Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gelki

Medlem
 • Antal inlägg

  180
 • Gick med

 • Senaste besök

Om gelki

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1968-08-31

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.gelki.com
 • Skype
  gelki1

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sävedalen
 1. MDaemon har ett utmärkt snabb support på svenska som du kan ringa till direkt så löser de åt dig under 1 min. Men du måste ha supportavtal på det. Om inte så blir det svårt.
 2. Vi kommer lite ur frågan igen. Du pratar om teorier. Jag snackar vardagsfakta för de tusentals människor som är Nyarbetslösa. Den första perioden då människor är arbetslösa är den perioden som de snabbt som attan ska in på arbetsmarknaden eftersom då det är "heta". Vad som de-faktum händer utan att de vet är att när de söker jobb och kommer på anställningsintervju och berättar om sina löne krav. Så blir det tvärstopp i förhandlingarna eftersom man uppget marknadsmässig lön. D.v.s den minsta lön som gäller för den branschen eller för de arbetsuppgifter. Arbetsgivaren väljer av kostnads skäl naturligtvis den som rimligen vill ha en lön som arbetsgivaren har råd att betala. Du nämner också att bara små-enmans företagarna drar nytta av det. Och hur många sådan företag tror du finns i Sverige. Om jag är rätt underlättad så De riktigt små företagen, som vi oftast menar när vi säger “småföretag”, och som officiellt kallas “mikroföretag” var 2008 totalt 906 197 stycken, eller 96 procent av alla företag i Sverige. Så nu kanske paletten trillar dit och vi förstår omfattningen och konsekvenerna som våra politiker har ställt till med. Dessa mikroföretag har ett smörgåsbord av slavarbetare organiserade via AF. Alla jobbar inte på stora bolag som Volvo eller Ericsson mm.
 3. Det är ingen teori som jag har utan en konsekvens på ansvarslös politik. Naturligvis är det inte så i ALLA branscher, och inte i min heller och jag vet inte ens om jag kan placera mig i en "bransch".
 4. Vet du om att när du blir arbetslös och söker andra arbeten så utsättas DU av Moderaterna för historiens största bedrägeri. Jo, det sant! lönedumpning där människor som konkurrerar med dig är med i Af:s så kallad jobb & utvecklingsgarantin. Det blir man med efter 300 dagars arbetslöshet. +150 dagars medlemskap i jobb och utvecklingsgarantin. Då har företagaren som anställer dig rätt att få bidrag på 85 % av lönekostnad. Detta mina kära läsare gör att du i din första arbetslösa år inte kan kräva en normal lön. Därför att andra som varit arbetslösa i mer än 450 dagar lönerdumpar dig. En arbetsgivare anställer ju inte dig om du ska ha 30000 kr i månaden när han vet att han kan anställa en annan för 5000 kr i månaden. Dessutom Så under tiden företaget har särskilt anställningsstöd så gäller inte LAS. Lagen om anställningsskydd. Syftet med särskilt anställningsstöd är ju att de som varit arbetslösa länge ska kunna bli anställda. Och tanken är god. Men inte på bekostnad av lönedumpning.
 5. Jag fick hjälp med lösningen på sweclockers forum. Där filosoferade man mindre över vad hur varför jag använder mig av funktioner. Och ja det gick att lösa även detta med regex precis som Anjuna Moon i början sa. så här löste kurrekula från sweclockers detta. string regex = @"(?<word>\w{3,})[\s\w]*(\k<word> )"; testa här: http://derekslager.com/blog/posts/2007/09/a-better-dotnet-regular-expression-tester.ashx Tack även eforums duktiga problemlösare/filosofer.
 6. Tack ni alla som medverkat i diskussionen. Alltid trevligt och roligt att få höra de moraliska bitarna varför eller varför inte. Jag har har också ibland svårt att hålla mig till ämnet. Lätt hänt då man har många livsfrågor som man vill få svar på eller frågor att ställa men så kort tid att leva. Jag håller fullständigt med dig Anjuna Moon. Överflöd av adresser hit och dit. Varför ska man överhuvudtaget ger ut sin bostadsadress eller namn? Och lägga in detta på säg en kontaktannons sajt. Vaf.. ska de ha mina adress uppgifter för.? Nä våga vägra är också min melodi. Det finns tusen saker och orsaker att vägra! Dock hade jag velat att vi kunde hålla oss till ämnet och få fram ett exempel på hur man kan validera ett namn så att ord kombinationer inte repeteras i en sträng eller namn, eller kalla det vad ni vill. Ex säg "abbaabba kalle anka" vi ska validera strängen så att dubbla instanser av ord i en och samma sträng valideras med ett "AjaBaja".
 7. Syftet är att förhindra att en besökare när han skriver in sitt namn som ska stoppas in i databasen skriver in värdelösa slentriantvarianter. Anta att du ska göra en annons som lovar att vinna en kryssning för två till medelhavet. För att vinna kryssningsresan eller nilen resan eller vilket pris det nu är så krävs att besökaren skriver sitt namn och telenummer. En besökare kan ju skriva vad som helst för namn men rätt telefonnummer eftersom besökaren blir uppringd när han vinner någonting. Rent hypotetiskt. Så man vill absolut att namnet ska vara validerad så bra som möjligt. Därför undrade jag
 8. hmm... jag kom på, att förutom tecken validering så kunde man ha ordvalidering också. Anta att någon har skrivit in följande i namnfältet: bara ett ex: lollol LOL LOL är ju två ord, ja kanske en av världens mest vanliga men tilllika ganska så vanligt förekommande i namn sammanhang. Och här skulle man vilja med samma regex få ett ajabaja om också upprepande ord på >=2 ord fanns i namnet. Hehe detta är överkurs för mig iallafall men jag tror att det skulle kunna stärka den fantastiska reg exp varjanten ytterligare som Anjuna Moon skrev. [inlägget ändrat 2010-01-14 17:51:02 av gelki]
 9. Tack Anjuna Moon! Fungerar klockrent! Även att validera så att tre siffror inte finns.! ett Stort + också för den snabba svar också! // Gelki
 10. Har letat så bra jag kan och hittar inte en funktion i asp, VB som kontrollerar sannolikheten av ett riktigt namn och ett giltig siffer serie. Anta att någon skriver in som sitt namn: AAAAsssss som förnamn. Mitt system tycker ju att det här är godkänt eftersom de är chars och längden är okey. Vad jag önskar är att få veta om den strängen har mer >=3 av samma tecken efter varandra då ska funktionen ge ett false. ex vi kan ju se att AAA är ju tre tecken och ska visa ajabaja!. Men hur bör funktionen se ut.? Är det någon som vet ännu bättre sätt att validera namn ex förnamn att sannolikheten för att det är korrekt namn är hög. Likaså har jag samma bproblem med upprepande siffror. Finns folk ex som skriver 12345 som postnummer eller 11122 eller 00033. Kan man validera internationella postnummer på ett bra sätt? Tacksam för förslag. Och kommentarer.
 11. Är det någon som vet bra och gratis synkroniseringsprogram som har till uppgift att ta säkerhetskopior på de filer man ändra eller skapar som nytt? Programmet får inte vara allt för svårt att använda heller... Ex du är i photoshop óch har det allmänt gutt. och sedan när du stänger programmet eller trycker på spara så sparas filen som säkerhetskopia också på externt USB kopplad lagringsmedia. Det ska kunna gå och göra med alla filer.?
 12. japp de är exakt så jag har lagt uppdet.. inget konstigt. Exempel filen var bara för att förtydliga något. Det som du nämnde där som jag INTE gör är att inkludera metataggarna. om jag ska göra det så blir det ju inte dynamisk hehe eller hur. Men däremot så håller jag med att manuellt skriva i koden metataggarna för varje sida är ju en lösning. Men har du ex 15000 produkter så kan det ju bli jobbigt. Så jag tror att det bästa lösningen är att Exekvera all kod innan du når själva html och sedan bara skriva ut. JAg tror inte helt enkelt att det finns en annan lösning på detta en du anger och där jag frågaställer med javascript. Angående javascriptet så fick jag följande meddelande av Jajja som är ledande i sverige på SEO. Följande är cloaking. Att ändra titeln på klientsidan via javaskript är något som kan straffa sig. <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> function settitle() { { document.title = "this is my new title"; } } window.onload = settitle; </script> Det är bättre att koda detta serversida och göra korrekta titlar direkt. Med Vänlig Hälsning Gruppledare för produktion Jimmy Wirsborg
 13. antar att du har några asp filer i din mapp som alla behövs av olika anledningar. topp.asp mitten.asp botten.asp default.asp topp.asp har följande kod som ex: <title> <head> <%= strPageTitle %></title> </head> <body> mitten.asp innehåller själva innehållet i vårt fall information från ex. databas som ska uppdatera title. <% strPageTitle = "Gelki's webbplats" %> botten.asp innehåller koden </body> </html> default.asp innehåller alla inkluderade filer. ex: <!--#include file="topp.asp"--> <!--#include file="mitten.asp" --> <!--#include file="botten.asp"--> Om du vet att du inte får ändra på top eller botten filerna utan bara i mitten filen och ska kunna styra dynamiskt vad title blir så säger min logik att via serversideskod inte går att göra detta. Men ingen än jag blir glatt överraskad om det finns en lösning. Jag har försökt hitta men tyvärr allting var klientbaserad kod.
 14. Japp så funkar det ju kanon eftersom du sätter variabel innan du skriver ut resultat. Men vad händer om du först skriver ut variabel och sedan sätter den. Det var det som dilemmat var. Hoppas att jag förklarar det på bra sätt hehe. Nedanstående precis som du cluster säger ska man ju sträva efter om man inte vill ha problem med att skriva dynamiska titles. <% 'Starta med att göra sådan logik som kan påverka presentationen strPageTitle = "Gelki's webbplats" %> <html> <head> <title><%= strPageTitle %></title> </head> <body> <p>Hej och välkommen till <%= strPageTitle %>!</p> </body> </html> Men om vi är tvugna att starta så som jag skriver nedanför av olika orsaker, då kan vi ju inte skriva variabels resultat eftersom koden exekveras från top till bottom och från left to right. Finns det ett annat sätt att skriva ut variabelns resultat fast man skriver ut variabelns resultat innan man tillsätter ett värde till variabeln. Titta extra på vad jag menar och var jag sätter kod snutten. Hugghh så komplcerat de blev med beskrivningen helt plötsligt.. <html> <head> <title><%= strPageTitle %></title> </head> <body> <% 'Starta med att göra sådan logik som kan påverka presentationen strPageTitle = "Gelki's webbplats" %> </body> </html> [inlägget ändrat 2009-10-29 21:13:13 av gelki]
 15. Jag kan väl inte skicka variabelns värde till <%= myTitle %> eftersom koden som genererar title information kommer efter <body> taggen. inte ens med session variabeln kan jag göra det. Så hmm.... delikat problem. ex: <html> <head> <title><%= settitle %></title> </head> <body> <% settitle="jippi" %> </script> </body> </html> [inlägget ändrat 2009-10-29 19:25:37 av gelki] [inlägget ändrat 2009-10-29 19:25:56 av gelki]
×
×
 • Skapa nytt...