Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

messerschmitt

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Man ska inte uppgradera "bara för att". Om Windows 8.1 funkar bra för dig så finns det ingen teknisk orsak att uppgradera. Allt som finns på W10 finns i W8.1. Det som skiljer är främst kosmetiskt, att man kan köra "appar" i fönster, att en ny version av startmenyn kommit till, en ny version av IE (Edge) mm. Det är funktioner som lätt kan fixas också i W8.1 med tredjepartsprogram, tex classic shell eller start8. Man ska kunna avböja uppgraderingen när den kommer i windows update enligt Microsoft även om man registrerat sig för den.
 2. Jo det stämmer och du har fel. Det som avses i texten du citerar är i vilket OS som den aktuella BIOS-uppgraderingen kan installeras i, inte i vilket OS som en redan installerad BIOS version fungerar tillsammans med. Förstår du skillnaden?
 3. Det går självfallet att installera Windows 7 på vilken ny PC-dator som helst. BIOS versionen på datorn har inget med den saken att göra. Sedan är det en annan sak om Windows 7 har drivrutiner för all hårdvara i datorn. Om inte så får man gå till tillverkarens hemsida och ladda ner dem.
 4. Bygge 10162 smög sig ner på en av mina stationära datorer under natten och den datorn hälsade glatt imorse att den ville starta om för att slutföra uppgraderingen. Allt gick smidigt och 10162 är i princip en RTM, det är välpolerat och prestandan är bättre än i tidigare versioner. Det går med fördel att köra 10162 som sitt primära system, så stabilt är det. Kom ihåg att köra diskrensaren efteråt om ni har relativt små SSD-diskar som ni vill spara utrymme på. Uppgraderingen lägger som bekant en windows.old mapp med föregående windowsinstallation och en $windows-folder med uppgraderingen. För min del var det 19 GB sammanlagt. Man kan också gå till C:\Windows\SoftwareDistribution och ta bort alla mappar och filer i den katalogen, kom ihåg att stoppa tjänsterna Windows Update och DeliveryOptimization innan ni gör det. Där frigjordes ytterligare 3,6 GB för mig. Efter ni kört diskrensaren kan ni inte backa tillbaka till föregående Windows-installation, av uppenbara skäl.
 5. Jag har kört bankid säkerhetsprogram med tillhörande certifikat sedan bygge 10130 och det fungerar utmärkt, sitter nu med bygge 10159. Du behöver version 7 av säkerhetsprogrammet för att det ska funka på W10. edit/ testa att ladda ner med IE, inte Firefox eller Chrome.
×
×
 • Skapa nytt...