Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dick_a

Medlem
 • Antal inlägg

  265
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  6

dick_a vann dagen: 21 februari 2014

dick_a hade det mest gillade innehållet!

Om dick_a

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Partille
 1. Med hjälp av två TP-LINK CPE210 (en konfigurerad som accesspunkt och en som bridge) har jag förlängt mitt hemmanätverk ca 180 meter till "kontoret" (ska klara 5 km). Det kan visserligen vara så att ett hustak sticker upp något i det spolformade utrymme (Fresnel zone) som ska finnas mellan enheterna, så jag kan köpa att hastigheten påverkas av detta, men inte så här. Kör jag bradbandskollen så får jag resultatet nedan ...och det är ju förbannat märkligt tänker jag. 12 Mbit som nedladdningshastighet hade varit tillräckligt för mina behov, men 0,56 Mbit är inte hållbart i längden. Det ska ju sägas att jag har kört detta massor av gånger, och jag landar på ungefär samma siffror varje gång. Just de som visas på bilden är nog de lägsta, men det har nog aldrig varit ens 50% högre än så. När det gäller signalstyrka, kvalitet och störningar så har jag dålig koll på vad det ska vara. Nedan kommer lite info från enheterna. Var ska jag börja rota i detta tro? // Dick
 2. Tack Mikael, Jo, det är XFce (som tydligen ska vara mindre krävande). Ska prova dina förslag under eftermiddagen. // Dick
 3. Hardinfo fick jag installera, men "Ljud" hittar jag inte. Och en märklig sak är ju att "Hardinfo" inte fick någon ikon i startmenyn. Kunde dock starta den med en knapp i programhanteraren direkt efter installationen. Kan man få till en ikon tro?
 4. Tack! Nu startar den, men säger bara: No proprietary drivers were found ...så det gav inte något. Jag ska försöka få tag i vad det är för hårdvara, men sedan kommer ju nästa grej, det är ju att se om det finns några passande i Mint, och till sist skall de ju in på något vis...
 5. Det var vad jag gjorde, men nu kom det ändå en notis om att Microsoft slutar att supporta version q4085sdfjcygbujq4tcp9tpw985uctq9038746yvn28hg0287yfc1m98ut637gy3 inom kort. ....men som sagt var, den installationen är historia nu så vi släpper det.
 6. Fick inte till det, men den installationen är historia nu, så vi släpper det.
 7. Jag försökte stänga av allt, men uppgraderingar, uppdateringar, säkerhetsuppdateringar och allt fanskap. En jävla röra och nä, fick inte stopp på skiten. Dessutom kan det vara nyttigt och kul med Linux tänkte jag....
 8. Driver manager? Ja, den heter så, och det är inte uppdateringshanteraren (som heter Update Manager i min burk). Den är körd och systemet ska vara uppdaterat. Den version av Mint 19.2 som jag installerade var den minsta (någon förkortning på 4-5 bokstäver). Jag installerade och tog bort Spotify via software Manager (säkert samma som programhanteraren), men det verkar ju (på felmeddelandet) som att något har blivit kvar och sätter käppar i hjulet för denna Driver Manager. Syftet är att få ordning på illa fungerande hårdvara (bluetooth, wi-fi, ljudkort).
 9. Primärt för att den håller på och klagar över uppdateringar hela tiden, startar om och fyller disken till den grad att den blir svår att öppna en webbläsare på. Nu installerade jag Mint 19.2 på den i hopp om att det skulle fungera bättre (samt ge mer ledigt utrymme på disken), men... Jag har startat en ny tråd angående Mint-problemet.
 10. Jag installerade Mint av senaste slag i min lilla Asus Vivostick den 3/11 2019 och det fungerar sådär. Det inbyggda ljudkortet fungerar inte alls, och kontakten med alternativet,dvs den lilla blåtandshögtalaren är högst svajigt. Att surfa funkar dåligt, och det verkar som att wi-fi hänger sig några sekunder då och då. Men framför allt, Driver manager går inte att köra. Den säger: Failed to download repository information Check your Internet connection. :GPG error: http://repository.spotify.com stable InRelease: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 4773BD5E130D1D45, E:The repository 'http://repository.spotify.com stable InRelease' is not signed. Check your Internet connection - Det meddelandet kommer efter att Driver Manager (vid uppstart) just har laddat ner en massa grejer som jag inte hinner se. Och jag kan öppna webbläsaren och surfa lite, så något anslutningsproblem är det inte. Felmeddelandet sedan. Jag hade spotify installerat en kort stund, men det hackade hejdlöst, så jag tog bort det. Vad göra?
 11. Tack ska ni ha! ...men nu har jag installerat Mint på den. Visserligen skapar det ytterligare frågor, men den ska som sagt var bara stå och spela radio på kontoret, så inte någon kritisk maskin direkt 🙂 Det inbyggda ljudkortet fungerar dock ej med Mint, så jag har kopplat en bluetooth-högtalare till datorn. Får grotta vidare i återstående problem, och kanske blir det en ny fråga här någonstans.
 12. Jo, men det underliga är ju att man inte får någon information annan än den att det finns för lite minne, men att det är OK om jag ansluter en extern enhet med (om jag minns rätt) 11 Gb. Det sägs inte ett jota om utrymmet på just C:. Samma problem har uppstått vid tidigare uppdateringar också, men efter några försök har det fungerat. Denna gången verkar det kört.
 13. Riktigt märkligt! Uppdateringen säger ju inget om ett krav på mer ledigt utrymme på C: utan bara rent allmänt, och vill ju att jag ska ansluta en extern disk för att lösa problemet. ... Men jag hör vad ni säger.
 14. Hej på Er! Jag har en liten pendrive-pc med 32 Gb SSD, och trots att jag inte har mer än Windows 10 på den så är C: nästan full (20 Gb filer och 8, 14 Gb ledigt, vilket inte går bra ihop med 32 Gb totalt). Uppdatering av OS stoppar och klagar på för lite diskutrymme och föreslår mig att använda D: (ett USB-minne på 64 Gb som sitter i med buntband för jämnan) där det finns 55 Gb fritt utrymme. Ja för sjutton, använd det och "försök igen" väljer jag. Efter någon timme är den uppe igen, och då visas meddelandet att "Kunde inte uppdatera pga för lite ledigt diskutrymme". Så vad är knas och hur lösa det? // Dick
×
×
 • Skapa nytt...