Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ablim

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej. Nu är det så att jag vill köpa ett gammalt grafikkort för att köra i crossfire, istället för att köpa ett helt nytt för massa pengar. Kortet jag letar efter är Radeon HD 3870 512MB GDDR4, och jag undrar om någon vet vart man kan få tag på ett sådant. Inga återförsäljare verkar ha det, och jag vet inte vart jag ska leta mer. Tack på förhand.
 2. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Anledningen till bytet är inte för att jag vill ersätta xp. Jag tänkte bara att det kan vara nyttigt att ha kört det lite så att man kan det något så när. Det används ju i ganska stor utsträckning i servervärlden samt hos många programmerare, så jag tänkte värma upp lite.
 3. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Uppdateringarna löste sig efter att jag startade om datorn med nätverkskabeln i. Men borde inte Ubuntu stödja plug'n'play? Men nu har jag ett annat problem som jag skulle uppskatta om jag fick lite hjälp med. För det första är det strul med grafikdrivisarna. Har kollat på ubuntu:interprid, samt frågad lite polare, men der ger sig inte Har installerat nvidias drivrutiner från "Add/Remove..." och när jag ska starta den /System/Administration/Nvidia X Server Settings/ så står det följand: "You do not appear to be using the Nvidia x driver. Please edit your X configuration file (just run 'nvidia-xconfig' as root), and restart the x server." Jag har gjort det, kört kommandot och startat om x servern, men det fungerar ändå inte. Kan någon snälla hjälpa mig tyda detta meddelande? Det andra problemet är att jag inte är ägare av mina egna hårddiskar. I Nautilus blir man ju det, men jag vill ändra så att jag står som ägare och grupp. Provade "sudo chown -R namn:namn /media/Lokal\ disk/" men inget hände. Någon som har ett bättre förslag?
 4. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Okej ska prova att tanka den från deras hemsida. Orkar ju inte vänta i flera veckor på en ny CD. Men ska det inte gå att bara uppgradera sin 8.04 till 8.10? För i så fall räcker det ju att jag får uppdateringen att fungera. Fast å andra sidan, om inte 8.04 ha stöd för mina grejer, blir det ju svårt...
 5. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Inte några problem alls innan. Körde med XP och allt rullade på fint. Det är en Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535, köpt Augusti förra året på Komplett.se, så det är inga speciellt gamla grejer.
 6. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Det trådlösa har jag inte fått att fungera alls, så jag kör med kabel nu för att få en stadig uppkoppling. Det "lustiga" är att jag bara kommer åt vissa webbplatser, men inte Ubuntus databas för uppdateringar. För det är ju uppdatera jag vill göra. Och kan jag inte göra det vi Internet, får jag väl tanka hem den senaste versionen och installera.
 7. Ablim

  Ny med Ubuntu

  Hjälp!! Har nyligen installerat Ubuntu 8.04 på min laptop, och det bara krånglar. Det första den sa var att min paketlista vad utgången och måste uppdateras. Men när jag försöker uppdatera i update manager, fungerar ingenting. Under statur står det failed på varje uppdatering, och antalet uppdateringar ökar hela tiden. Något annat som är mystiskt är internetuppkopplingen. Jag är uppkopplad enligt ikonen på verktygsfältet, och även i hårdvarutestaren. Jag kan nå google.se och komplett.se, men alla andra sidor hänger sig. Det står att den tar emot från t.ex. nvidia.com men ingenting händer. Har provat med ett dussin hemsidor. Det som förbryllar mig är att version 8.04 LTS, som jag har, ska stödjas till 2011. Och i alla guider verkar det så lätt att bara välja de program eller drivisar som man vill installera, och så fixar ubuntu det automatiskt, men inte med mig. Fattar absolut nada. Vill ju kunna använda det...
 8. Ablim

  Vart gäller Ipred?

  Om jag fattat saken rätt så gäller Ipred bara i Europa. Alltså om jag laddar ner material som tillhör något Europeiskt företag, kan de stämma mig. Men vad händer om jag laddar ner material från ett Amerikanskt företag, kan de med Ipred komma åt mig, eller hur fungerar det? T.ex. många av de stora filmbolagen är ju faktiskt Amerikanska. [inlägget ändrat 2009-04-02 16:47:46 av Ablim]
 9. Jag kan förstå din ilska. Faktum är att jag känner ungefär likadant. Det går inte att stoppa fildelningen, och dagens mediaföretag verkar inte inse att Internet är grejen numera. Dock är det faktiskt så att du måste vara skäligen misstänkt för att Ipred ska gälla. Det enda den gör är ju att tvinga ISPerna att ge ut användarinformation. Och då bara till de bolag som kräver det. Och tycker du att det är kränkning, ta en titt på eniro eller hitta där du kan se foton på hur folk bor och vilka som bor där. Hur lätt som helst att planera ett mord eller liknande. Sen så är det ju så att fildelning av upphovsrättsskyddat material är olagligt, och det kan ingen säga emot.
 10. Fast jag har bara en hotmail. Men säg, för formens skull, att jag har en mailtjänst från min isp, hur kommer jag då åt den? Dessutom verkar detta ändå bekräfta att det inte går att sätta upp en egen oberoende smtpserver. Utan att man ändå måset koppla ihop sig med nån annan.
 11. Du har nog missuppfattat lite... Det jag undrar är om det går att sätta upp en egen mailserver på min privata webbserver som jag har hemma. Jag har alltså inget webbhotell. Om jag skulle ha ett webbhotell så finns där ju redan en fungerande SMTPserver, men jag vill alltså sätta upp en privat server, och undrar om det fungerar eller inte. Det känns nämligen som om det inte går, för att folk ska tjäna pengar på sina tjänster. Tack iaf.
 12. Okej, tack. Men hur gör jag då för att sätta upp den så att den funderar över nätet. De guider som jag hittat handlar bara om hur man installerar och använder lokalt. Länk till nån guide vore uppskattad.
 13. Ablim

  Använda Mercury

  Jag undrar helt enkelt om det går att använda Mercury över Internet. Alltså ha en egen mail-server. För vad jag har hört går det bara lokalt. Tanken är att jag ska kunna skicka mail via ett php-script från min egna web-server, och behöver då ha en SMTP-server där.
 14. Hejsan alla ni kunniga! Nu råkar det vara så att jag inte längre kan se film på min dator. Vilken mediaspelare jag än väljer visas bara en svart bild, men ljudet går. Jag har provat med VLC, WMP 11, QuickTime, Nero ShowTime och Real Player. Problemet uppstod efter att jag installerat drivrutiner till mitt grafikkort, ATI HD 3870, och samtidigt nya ljuddrivisar. (Men det är ju inte ljudet som krånglar). Hur som helst så har jag avinstallerat och uppdaterat och systemåterställt och allt jag kunnat komma på, förutom en omformatering. Jag undrar om någon i vår vida värld har en lösning på detta problem. [inlägget ändrat 2008-07-08 20:37:34 av Ablim] Tråd flyttad till Mediaspelare – Media Player m fl. /RN – moderator. [inlägget ändrat 2008-07-10 14:05:03 av RN]
×
×
 • Skapa nytt...