Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alictrav

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Alictrav

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1972-02-15

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Hur visar man undertexter i .SUB-format på t.ex. ryska till en film som spelas upp i Windows Media Player? Jag får bara en massa krumelurer. Är det något särskilt codec-paket som behövs och isåfall vilket? Jag har ett svenskt Windows Vista och dessutom är ryskt tangentbord och teckenstöd installerat, men det tycks inte hjälpa. Hanterar WMP KOIR-8-protokollet (eller vad det kallas) annorlunda än andra program?
 2. Jag måste i min doktorsavhandling ha källhänvisningar på formen: "Detta är ett exempel [35, p. 21]". Själva källförteckningen kommer i slutet och är i bokstavsordning, dvs: 1. Andersson (1999) 2. Bertilsson (2005) o.s.v. Det här systemet används i länderna i f.d. Sovjetunionen och det jävliga är att vare sig Word eller Endnote verkar stödja det; iallafall inte vad jag har upptäckt. Om någon dock vet hur man kan införa en sådan förteckning, eller har något smart förslag eller trick, så vore jag MYCKET tacksam!
 3. Hej! Har nyligen införskaffat senaste versionen av NOD32 (4.0.437) men nu tror jag att jag håller på att bli galen. Det finns inget som helst sätt att stänga av den automatiska skanningen vid uppstart. Jag har försökt med att både bocka av funktionen i Scheduler och att ta bort densamma, men lik förbannat börjar skanningen när man har startat datorn. Dessutom fungerar den inte om man är uppkopplad eller har något program öppet, ty då "står en fil och hackar" hela tiden, dvs skanningen rullar inte på. Vad göra? Finns det någon registernyckel el. dyl. som man kan ta bort så att man slipper det här?
 4. Tack, jag skall nog försöka med det (Dr Web). Ingenting har jag dock formaterat ännu eftersom det ju tydligen inte hjälper, enligt vad andra har skrivit. Infektionen är nämligen kvar ändå. Sedan vet jag inte ens vad det är för infektion jag har. Kanske är det flera stycken. Jag hade redan tagit bort alla mappar manuellt (i "visa dolda filer"-läge) men nu igår när jag satte in USB-minnet i en ny dator så visade det sig att de fanns kvar där och NOD32 började genast "tugga" bort dem i karantän igen! Vad jag förstår så har den här infektionen en förmåga att återskapa sig själv, men hur går detta egentligen till? Ligger infektionen kvar på hårddisken i de datorer som man satt in USB-minnet i? Bör jag kanske köra en ny viruskoll av HDD:n (med NOD?) i felsäkert läge och med System restore avslaget? (Nu hittades nämligen inga virus på HDD:n)?
 5. Tackar hjärtligast igen! Jag körde Stinger och den "rengjorde" en himla massa (samma) virus av typen Virut (som väl tyvärr är ett överjävligt rootkit?). Nu går det tydligen att komma åt de gamla filerna om man väljer att även visa dolda filer i Vista. Alla virusprogramfilerna (dvs de konverterade mapparna) finns dock kvar, dvs Stinger bet inte på "viruset". Tydligen har det alltså skapat kopior på samtliga originalmappar i "virusformat" och sedan dolt originalen. Men virusprogramfilerna, inklusive Recycler och autorun.inf går inte att ta bort, vare sig med Stinger, något antivirus som jag provat, eller manuellt. Inte heller skall det tydligen ens hjälpa om man formaterar om minnet/hårddisken! Hur kan det komma sig? Tack för länkarna. Jag har dock läst att det skall gå att inaktivera autostart genom att hålla inne Shift samtidigt som man sätter in USB-pinnen, men det tycks inte funka. Är det månne min tajming som är fel?
 6. Tack för svaret. Jo, jag snubblade över den sidan/det programmet tidigare när jag sökte information. Vad jag undrar är dock: Vad gör Stinger egentligen? Måste jag stänga av NOD32 när det körs, och verkligen ta bort System Restore? Jag försökte nämligen med Combofix innan och då sabbades hela datorn. Bara System Restore kunde återställa den. Därför känns det olustigt om man skall behöva göra detta. Vidare: En dum fråga kanske men hur gör jag egentligen i Vista om jag vill döpa om en .exe-fil till en mapp? Man tar helt enkelt bara bort filändelsen - eller? Men kan man verkligen fixa detta via "Egenskaper"?
 7. Jag har drabbats av det värsta virus jag någonsin har varit med om. Alla mappar på Flashminnet har konverterats till .exe-filer och om man klickar på dessa så står det bara att programmet har upphört att fungera. Jag kommer alltså inte åt det mycket värdefulla innehållet (mina filer) i mapparna! Mitt antivirusprogram (NOD32) identifierade viruset som W32/hider.I och satte nästan alla filer i karantän. Jag förde dock tillbaka dem till minnet eftersom jag ju måste kunna reparera mapparna och komma åt filerna. Nu har jag läst jättemycket om det här viruset genom Google och även försökt använda program som Flash disinfector och Autorun virus remover, men dessa hittar inget virus trots att komponenterna, autorun.inf och recycler, finns där. Dessa båda filer är också omöjliga att ta bort manuellt när man väljer att visa dolda filer. Finns det något enda sätt som jag kan rädda mina filer i de förvandlade mapparna på?
 8. Vet inte om detta är rätt forum, men... Saken är den att jag har ett USB-minne - i själva verket en spionkamera - som visar fel datum när man spelar in något. Mitt datum är t.ex. hela tiden satt till 1980. Det finns en config-fil för dessa inställningar där det står följande: [ml_pmp] synconConnect_time=1214756734 Min fråga till er: Vilka inställningar skall man göra för att den skall visa rätt datum (dvs dagens)?
 9. Tack! Jag skall kolla det. Ni är fenomenala!
 10. Jag har kört viruskoll (inga virusar eller malware hittades), ingen ny program- eller hårdvara har installerats; hårddisken defragmenterades häromdagen men problemen har snarast blivit värre sedan dess. Alltså: Vad skall jag göra? Jag funderar på att låta CCleaner rensa i registret men vågar jag verkligen göra det? Finns det kanske något bättre program för det syftet? Eller tror ni att det är något moderkortsfel, dvs blir det till att äntligen pensionera skrället?
 11. Jag har en gammal skruttdator (stationär), inköpt år 2002. Sedan 1-2 veckor tillbaka har den blivit helt hopplös. De första gångerna som man försöker slå på den brukar uppstarten stanna redan innan bootskärmstexten kommer upp (dvs textinformationen om datorns egenskaper rullar inte upp.) De efterföljande gångerna stannar den efter bootskärmstexten. Ofta kan det hela också börja med att en helt blå skärm kommer upp med olika typer av felmeddelanden, t.ex. det mångtydiga PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA. Ibland äger en memory dump.Efter att ha startat om datorn sådär en 6-7 gånger så brukar Windows XP komma upp men stannar då mitt i laddningen. Efter att ha startat om datorn ytterligare en 2-3 gånger så brukar skrivbordet komma upp men det blir snart därefter ännu en krasch. Först när man därpå bootar om datorn ännu en gång eller två så brukar det funka. Det spelar då ingen roll om man startar i felsäkert läge eller ej.
 12. Mirakulöst nog har jag faktiskt kunnat surfa utan problem i en timme nu! Kanske bara var något tillfälligt. Datorer styrs ju av kaosteori... :-)
 13. Men...då måste jag ju kunna använda webbläsaren? Moment 22... :-)
 14. Jag kör en av de senaste versionerna av Nod32 (3:an någonting...)
 15. Nej, där var det allt kört igen! :-( Alltså, för att sammanfatta så är problemet följande: Jag kan, efter omstart, surfa ett par minuter i IE eller Firefox, därefter slutar sidorna att laddas, d.v.s. det står bara "Väntar på..." där nere och så händer inget mer. Det verkar alltså som om sidan man skall surfa på hittas men sedan upphör kommunikationen med denna sida och webbläsaren. Vad kan alltså ha hänt? Problemet nu är att jag har upptäckt att dessa senaste uppdateringar var till Microsoft Office och inte några Vista-uppdateringar! Dessa kan väl knappast inverka på webbläsaren? Jag skulle gärna köra en systemåterställning men om jag gör det så måste jag ju återigen installera Adobe CS4 och det tog LÅÅÅNG tid och var riktigt jobbigt, så om det finns någon annan tänkbar förklaring så vill jag gärna höra denna först. Jag har senaste Firefox och Vistas brandvägg.
×
×
 • Skapa nytt...