Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dick_a

Medlem
 • Antal inlägg

  251
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  6

Allt postat av dick_a

 1. Satan satan satan... (Nu fattar ni läget :-) Jag köpte i våras en sådan där pytteliten PC - Asus Vivostick 32 Gb med windows 10. Jag hade tänkt använda den till att visa tråkiga powerpoint med (istället för att släpa med stor bärbar pc) samt som "radio" och surfdator vid fikabordet. Den fungerar över förväntan till dessa saker, men den går inte att uppdatera för att det inte finns plats på C: Jag köpte då ett USB-minne på 64 Gb och flyttade allt möjligt dit, rensade bort tidigare versioner av windows, återställningspunkter och tillfälliga filer. Jag har avinstallerat Chrome och en del meningslöst smått, men det hjälper väl bara tillfälligt tänker jag. Jag kan visserligen avinstallera officepaketet på 1,3 Gb också, men jag tvivlar på att det räcker mer än möjligen för en framtida uppgradering. Vem ska man skylla på? Asus eller Microsoft? ...och en annan sak. När jag har rensat C: till den grad att windows anser att uppgraderingen kommer att få plats, då är ju fortfarande problemet att själva installationsfilerna inte får plats där samtidigt. Men "nemas problemas" - Det finns ju en D-disk här. Japp, och där laddas dessa filer snällt ner, men två gånger i rad så har nu uppgraderingen sedan ändå stannat på 47% och sagt... Men USB-minnet sitter ju där! Vad göra?
 2. Det har börjat krångla med minnet. Det dyker upp varningar och PC'n hänger sig för att det är slut på minne, men kola bilden... Vad kan vara det verkliga problemet här?
 3. Jag förstår vad du menar och känner igen det fenomenet, men nä. Detta problem uppstår på två olika datorer (en hemma och en på jobbet) till vilka det används separata möss och tangentbord.
 4. Kör windows 10 med chrome både hemma och på jobbet, och har de senaste veckorna börjat uppleva samma konstiga problem på båda datorerna. När jag skriver text i ett formulärfält (fb, eforum eller vilket annat) i chrome, och jag behöver ändra något några rader upp i den text jag håller på med, då hoppar markören ofta ner till slutet av texten mitt i allt. Precis som att jag skulle ha tryckt Ctrl + End. Det är inte konsekvent, men ibland blir det nästan omöjligt att ändra, för jag hinner bara skriva en bokstav innan den hoppar ner. Har googlat, och jag är inte ensam, men hittar inget svar.
 5. Det är uppenbart många här med lika skrala kunskaper i SEO som jag :-) ....men nu så är några dagar senare så har vingabattaxi.se helt plötsligt klättrat upp ett par snäpp eller sju. Vid mobilsökning på vinga så hamnar den nu på förstasidan i sökresultaten. Man kan ju undra varför den steg fort på sökningar med kombinationer, typ båt till vinga eller vinga fyr, men inte på bara vinga? Ja, är det någon som har några tankar om detta så kan ni ju skriva ner dem, för helt löst är ändå inte problemet eftersom när man gör dessa sökningar på en dator så hittar man vinga båttaxi först på sidan fem. Orimligt lågt tänker jag, men den kanske stiger med tiden.
 6. I måndags meckat jag till vingabattaxi.se så att den (redan!) kommer högt upp när man söker på vinga i kombination med båt, resa, tur och några andra. Om jag däremot söker på bara vinga så finns den inte ens med bland de 200 första träffarna. Sidan innehåller en hel del länkar till sidor med vinga-relaterat innehåll (vilket jag antar att google gillar). Vissa av länkarna har samma färg som texten, så det är inte jättetydligt när ni tittar in. Har någon någon aning om varför denna sidan kommer så förjolat långt ner vid en sökng på det ensamma ordet vinga men så högt när det ordet står i kombination med något annat? Den är verkligen optimerad (så långt jag har kunnat nu) för just ordet vinga. Det finns i domännamnet, i rubriktext, länktext, dokumentnamn och i en alternativtext till bild. Vad är galet? Kan en sida bli för bra?
 7. Det är AES i routern. Det går inte att ändra några inställningar i hennes dator när inte ens en anslutning är skapad. Grejen är ju att mitt nätverk (från min router) inte ens dyker upp i listan över tillgängliga nätverk i hennes dator. Det andra underliga är ju att paddans nätverk också försvann utan att någon omkonfiguration hade gjorts.
 8. Tveksamt.... Det nät den väl ansluter till fungerar klanderfritt. Problemet verkar ju inte vara ett anslutningsproblem, utan snarare att vissa befintliga nätverk inte ens dyker upp i listan trots att de finns och andra enheter kan ansluta.
 9. Grymt märkligt detta... Hjälper en gammal faster med hennes krånglande PC och ställer den på bordet hos mig där jag har 2 PC och min telefon anslutet till mitt wi-fi. Men hennes gamla dator med Vista på hittar inte mitt nätverk, utan bara flera av grannarnas. Jag startar då "internetdelning" på min ipad som har 4G och problemet är löst, men bara tillfälligt. Det fungerade igår, men när jag idag startar upp den gamla datorn och startar internetdelningen på paddan så hittar datorn inte paddans nätverk heller!! Den hittar en massa grannrs nät precis som förut. Jag startar "hotspot" på mobilen och det är inga problem att hitta och ansluta till den, men det känns inte tillfredsställande. Hur länge ska det funka tro? Har någon någon lösning på detta som inte innebär att uppgradera vistan till Windows 7, 8 eller 10?
 10. Vi har haft en liten fototävling och kopplat den tävlingen till en hashtag på instagram. Nu när det börjar närma sig avgörandet så går jag in på instagram för att kolla vilken bild som fått flest "likes", men varken i telefonen eller via hemsidan så kan jag lista bilderna efter "flest likes" utan de visas på något annat sätt där de som hamnar längst upp blir de som har relativt många likes och är inlagda ganska sent. Finns det något sätt att faktiskt röna ut vilken bild med en viss hashtag som fått mest likes?
 11. Hmmm... Vet inte om jag blev så mycket klokare, men det får tillskrivas mig och mitt bristande förstånd. Tycker på något vis att det var bättre på 3.11-tiden då roten var C:/ och mappar bara hade ett namn :-)
 12. Finns det någon bra beskrivning av hur dessa saker förhåller sig till varandra? Och gärna en förklaring till funktionen i dessa när man öppnar utforskaren eller i dialogrutan för att spara en fil.
 13. Jag lägger mig ner och dör i denna fråga alltså. ...och hoppas att Android inte är en kassa ko :-)
 14. Visst är det så att "Svenska språket är speciellt med sina ihopskrivna ord", men det är ju underligt att inte Google använder sig av en enkel snabbkoll med nätet om det inte finns ett ord av en typ innan det förhatliga särskrivningen slår till. ...och jo, jag kan ju lägga till ord i listan allt eftersom, och det gör jag. Men det verkar finnas oändligt med sammanskrivna Svenska ord, för det händer mig dagligen. Kan ju konstatera att den pytteaktör som gjorde spelet Ruzzle har lyckats med vad stora Google inte kan fixa.
 15. Det är ofta inga problem att få kontakt med utvecklare av appar eller programvara, men när det gäller Google så verkar det vara en omöjlighet att få en dialog med dem. Har ett litet bekymmer, och sitter någon på lösningen så skulle jag bli väldigt glad. Kör Android 4.4.4 och den förbenade telefonen särskriver en del ord för mig. Vem fan på Googles utvecklingsavdelning vill få oss Svenskar att framstå som obildade genom att korrigera rätt sammanskrivna ord? Vet någon hur man får bort denna felaktiga funktion eller hur man får tag i de inkompetenta utvecklarna som saboterar för den som gör rätt?
 16. Oj! Ett svårt ämne tydligen. ...eller fel fråga, fel forum? ...men nu kommer den ju lite längre upp i listan i alla fall :-)
 17. ...men nu har jag valt server och operativ: Ubuntu 12.04 x64
 18. Jag byter från hotell till en egen server nu (hos samma leverantör, så den står inte här hos mig). Behöver stöd för http, php, MySql (phpMyAdmin är ju också himla bra), mailserver (för att konfigurera ett konto, info@... med "catch all", SMTP och pop. Ingen stor hantering av konton eller något webbaserat mail-gränssnitt likt yahoo), ftp och crontab. Tänkte installera någon form av linux med tillhörande LAMP-server. Jag är ingen linux-hacker men kan ju läsa. Finns det någon enkelt installerad och konfigurerad lösning? installerat och klart Sedan till kontrollpanelen: Idag använder jag kontrollpanelen plesk, men den kostar ju en slant, och jag undrar om det finns någon annan gratis variant som kan passa mig utefter förutsättningarna jag nämnt? En snabb googling ger förslagen Virtualmin GPL och ServerPilot. Kommentarer på det? ....och dagens visdomsord kanske kan ges en tanke nu då :-) Courage doesn't always roar. Sometimes courage is the quite voice at the end of the day saying.. "I will try again tomorrow." Tack på förhand!
 19. När jag öppnar utforskaren så är "den här datorn" utvecklad, och under den finns några mappar som jag är helt ointresserad av. Filmer, musik, SkyDirve osv. Det verkar vara svårt att få bort de här störande mapparna, och jag tror att det är det förhatliga viruset windows som lagt dit skräpet utan att jag har bett om det. Antagligen tror någon att de gör mig en tjänst när de tänker åt mig, men jag tycker det var bättre utan alias på katalognamn och annan ny extra skit som kommer med varje uppdatering av det här attans viruset. Kan någon ge mig ett schyst järnrör eller ett bra tips på hur man rensar bort alla förvirrande, oönskade och käcka Mac-inspirerade funktioner utformade för svagsinta människor som man ibland hör säga "jag vet inte var datorn sparade den filen"? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
 20. Glömde säga det ja, att det jag misslyckas att söka efter är text (utan åäö) som jag kan markera och kopiera, samt söka och finna med adobe grader.
 21. Klippa och klistra blir jobbigt, men handpåläggning krävs eftersom det inte går att identifiera vad som skiljer namn från adresser. Ord för ord hade gått, men eftersom vissa namn består av ett ord och andra flera ord så går inte det heller. Men vad som är enklare än att klippa och klistra i excel är att kopiera all text och klistra in den i en simpel texteditor (Notepad/Anteckningar) och sedan sätta in "TAB" där du vill ha en kolumnavgränsare. (Mycket enklare än att klippa och klistra.) När du har gjort ett dussin rader kopierar du detta och klistrar in i excel. Du kommer säkert att göra "fel" ibland och det är enklare att se om du inte gör alla rader på en gång.
 22. Förr kunde man söka efter filer i utforskaren efter filtyp och efter innehåll, men det funkar i alla fall inte för mig idag. Kör win 8.1 och har indextjänsten igång och filtypen pdf är med i listan för filtyper. Är det knas i min burk eller ska det vara så här? Har ni några tips på lösning eller bättre sökverktyg?
 23. Gäller det bara ETT program? ...för då är det ju något som är extra jobbigt med den filen som ska strömmas ner.
×
×
 • Skapa nytt...