Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

henlin08

Medlem
 • Antal inlägg

  52
 • Gick med

 • Senaste besök

Om henlin08

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1980-02-21

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Gnosjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det blev en ny 120 GB SSD-disk, så nu fungerar datorn perfekt igen. Det enda som stör mig är att jag inte kan komma åt BIOS-inställningarna. Vet inte varför. Den sager att jag ska trycka F1 vid start för att komma in I BIOS, men det funkar förstås inte.
 2. Detta är vad jag får fram om hårddisken. wdc wd7500BPV-T08A1YT1 Tyvärr verkar systemet kört ihop sig helt. JAg har en USB-sticka där jag laddat in WIN10, men datorn verkar inte kunna läsa av det heller även om enheten kan hittas. Startar hela tiden automatisk reparation. Kan man köra något kommando via kommandotolken?
 3. Har nu testat "allt" utan att få det fungera ens lite bättre.Försökte mig på en ren installation av Windows, men det gjorde bara problemen större, nu kan jag inte ens komma in i windows i felsäkert läge. När jag startar så vill den reparera men det fungerar inte heller. Skapade en installationsfil på USB och den vill inte installera på någon av volymerna på hårddisken. Känns som att jag skulle behöva rensa precis allt och starta om...
 4. Har nu testat med en USB-sticka för att ansluta till nätverket. Tyvärr kvarstår problemet med att jag fortfarande inte kan hitta/ansluta till andra nätverk. Så då kan vi väl utesluta hårdvarufel, åtminstone vad gäller nätverkskortet?
 5. Ska ärligt saga att jag inte minns om ominstallationen blev av eller ej. Hur som helst har den funkat sedan dess. En del av problemen som var då är likvärdiga, t.ex. att menyerna inte fungerade. Den stora skillnaden är att då fungerade internet/nätverket, samt datorn var mycket trögare och hängde sig hela tiden, vilket jag inte upplever alls på samma sätt idag. Är det bästa alternativet att göra ominstallation av Windows I detta läget? Hur kan jag se att någon hårdvarudel inte fungerar som den ska? I enhetshanteraren står det att nätverkskortet fungerar (vilket det inte gör I praktiken)?
 6. Tyvärr ingen skillnad... Och för att återvända till Jaris fråga, vilken version av Win10 jag har så får jag inte fram den informationen... Nu säger datorn att jag inte har en giltig version/nyckel för Win10, vilket är jättekonstigt... Jag uppdaterade fritt från Win7 till Win10 när det lanserades, och fick ju inte direkt någon nyckel då. Kan det vara en delanledning till problemet..? edit: är det version Win 10 home 64-bit som du menar, Jari?
 7. Hej! Jag har planer på att byta ut vår damla Dell-dator mot en speldator. Min plan är att skruva ihop en på egen hand, då jag har hyfsad vana av elektronik I allmänhet. Jag har sett liknande trådar på forumet men ingen som passer mig specifikt så testar med en ny. Grunden är att jag har ca 7000 kr att spendera, men det går förstås tänja åt båda hållen beroende på vad man får. Det som är viktigt för mig är en bra grund, så datron kan uppgraderas I framtiden. Med andra ord skulle jag vilja ha tips på ett bra moderkort att utgå ifrån, då jag inte vill byta dator igen på ett bra tag . Jag vill helst ha 16 gb RAM-mine. Har ingen betydelse för mig om det är intel eller AMD-processor I byggnationen.
 8. Hej Cecilia, Testade detta I helgen men av någon anledning gick det inte då. Detta var dock inte I felsäkert läge, så det kanske skulle fungera då..?
 9. Hej, ska kolla version när jag kommer hem ikväll. Är däremot säker på att det inte är felsäkert läge, vare sig med eller utan nätverksanslutning. För övrigt fungerar menyerna I felsäkert läge.
 10. Hejsan Jag har på nytt problem med min Lenovo Thinkpad Edge E530, som har hängt med ett antal år nu. Den är dock för bra för att skrota än. Problemet är att jag inte kan ansluta till nätverket/koppla upp mig till internet. Jag har testat att inaktivera nätverkskortet, avinstallera detsamma, installera nya drivrutiner (som inte hittas av datorn när jag installerat dem). Jag har även testat koppla in mig på nätet via kabel, men inte heller det fungerar. Förutom det fungerar heller inte menysystemet i Window, när man trycker på windowsikonen i vänster hörn. Jag har Win 10 installerat på datorn, men ursprungligen var det Win 7. Hjälp,hur kan jag lösa problemen?
 11. detta fick jag på grafiken. Hittar inget specifikt på nätaggregatet, men googlade runt lite och hittade uppgifter om 300W
 12. Finns två minneskortsplatser. Just nu är det 6 GB minne i datorn. Står max 8 gb när jag kollar runt lite, men skulle det funka sätta dit 2 st 8 GB t.ex.? Detta är vad jag kan hitta på grafik. Tror nätaggregatet är på 300W
 13. Hej. Min äldste som köpte precis spelet X-plane 11 för PC. Insåg efter installationen att datorn inte riktigt har prestandan som behövs och funderar på att uppdatera den. Känner inte för att köpa en helt ny dator och undrar därför vad som finns kvar att göra. Min dator är en Dell Inspiron 620. Tacksam för goda råd och idéer.
 14. Tack för all hjälp och tips. Datorn funkar mycket bättre än tidigare, inte 100% men det är som dag och natt mot innan. Ska bara försöka mig på en ren installation av Win 10, men det får bli under julledigheten.
 15. Felsäkert läge funkade men tyvärr varken Windows-knappen eller söktjänsten... Lite samma effekt som när jag vill skapa en användare till. Det går trycka på knappen men inget händer. Från det ena till det andra. Har du något tips på bra antivirus/internetsäkerhetsprogram som inte slöar ner datorn för mycket?
×
×
 • Skapa nytt...