Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dick_a

Medlem
  • Antal inlägg

    265
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    6

Allt postat av dick_a

  1. Nä, kan nog hålla med dig om att det inte lät helt snyggt från min sida där, men jag var verkligen uppriktig i min fråga angående det roligaste "I-landsproblem" jag har hört talas om (en vit prick mellan N- och mellanslagstangenten :-), samt din fråga "om någon känner till vilken färg det skall vara". Men hur kul än alltihop var så kunde det ju finnas ett ärligt uppsåt, och då ville jag varna för att använda sprayfärg. ...men fråga mig inte hur jag vet det. (då kan man verkligen snacka om idiotstämpel sedan :-)
  2. Hej, Jag har provat båda metoder (kopiera format och ta bort kantlinje) utan framgång. För kantlinje var "ingen" redan markerad, och när jag valde att kopiera ett format och smeta ut det över den irriterande linjen så gjorde det ingen skillnad. Men för att vara riktigt säker på att jag har gjort allt innan jag skriver igen så gör jag ett nytt försök med att kopiera format. Denna gång kopierar jag formatet (precis som sist) från ett ord mitt i ett stycke långt från den förhatliga linjen och smetar ut detta format över ett antal rader, både ovan och under den samma, och detta löste problemet. Det verkar som om den formatering som skapar linjen inte alls behöver finnas i direkt anslutning till linjen, utan kanske hänger ihop med stycket ovanför. Nu är den irriterande autoformateringen avstängd, och jag är nöjd med det och tackar för hjälpen.
  3. Seriöst... Du kan inte mena att du på allvar tror att någon känner till färgkoden på plåten under tangentbordet? Nu vet jag inte riktigt om det kanske är jag som är lite knepig som tar din fråga på allvar och svarar, men tar risken att bli idiotförklarad och svarar i alla fall. ANVÄND INTE SPRAYFÄRG! De starka lösningsmedel som finns i dessa färgburkar kan lösa upp plasten i tangenterna. Köp istället en pytteliten modellfärgsburk och måla med en tandpetare eller annat smalt. ...eller ännu hellre - lär dig leva med den lilla fläcken.
  4. Har i ett word-dokument (2007) en linje (motsvarande hr-taggen i html) som skapats genom tre underscore, ___ och ett "Enter". Denna linje verkar sedan vara omöjlig att få bort, även om jag gör en markering som sträcker sig några rader både ovanför och nedanför för att sedan trycka "Delete". Har hittat några lösningar där man skall åtgärda detta genom att ta bort "ram", men det fungerar ju inte. Har även hittat sidor där andra också misslyckats med den lösningen, så det måste finnas något annat. ...för övrigt ännu en automatisk funktion som man blir vansinnig över då man inte enkelt kan styra över den. Det är ju FAN att man inte kan ringa MS och be dem om ett svar. Borde ju inte vara för mycket begärt när man köpt deras usla produkt.
  5. Det blir samma sak när jag laddar ner uppdateringarna som enstaka filer. Dessa filer heter ju .msu vilket kanske gör att MicroSoftUpdate öppnar filerna och kör samma process som programmet gjorde med automatik. Skall prova med återställningpunkt långt tillbaka och se vad som händer.
  6. Japp, MSE uppdateras dagligen och är "grön": Security Essentials Version: 4.0.1526.0 Antimalware Client Version: 4.0.1526.0 Engine Version: 1.1.8601.0 Antivirus definition: 1.131.2388.0 Antispyware definition: 1.131.2388.0 Network Inspection System Engine Version: 2.0.8001.0 Network Inspection System Definition Version: 11.159.0.0 ...men tillbaka till mina Eee Box med win7. Dessa misslyckas med installation av följande 6 "Security update for...": - .NET (KB2604115) - .NET (KB2656411) - Win7 (KB2570947) - Win7 (KB2621440) - Win7 (KB2667402) - Win7 (KB2685939) Jag har försökt att installera var och en av dessa separat genom att bocka av de övriga fem, men med samma resultat. Därav kan man ju dra slutsatsen att det knappast inte är något knas med själva uppdateringarna, utan med den status datorerna har. Jag provade med att installera den där "Fix WU", men det är samma sak ändå, även efter omstart. Skall ju tillägga att jag endast har testat "Fix WU" på den ena av mina två inte helt identiska Eee Box-
  7. Ha, jag har två ASuS eee Box (eller vad de heter), och de har gjort så hela sommaren, båda två. Win7 och MS Security Essentials bland annat.
  8. Har en Samsung galaxy tab från våren 2011 som är välfylld med appar. Det sägs att det inte skall spela någon roll hur många man kör samtidigt eftersom de i "viloläge" skall släppa sitt minne till dem som behöver det bättre, men trots det så: - finns det ju appar för att frigöra minne (till vilken nytta då då?) - upplever jag ändå ofta "lagg" när minnesanvändningen är hög och att det blir bättre när jag frigör minne med en liten "task killer". Hittar ingen sida som förklarar det jag upplever i kombination med den sk smarta minnesanvändningen i android. Några tips?
  9. Jag har 1280 på min skärm, men det har ju alltid fungerat, och om det finns någon logik i vår förvirrade värld så borde ju den säga att ett "kompakt" gränssnitt borde vara enklare att få in på min skärmyta än ett mer volymiöst, eller tänker jag fel? Nu var det visserligen inte själva menyn som var problemet, utan inkorgen. Jag märkte sedan att det inte bara var den, utan även i läget "skriv" försvinner alla funktioner ner under den synliga skärmbilden. Det är detta läge som skärmdumpen kommer ifrån. ...och en fråga i detta sammanhang är ju om det finns möjlighet att anmäla en konstighet till Google på något vis?
  10. Uppdaterade precis Chrome, och då försvann inkorgen i Gmail ner under bildskärmens bildkant. Det jag kunde se var inställningsknappen som ser ut som ett kugghjul, och i någon sansad desperation så ändrade jag vy från "kompakt" till "tätare", och det löste ju problemet tillfälligt. Vill dock inte ha en massa meningslöst "dött" utrymme mellan raderna, så det skulle vara roligt att kunna använda den kompaktare vyn. Ni som har Chrome och Gmail, kan ni testa om ni får samma problem i den kompakta vyn? Det skulle vara intressant att veta om det är univeriellt eller om det bara är i min burk det krånglar. Har tillägget "Boomerang" installerat, om det kanske kan vara en information av betydelse.
  11. Jag ser att jag var lite otydlig där, men det har alltså inte funkat med utf8_decode och sedan iso-8859-1 när texten som skall mailas iväg finns direkt i php-filen, även om den filen i sig är en utf-8. När texten däremot hämtas ifrån en databas där jag använder utf-8 på alla ställen det går att ange detta så funkar det fint. ....så nu gör jag helt enkelt så att jag lägger alla texter i en databas istället och hämtar dem där. Det innebär ju dessutom att jag kan göra ett bättre gränssnitt till dessa texter (än att hantera dem direkt i php-filerna menar jag). Tack för all hjälp!
  12. Fnuttarna runt "iso-8859-1" gjorde ingen skillnad, men det verkar som om UTF-8 gjorde susen. Jag har flera funktioner, och i några fall så hämtas texten från databaser, där jag alltid har UTF-8, och då kör jag utf8_decode först och sedan charset=iso-8859-1 och det fungerar fint. Men när texten som skall mailas finns direkt i php-filen som mailet genereras så funkar inte charset=iso-8859-1 trots att php-filen i sig är uft-8 utan BOM. Detta är en djungel så snårig av olika format, inställningar och versioner att jag bara vill börja snida trägubbar som Emil ibland :-)
  13. Tittade för några år sedan på det fakturerings- och bokföringsprogram som finns online hos Swebank, och det var ju grymt enkelt och tidsbesparande. (Man kunde skapa ett demokonto då.) Bokföringen sköts mer eller mindre automatiskt, och hade jag inte själv använt mig av OCR-nummer på de fakturor jag skickar så hade jag tagit deras tjänst direkt.
  14. Min server skickar mail som ser helt OK ut i alla miljöer och program förutom i Mac och iPhone. Mailet genereras i en php fil med följande kod: $to ="crap@i-sba.se"; $subject ="ÅÄÖ"; $message = "Svenska tecken åäö fungerar icke i äpplemiljö!"; $headers = "From: info@i-sba.se \r\n Reply-To: info@i-sba.se \r\n MIME-Version: 1.0 \r\n Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1 \r\n"; mail($to, $subject, $message, $headers); Kan någon se vad jag gör för fel?
  15. Lite special kanske, men helt klart framtiden och intressant. Med webbläsaren Opera (inte mini) så kan man göra en webbsida som använder mobilens kamera. Jag har gjort en sådan sida här http://priotel.net/camt/ Där finns en ruta som visar mobilens kamerabild och där finns ett formulär för att ladda upp en bild. Det jag skulle önska är att ett klick på bilden gjorde samma sak som det lilla formuläret, dvs laddade upp bilden och visade den nedanför. Funktionen skulle ju förvisso bara funka för opera-användare, men övriga skulle ju kunna ladda upp en bild via formuläret. ...förutom för dem som har iphone då förståss, men det är ju en annan fråga. Jag har utgått från den grundläggande html och java som finns här: http://dev.opera.com/articles/view/playing-with-html5-video-and-getusermedia-support/ ...men fattar inte hur man skall få till det att spara en bild direkt på servern från videotaggen.
  16. Jo som jag sa - "lite förenklat". Jag tänkte använda mig av möjligheten att endast godkänna requesten från vissa platser och även ha någon annan parameter vilket tillsammans i princip blir det samma som att username och password måste vara rätt för att den skall gå igenom. Vad skiljer POST från GET mer än att det skulle vara krångligare att få till en POST för den illvillige? $_SERVER['HTTP_REFERER'] måste väl ändå vara ett (eller 100) strå vassare än POST i alla fall?
  17. ...och när ett SMS skickas så är det ofta säkert efter att en http-get har nått den server varifrån detta SMS skickas. Det känns absolut enklare att bara skicka en textsträng på port 80 än att skicka ett SMS, men om systemet bara klarar av SMS (som jag vet att även äldre och enklare system ofta klarar av) så innebär ju det du säger att även om man har ett sådant så skulle det fungera som jag vill. Tack!
  18. Om en detektor med id "395" till ett brand- eller inbrottslarm triggas så skulle jag önska (lite förenklat) att larmsystemet anropar www.mydomain.se/triggad.php?id=395 Är det möjligt och vanligt att larmsystem kan göra detta?
  19. Om du inte sitter där och trycker dagarna i ända eller förvarar den i ugnen så är den inte varm nog att stänga av sig efter en halv sekund. Även om all kylning i datorn var satt ur spel och ersatt med isolerskum för att riktigt jävlas med skiten så skulle den säkert ändå hinna starta upp ordentligt innan den blev överhettad och stängde av sig. Nej, felet härör till något som testas under "Power On Self Test" (POST). För 10 år sedan hade jag en bärbar med ett riktigt kass batteri som inte startade upp förrän jag tog bort batteriet och bara körde med ström. Jag tror mig veta att detta inte går med alla datorer, men det kan ju vara värt ett försök.
  20. Så dumt av mig! Kollade inte ens där då jag tog för givet att "new content" betydde att jag där kunde göra nytt inslägg. Men det gör man ju på annan plats så det borde jag fattat. Tack!
  21. Har föreningen en hemsida så kan du ju göra en skyddad sida sida där. Där skapar du sedan ett formulär med ett fält för din text (kopplat till en vanlig txt-fil) och ett för en lista med alla mailadresser (som också hamnar i en vanlig txt-fil). Sedan låter du ett cronjobb en gång per minut via simpel php plocka översta raden (adressen) och skicka ditt meddelande dit. Detta minskar risken för att dina mail eller du skall klassas som spammare. Stödjer inte ert webb-hotell cron så googla på "free cron service". Det finns ett gäng där ute. ...eller så skaffar du en nyhetsbrevsfunktion vilket det finns många alternativ av på nätet; både gratis och betalversioner.
  22. Om jag tolkar dig rätt så stänger datorn av sig efter mindre än en sekund eller? Om så är fallet så är det knappast virus i alla fall, utan snarare ett fel som sker under POSTen. Sök på dator startsekvens och lär lite om detta så blir det kanske klarare för dig vad det är som krånglar.
  23. Du får bland annat det du får här, fast i större omfattning, dvs omedelbar feedback. Och då tänker jag kanske framför allt på mjuka luddiga parametrar som är svårt att lära sig ur en bok, typ design och användbarhet. Faktakunskaper om kodning (max-width: 120px;) är ju naturligtvis lätta att lära genom självstudier, men de blir också snabbt gamla. Det kommer ju hela tiden nya tekniker, så jag är ju tveksam om det stora värdet av skolning i HTML ligger på det tekniska planet. Tror inte heller att så många efterfrågar dokumenterade HTML-kunskaper, utan snarare kunskaper om olika script eller programspråk, CMS och databaser.
  24. ...och jag hittar inte "aktiva trådar" i det mobila gränssnittet. Hjälp!
  25. Förutsättningar vid vanliga datorn: Jag sitter med Gmail öppet i en flik hela dagarna. Problem: Helt plötsligt säger Gmail att det inte gick att verifiera inloggningsuppgifterna. Lösnimg: Helt automatiskt så gör den sedan (utan min inverkan) samma sak som sker direkt efter att jag angett rätt använarnamn och lösenord; den visar först en "progress bar" och sedan är jag inne igen. Problemet igår var vid TV-datorn hemma, och där sa den "fel lösenord" ända tills jag bytte. ...och för övrigt uppstod under dagen samma problem som tidigare i mobilen med nya lösenordet. Jag testade då att starta om den, och vid den automatiska inloggningen kom jag in utan "gnäll".
×
×
  • Skapa nytt...