Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

riksost

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om riksost

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Torslanda
 1. Japp, den menade jag. Och menar ni att om man kör ett vanligt säkerhetsprogram i mobilen så är den skyddad ungefär som en dator, förutom den okrypterade trafiken som man utför som mail och facebook mm...?
 2. Nu måste jag få en lektion i uppkopplingssäkerhet. Igår aviserades att folk väljer att acceptera alla möjliga avtal för att koppla upp mobilen mot wifi på stan. Sedan kunde säkerhetsföretaget som testade folks vilja att koppla upp sig, plocka hela mobilens data och konton. Jag fattar inte detta riktigt, om jag kopplar en dator mot trådlöst nätverk, så kan ju inte så många komma åt något som ligger på min burk, om jag inte väljer att det är ett hemmanätverk och delar allt på detta? Och att sedan jobba mot sin arbetsplats sker ju via VPN, och då har väl uppkopplingen inte jättestor betydelse? Men nu när det handlar om mobiler verkar det ju som den fullständigt öppet släpper ut och in allt via nätverket. Är det så? Vad är det som saknas på Android och IOS jämfört med min jobbdator?
 3. Det verkar som den Amerikanska modellen har massa kul mediastöd med uppdateringarna som gäller den. Men den svenska modellen uppdaterades senast 2007,,, Är det någon som vet hur man får den att visa webTV mm utan att anmäla sig till en betaltjänst?
 4. Ja, det funkade, helt otroligt.... Tack. mer tips om firewall mm så är lyckan total!!!
 5. Hej Finns det något sätt att få XP att låta en ändra inställningar och installera program som användare, tex genom att ge valet att installera som administrator. Som det är nu måste jag logga ur och logga in som admin, installera program, ändra firewall och sådant, sen tillbaka som användare för att köra. jag ska köra som användare för det är så testmiljön ska se ut, men jag måste ofta fixa och trixa som admin. Blir för mycket logoff och login,,,, några tips?
 6. Jaha, datorn fixad av IT och bannor fick jag för allt pill, speciellt för rensat Administrator-konto. Fick tips att ändra LAN-inställningar till Automatisk hämtning av inställningar, när jag kör på hemmaroutern. Men det funkade inte bättre. Måste vara något med min trådlösa router, D-Link 524. Letar lite till sedan ger jag upp.
 7. Jag kom så långt att jag lyckades logga på både i felsäkert läge och i vanligt läge med ett rensat administratörskonto. Jag försökte ändra till domänen igen, men den krävde uppkoppling mot servern. Det lyckades jag också med trots VPN-koppling och den körde jag på mitt riktiga inlogg (VPN:en alltså). Men domänservern svarade att inloggen inte var ok, antar att det var Adinistratörskontot den avsåg. Blir till att koppla upp på jobbet imorgon och be IT att fixa domänen. Fattar bara inte varför det gick så lätt att byta till arbetsgrupp utan minsta krångel eller varning, och sen helt omöjligt att gå tillbaka till en domän som alltid funkat innan...? Borde finnas kvar data så den bara acceptade igen...? Tydligen finns inget i registryt utan i skumma filer i datorn.
 8. Nu har jag ju satt mig i klistret. Ändrade från domän till arbtesgrupp och datorn startade om, men, då kunde jag inte logga in,,,, felaktig domän, användare eller lösenord. Så nu står jag utanför och kan inte ändra tillbaka till domän. Urk. Försökte starta från linux-usb och har ett gränssnitt igång, men inte vet jag om man kommer åt inställningarna för windows därifrån. Fattar inte hur jag kan strula till det så.
 9. Men det har jag ju för att vara säker på att grannarna inte försöker köra på min router. Är det inte bra, eller finns bättre sätt? Ok, jag fattar nu, men... Varför funkar det på Bibliotekets wlan? Och om jag måste ha domän valt när jag är på jobbet hur gör jag då? Ska jag ställa om hemma och på jobbet eller finns smart sätt? Jag ska prova direkt med domän bytt till arbetsgrupp efter lunch, och funkar det så undrar jag varför jag inte kunde upptäcka det själv. Lurigt.
 10. Nej, jag har bara tagit bort datorn ur mac-adresslistan och lagt tillbaka den. Ur kontrollpanelen får jag fram att den tillhör en Domän, men ingen arbetsgrupp. Ska prova senare idag att stänga av mac-adresslistan samt kryptering som du säger. Vilken otroligt bra nätverksguide du lagt upp!!!
 11. Hej Jag har 3 datorer där den ena kan komma åt internet både via en kabel eller via wlan. En stationär som också kan köra via kabel eller wlan (usb-pinne). Och så har jag en jobbdator som inte vill komma åt internet hemifrån... Följande funkar. Jag har lagt up MAC-adressen i min D-link router både för wlan och lan. Jag ser datorn i d-linken och datorn kan traca eller vad det heter fram till d-linken. Men jag lyckas inte komma åt internet. Datorn kör XP professional och jag har kopplat upp mig utan problem på bibliotekets wlan!!! Jag har ändrat i d-linken med macadresserna och startat om. Jag har försökt uppdatera drivrutiner för wlankortet. Jag har knappat in nätverksnyckeln på nytt i datorn (wpa-psk med TKIP och en lång nyckel) Vad kan jag göra mera??
×
×
 • Skapa nytt...