Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bor0

Medlem
 • Antal inlägg

  48
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Bor0

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1981-09-25
 1. Hej, God fortsättning! Jag har utvecklat en applikation till Windows Mobile som körs på en Datalogic Memor med Windows Mobile 6.1. Applikationen fungerar klockrent via WLAN men applikationen tryggar inte igång en GPRS/edge anslutning vid behov. Applikationen jobbar mot en server. Kommunicerar via TcpClient, en IP och en port. Via WLAN fungerar det klockrent men om WLAN inte finns tillgängligt utan endast GPRS/edge så triggar inte applikationen igång en ny anslutning som t.ex IE gör. Applikationen fungerar dock efter att IE har startats som samtidigt triggar igång en anslutning men bara ett tag. Någon som vet ifall det går att lösa så jag ständig kontakt och i så fall hur? Tacksam för hjälp!
 2. Tack alla för hjälpen! Idag hittade jag orsaken till bekymret. Sökvägen till imagemagick la jag in systemvariabeln "PATH" för att slippa tänka på sökvägen till convert.exe när olika kommandon ska köras. Det fungerar klockrent så länge det inte körs som schemalagt aktivitet. Vid körning som schemalagt aktivitet måste sökvägen till convert.exe specificeras då systemvariabeln "PATH" inte verkar åtkomlig.... Har aldrig behövt göra det förut men nu på en Win2008 server var det nödvändigt. Det var det Ha det gott!
 3. ImageMagick kommandot jag körde nu var den enkla standard test kommandot convert logo: D:\logo.gif Jag gör det för att jag märkte att ImageMagick kommandot jag körde i ett annat jobb inte fungerade när jag körde det som ett schemalagt aktivitet. I ett större sammanhang ska vissa ImageMagick kommando utföras tillsammans med annat kod och allt annat i jobbet fungerar förutom Imagemagick bitarna när det körs som schemalagt aktivitet. Det fungerade inte även om kontot schemalagda aktiviteten är ett administratörskonto. Det är Windows 2008 Server och SP2 som operativ. Tackar för hjälpen!
 4. Tack för snabba svaret. Jag har kollat loggen men hittar ingenting som ser konstigt ut. Själva "jobbet" körs en gång i minuten och ger inte ifrån sig några fel. Under "History" för "jobbet" står det bara upprepat att det har körts och slutförts utan problem. Hmhm
 5. Tack för snabbt svar. Kör jag .bat filen via utförskaren så fungerar det! Intressant
 6. Hej, Jag har ett problem med ImageMagick och "convert". ImageMagicks hemsida ImageMagick fungerar som det ska men när jag ber scheduler köra viss kommando så händer ingenting. Kommandot stoppar jag i en ".bat" som körs av schedulern. Kör jag ".bat" filen via cmd så fungerar det klockrent. Vet någon vad kan detta vara? Kontot jag kör med har alla behörigheter. Ha det bra!
 7. Det har ingenting direkt med programmering att göra men indirekt Hittade ingen bra plats annars att lägga frågan i. Kan jag flytta det till något bättre ställe?
 8. Hej, Jag undrar om någon vet om det finns tjänster för att få adressinformation om företag genom att söka på vissa sökkriterier som bankgironummer eller telefonnummer? Ange bankgironummer och erhåll namn på företaget och adressuppgifter. Ha det bra!
 9. Detta låter lovande. Min förhoppning är att det ska bli enklare att köra om alla ingående bibliotek är samlade på ett ställe. Jag hade nog lätt hittat informationen om jag visste vad jag skulle söka på Tack för hjälpen!
 10. Hej, Har nu försökt hitta information om hur jag ska underlätta för mig vad gäller användning av externa bibliotek. Jag har ett projekt som använder externa bibliotek som vi kan kalla projekt1. projekt1 innehåller några klasser som använder externa jar bibliotek. projekt1 vill jag använda i andra projekt men för att slippa inkludera alla externa jar filer skulle jag vilja inkludera endast projekt1.jar som i sin tur innehåller alla nödvändiga filer. Det har jag nästan lyckats med. Jag har lyckats packa ihop alla externa jars in i projekt1.jar och använda i annat projekt. Det fungerar så länge inte andra projektet ska köras för då hittas inte externa biblioteken som finns inbakade. Jag kan kompilera men ej köra. Hoppas någon förstår vad jag menar Ha det bra!
 11. Tackar! Jag hittade dock lite annan kod som hjälpte en hel del. Ska testa det här med scanner när jag får tid över. Det här sättet fungerar mycket snabbare än inläsning rad för rad. // Läser in filen i en stor sträng try { Reader r = new InputStreamReader(new FileInputStream(new File(mInFolder+"\\ALLA.TEXT"))); char[] buffer = new char[65536]; int len; while ((len = r.read(buffer)) != -1) { allaRader=allaRader+String.valueOf(buffer); } r.close(); } catch(IOException e){} Inläsning av filinnehålet går relativt snabbt. En fil på 30Mb tar någon minut men då detta är ingenting som jag kommer att köra ofta så är det acceptabelt. Jag läser in hela filinnehållet i en stor variabel och sedan kollar som jag strängen innehåller benämningar jag söker efter. Verkar fungera
 12. Hej! Jag behöver söka efter flera benämningar i en textfil och min tillvägagångssätt är följande: 1. Jag läser in filen i en Sträng 2. Kollar om strängen innehåller vissa benämningar Det fungerar så länge Text filen inte är så stor. I det här fallet handlar det om en textfil på ca 30Mb och det tar lång tid att läsa in Textfilen rad för rad. Finns det andra sätt att lösa mitt problem på? Snabbare sätt att läsa in en fil? Ha det bra!
 13. Tack Anders! Det var det jag trodde också Hoppas jag hittar någonting på nätet bara. Ha det bra!
 14. Tack för informationen men jag är ute efter vägledning för att göra det i Java. Hur går jag tillväga för att göra det möjligt att visuellt markera en del av en bild i Java och Swing. Jag antar att det har med MouseListeners att göra men hur får jag till dem där markeringslinjerna? All kod är välkommet. Jag antar att informationen finns på internet men för att få svar behöver jag vet vad jag veta vad jag ska söka på. Ha det bra!
 15. Hej, Jag skulle vilja reda på hur man går till väga för att markera viss area av en bild och få ut den delen av bilden. Jag har sökt på nätet men vet tyvärr inte riktigt vilka begrepp jag ska söka på för att komma åt rätt information Jag vill som sagt med mus markera en area på visad bild. Precis som man gör på många ställen. Dra med mus över en bild och markera en fyrkantig area och förhoppningsvis får ut koordinater för vidare bearbetning. Tacksam för hjälp!
×
×
 • Skapa nytt...