Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

j_n 2.0

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. http://yttermera.se/it/mjukvara/osakra_och_instabila.html
 2. Sorry Virtuosen2, det gäller bara om man har XP professional eller serverversionen. . . Jag undrar också hur man gör i XP home; OS:et har iaf inget stöd för det så man måste ha ett extra program, frågan är bara vad?
 3. Du har alldeles rätt, min vän, för samma sak har jag hävdat i flera decennier.ö Verkligheten är alldeles för komplicerad för att den ska kunna delas in i en endimensionell skala, som dessutom utarbetades för 150 år sedan. Dagens utmaningar följer helt andra skiljelinjer än arbete vs. kapital, överklass vs. underklass eller hur man nu ska säga. Det bevisas ju t ex av att båda blocken numera håller sig med varsitt "miljöparti" med samma målsättning men vars miljöarbete går i baklås när de ska träta om vems felet är. Fast jag är egentligen pessimist när det gäller vår generations förmåga att bryta oss ur blocktänkandet, det sitter så djupt. Jag tror att man måste ge de unga chansen och t ex göra det lättare för nya partier innan det blir någon förändring.
 4. Anslut audio ut på datorn till audio in på TV:n :-) HDMI har bara bild, ingen ljudsignal, så för ljud måste du dra separat kabel. Från ljudkortet är det oftast grön utgång. Där brukar det också vara samma sorts anslutning, ett 3,5 mm stereojack. Har du flera utgångar från ditt ljudkort t ex för surround men bara en ingång på din TV så är det grön utgång du ska använda i alla fall. Då får du förmodligen ställa till inställningarna i Kontrollpanelen också till vanlig kommunal stereo.
 5. Är det bara jag som tycker att CD/DVD-läsare/brännare (interna) har alldeles ohyggligt dålig kvalitet? Nu är jag inne på min tredje på ett par år! Fick byta på min svågers dator också efter att även den plötsligt dött. Och nej, jan använder den inte ovanligt mycket. Någon mer med liknande erfarenheter?
 6. j_n 2.0

  Klickljud

  Svar: Man byter till Firefox... Ärilgt talat vet jag inte om det går att få bort det där dumma klickandet i IE. Jag stör mig på det lika mycket själv!
 7. Alternativ->Allmänt->Ljud, är det förbockat i rutorna för att ringsignal ska låta när det kommer in samtal?
 8. 60 C är lite högt för en CPU. Kan du inte lyssna dig fram till var brummet kommer ifrån?
 9. Mitt Firefox kraschar hemskt ologiskt, ibland om och om och om igen, men vid andra tider kan man köra och köra och belasta det hur mycket som helst utan att det är några problem. Har fått intrycket av att det blir värre när det är mycket Flashgrafik på gång på sidorna som jag besöker, men det är inget jag kan belägga. Ibland bara kraschar det utan att jag gjort något med det... som när jag satt och skrev det här inlägget t ex. Kan någon förklara vad i vettet som står på?? Min rigg/system består bl a av: Win XP Firefox v. 3.0.6 Intel Pentium 4 3.06 GHz, ej överklockat 2 GB RAM 300 GB HDD partitionerad 50+250, Win + program på den mindre, dokument mm på den större Grafikkort Hightech Excalibur Radeon 9550SE Vätskekylning på CPU, HDD, Grafikkort; CPU temp aldrig över 41 C, MB temp aldrig över 50 C 350 W nätdel Allt bytt utom CPU och nätdel, kan det vara något fel på dem?? Hade tidigare värmeproblem i datorn vilket förmodligen knäckte det gamla moderkortet, kan CPU:n ha tagit stryk?
 10. Jag vill köra med två hårddiskar med varsin Windowsinstallation (XP) på samma dator. Orsaken är att jag vill köra den ena som musikdator, och då bara ha OS+musikredigeringsprogrammet+musikfilerna(+div annat som hör till det) på den disken. Men hur väljer jag vilken hårddisk jag ska köra med, utan att behöva ändra bootprioritet i BIOS varenda gång jag startar datorn? Om man har två OS på samma disk får man ju upp en möjlighet att välja vilken man vill starta när man bootar datorn, men så är det väl inte när man har två hårddiskar? Då måste man väl välja i BIOS, där och ingen annanstans? Eller?
 11. Givetvis ska man ha den huvudsakliga undervisningen på körskola, jag tycker att det säger sig självt nuförtiden. Dagens körundervisning (och proven) har så stor tyngdpunkt på saker som aldrig ingick när många av oss tog körkort för ett par decennier sedan, främst inom beteenden och körpsykologi, att jag inte tror att det räcker med privat undervisning. Mitt skruvade inlägg som många verkar ha missförstått (ok, jag var trött när jag skrev det...) försöker framhålla att det är viktigt med rutin, som man aldrig kan lära ut, utan som bara kan nötas in. Och OK, jag har missat att det från och med 2006 krävs introduktionsutbildning av privata handledare dessutom. Men jag är inte riktigt med på att det skulle vara fel att ha flera lärare i princip, även om det givetvis leder till minst sagt praktiska svårigheter när det gäller körning. Tvärtom tror jag det kan vara nyttigt att få saker belysta från olika synvinklar, och vad den ene inte är uppmärksam på kan den andre ha som käpphäst. En av dem kan ha lärt fel och gjort fel i alla år, så det kan vara bra med balans. För privata handledare finns det material på http://handledare.se/text.aspx?sida=5 och numera en hel bok i ämnet, helt klart värt en mässa. Förut hade Vägverket ett material på sin sajt med upplagda lektioner som var mycket bra och som jag själv använt som handledare.
 12. Tack. Betyder det att man ska göra som jag gjorde på min förra laptop, alltså ladda upp batteriet, dra ur nätkabeln, köra på batteri tills det är urladdat, koppla i och ladda upp igen osv osv? Och att jag gör fel med min nya laptop som jag kör på nät så mycket jag kan och har batteriet urtaget?
 13. Jag vet, men inlägget är medvetet skruvat. Kanske man kan säga "tvinga alla att skaffa handledartillstånd"? :-)
 14. Kan du utveckla det? Varför? Vad händer? Läste i batteriskolan som Mikael63 länkade till om skyddskretsen som finns i alla Li-Ion-batterier, skyddar det inte mot sådana skador också? Och innebär den skyddskretsen att man kan låta batteriet sitta kvar som några här haft erfarenhet av, dvs slutar batteriet att laddas/slitas om det är fullt?
 15. Först och främst: Ha en positiv inställning och ha kul! Tyck att det är roligt med trafiktragglande. Se det som en sport att försöka lära dig att köra så bra och säkert som möjligt. Hitta på sätt att motivera dig så att det aldrig blir tråkigt. Öva, öva, öva, öva. Övningskör så ofta som möjligt. Jämt. Ständigt. Tjata på föräldrarna tills de inte orkar övningsköra med dig mer, tjata sen på släktingar och andra vuxna tills DE skriker. Hitta sedan nya vuxna och övningskör med dem tills DE spyr. Ställ dig hela tiden samma frågor som körläraren gör: Vad gäller på den här vägen, i den här korsningen? Vad ska jag titta efter här? Om du kan hitta en stor tom öde parkeringsplats, industriområde eller liknande så åk ut dit och lär dig hantera bilen. Den ska bli som en förlängning av din egen kropp; du ska kunna få den att lyda lika bra som dina egna armar och ben. Plugga vägmärken till frukost, middag och kvällsmat. Plugga vägmärken däremellan. Plugga vägmärken tills du drömmer om dem på nätterna. Plugga vägmärken tills du vill massakrera körkortsboken med yxa, plugga sen in dem en gång till. Plugga vägmärken tills du kan läsa dem lika lätt som du läser denna text. Och lär dig att hålla utkik efter dem! Ta för vana att alltid titta efter vägmärken och fundera över trafiksituationen även nät du åker bil med någon annan, eller till och med när du åker buss. Åk inte bil med någon annan förresten, be att få övningsköra med dem istället. Kör halkbana så snart du bara kan.
×
×
 • Skapa nytt...