Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

X-cross

Medlem
 • Antal inlägg

  61
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

X-cross vann dagen: 3 april 2011

X-cross hade det mest gillade innehållet!

Om X-cross

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Fick hårddisken förts för några dagar sedan för det hade varit översvämmning i Thailand där de tillverkar dem ("Western digital", vilken ironi). Hur som helst, har nu satt in den och allt fungerar som det ska. Tyvärr så var jag ändå tvungen att först installera vista och sedan uppgradera det till windows 7. För när jag installerade windows 7 direkt så stod det att min aktivernings-nyckel inte fungerade, utan bara på uppgraderade versioner. Inte för att jag förstår skillnaden :S. Det visade sig också att även om min dator har 2x hårddisk slots så går endast ett att använda. För de hade vänt inputen i det andra slotet så att man antagligen måste skicka in den och låta dell fixa det om man vill ha 2, vilket var lite lamt. Hur som helst, känns skönt att nu ha 700gb istället för 250gb på en bärbar. Allt går snabbare och det var värt köpet. Tack för all hjälp!
 2. Tack så mycket! När hårddisken kommer ska jag se till att sätta igång. Återkommer sedan med resultat. Så tack för all hjälp!
 3. Man kan välja ISO eller inte så det borde ej vara något problem. Men aa vilket program skall jag använda för att bränna ut då?
 4. Okej, ringde precis. Fick stå väldigt lång tid i kö annars var de trevliga som du sa. De sa att man ska egentligen installera windows vista först och sedan windows 7 men det bör fungera att installera windows 7 direkt sa han. Så jag skulle bränna ut filerna på en dvd och installera. Om det uppstod problem så skulle jag återkomma. Dock funderar jag på att faktiskt installera vista först ändå och sedan uppgradera det för att slippa krångel och även slippa att bränna ut det på skiva.
 5. Du menar att det kanske är så att även om jag nu installerar vista på min nya hårddisk och sedan ska ta och installera uppgraderingen så kanske den inte känner av att det är samma dator eller vad man ska säga? Får väl ringa support för säkerhets skull.
 6. Kollade precis upp lite, tror det stämmer. Kan bara uppgradera med min version. Så jag får väl ta och installera vista som jag har på skiva eftersom det kom med datorn, sedan får jag väl uppgradera efteråt antar jag.
 7. tror det var här http://www.microsoftstore.se/shop/sv-SE/Microsoft/Windows-7-Home-Premium-uppgradering-%28Svenska%29
 8. Alltså, jag köpte windows 7 för ca ett halvår sedan från internet för att uppgradera windows vista. Då laddade jag bara ner några filer som jag installerade, behövde ej använda CD eller något sådant. Dock har jag inte kvar de filerna men eftersom jag köpt det borde jag väl kunna ladda ner windows 7 igen? Eller? Förlåt om jag gör dig förvirrad.
 9. Okej bra! Har inte laddat hem någon än, men antar att det är .ISO jag ska ladda ner om jag vill bränna ut det på skiva? Jag har aldrig brännt ut något förutom filmer som jag redigerat, vilket jag gör via Adobe Encore. Jag vet att det inte kommer fungera när det gäller att bränna ut program, så antar att jag måste skaffa något annat. Och tips vore väldigt uppskattat ja
 10. Tack så hemskt mycket för alla de stegen. Ser till att skriva ut din kommentar på papper så jag inte gör något i fel ordning. Men kan man inte bränna ut det på dvd istället för USB? Har inget usb-minne, bara en extren hårddisk. :/
 11. Okej tack för hjälpen. Men jag kom precis på en grej. Jag ska väl använda min nya hårddisk under installationen? Hur gör jag då med min gamla? Ska jag rensa den på något sätt innan jag sätter igång? Eller efter? Jag vet att jag inte ska ha i båda samtidigt under installationen för att slippa krångel. Men sedan när jag sätter i min gamla, kommer inte det vara massor av gamla windows filer kvar? Kan inte de på något vis "krocka" med de nya filerna på den nya hårddisken?
 12. Och förlåt för att jag förvirrade dig. Det där med att jag uppgraderade från vista till windows 7. Det var för länge sedan, inget jag gjort nydligen. Har inget med saken att göra direkt.
 13. Okej tar allt från början. Jag har köpt en ny hårddisk, jagt ska formatera om datorn/installera om allt för jag har haft lite krångel med drivrutiner. Den nya hårddisken ska bli min premiära hårddisk och jag skall använda min gamla som en extra. Jag skall installera windows 7 på den nya och det är även windows 7 jag har just nu. Men köpte det via internet så jag har ingen cd. Jag hade tänkt flytta över alla viktiga filer så som bilder, videos, musik osv till en extern hårddisk innan jag sätter igång.
 14. Oj, jag kanske tänkte på uppgradera till windows 7.. Jag uppgraderade nämligen från vista till 7. Är väl då inte alls samma sak antar jag?
 15. Joo jag tror jag har skrivit ut det där någon stans, tänkte ta en närmare titt när jag väl fått hårddisken . Hur som helst tack för all hjälp. Återkommer nog till denna tråden om det uppstår problem.
×
×
 • Skapa nytt...