-10-free-copy-icon.html gjorde att jag fick tillbaka iconen och kunde boka min uppdatering
 9. Backup på bokmärken finns i din gamla dator: C:\User\????\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\?????.default\bokmarkbackup. För att se denna mapp behöver du gå in i kontrollpanelen och i Mappalternativ ange att dolda filer och mappar ska visas. Sen är det bara att kopiera till ex.vis USB minne och importera dom i Firefox
 10. Från Microsoft : Öppna Diskrensning genom att klicka på Start-knappen . I sökrutan skriver du in Diskrensning och, i resultatlistan, klickar du på Diskrensning. Om du uppmanas att välja en enhet klickar du på den som du installerade Windows på. Klicka sedan på OK. Klicka på Rensa systemfiler på fliken Diskrensning i dialogrutan Diskrensning. Om du återigen uppmanas att välja en enhet klickar du på den som du installerade Windows på. Klicka sedan på OK. Markera kryssrutan Tidigare Windows-installation(er) och andra kryssrutor för filer som du vill ta bort. Klicka sedan på OK. Klicka på Ta bort filer i meddelandet som visas.
 11. Om endast vissa program blir suddiga beror det förmodligen på skaldelningen. Leta upp programmet i Explorer och högerklicka .exe-filen. Du får då upp en ruta där du kan välja egenskaper. Om du har programmets genväg på skrivbordet kan du högerklicka på denna och göra samma sak.
 12. Alla applikationer är inte skrivna så att de anpassar sig till hög upplösning t.ex 1920x1080. Prova med att ändra programmets egenskaper genom att markera "Inaktivera skaldelning vid hög DPI" som finns under fliken "Kompabilitet"
 13. Du kan själv skapa ett passande filter. Gå till "Inställningar" -> "filter" -> "Skapa nytt filter" (längst ner på sidan) och sen ange att om t.ex ordet viagra förekommer i ett mail så raderas det automatiskt.
 14. Jag hade samma fel vid uppgradering till Windows 8.1. För att komma runt felet avbockade jag samtliga uppdateringar. Sorterade efter namn så att del äldsta kom först i listan. Sen bockade jag för ett par stycken åt gången och installerade. Det blir många omstarter men jag lyckades få in alla till slut.
 15. Formatet i cellerna är nog i M/D -ÅÅ som blir D/M -ÅÅ om månadstalet är större än 12. Markera den kolumn/rad/område du vll ha önskat format. Högerklicka och välj formatera celler. Rubriken "Datum" ger dig en mängd alternativ för datumpresentation
 16. Du kan nog bara spåra var mail-servern finns. Men det säger inget om i vilket land innehavaren av mailkontot finns.
 17. Detta lilla program är portabelt och behöver inte installeras. Ta en kopia av bildbiblioteket först då det är lätt att göra fel vid urvalet dubletter. Gratis och kan köras i såväl 32 som 64 bitas system. http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/AntiDupl-NET.shtml
 18. Högerklicka på raden med kolumner, dvs där det står "Namn" o s v. Du bör få upp en meny där du kan välja vilka kolumner som skall visas
 19. Jag använder f n Comodo Mobil Security. Denna app skannar vid nedladdning av appar automatiskt. Har "black list" där det går att spärra irriterande försäljningssamtal. Trafikmätare för oss med månadskvot på surfen finns också liksom backup funktion för kontakter m.m. Tidigare hade jag Avast installerad. Även denna app är bra.
 20. Jag ser i loggen att du har Dell DataSafe Online. Detta program kan ta automatiska backup´s dagligen för lagring i molnet. Har du många (och stora foton) kan det kräva en hel del resurser. Kolla inställningen för detta program. Kanske det är bättre med manuell backup.
 21. Jag har använt VirtualBox från Oracle men tycker att det går för långsamt. http://www.filehippo.com/download_virtualbox/ Ett annat gratisalternativ är: http://www.softpedia.com/get/Internet/Popup-Ad-Spyware-Blockers/Returnil-Virtual-System.shtml Slutligen det alternativ jag själv använder f n: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Browser-Tweak/Sandboxie.shtml Jag har konfigurerat Sandboxie att radera allt i boxen när jag slutar surfa. Utgångar från boxen kan ställas in manuellt.
 22. Öppna kontrollpanelen och välj "Nätverks- och delningscenter". I vänstra menyn väljer du "Ändra inställningar för nätverkskort". Nu skall du kunna se ikonerna för såväl Ethernet som trådlös uppkoppling (om du nu har något kort för trådlöst internet). Högerklicka på Ethernet och Inakvitera samt högerklicka och Aktivera det trådlösa nätverket. Eventuellt kanske du behöver starta om datorn och kanske även modemet.
 23. Det är inte antalet slutparenteser som räknas utan antalet höger- respektive vänsterparenteser i formeln som måste ha lika antal, ovasett placeringen i formeln
 24. Jag använde också Norton Ghost tidigare. Nu med Windows 8 tar jag backup på hela systempartitionen, c:a 26gb, på 5 minuter med gratisversionen av Macrium Reflect, som jag är helnöjd med. Jag har Windows egen systemåterställning inaktiverad.
×
×
 • Skapa nytt...