Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mangebula

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Om mangebula

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Ort
    Halmstad
  1. Ah, nej jag såg ditt första inlägg och sen lyckades jag anpassa det till resten av min kod innan din edit menade jag, försöker men det är så svårt att klura ut hur fasen man skriver koden, spela in makro och anpassa det brukar räcka en bit men inte alltid. Är en glad amatör på det här så ibland behöver man ta till experthjälpen!
  2. Enklast möjliga duger för mig! Jag lyckades faktiskt att få ihop det innan ditt tillägg. Så stort tack för hjälpen!
  3. Hej! Undrar om man med hjälp av ett makro kan vända på orden i en cell. Har en lista med namn enligt modellen: efternamn,förnamn Det jag vill göra är att vid komma-tecknet vända på det och få: förnamn,efternamn. En del har fler än ett förnamn så jag vill använda komma-tecknet som brytpunkt. Går detta?
  4. Tack för ditt svar. Har testat det mesta av det du föreslår faktiskt.. Har inte testat med annat tangenbord / mus, har tyvärr inget annat att testa med hemma, men jag får väl försöka låna en uppsättning att testa med. Det konstiga är ju att den startar när jag nollställt CMOS men nästa gång när jag försöker så startar den inte, fastän jag inte ändrat några inställningar alls! Men jag får väl kanske åka hem och koppla ur allt en gång till för att se om jag kan hitta något som orsakar det hela.. //Mangebula
  5. Tack för ditt svar. Har dock redan testat att koppla ut allt som inte behövs, inkl alla usb och firewire portar. Så det hjälpte inte i mitt fall, tyvärr! //Mangebula
  6. Hejsan! Har precis köpt ny dator men den fungerar inte riktigt! Har köpt: Moderkort: ASUS M3N-HT Deluxe/Mempipe Processor: AMD Phenom 9850BE Minnen: OCZ Reaper HPC 2x2048MB DDR2 PC2-8500 1066MHz Chassi: Cooler Master Cosmos S HDD: 2x WD 750GB SATA Grafikkort: BFG GeForce 9800GTX OC 70MHz GPU PSU: Corsair TX-Series 650W Nu till problemet, när jag startar datorn så kommer den inte ens till POST. Fläktarna drar igång och hårddiskarna spinnar igång, får dock inget felmeddelande från moderkortet utan det händer ingenting. Då får jag nollställa CMOS och sen brukar det funka efter kanske 3 försök att få igång den. Då startar den och jag kommer in i windows och kan använda den problemfritt! När jag sen har stängt av den och ska starta den nästa gång så börjar det om från början. Startar inte, hur många gånger man än försöker utan jag måste nollställa CMOS först. Har försökt att konigurera om BIOS så att det ska passa mitt system och då startar den när jag sparat inställningarna men inte nästa gång jag försöker! Har uppdaterat BIOS till senaste versionen (1003) och även testat med äldre versioner men det är samma sak! Har även testat att koppla bort allt som inte behövs för att starta men det hjälper inte. Plockade ut båda minnesstickorna och då pep det från moderkortet så då var ju allt som det ska där.. Har även testat att ställa in spänningen till minnena på 2,1 V och även ställt ner hastigeheten till 800MHz istället för 1066MHz men det hjälpte inte heller. Har ju svårt att tro att det skulle vara glapp någonstans eftersom den går som den ska när den väl startat! Hänger sig inte eller något sånt.. Just det ja, processorn går inte varm heller, ligger på ca 40C. Någon som har någon bra teori om va det kan vara för fel?! //Mangebula [inlägget ändrat 2008-07-22 12:43:21 av mangebula]
  7. Kanon! Tack så mycket!! //Mangebula
  8. Hejsan! Kör med två skärmar och skulle vilja öppna två separata excel fönster så jag kan maximera ett på varje skärm! Med meny och hela kittet i båda fönsterna! Går det att göra eller? Kör med Office 2007.. //Mangebula
  9. Det där lät lite för krångligt.. Det här är en liten grej jag gör för att underlätta mitt arbete, om det funkar bra så finns det kanske fler som vill använda det och det blir nog inte så bra om vi ska öppna upp för all vba kod.. Önskar även därför att använda excel för att vi använder i office paketet till i princip allt och det måste fungera för alla att öppna och använda filerna.. + att vi i dagens läge använder excel till just den här grejen och en del gamla rävar är nog mindre intresserade av att byta om det blir för stor skillnad.. Jag har en sida med markägare och en sida med en checklista för inkomna avtal.. På sidan med markägare så har jag checkbox för att markera om de ska ha något avtal inte, bland annat.. Om man klickar i att en markägare ska ha ett avtal så vill jag att ett id för den fylls i på sidan med checklistan.. Hoppas du greppar vad jag är ute efter.. Jag har några funderingar till på hur man kanske skulle kunna göra det.. Skulle man kunna göra en kod som gäller när man klickar på en checkbox, vilken som helst, och sen med hjälp av vilket nummer den har utföra viss kod.. Räknande kan jag nog klura ut själv men finns det någon procedur som gäller när man klickar i en checkbox, vilken som.. Och hur kollar jag vilket nummer den ha. Samtliga heter CheckBox1 osv.. Alternativt finns där en procedur som körs när man klickar fram ett blad? i så fall kan man räkna hur många checkboxar det finns på en viss sida och sen gå igenom alla och kolla ifall de är ikryssade och efter det fylla i info på det bladet som aktiveras? Gah, jag är riktigt kass på att formulera mig ibland alltså.. Hoppas du hajjar lite vad jag vill göra i alla fall.. Tack för all hjälp! Verkligen kanon!
  10. Hej igen! Nu har jag kommit så långt att jag kan kopiera in mina checkboxar och de hamnar där de ska och allt är lugnt på den fronten.. Nu kommer nästa problem! Hur gör jag för att kopiera VBA koden kopplad till en checkbox? Hur gör man för att koden ska referera till den checkbox man klickar i oavsett vad den heter? Jag vill kunna referera till den .LinkedCell som jag har klickat i. Hur kontrollerar jag om jag bockar i eller bockar av den? Mycket frågetecken men jag hoppas du kan hjälpa mig en bit på traven i alla fall!
  11. Har precis insett att det här är mycket svårare än jag tänkte mig att skulle vara..! Har ju lyckats få igång det som det ser ut nu.. Men jag skulle vilja kopiera in 30 checkboxar per rnMall. Kan man använda namnen CheckBox1 osv och sen referera till den med hjälp av en for loop? I stil med CheckBox(i).. Eller hur ska man gå tillväga?
  12. Det verkar fungera precis som jag vill ha det! Jag får mixtra lite med det och se vad jag kan få till! Tack så jättemycket för hjälpen! Återkommer som sagt säkert med fler bekymmer men det tar vi då!
  13. Aha, det va ju lite synd.. Jag har tänkt göra en lista på markägare, 10 rader per markägare. En del av dom ska ha avtal en del inte. Skulle vilja ha en checkbox som markerar detta samt lägger in ett id som ligger i cell(1,1) i aktuell markägare, på ett annat blad. Problemet är att ibland är det 2 markägare i ett projekt ibland kan där va 70. Vill därför ha en mall med 3 personer i grunden (ett A4) och sedan kopiera in 3 och 3 så många jag behöver. Du förstår kanske vart jag vill komma, skulle man kunna ha en mall i en separat fil som man klistrar in med hjälp av VBA och sen sorterar upp id på checkboxarna så att en kod för checkboxarna skulle kunna fungera "hur långt som helst". Hmm, blir alltid lite flummigt när jag ska förklara. Hoppas du förstår vad jag vill åstakomma! Tack för hjälpen!
  14. Får väl börja med att säga att jag är helt grön på det här med VBA programmering! Har programmerat lite delphi innan så lite allmän koll på programmering har jag väl.. Nu till mitt problem.. Jag vill ha en vba checkbox i en cell och när jag kopierar den cellen så ska checkboxen följa med, samt att den ska vara länkad till den nya cellen.. Är detta möjligt? Kommer säkert komma med massa fler problem senare men man får väl ta ett i taget! Är som sagt grön på det här och tacksam för all hjälp jag kan få!
×
×
  • Skapa nytt...