Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kattugglan

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag skrev inte ovanstående inlägg med fetstil, det är forumet som gör precis som det vill ibland... Försökte ändra efteråt men det hjälpte inte och det kom inte heller något tillägg om att jag hade redigerat inlägget.
 2. Problemet är löst! Det var skärmkillen som kom med lösningen och sen du JoAr som visade hur det skulle åtgärdas. (Jag laddade ner Belineamanualen först i går och har fortfarande inte läst den.) Skärmen var inställd på analoga signaler (D-sub) och så fort jag ställde om till HDMI fick jag bild från den nya HP-datorn. Den verkar alltså bara kunna ta digitala signaler, vilket är lite märkligt. Enligt den här sidan om dvi-uttag http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html#Page05 är den vga-dvi-adapter som följde med Belineaskärmen dvi-a, dvs. enbart analog, medan dvi-uttaget i hdmi-dvi-sladden är dvi-d, dvs. enbart digital (de två första bilderna). Nu är alltså HP-datorn ansluten med den digitala hdmi-dvi-sladden. Jag har aldrig hört talas om det här förut, alla skärmar har bara varit att plugga in och så har jag fått någon form av bild direkt som förstås har fått finjusteras efteråt med drivrutiner och inställningar, men bild har jag i alla fall fått. Men nu när jag vet hur det funkar tycker jag faktiskt att det här systemet är mycket bättre: nu har jag både min gamla och min nya dator inkopplade i skärmen samtidigt och går mellan dem med en enkel knapptryckning! Om skärmen kände av båda signalerna automatiskt skulle det väl orsaka konflikt, antar jag. Både skärmen och datorn var utvalda med stor omsorg efter flera dagars produktjämförelser, och nu när det äntligen fungerar är jag så nöjd och lycklig som man bara kan bli! Tusen tack igen till er båda två för alla tips och all hjälp! Och så har vi alla tre lärt oss något på kuppen...
 3. Stort tack igen JoAr och sysk167 för alla era kreativa förslag och idéer. Nu tror jag det har börjat röra på sig! Jag ringde butiken där jag hade köpt skärmen, och till min stora förvåning slog den killen inte alls ifrån sig problemet som jag hade väntat mig utan var helt inställd på att lösa det. Det kan möjligen bero på att det var enormt mycket strul med skärmen, för den fick beställas från Tyskland och sen gick allt snett så det tog tre veckor innan jag äntligen fick den. Det är samma kille jag har haft telefonkontakt med hela tiden och han kom förstås ihåg mig, så det kanske är därför han vill hjälpa till nu, för att kompensera för allt strul. Hur som helst sa han att det kan vara så att skärmen är inställd på analoga signaler och inte kan ta digitala utan att ställas om. När jag sa att jag hade testat med auto-knappen blev han förstås lite ställd, men jag tror han är på rätt spår för jag har upptäckt en annan sak som måste ha samband med det här problemet. Skärmen fungerar som sagt utmärkt med min gamla bärbara dator med vga-sladd, men den återger inte multimedia! När jag försöker se filmer eller webb-tv visas ingen bild alls, bara en mörklila tom ruta. Visst måste det hänga ihop på något sätt? Skärmen har ingen dvi-anslutning utan bara en vga och en hdmi, och den nya HP-datorn har ingen vga-anslutning utan bara en dvi och en hdmi, och kablarna som följde med bildskärmen ser ut så här: 1. Vga till vga, med en medföljande adapter vga-dvi. 2. Hdmi till dvi (= hdmi i ena änden och dvi i den andra). I min gamla bärbara dator använder jag sladden vga till vga. I den nya HP-datorn har jag testat: 1. Vga (i skärmen) till dvi-adaptern (i datorn). 2. Hdmi (i skärmen) till dvi (i datorn). 3. En egen kabel med hdmi i båda ändar. Skärmkillen har mejlat Belineas support och förhoppningsvis svarar de redan i morgon, men får ni några nya idéer av det här? P.S. Jag upptäcker nu att det är lördag i morgon, så det lär väl dröja till efter helgen innan Belineasupporten svarar.
 4. Tack sysk167 och JoAr för era svar, men jag undrar om ni verkligen läste hela mitt inlägg. Jag kan väl knappast ha kommit åt någon knapp för kontrast när skärmen funkar så fort jag kopplar den till den gamla datorn (t.ex. just nu) och när den meddelar "signal cable not connected" i den nya datorn? Som jag skrev har jag ingen gammal skärm att kolla med. (Min gamla dator är en bärbar där skärmen har gått sönder.) Som jag också skrev har jag testat med samtliga ingångar. Den nya datorn har inte två grafikkortsutgångar. Länken till datorns spec finns i mitt inlägg. Ursäkta om jag låter snorkig, men jag är bara så ledsen att jag är helt desperat. Följande har hänt: Först testade jag sysk167:s tips om auto-knappen, men det hände ingenting. Då gick jag till en granne och lånade en skärm och testade den. Den funkade inte heller, den var också helt svart. Eftersom den funkade inne hos grannen konstaterade jag att det alltså måste vara något fel med datorn och ringde Webhallen som sa att jag skulle komma dit med datorn. Åkte dit - och där funkade den med deras skärmar, två stycken! Eftersom de ansåg att det inte var något fel på datorn fick jag varken lämna tillbaka eller byta ut den. Åkte hem och testade igen. Belinean är förstås fortfarande svart. Så nu sitter jag i en rävsax. De jag köpte datorn av säger "det är inget fel på datorn så vi kan inget göra, kolla med dem du köpte skärmen av". När jag säger att jag har testat datorn med två skärmar rycker de bara på axlarna. Om jag kontaktar dem jag köpte skärmen av frågar de självfallet om jag har testat den med en annan dator, och det har jag ju och det funkar utmärkt. Då säger de "då är det ju inget fel på skärmen så vi kan inget göra, kolla med dem du köpte datorn av". Vad gör jag nu? Om jag går ut och köper en liten begagnad skärm och det skulle råka funka med den skulle det inte lösa problemet mer än för stunden, för jag vill inte ha en liten och gammal skärm till min nya MediaCenterdator, jag vill ha min nya underbara 24-tummare. Jag förstår om det kan verka som om jag har noll koll på datorer, men så är inte fallet. Jag har haft datorer i 20 år, ett stort antal, och jag vet hur man kopplar ihop en dator och en bildskärm. Jag vet till och med att datorn måste vara påslagen för att man ska få bild... Snälla snälla någon, hjälp mig!! Annars är det 9000 kronor i sjön!
 5. I går köpte jag en ny bildskärm, en Belinea o.display 4.1 24" wide - helt fantastisk. Kopplade ihop den med min gamla dator och den funkade klockrent. I dag köpte jag en ny dator, en HP Elite Pavilion m9263: http://www.webhallen.com/prod.php?id=86333 Packade upp och installerade den till 100 % efter manualen. Anslöt bara ström, Belinea-skärmen och även ljudkabel från skärmen, ingenting annat, och satte sen på den. Bildskärmen var svart och det kom inget ljud. Jag väntade i 1,5 timme eftersom det står i manualen att det kan ta upp till en timme att starta Vista första gången, men skärmen ska ju inte vara svart för det. Har nu stängt av datorn med knappen och satt på igen och testat att ansluta skärmen med både dvi, hdmi och vga, men det är ingen skillnad. Kablarna är alltså helt nya, från i går. Men skärmen meddelar märkligt nog "signal cable not connected". Eftersom det inte är något fel på skärmen (använder den just nu med min gamla dator) måste det vara något med den nya HP-datorn. Vad kan det vara? Jag har ingen annan skärm att testa med och jag vill inte stänga av datorn med knappen hur många gånger som helst. HP verkar inte ha något diskussionforum så jag hoppas någon här kan hjälpa mig.
 6. Hej igen, nu har jag löst problemet själv. Det visade sig vara brandväggen som var boven. Jag hade förstås redan kollat och Firefox var grön där, men ändå var den tydligen blockerad för när jag testade att stänga ner brandväggen och starta Firefox funkade den hur bra som helst. Nu har jag bytt brandvägg.
 7. Tack för tipset ZuperZed, det är noterat!
 8. Jaså, finns det speciella temperaturövervakningsprogram? Kanon! Jag ska kolla SpeedFan och även känna efter vinddrag nästa gång jag startar den datorn. Tack Cecilia!
 9. Hej Mats, det här hade jag redan gjort men det glömde jag att skriva. Det var det allra första jag gjorde. Allt är rätt inställt.
 10. Hej och tack för era svar. Datorn stängs inte av när locket stängs så det var inte det jag menade, utan just om den blir för varm eller om det kan uppstå några andra fel om den alltid står på med stängt lock. Men jag ser nu att frågan kanske var lite luddigt ställd. Det är hål på ömse sidor om tangentbordet men det har jag alltid trott var högtalare, inte ventilation. Visst kan jag pröva mig fram men det är ju synd om datorn blir överhettad och pajar helt (skärmen har redan pajat). Hyllan är annars det perfekta stället för den att stå på. Det är nog bäst jag frågar på Fujitsu Siemens eget forum.
 11. När jag uppgraderade från Firefox 2 till 3 i min bärbara kom den plötsligt inte längre ut på internet. Den startar och öppnar ett antal tomma flikar som heter "Namnlös", och vad jag än skriver in för internetadresser händer det ingenting. Inget ens något felmeddelande, den är bara död. I min stationära och i en annan bärbar fungerar Firefox 3 hur bra som helst. Jag har testat allt: av- och ominstallation med och utan registerrensning och med och utan omstart av datorn. Inget hjälper. Jag installerade också Firefox 2 igen i en annan mapp (hade alltså båda installerade), men då blev det samma sak med den! Datorn har WinXP SP2, i brandväggen är Firefox inte blockerad och självklart är jag online. Med bredband. Vad kan det vara för fel? undrar Kattugglan
 12. Jag vill använda min bärbara Fujitsu Siemens Amilo M1420 som stationär med en extern skärm. Kan jag ställa datorn med stängt lock på en låg hylla och använda den hela dagarna, eller måste locket vara öppet av någon anledning? Och i så fall alltid eller bara ibland, och helt eller bara delvis? undrar Kattugglan och hoppas att någon vet
 13. Hej, jag har köpt en ny Grandstream GXP 2020 och konfigurerat den för 6 IP-telefonlinjer. Konfigureringen funkade jättebra men jag hör inget ljud, det är tyst som i graven i båda riktningarna. Jag ringer, det ringer hos den andra och den personen svarar, men vi hör inte varandra. Någon ringer till mig, jag svarar, men vi hör inte varandra. När jag lyfter luren hör jag inte heller någon ton. Inget pip, inget knäpp, inget bakgrundsljud - det är bara dödstyst. Det är samma sak med alla sex linjerna. Telefonen är kopplad direkt till routern och har ingen förbindelse med datorn. Routern är en Siemens Gigaset SX541 och där deaktiverade jag brandväggen, men det hjälpte inte ett dugg. Eftersom samtalen kopplas fram i båda riktningarna kan ju inte felet ligga i konfigurationen utan måste ligga antingen i telefonapparaten eller i routern. Vad kan felet vara? Hoppas på hjälp! Kattugglan
 14. Tack igen, Cecilia och JoAr. Jag ska följa era råd så småningom, just nu är jag bara så lycklig över att datorn funkar igen.
 15. Tack Cecilia och JoAr. Nej, självklart satt inte grafikkortet i ordentligt, nu har jag bild igen. Jag var för trött och uppgiven i går kväll. I morse kom en blåskärm med en helt ny text som sa att det var Win32k.sys som orsakade felet. Jag googlade och det verkade vara antingen hårddisken eller arbetsminnet, så då testade jag först med det enda jag inte gjorde med minnet i går kväll: då bytte jag ju först plats på dem och tog sen ut nr 1, så nu tog jag ut nr 2 i stället - och sen dess har datorn funkat utan problem. Det som sitter i nu är det ursprungliga minnet på 512 MB. Sen köpte jag ett till på 1 GB, och det är alltså det som tycks vara boven trots att jag hade med mig 512-minnet till affären och de försäkrade att minnena skulle funka ihop. Men det märkliga är att det är över ett halvår sen jag köpte det, och i början funkade det perfekt. Hade blåskärmen kommit direkt hade jag ju fattat med en gång att det var minnet. Kan det verkligen orsaka såna här problem flera månader efteråt?? Där rök en tusenlapp, för nu kan jag ju inte lämna tillbaka det. Jag vågar inte andas ut än, men det ser onekligen bra ut än så länge. Peppar, peppar... Och tack igen för alla tips!
×
×
 • Skapa nytt...