Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Akki

Medlem
  • Antal inlägg

    216
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av Akki

  1. OK, nu får vi ta det step by step, inte så solklart för mig... 1) Söker upp iTunes mappen under C:\ Program (x86), högerklickar osv och får upp bilagd bild som jag Prtscn. Det står som Du ser "Skapa ägare", men hur exakt? Jag har ingen flik "Ägare" eller? 2) (från citatet): Det stod Administratör på samtliga enheter, kolla XPS och där var det OK, (se tidigare länk, tror det blev fixat då) (Som sagt tidigare, kan inte klistra in Urklipp direkt här) Ägare.pdf
  2. Det är inte möjligt att synkronisera Ipad i Windows 10 med senaste version av iTunes och IOS 9.0.2 Jag får ett felmeddelande "Ett okänt fel uppstod (-50)". Se bilaga. Jag har prövat bägge mina Ipad´s, telefonen går bra. Jag tror problemet är relaterat till rättigheter till mappar i W10 tex. Mina Bilder (Pictures i W10). Hittade följande tips som jag försökt följa utan framgång: (Inte möjligt att klistra in med ikonerna ovan från Word så jag lägger även detta som bilaga....) Har sökt Apple support men de kan inte hjälpa mig med W10...som tydligen äger problemet? Har fortsatt problem med rättigheter i W10, får ofta upp frågor om Behörighet med en blågul ikon- hur komma bort från detta en gång för alla? Likaså frågar iTunes efter datorn Auktorisering trots att den redan är Auktoriserad.... Akki If you are having trouble syncing your iPhone.pdf
  3. Stort tack, den engelska förklaringen följde jag exakt och nu fungerar det, stämmer att jag var inloggad som Admin men "Other" på Studio XPS (datornamn) :thumbsup: Jag är jättenöjd med W10 trots lite små egenheter som den ovan beskrivna. Datorn mycket snabbare och betydligt tystare! Saknar dock mappen Bibliotek där mina Bilder låg, de ligger nu per automatik under Pictures, nästan allt annat är svenska... Igen stort tack Akki
  4. Ja, som admin. Dock inte loggat på med microsoft kontot, känns inte bra. Var ska jag dubbelkolla hur jag är inloggad?
  5. Hej, ser att vissa mappar enbart har "Läsa och skriva" behörighet, kan det vara förklaringen? Se bilaga. Kan något gå snett om jag ändrar till full behörighet? Akki Dok1.pdf
  6. Uppgraderat till W10 från W7Pro 64 bitars version. Fungerar utmärkt, mycket nöjd, fått en betydligt snabbare dator men- problem med behörighet trots att jag kör som admin, kan tex inte flytta bilder hur som helst tex från telefonen till mitt bildarkiv...kan inte hitta någon lösning på detta, kan någon förklara vad jag gör för fel?
  7. Skaffar tryckluft. Återkommer. Datorn har en bra kväll, eller hur (än så länge)...
  8. Länken funkade på jobbdatorn. Pga de plötsliga omstarterna misstänker jag inte drivers längre sedan jag återställt Nvidia drivern till fungerande version från januari. Jag tar isär datorn, dammsuger och kollar alla kontakter, inte minst de kring SSDn så får vi se.
  9. Nej, inte vad jag vet. Länken du gav funkar inte. Kollade lite på verifier på youtube och körde en test genom att skriva "verifier" i command-fältet men det var inte mycket som hände. Hur menar du? Inte blåskärm sedan jag lade om växlingsfilen men väl några plötsliga omstarter där skärmen plötsligt bara blir svart. Vid omstart kan den hänga sig och starta om redan i Bios-boot läge...
  10. Tyvärr uppträder problemet med att datorn hänger sig fortfarande, till och med i startsekvensen. Har nu ställt växlingsfilen så på C:\ att Windows själv bestämmer storleken, tidigare var det programvaran som bestämde storeken. Den är nu också aktiverad så det borde skrivas en dump-fil om jag får blåskärm.
  11. Hmm, det där med växlingsfilen gör mig orolig, jag har grejat med detta för att förbättra funktionen i vissa applikationer, eftersom jag har SSD-disken och har möjlighet att styra Windows därifrån. I alla fall kan jag just nu berätta att datorn är betydligt stabilare sedan jag ställt tilbaka till Nvidias drivrutin från januari. Jag tittar på dessa inställningar snarast och återkommer. Bästa hälsningar Åke
  12. Skumt, jag ladade ned Blåskärm viewern men hittar ingen MINI*.dmp fil på hårddisken och naturligtvis inte i mappen för detta. Jag har ju nyligen haft blåskärm för någon dag sedan. Se bilaga.
  13. Hej Cecilia, nu har jag återställt till Nvidias tidigare drivrutin från januari, nu skall vi se om det fungerar bättre. Innan jag gjorde detta hängde sig datorn dvs bilden frös efter c:a 5 minuter användning. Återkommer. Jag har fotograferat av senaste blåskärm, kan den säga något (ska jag ladda upp bilden?)? /Åke
  14. Hmm, jag är osäker. Datorn uppdaterar ju Windows online hela tiden, flera större uppdateringar gjorda eller hur? Jag fick ny drivrutin till grafikkortet vid två tillfällen, senast för en vecka sedan, kanske är det den? Nvidia update för något speciellt krävande spel, ska förska återställa till den gamla, borde finnas en Systemåterställningstidpunkt. Jo, jag har ett grafikprogram som kräver mycket minne, fläktarna går för fullt, men omstarterna har skett även när detta inte varit aktivt. Kan man kika i någon Windws dump-fil? Tyvärr har jag nyligen uppdaterat min image, efter att problemen började, så det är ingen väg framåt.
  15. Jag hade en image från ordinarie C:\ som jag lade tillbaka på SSD från den externa disken. Funkade klockrent tills nu dvs ett halvår, kan det vara BIOS batteriet? Borde bytas?
  16. Jag har senaste firmware. Tror tvärr att det är värre saker på gång som inte direkt har med minneshanteringen att göra. När jag startade idag låste sig datorn helt efter bara några minuter och hängde sig så rejält att CTRL-ALT-DEL inte heller fungerade, norsk reset enda utvägen. Datorn startar om för att själv starta om efter bara 10 sekunder....en gång till gör den detta, tills den nu när jag skriver detta fungerar normalt. Inga blåskärmar vid dessa tillfällen, bara plötsligt svart skärm... Vad är på gång?
  17. Hej, installerat SSD istället för konventionell hårddisk 1TB Samsung och det fungerar utmärkt, men när jag kör minneskrävande program som videoredigering eller grafikprogram så får jag antingen blåskärm eller så bli allt plötsligt svart och datorn startar om. Med 8 GB borde det inte kunna ske, så jag misstänker att jag inte har ställt in tex. växlingsfil rätt, skall windows eller programvara bestämma dess storlek tex? Kan någon förklara hur man bäst optimerar minneshanteringen i W7 Pro 64 bit, jag har försökt ändra via SSD-menyn som har detta tillgängligt, men det är kanske inte heller optimalt. Tacksam för tips /Åke
  18. Det visade sig att programvaran för skrivaren som installerats på den arbetsstation som skall använda den hade av någon anledning tappat inställningen trådlös kommunikation (=USB-kabel). När den bockades i fungerade allt till belåtenhet. Mycket bra programvara för scanning och utskrifter, bravo Samsung! Tack för hjälpen Åke PS Skrivaren som ratades är en Epson WF-2350, den trivdes aldrig i detta element. Men med lite trimning av färghuvudena samt ny firmware och uppdaterad programvara funkar den klockrent i annan miljö, en bra liten arbetshäst faktiskt. DS
  19. OK, tack, jag gör ett försök om någon timma. Jag tror jag förstår hur du menar. Jag behöver alltså inte göra något speciellt på servern, tilldela port eller IP-adress utifrån den?
  20. Hej, bytt krånglande skrivare Epson bläck till laser av märket Samsung. Tanken är att använda skrivaren trådlöst i det lilla nätverket bestående av Microsoft Windows 2008 R2 samt två arbetsstationer/PC på en mindre praktik. All kommunikation sker via router och trådlöst. Vid installationen av skrivaren fungerade allt perfekt, USB kabeln som följde med användes för detta, därefter togs den bort sedan skrivare loggat in på nätverket via ena PCn ( som varit ansluten med USB kabeln) och både utskrift och skanning fungerade utmärkt, likaså kopiering i skrivaren. Normalt stängs PCn av för natten dock ej nätverk, router eller skrivaren. Vid uppstart av PCn nästa dag går det inte att skanna längre. Varför? IP-adress-fel? Måste skrivaren installeras till servern? Något särskilt man måste tänka på? Borde de inte hitta varandra automatiskt? Tacksam för svar Åke
  21. Idag redigerade jag en video i Nero Classic 2015 och plötsligt startade datorn helt sonika om! Så jag disablade RAPID funktion, inga problem med omstart efter det...! /Åke
  22. Tack, allt fungerar jättebra! Stort tack för hjälpen. /Åke
  23. Hej, allt ser bra ut eller hur? Aktiverade Rapid mode och då ökade läs och -skrivhastigheten betydligt. TRIM är aktiverat i min Windows 7 P64. Bilägger fil. /Åke SSD 840 EVO optimization.pdf
  24. Så här blev det fter restaureringen av firmware - är den korrekt? Se bilaga Firmware EVO 840.pdf
  25. Hej, jag skapar en ny image först innan jag drar igång det här. Cecilia och jag har just kämpat oss igenom rensning från adware mm. Återkommer när jag är mogen för uppgraderingen! /Åke
×
×
  • Skapa nytt...