Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

razzla

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Ganska enkelt byta skärm på en bärbar ja....och en begagnad skärm från en annars död dator behöver inte bli dyr,håller med dig en forumdel med köp och sälj datordelar hade varit jättebra ide, Tänker att många med mig gärna skruvar själva och tycker att återvinning av komponenter kan vara jättebra ide, precis som du säger är det inte hela och fungerande datorer utan hårvaran,komponenterna som just skärmar,ramminnen,hårddiskar ,processor,moderkortkort,grafikkort osv som skulle vara grejen! Datorer som fungera har ju tradera och blocket m.fl men datorkomponenter saknas det mesta av där.
 2. Nja...det mesta hade jag backup på...fattig och snål försöker man alltid rädda vad man kan , en ny disk kostar ändå 500..mekanisk skada kan man definitivt anta att den har, det var en rejäl smäll. Jo jag misstänkte ju det att den är stendöd. Vad beträffar reparera datorn, jag har tusen saker datordelar liggandes,skruvar alltid på det som blivit över( nördig och självlärd) en begagnad skärm behöver inte kosta flera tusenlappar om man kan byta den själv och det kan jag...som sagt skruvar på allt och lärt mig mycket på egen hand.
 3. Jag tappade min bärbara i golvet,skärmen åkte all världens väg,själva datorn fungerar både på batteri o ström, men när jag kopplade upp den mot annan skärm står det bara att den befinner sig i viloläge och eftersom man inte kan se start så tog jag ut hårddisken ( Hitachi sata ) och satte in den i en extern usbkabinett (Deltaco) för satadisk 2,5 tum. Man kan känna att hårddisken snurrar, den blir varm men inte het. Ingen av lysdioderna( PWR , HDD) på kabinettet lyser(PWR ska lysa när man ansluter till usb, tycker det är märkligt att den inte tänds, HDD ska blinka när hårddisken läser elller skriver) och ingen av mina andra datorer kan se hårddisken vare sig under start-dator eller i diskhanteraren eller i enhetshanteraren (kollade överallt för att vara på den säkra sidan) Jag förmodar att jag kan anse hårddisken som död eller skadad.(Det är ju ingen idedisk som man kan sätta i masterläge) Kollar bara om det är någon som har en annan uppfattning och om det finns något sätt att skaka liv i hårddisken Dessutom undrar jag om någon eventuellt har en begagnad men hel 15,5 tums skärm till en netbook HP G61-420SO liggandes som jag kan få köpa?
 4. Jag har länge önskat mig en bärbar som skulle ge mig större frihet men jag saknar kapital för inköp av en bättre sådan.Så jag har försökt vinna en i alla tävlingar men inte ens 9 sekunder snabba svar alla rätt i mnstävling om en windows 7 räckte. Datorn är för mig en mediamaskin med musik,foton,film,videochatta med sonen o min make när jag ligger på sjukhuset,spela spel, betala räkningar via internetbank, blogga,maila.. Tycker det är himla kul testa nya program och lära mig nya saker hela tiden trots att jag inte har någon teknisk utbildning.Skulle verkligen glädjas åt en AMD vision och ha stor nytta av den, varför just jag skulle vinna en är troligen mer än turfråga och därför mer komplicerat att besvara,ungefär som att svara på om man kan kalla en sames mössa för laptop?
 5. Härligt,tusen tack för tipset med tvkortet, låter som något min gube skulle kunna gilla(speciellt det där med fjärrkontrollen) Jag har skruvat litet och varit inne i biosen(var tvungen att ställa in den till att boota från cdroomen, av ngn. anledning var den inställd på att boota bara från HD..) ( Har faktiskt varit ute för att en dator strulade just med tappat minne i biosen för några år sedan.Sä har jag städat den strulande hårddisken och banka den lite i skrivbordet, den går som tåget nu, tyst och försynt. Roligt jag hade redan gjort den till slave under en av de andra HD, kul att vi hade samma tanke där.Har installerat Kubuntu(Linux) som jag faktiskt tror funkar bäst för min gube att hantera. Operativsystem kan nog vara en smaksak, men på något sätt tycker jag att det är enklare i sin utformning än windows för en nybörjare, så nu är datorn igång och internet är inkopplat igen via routern, Håller på att uppdatera och lägga dit lite matnyttigt till honom. Och skriva en P.M handbok till honom.....
 6. Hej! Jättetack för en enkel och konstruktiv manual,bäst av allt, har det mesta hemma. Jo det är troligen en av hårddiskarna som krashat misstänker jag,det lät en del innan den la av(normalt är den datorn tystare än tyst)Om nu inte det är Biosen som tappat minnet...Jag har en ganska ny dator för eget bruk men ekonomisk som jag är så vill jag nyttja det som går att nyttja och som sagt min man måste lära sig och man sätter inte dyra leksaker i händerna på någon som inte vet vad han gör. Har fullt upp med att hjälpa till när han blandat ihop detaljerna på tv och dvd ändå....och det skulle spara mig plats på min dator om han själv kunde ha sina foton på en egen dator så jag blir himla glad om det här kan fixas på ett smarrigt sätt.
 7. Min gamla stationära dator har lagt av och funderar på hur jag ska a) få igång den igen på bästa sätt eftersom jag inte bryr mig om de gamla partionerna med windows 2000/ win98/windows XP samt Linus utan vill köra igång från scratch med totalt tömda hårddiskar(datorn har tappat minnet och vill ju nu att jag ska sätta i programskivan med det gamla operativsystemet, måste jag göra det för att kunna tömma hårddiskarna?)Jag skulle vilja göra om den här gamla till en enkel "mediadator" som min man (totalt oteknisk) kan ha vid tvn för foton o filmer samt eventuell musik, så hur tycker ni är det bästa sättet, vore ju bra om man kan koppla upp den mot digital (fria nätet) marksänd tv, dvdspelare osv. Är det någon speciell hårdvara(tex tvkort) som behövs Det är en ganska stor dator med 4 hårddiskar,7 kortplatser och alla möjliga uttag/kontakter,spelare/brännare,plats för diskenhet eller minneskorläsare så den har sina möjligheter.Ge mig enkla lätta instruktion och bra ideer,tänk på att jag har ett bra minne men det är väldigt kort. Tack på förhand! Tråden flyttad från Datamodellering av moderator [inlägget ändrat 2008-09-04 16:02:42 av Cluster]
×
×
 • Skapa nytt...