Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Törntagg

Medlem
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Törntagg last won the day on May 12 2015

Törntagg had the most liked content!

About Törntagg

 • Rank
  Användare
 • Birthday 10/10/1978

Profil

 • Ort
  BOLLNÄS
 1. ANSWERED Viasat parabol-TV

  Jag ringde till installatören som varit här och trots att han var väldigt obenägen att svara på några frågor, så fick jag ändå tipset att dra ur strömkabeln på digitalboxen och sätta tillbaks den, vilket jag gjorde och...... då funkade det och senaste programbilden kom upp direkt på skärmen. Det grämer mig att jag inte försökte en så enkel sak redan från början!
 2. ANSWERED Viasat parabol-TV

  Tusen tack för de senaste svaren! Jag har inte hunnit testa något ännu, men ska göra det . Konstigt nog så fungerade det för installatören när han var här, men eftersom han inte talade om vad han gjort så vet jag inte... Om jag går in på "meny" på Sony-TVn och försöker ställa in AV-ingångar så finns det AV 1, 2, 3, 4, 5, 6 och PC. Jag hittar inget HDMI där. Jag har f övr prövat alla upptänkliga AV ingångar men det händer ingenting. Jag kan inte tänka mig att teknikern inte fått in HDMI eftersom han lyckades få igång TVn... Nu har jag börjat fundera på att försöka koppla ur allt som rör Viasat på den TVn och få tillbaka Teliaanslutningen igen. Det är ju fortfarande så att vår kopparledning sitter kvar ännu någon/några månader och jag har inte sagt upp abonnemanget till Telia så den gateway som fortfarande finns och styr hela husets prylar finns ju fortfarande kvar och fungerar snällt i tysthet...
 3. ANSWERED Viasat parabol-TV

  Tack för svar. Men som jag tidigare sa, så har det fungerat när teknikern var här. Tvillingkort har vi och betalar för så vi kan se olika program på båda apparaterna. För att förtydliga vad jag menar så är det så att viasat-fjärrkontrollen till Sonyn inte får nån kontakt med digitalboxen som är kopplad till Sonyn. När man riktar fjärrkontrollen mot digitalboxen lyser det fortfarande rött. På den andra TVn lyser det grönt. Där tas signalerna emot.
 4. Vi har begåvats med fiber i denna kommun, vilket medfört att vi inte längre kan få Viasat via Telia utan genom direktabonnemang. Vi har två TV-apparater, och en tekniker från Viasat var här och installerade parabolen till dessa. Den ena TV:n (en ny LG) är det inga problem med, men den andra, en något äldre Sony (dock en modern platt-TV, ska sägas) går det inte att få någon kontakt med via TV-kontrollen till digitalboxen. Knappen på denna ska lysa grönt, men lyser rött hur man än bär sig åt. På LG:n kan man lätt få in HDMI vilket det ska vara, men det går inte på Sonyn. Dock lyckades installatören få fram programmen även på den apparaten när han var här. Tyvärr var han inte särskilt verbal, och visade egentligen bara hur det fungerade på den nyare TV:n...Jag har förgäves försökt få fram en bruksanvisning som gäller TV-kontrollen,från Internet, men det är ju omöjligt. Installatören sa att man inte behövde använda kontrollen som gäller själva TV:n när man skulle sätta på den, utan det gick bra med endast Viasatkontrollen. Digitalboxarna är av märket Arris. Det funkar på LG:n men inte på Sonyn. Hur ska man bära sig åt för att komma åt någon bruksanvisning? Teknikern bor tio mil härifrån så det är inte läge att få hit honom igen - dock var han som sagt inte så värst upplysande heller.
 5. Bildöverföring - igen!

  Hej! Jag har tidigare varit inne på detta forum och sökt svar på frågan hur man för över bilder från Samsung Galaxy till stationär dator, men hittills har jag inte fått något napp, därför upprepar jag frågan, som andra också ställt. Det går bra att föra över bilder man själv tagit med telefonen, men att föra över bilder som andra skickat med MMS är helt omöjligt. Det stod nånstans att det ska dyka upp en ruta där man godkänner att mobilen ansluts till datorn, men någon sån ruta har jag inte sett till. Det syns över huvud taget ingenting på mobilen att den är föremål för nån anslutning...
 6. Thunderbird - bra?

  Tack...men hur är det med förvalt teckensnitt - går det att ställa in det, samt storlek mm på detta, så det gäller alltid när man ska skriva ett mail??
 7. Thunderbird - bra?

  Hej! Jag har efter lång tids problem med IncrediMail, äntligen blivit av med detta och i stället blivit rekommenderad att installera Mozillas Thunderbird. Vilket jag gjort. Programmet känns lite tråkigt i min smak, och innehåller en massa ganska onödiga saker som t ex kalendrar för planering av arbetsuppgifter och så vidare. Sen är det väldigt klumpigt att hantera - t ex vill jag ha ett specifikt teckensnitt och storlek på detta s a s spikat varje gång jag ska skriva nånting. Nu får man hålla på och ändra varenda gång, likaså radavstånd med mera, och det känns väldigt trögt och irriterande. Även de olika mapparna skulle kunna vara redigare. Och hur ska man kunna "lära" programmet att betrakta vissa mail som skräppost? Vilket det påstås att man kan göra. Jag har försökt få svar på mina frågor via tillverkaren, men det är bara på engelska man kan få kontakt med dom, och jag föredrar att använda mitt modersmål för undvikande av missförstånd. Tacksam för hjälp med detta!
 8. Internet Explorer uppdatering!

  Det såg alltså helt OK ut med uppdateringen, det är bara det att när jag sen ska använda den nya versionen så ser det fortfarande ut som att det var den gamla! Jag hade för det första räknat med att själva ikonen skulle ändrat utseende eller åtminstone visat att det hänt något. När jag sedan klickar på egenskaper för IE så står det att den är skapad 2015-02-23 och senast ändrad samma datum, vilket det inte borde stått om den verkligen ändrats! Jag har hållit på och mixtrat med detta även i dag, och då jag gick in på de standardprogram som finns, så står det faktiskt beträffande IE: " I Internet Explorer 11 kan du surfa både enklare och säkrare,,," etc etc. Och "ange det här programmet som standardprogram" vilket jag också gjort. Det verkar alltså trots allt som att det finns i datorn och är det som gäller. Jag irriterar mig dock fortfarande på att ikonen ser likadan ut som förut och att den inte visar på nån som helst uppdatering.
 9. Internet Explorer uppdatering!

  Joodå, jag har Windows 7, och det var det inga problem med. Som sagt så tänkte jag uppdatera till IE 11, och det var det inte heller några problem med.
 10. Internet Explorer uppdatering!

  Efter att gång efter annan ha fått uppmaningen att installera en senare version av Internet Explorer så föll jag till föga i dag, och har skridit till verket. Efter att ha gjort efter alla konstens regler som anbefallts, kan jag lik förbannat inte se att jag fått in Internet Explorer 11, som är den senaste jag skulle kunna tillägna mej. Jag har försökt göra om hela proceduren ett antal gånger och fått besked om att det var gjort redan. Men som sagt - det som finns är den gamla versionen - fortfarande. Hur ska man göra med detta? Måste man avinstallera IE över huvud taget för att få in den nya uppdaterade??
 11. Page Maker

  Tack för din kommentar! Jag hade nog försökt med MS Publisher som du föreslog, eftersom jag tycker Word är ett knöligt program. Men efter att datorn fått vara avstängd under natten, satte jag på den i morse och tog fram Page Maker, och - hör och häpna - nu fanns plötsligt textverktyget i verktygslådan igen! Man undrar vilka okända krafter som driver sitt mörka spel i den här burken!! Hälsningar Törntagg
 12. Page Maker

  Finns det någon som fortfarande har kvar det gamla layoutprogrammet Page Maker?? Jag har mitt kvar från det jag redigerade en tidning och använder det fortfarande till lite allt möjligt då det ofta är roligare och mer anpassligt än t ex Word... Säkert har programmet under tidens gång fått vissa omärkliga uppdateringar, samt att jag bytt dator och operativsystem ett par gånger, men i stort sett har det fungerat som vanligt tills i går. Plötsligt hittar jag inte igen textverktyget - det stora T som visas i ett litet fönster tillsammans med styckemarkeringen. Denna ruta är omöjligt att få fram. Den ska finnas under Verktyg, men finns inte där heller. Vad kan man göra? Ska jag stoppa in installationsskivan igen och installera om programmet? Det är ingen idé att försöka kontakta Adobe, för dom har upphört med support till det här programmet för länge sedan.
 13. Felaktiga säkerhetsvarningar?

  Tack för era inlägg! Jag har windows XP Pro. Det konstiga är ju att jag haft MSE ganska länge nu, men inte förrän på sista tiden har de där säkerhetsvarningarna från W. Säkerhetscenter dykt upp. Visst kan jag uppdatera oftare än en gång i veckan - ibland har jag gjort det manuellt lite då och då, men det spelar ingen roll med tanke på säkerhetscentrets varningar. Och som sagt, den fullständiga genomgången av hela datorn häromsistens visade ju att allting var OK. Det skulle bara ha varit roligt att veta varför det blir så här. Dessutom så är det en smula irriterande att se den där ilsket röda skölden... I och för sig kan jag väl ominstallera MSE, ifall något ballat ur plötsligt? Fast enligt dess egna uppgifter så är ju allting på, alltså även virusskyddet... Hälsningar och god natt från Törntaggen!
 14. Felaktiga säkerhetsvarningar?

  Tack för svar! Nej, den röda skölden försvinner inte på en gång. Den sitter fortfarande kvar, faktiskt (kl 20.00).... Jag har bara lagt in ett säkerhetsprogram och det är Microsoft Security Essentials. Detta är programmerat av mej att uppdateras en gång i veckan, men inbland gör jag det ändå, men det medför ingen som helst skillnad i det här fallet. Den röda skölden symboliserar "Säkerhetscenter", en annan Microsoftprodukt, som har kommit upp alldeles av sig självt. Och alltså fått för sig att virusskyddet är inaktiverat. men enligt MSE är den inte det. Jag gjorde en fullständig sökning som jag sa förut, av Microsoft Safety Scanner, och det fanns inga virus, spionprogram eller oänskad programvara i datorn enligt dom.
 15. Jag har Microsoft Security Essentials som uppdateras en gång i veckan. Det verkar fungera; en gång har jag fått ett par saker satta i karantän, men de försvann efter att jag avinstallerat ett par program som var associerade till hoten. Vad som irriterar mig är att det alltsomoftast kommer fram en röd varningssköld nedtill på skärmen när jag slår på datorn på morgonen. (Det är inte Microsoft S. E. utan en annan säkerhetsvarning relaterad till Microsoft). Om man klickar på den så står det "Datorn kan vara utsatt för risk. Microsoft Security Essentials är inaktiverad. Klicka på det här meddelandet om du vill rätta till problemet." Jag har klickat och så småningom kommit till Microsofts supportställe i hopp om att få veta något om detta, men gav upp då det var den mest krångliga och användar-ovänliga support jag nånsin sett. Kan tillägga att för nån vecka sedan lät jag ett program genomsöka precis hela datorn, vilket tog flera timmar, men det hittades inte något som helst elakartat. Varför får jag dessa varningsmeddelanden som påstår att brandväggen är PÅ, Automatiska uppdateringar PÅ, men virusskyddet AV?? Hoppas få svar av någon kunnig person!
×