Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Akki

Medlem
 • Antal inlägg

  216
 • Gick med

 • Senaste besök


Anseende-aktivitet

 1. Gilla
  Akki fick anseende från Mikael63 i Office 365 öppnar inte Word-filer   
  Hej,
  problemet löst!
   
  Talade med Microsoft support som föreslog ominstallation av Office 365 online, vilket to 10 minuter, nu funkar allt klockrent!
  Kontrollpanelen/Avinstallera program/högerklicka på Office 365/ alt. Reparation eller Ominstallation.
  Tack för all hjälp.
 2. Gilla
  Akki gav anseende till Cecilia i Behörighetsproblem i Windows 10   
  Detta kan vara något att pröva utifall att det blivit ett fel under uppgraderingen:
  http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-excel/windows-10-changing-excel-2010-files-to-read-only/c893e995-4c68-47d4-98b5-656d3d54c0b2
 3. Gilla
  Akki fick anseende från Cecilia i Ansluta ny trådlös skrivare i nätverket -problem   
  Det visade sig att programvaran för skrivaren som installerats på den arbetsstation som skall använda den hade av någon anledning tappat inställningen trådlös kommunikation (=USB-kabel). När den bockades i fungerade allt till belåtenhet. Mycket bra programvara för scanning och utskrifter, bravo Samsung!
  Tack för hjälpen
  Åke
   
  PS
  Skrivaren som ratades är en Epson WF-2350, den trivdes aldrig i detta element. Men med lite trimning av färghuvudena samt ny firmware och uppdaterad programvara funkar den klockrent i annan miljö, en bra liten arbetshäst faktiskt.
  DS
 4. Gilla
  Akki fick anseende från Cecilia i Snabbare minne i stationär dator SSD   
  Det blev en Samsung 840 Evo på 1TB då min ordinarie C:\ disk var på den storleken och därmed imagen.
  Redan vid systemåterställningen märktes snabbheten, 4h istället för 6h.
  Datorn startar nu på mindre än 30 sekunder mot tidigare 2 minuter..
  Tack för all hjälp
  Åke
 5. Gilla
  Akki fick anseende från Cecilia i McAfee brandvägg tillåter inte Xbox 360 i WMC   
  Testade några av dina länkar men det visar sig att de tips som finns enbart fungerar med XP. Mitt Windows 7 innebär att andra åtgärder krävs, inte heller stämmer fillistan högre upp i korrespondensen ovan. Två filer går inte att hitta.
  Prövat olika former av support, chattat med McAffe som är tillmötesgående men utan förmåga att lösa problemet, hänvisade till Xbox support som avslutningsvis hänvisade till Microsoft programsupport. McAffe ville att jag skulle öppna några portar i brandväggen, både UDP/TCP. Detta gjordes i ett programtillägg som kallades Xbox360.
   
  I något skede började WMC att fungera från Xboxen/TVn. Vet inte riktigt vilken förändring som löste problemet, förmodligen portöppningen och omstart.
  Dock hänger sig WMC efter några sekunder, troligen beror det på att den vill indexera på nytt alla mediafiler drygt 14000 musik,bilder,filmer och videos som ligger på min hårddisk. Efter omstart fungerar det igen. Därmed är problemet löst.
  Förvånansvärt att McAfee Security Center skall kunna vålla så mycket trassel, hoppas en patch framöver underlättar för andra, jag är i gott sällskap som haft detta problem.
 6. Gilla
  Akki fick anseende från Mats H i Windows Media Center + Spotify   
  Nej, det var inte lösningen Mats, utan jag kom själv fram till följande:
   
  Efter samtal med Xbox360 supporten visar det sig att Xboxen framöver kommer att kunna streama den här typen av program med stöd från Windows Media Center, dock går det inte idag.
   
  Tillfällig lösning heter "Jamcast", ett serverprogram som installeras på datorn som letar upp xboxen och därmed är det klart! Spotify styrs från datorn visserligen men för övrigt funkar det mycket bra. Jamcast hitta även andra Extenders som tex Soundbridge så nu kör jag Spotify även i den ordinarie stereon. Suveränt.
 7. Gilla
  Akki fick anseende från Avicii i Krångel med säkerhetskopiering   
  Problemet löst via en genväg som dock inte är en slutgiltig lösning då jag anser att det grundar sig på en bugg i Windows 7.
  Genom att göra "uncheck" på alla " Contacts" och "Searches" under Inställningar för säkerhetsbackup " Välj själv" kan man få backupen att slutföras utan Error message.
  Därmed skapas också en korrekt image om den boxen är checkad.
   
  Man får helt enkelt kontrollera error-listan och försöka lista ut vilka träd som man skall "unchecka". Trial and error. Jag lyckades till slut. Vi får hoppas Microsoft eliminerar denna bugg i första servicepacken.
×
×
 • Skapa nytt...