Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Akki

Medlem
  • Antal inlägg

    216
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av Akki

  1. Tidigare har jag alltid skapat image av hela hårddisken med hjälp av Norton Ghost i Windows XP vilket räddat mig från totalt haveri ett flertal gånger. Är det möjligt att göra motsvarande direkt i Windows 7 P? Det finns en back-up funktion i 7:an som jag testat genom att köra alternativet "skapa systemimage", men täcker den hela disken, är osäker på det? Dessutom får jag ett felmeddelande att 3-4 olika filer inte hittats, Outlook pst-filer kan inte backas pga av att de inte hittats. ( Office 2007) Jag backar mot en extern 1 TB USB disk. [inlägget ändrat 2009-11-06 10:56:37 av Akki]
  2. Installerat Windows 7 Professional med Windows Media center för att använda bilder och filmer på plasma-tv genom anslutning via Xbox 360. WMC fungerar fantastiskt bra i nätverket men jag blir förvirrad när det gäller att ordna in video och filmer i de olika mapparna/biblioteken. Biblioteket Mina filmer hittas inte av WMC utan enbart mappen Video, sökvägarna är obegripliga minst sagt, Användare i Win 7 desktop blir plötsligt Users i WMC osv. Jag antar att det är sökvägarna i WMC som är felaktiga. Någon som har koll på hur man bäst lägger upp detta så det blir rätt. Avsikten är att Bilder och video hamnar under den menyn i WMC samt filmer under motsvarande mapp Mina filmer i WMC. Vid något tillfälle nä'r jag sökte bland mapparna stod det att jag inte hade access till en mapp då den inte var "delad"... jag har ju loggat in som administratör. Help!
  3. Tack för dessa förslag, jag skall pröva detta snarast. Återkommer med feedback! _ Revo Uninstaller löste mitt problem!! Registry Cleaner är ett fejkprogram, vill ha betalt innan det aktiveras trots att det påstås vara gratis. Skojeri helt enkelt. Meno Revo avinstallerade programmet galant även om det också först klagade på frånvaron av dll-filen. Efter omstart var dock allt borta och jag kunde återinstallera senaste versionen. Varmt tack Mikael63 -suveränt! [inlägget ändrat 2009-04-07 19:09:16 av Akki]
  4. Hej, jo så är det. Jag försökte uppdatera till senaste versionen men fick då problem, så då försökte jag via kontrollpanelen avinstallera tidigare version med redovisat resultat. Även uppdateringen saknar dll-filen. En riktig sackgasse eller Moment 22. Vad kan ja göra, surfat runt lite bland forumen som hänvisar till Registry cleaning och som sagt Microsoft Uninstaller men där finns ingen funktion för dll-reparation eller? [inlägget ändrat 2009-04-07 09:12:05 av Akki]
  5. Jag har av misstag avinstallerat en dll-fil som heter RegUtils.dll då den belastade min CPU i en mediaapplikation. När jag nu försöker avinstallera Java för att återinstallera den senaste versionen får jag ett felmeddelande: Error 2753: missing RegUtils.dll. Jag har på olika sätt försökt ta bort Java-versionen med bl.a Registry cleaner och Microsoft Uninstaller cleaner men problemet kvarstår. Kan man ladda ned filen och varifrån i så fall samt var skall den placeras? Tacksam för hjälp [inlägget ändrat 2009-04-07 08:41:38 av Akki]
  6. Nej, det stämmer inte. I och med WMP 11 kan man skippa Media Connect då den är inbyggd i spelaren och det har också fungerat tidigare med en annan uppsättning av enheter in nätverket. Något har gått snett eftersom det först fungerar som tidigare och nu plötsligt går det ned efter obestämd tid. För Vista använder man helt annan programvara dvs Media Center. [inlägget ändrat 2009-03-24 11:18:33 av Akki]
  7. Jag har försökt använda WMP 11 för att dela ut filer i nätverket, musikfiler för uppspelning via en streamer - Soundbridge M1001 samt bildfiler för visning på plattskärm med Xbox 360. Vanligtvis går det bra att tillåta delning med mappar som aktivt delats ut i Windows XP och MP 11 detekterar också spelarna i fliken Bibliotek. Problemet är att plötsligt tappar MP 11 bort kopplingen och möjligheten att spela musik eller visa bilder försvinner. Vad är det som händer? För att åtgärda måste systemet återstartas och utdelning aktiveras på nytt i WMP 11, det fungerar ett tag och plötsligt förvinner kopplingen ige. Kan det vara routern, brandväggen? Som altenativ till WMP 11 har jag försökt använda Nero 8 som har liknande funktioner, det fungerar bara så långt att mapparna visas med jag ser inga filer, varken musik eller bildfiler. Jag kör XP Professional SP3, WMP 11 senaste version. Nätverket byggt kring Netgear med tråd. Routern skickar även ut trådlös signal. Tacksam för hjälp. [inlägget ändrat 2009-03-23 11:09:21 av Akki]
  8. Fantastiskt! Körde den rekommenderade programvaran Process Explorer och konstaterade att fyra eller fem olika program som inte var livsviktiga låg och startade med jämna mellanrum och skapade belastning på CPU. När CPU aktiviteten även för ett kort ögonblick översteg 40 % laggade datorn, bilder frös. Genom att stänga av program i PE-programmet eller genom att avinstallera dem tex Ericsson PC Suite ( telefonkommunikation) så har problemet lösts till hundra procent! Jag kan nu spela tex en DVD film helt ryckfritt eller se på USB-TV. I kontrollpanelen finns också en funktion över hur program startas vid boot, gå in där och rensa, det lönar sig! Varmt tack Cecilia! Åke:thumbsup:
  9. OK, tack för tipset, skall köra filen under dagen. Kan man köra XP reparation utan att tappa länkar och register?
  10. Hej igen, det förefaller som om tipset med grafikkortet verkar stämma, att Vista inte kan hantera det på rätt sätt och därmed är bildskärmen svart. Har Du provat att starta upp i felsäkert läge? Boota om och tryck på en av de tangenter vi skrev om tidigare, pröva de olika alternativen tills Du lyckas genom att boota om.
  11. Hej, jag tror vi måste gå mer systematiskt till väga. Efter installation och rensning av datorn - startade Du om den innan Du installerade spelet/spelen? Fungerade den då? Vad menar Du med rensning? Formaterat om hårddisken och återinstallerat OS (Windows)? Kan Du bryta bootsekvensen med tex F2, F8 eller Del (delete) och komma åt systeminställningar i BIOS? Kan Du starta i felsäkert läge? Bena ut detta så skall vi nog kunna få fart på den! Åke:thumbsup:
  12. OK, jag prövar ringa igen... Man skall tydligen ha en installations ID , och den är inte produktnyckeln som är en blandning av siffror och bokstäver utan siffror enbart i grupper av 6 stycken. De skall finnas i guiden, skall kolla om jag kan hitta dem. Återkommer [inlägget ändrat 2008-07-01 11:36:02 av Akki]
  13. Jag kollade det telefonnummer jag fick Stefan och på det talar man om en sexsiffrig kod, inte produktnyckeln, var hittar jag den?
  14. Har sedan ca 1 år en Dell laptop med OEM version av Vista som nu meddelar att om jag inte aktiverar programmet så kommer det att sluta fungera. Jag har försökt åtgärda problemet med att skriva in programnyckeln från etiketten på baksidan av datorn via kontrollpanelen, Vista bekräftar också att den är riktig och att jag lyckats, men bara efter någon timma är problemet detsamma. Vad kan jag göra, har jag drabbats av ett virus som suddar ut aktiveringskoden? Åke
  15. Tack för snabba och utmärkta tips! Vid närmare eftertanke är det så att den dator som jag ominstallerat på f.n. inte har något password. Skall kolla om det har någon betydelse. Hur kollar jag beträffande protokollen? Skall gå igenom de tips som finns på microsofts hemsida. Återkommer
  16. Jag har två datorer anslutna till en router Netgear via tråd- ibland kopplar jag även in WLAN när någon behöver trådlös anslutning. Problemet jag har är att när jag kollar " Visa datorer anslutna till arbetsgruppen" så kommer enbart datorn upp som jag kollar ifrån, inte den andra. Jag har också misslyckats att "pinga" den andra datorn från båda håll med den adress som routern delat ut. Något är väl fel i inställningarna av TCP/IP men vad, jag har kört Skapa hemmnätverk guiden flera gånger utan framgång. Jag har kollat namnen på datorerna och arbetsgruppens namn så att den överenstsämmer. Problemet började sedan jag råkade ut för ett hårddisk haveri och tvingades installera om XP Home på den ena datorn, ochh/eller efter det att jag bytt ut routern sedan Linksys BEFSR81 havererat mot NetGear WNR834B 4 tråd + Wlan. Windows brandväggarna är avstängda på båda datorerna. Jag har delat ut mappar i nätverket. Tacksam för all hjälp. [inlägget ändrat 2008-01-30 10:39:17 av Akki]
×
×
  • Skapa nytt...