Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Törntagg

Medlem
 • Antal inlägg

  100
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Törntagg vann dagen: 12 Maj 2015

Törntagg hade det mest gillade innehållet!

Om Törntagg

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  BOLLNÄS

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ibland händer konstiga saker som man aldrig lyckas få nån förklaring till... I dag när jag skulle försöka gå in på samma program som i går (Vem vet mest på SVT ettan) kom programmet upp med fullständigt normal ljudbild, dvs allt som sas gick att höra utan några som helst störningar... Jag har inte gjort några inställningsändringar eller så; mobilen ligger snällt på skrivbordet bredvid och är på utan att vara "igång" och den fasta telefonen ligger bredvid. Allt är precis som i går, men TV-programmet syntes och hördes klart och tydligt på datorn precis som det brukar vara på TV-apparaten. Ingen ljudmatta alltså. Den "musik" som brukar serveras i sådana här fall (har hänt förr) verkar vara typiskt syntetiskt tillverkad ungefär som den skvalmusik som ibland strömmar ur vissa butikers högtalare. Denna störningsmusik kvarstod i går även när jag bytte program på datorn; t o m då jag klickade fram Pysol patienceprogram så fanns ljudmattan kvar; först då jag klickade bort ljudet på datorns tangentbord försvann det...
 2. Något brummande ljud är det inte, utan någon slags osorterad popmusik . Jag kan skilja på brummande ljud och något som ska föreställa musik!
 3. Jag gillar musik av olika slag, därför lider jag av att bli offer för den fullständigt idiotiska ljudmatta som utgör nån slags bakgrunds"musik" till alla program man vill titta på i TVs playfunktioner i datorn. Jag tror inte att det är de enskilda TVprogrammens upphovsmakare som är skuld till detta, utan fått för mig att det i själva verket är nånting som är kopplat till själva datorn som sådan. Jag har försökt bli av med detta sinnessjuka elände på olika sätt, men försöker man dämpa ljudet så påverkar det ju även det som ska vara där, dvs vad folk säger osv i det aktuella TV-programmet , naturliga ljud från djur och natur och så vidare. Det går inte att titta på nånting utan att bli störd av detta malplacerade oljud. Hur bär man sig åt för att få tyst på detta påklistrade ljud utan att programmets riktiga ljud försvinner???? Oerhört tacksam för svar! Törntaggen
 4. Jag ska försöka ha ögonen med mig och kolla vad som görs! Det här med telefon var ju något nytt elände som kan ha sin upprinnelse i att jag var in på datorn vid nåt tillfälle. Jag har ju för att få behålla knapptelefonerna trots att den yttre kopparledningen tagits ner, tecknat abonnemang från Universal Telecom. Dom skickade en router som heter Huawei och när jag lyckats koppla in alla jack på rätt sätt så funkade det perfekt på samtliga telefoner - trådlöst; även en som står i ett annat hus på tomten. Dock går signalerna via en mast på samma sätt som mobiltelefonerna, så ljudet blir ju inte så distinkt som med det gamla systemet. Därför är det extra surt att det nu blivit nåt fel i detta system...
 5. Har jag inte upprepade gånger tackat alla som försökt hjälpa mig med mina problem - inte minst dig som varit så livaktig i detta ämne? Att det likväl inte gått att få till det som det ska vara, är en annan sak. Jag har följt dina anvisningar till punkt och pricka, och det såg ju ut att lyckas, men när jag kom till att få en varaktig axesspunkt på tvbryggan bredvid Tivoboxen, så de båda bryggorna kunde samspela, så blev det ingen sådan. Dessutom har jag fått fel på telefon också, så nu har jag begärt hjälp från en radio- och tvfirma här där jag bor, och dom kommer på onsdag och hjälper mig på ort och ställe, dvs här hemma. Alla som försökt hjälpa till kan dra en lättnadens suck Men tack för ert engagemang!
 6. Så här skrev du faktiskt: kopplar du in en dator med kabel till bryggan vid TIVO-boxen skall du få uppkoppling till internet om punkt 13 fungerar. F övr så är TV:n sannolikt redan ansluten till stora delar; det var ju under den anslutningen som det kom upp en anmärkning som det stod i min allra första fråga. Då hade det hållit på en god stund. Därför gick det säkert inte heller att få tillbaka Viasat eftersom TV:n vid det laget blockerats av ComHem. Så har jag erfarit att det inte alls behöver vara identiska lösenord på de två bryggorna. Jag har mycket annat för mig också, så jag har inte hunnit med några installationsförsök i dag, men i morgon får jag väl sätta igång igen. Godnatt!
 7. Du antar förmodligen att jag har en laptop, men jag har en stor stationär dator som man inte kan bära omkring med. Vilken slags kabel skulle den anslutas med - om man skulle få tag i någon som är tillräckligt lång?
 8. Trådlöst via deras stora router som står kopplad till medieomvandlaren i b.v.
 9. Det är inget fel på min internetuppkoppling! Jag har bredband från Comhem faktiskt och det fungerar jättebra - trådlöst! Trots att vi bor i ett gammalt hus i två våningar med timmer i både väggar och golv. Och två datorer i olika våningar.
 10. Tack också för ditt besvär!
 11. Ja då behöver jag i varje fall inte försöka beställa nya tv bryggor... Det ska gå bra med dom jag har.
 12. Beträffande Cecilias utmärkta skiss på kopplingsmöjligheter, så kan jag säga att jag prövat båda alternativen redan från början. Jag gick faktiskt efter Comhems egna installationsanvisningar för anslutning till medieomvandlare med fyra uttag, och anslöt då till det som jag brukar kalla för fiberboxen, som har just fyra uttag. Just nu sitter det kopplat som i ditt alt. 2, dvs att det går genom Comhems router och vidare till sändaren (tvbryggan). Men om det nu är fel på tv-bryggorna och dom inte kan få kontakt med varandra, så blir det ju fel ändå.
 13. OK jag förstår att jag har tytt orden fel. Nu har jag också tittat på baksidan på de båda tvbryggorna och de har INTE samma nätverksnamn och lösenord! Kan det vara så enkelt som att det är detta som ställt till att de kanske inte fått nån kontakt med varandra? Jag får försöka kontakta Comhem igen och hoppas att jag äntligen kan få träffa nån människa där All annan koppling verkar ju ändå varit rätt från början, annars hade väl inte på TVskärmen ha uppenbarat sig ett välkommen från ComHem med försäkran att om några minuter så skulle inkopplingen vara klar! (Strax därefter kom meddelandet att "nätverkskabeln är inte ordentligt insatt", med uppmaning att ta kontakt med Comhem för ytterligare upplysningar.)
 14. Tack, X-men, nu har jag läst ditt noggranna inlägg över hur man ska gå tillväga i detalj; sånt gillar jag! Jag vet att det är viktigt att man gör saker i rätt ordning och på rätt sätt när man installerar apparater av dessa kategorier; ett litet felsteg kan äventyra hela resultatet.
×
×
 • Skapa nytt...