Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

När skall IDG använda OpenID?

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Om När skall IDG använda OpenID?

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  ÅSHAMMAR
 1. När man rengör ett moderkort/dator, så skall man undvika att få fläktarna att rotera. Det för att de kan generera ström som går "bakvägen" in i moderkortet och förstör. Annars fungera damsugare eller tryckluft på burk bra.
 2. Enda som krigat i den här debatten här är du. Vi andra kom överens om att inte vara överens. Och om du inte bryr dig, varför kommenterade du då? För att få kasta din sista skit på en "motståndare"?
 3. Det var uppenbart inte riktat till dig, så varför kommenterade du ilägg? Det var ämnat till seriösa formundeltagare och inte till dåliga förlorare.
 4. Ok, då vet jag. Trodde du hade någon koll... Jag förstår i vart fall inte vad förkortningarna har för inverkan på användarvänlighen? Användarvänligt och nybörjarvänligt är dessutom olika saker. För att förklara de viktigaste förkortningarna så är SMB/CIF vad MS Windows använder för att dela filer/skrivare. Vilket då Ubuntu stödjer från installationen, bara att köra. Utseendet är inte oviktigt för mig heller, det är en av anledningarna varför MS Windows Vista faller bort. MS Windows XP var i vart fall användbar med vettiga konstraster. Men vill man inte jobba, utan titta på en tavla, så är tydligen MS Windows Vista ok för dig. Jag har större (andra) krav än så på min arbetsplats. Det går inte att argumentera om estetik, eftersom det är personligt och beror på vad man har bestämt sig för. Du har besämt dig för att MS Windows Vista-looken är snygg (ok) och bra (det kan jag iofs inte riktigt förstå). Så jag lägger ned.
 5. Jag har inte alls din possitiva erfarenhet när det gäller MS Vista. MS Xp är/var lättare att få igång nätverk. I Ubuntu kan du dela filer med SMB/CIF, NFS, SSH, FTP etc. För snabbdelning är SSH enklast, med för mer permanent använder jag NFS när det skall gå snabbt och SMB/CIF för att bror skall kunna dela när han kommer. För mig är hobby-OS:et Windows. Kan förstå det, så välj ett då. Bara för att har Gnome, KDE, Xcfe etc så behöver du inte använda alla. För mig ser Vista flera år äldre ut än Gnome. Att jag använder Linux, är för att det är bättre tekniskt, snabbare än Vista (bla fildelning) och utan slöande DRM. Att program ser annorlunda ut är väl inte så konstigt, det är inte MS Windows (XP/Vista/ME/95). Det kan underlätta om du har den inställningen.
 6. Tunn klient kan fortfarande göra en del egna 3D-beräkningar. Det finns tunna klienter som kör Linux och som har en del beräkning lokalt. Men för att fungera är helt beroende av en starkare server. Dvs inget lokalt OS etc. När det gäller komersiella spel på Linux så börjar det vända tillbaka. Ok, men fortfarande krångligare än för Spelkonsoller, som ju kan uppdatera via Internet. Mmm, det finns ju bilspel och Bilspel. Och sedan är ju Wow inte så fasligt avancerat i klientdelen (nej, jag skulle inte göra en WoW-klient). Det är ju ett nätspel med en dedikerad grafisk klient. Jag har inte tittat på Lich King, men det var väl mer förändringar i servrarna? Det finns en hel del spellogik där. Rendering av skuggor och 3D-modellen är ju fortfarande klientdelen och inte servern med spellogiken. Ja, ja. Vi kan diskutera det länge och väl. Men nu är vi nog en bit utanför ämnet
 7. Så man behöver jaga reda på tredjepartsmjukvara för att MS Windows Vista och ActiveX 10 skall använda mitt ljudkort fullt ut? Verkar ju inte så vettigt, tycker jag då. Men som skrevs, många program som fungerar under ActiveX 10 använder bara ActiveX 9.0c-finesserna, vilket inte framkom av listan på Wikipedia.
 8. Du får läsa på om definitionen på Troll en gång till tror jag... Bara för att du inte håller med mig så gör det inte mig till ett Troll. Jag var under flera inlägg med i diskussionen. Jag är inte ointresserad av fakta, och har inte flera diskussioner igång samtidigt. Jag är inte intresserad av "operativsystemskrig". Ursprungliga frågeställaren har inte upplevt mig som provokativ. Jag skulle kunna uppfatta ditt inlägg med ordet "Troll", som ett försök att "Trolla". För att ta ett citat från den artikel som du skrev "Det är viktigt att vara medveten om att det medför en risk i sig att dra alltför stora växlar på begreppet troll. Det händer att internetanvändare falskeligen anklagas för "trollande", trots att de har ett seriöst uppsåt med positiva förtecken."
 9. När du gör citat så kan du väl ta med så myacket att man förstår vad det handlar om. Det var lite väl kort. Jag förstod inte ens vad det var du citerade. Det om uppdatering vad det du som skrev i inlägget om MS Windows XP64 och Vista64:as förträfflighet och spelen bara behövde uppdateras några ggr för att fungera bra i Vista64. Ja, som du skriver är XBox:en en specialliserad/nedbantad MS Windows XP, med de problem som du beskriver, och? Varför en ny DVD varje kvartal för samma spel? Wow använder väl din dator som en tunn klient? Den använder ju maskinen till att rendrera världen och mata in från användaren medans beräkningarna för världen görs på ett annat ställe. Precis som tunna klienter alltid fungerat. Varför skulle inte bilspel behöva uppdatera sig lika ofta som Wow? OpenGL är inte något man "får stå ut med". Det är inte sämre än Direct3D, snarare bättre. Men jag antar att du inte har gjort några djupdykningar i OpenGL, bara produkter/tekniker välsignat av MS. Förstår inte vad du menar med den sista meningen. Vad har MS med Cedega att göra? [inlägget ändrat 2009-01-19 20:15:04 av När skall IDG använda OpenID?]
 10. Angående Direkt X, så verkar stödet för en del hårdvara försvunnit, som exempelvis hårdvarustöd för 3D. Allt görs numer i mjukvaran när det gäller ljud, vilket kräver mer resurser.[1] Varför detta, kan man ju undra? Min gissning är hollywood och inte tekniska meriter. Stödet för DirectX 10.1 verkar även vara lite begränsat, om man tittar på referensen. I vart fall i 29 november var det bara ATI och S3 som hade fullt stöd för DirectX 10.1. Från din referens så är faktiskt discussionssidan mer intressant.[2] Bara som kommentar, så har jag kört OS med fler bitar än 32 sedan -91. Samt 64-bitars OS sedan någon gång slutet på -90. [1] http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX#DirectX_10 [2] http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:List_of_games_with_DirectX_10_support
 11. För att citera dig, redant, om vad som var den stora grejen med DirectX 10: Vilket ju kan vara trevligt, men det lägger inte jag så stor betydelse vid. Men så är jag inte spelare heller, och gör jag det brukar jag föredra OpenGL. Angående support på MS Windows Vista jmf med MS Windows XP, så har du rätt. Det är faktiskt en anledning till att använda Vista istf XP, om man nu skall fortsätta på MS-spåret. För MS Windows XP slutade de ju ge support för ett år sedan eller något sådant? Nej, visst ja. De flesta användarna som bryr sig ville ju inte ha MS Vista. För varför har ni annars den här diskussionen? Blizzard har alltså installerat programmet för en användare istf för alla användare på maskinen. Låter inte så väldigt bra, i mina öron. Fast som du skriver, det kanske inte finns något bättre sätt att "klara sig ifrån" UAC (vilket tyder på en feldesign av UAC). Sedan undrar jag varför man vill ha UAC och viruspgm på sin spelkonsol? En riktig spelkonsol brukar inte ha några behov av att uppdatera spelen ett par gånger för att fungera. [inlägget ändrat 2009-01-19 17:27:05 av När skall IDG använda OpenID?]
 12. Skulle inte tro att directX10 är värt att installera MS Windows Vista. Men det kan finnas andra orsaker till att installera det. Skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars versioner av MS Windows XP eller MS Windows Vista är inte olika operativsystem. Det är olika varianter bara, hur man kompilerat dem. Nästan som mellan Home och Professional. MS Windows XP och MS Windows Vista kan kanske betraktas som olika operativsystem. Så hur gick det?
 13. Bosse, du borde prova någon modern Linux-distribution. Trådlös ibland problem, beroende på hårdvara. Blir bättre när Broadcom börjar stödja Linux. ADSL är inte trådlöst, menar du trådlös router ansluten till ADSL? Min dator (Asus EeeePC 901) fungerar utan probem med trådlöst, direkt ur lådan. Om du inte klar av att meka, köp maskin med Linux förinstallerat (och spar ca 1000kr) och slipp "problem". Försök installera MS Windows Vista på min andra bärbara, så får du problem. KDE och Gnome är modernt och trevligt. MS Windows Vista Aero, är mörkt med dålig kontrast och svårt att hitta funktioner. Gnome/KDE har några hundra olika utseenden att välja på direkt från GUI. Vista har? Gnome/KDE här mer Pling-pling än Vista, sök på "Compiz" i YouTube alt. installera Ubuntu eller Mephis. Du installerar/avinstallerar Ubuntu från MS Windows som vilket annat pgm som helst. Starta om maskinen samt välj Ubuntu eller MS Windows. Om du vill, så avinstallera från MS Windows, så är allt återställt. MS Windows här inte speciellt enkla felmeddelanden. Kort kryptiskt, och en hex-dump om man vill veta mera... Pokerklient vet jag inte något om, men borde fungera i Wine, det gör Spotify. Messanger kom i början av 2000-talet, så någon från 1973, innan Microsoft fanns, skulle jag vilja se. Hjälp finns att få, bara man letar, som med MS Windows. Har inte behövt skrivit en kodrad för att få någon Linux att starta. Inte på den här sidan 2000. Om du vill ha svar på ditt sätt, köp support.
 14. Linux är inte samma sak som Mac OSX eller MS Windows. Men du kan göra samma saker i de olika operativsystemen. Men alltid inte med samma program eller klickningar, eftersom det är olika OS (och fönstersystem). Antingen letar man reda på ett motsvarande program och installerar, eller så kör man direkt i Wine, som du skriver. Skrivbords-Bling-Bling finns direkt ur lådan om du installerar moderna distributioner. Annars tar det tv klick och en omstart (eftersom det är drivrutiner) så är det igång om du kör med nVidias grafikkort. Linux har bredast hårdvarustödet av alla OS ur lådan. För det mesta så finns redan drivrutinerna, så det är bara att köra. Vissa hårdvarutillverkare talar inte om hur deras fungerar för OS, så linuxutvecklare måste gissa sig fram. Fungerar, men tar tid. Broadcom är ett sådant företag som säljer WLAN-kretsar, men det håller på att lösa sig det med. Du kan betala någon för jobbet med Linux med, det är många betalda programmerare som jobbar med Linuxprogram på arbetstid. Linux har varit anpassat för att fungera stabilt från början, utmärkt för skrivbordet. Problemet är att MS Windows kommer förinstallerat på maskiner, vilket ger illustionen "lätt att använda och att installera". Förinstallerad Linux är lika lättinstallerat och lättanvänt. Såvida du inte skall köra värstingspel som bara finns till MS Windows. Då fungerar inte Cedega/Wine så bra alla ggr. Men för vanlig "Svenssons" så är Linux i dag det bästa valet. Men inte för spelare...
×
×
 • Skapa nytt...