Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

eken81

Medlem
 • Antal inlägg

  56
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av eken81

 1. Vill meddela att jag hittat en lösning på problemet. Klurade på hur jag skulle kunna nollställa, vips kom en som använt denna datorn och hjälpte mig att lista ut det gamla lösenordet, så nu är det ändrat till något som vi inte kommer glömma.
 2. Jag har en dator med windows 10 på där lösenordet glömts bort. Kontot skapades inte av mig och när jag ska försöka skriva in e-postadressen så syns det tydligt att denna inte är riktig (Hur Windows godkänt denna utan att skicka ett bekräftelsemail med en länk man måste klicka på, vet i tusan.) . Den inskrivna domänen är en felstavning av Outlook. Jag lär behöva återställa datorn helt. Har hittat en sida där Microsoft beskriver hur man återställer. Vet inte säkert vilken version av Windows 10 det är, så får väl testa mig fram. Min fråga, kan jag göra något för att slippa återställning? Om jag måste återställa, vet ni något som jag måste/bör tänka på?
 3. Jag försöker skicka ett SMS till ett stort antal mottagare på en iPhone, genom den inbyggda SMS appen. Nu har jag insett att flera av mottagarna inte fått meddelandet. Hur avgränsar jag telefonnummer när jag skriver in dem för hand? Jag har inte och vill inte ha dem i telefonboken, så jag skriver in dem för hand. Som jag googlat fram verkar man inte kunna avdela numren med kommatecken. Meddelandet tycks bara ha gått iväg till några jag skrev in i början, då jag nådde plustecknet för telefonboken, tryckte på den och sedan avbryt för att få telefonen att visa grafiskt att den avgränsat numren. Jag tänkte att telefonen skulle vara smart nog att lösa detta med att jag delade av numren med mellanslag/blanksteg. Nu verkar det som att telefonen helt utan att fråga bara tagit bort de flesta numren och bara skickat till de få första. Telefonen är arbetets. Själv har jag haft flera Samsungtelefoner. Försöker lära mig tycka om iPhone, men den gör det inte lätt för mig.
 4. Hej igen Mikael63. Eller om någon annan vet. Stött på en klurighet med anledning av Windows 10. Pluggat in nätverkskabeln och får fram dialogrutan Ange Användarnamn och Lösenord. På äldre Windows så skrev man ju en lokal administratörsinloggning. I Windows 10. Vilka inloggningsuppgifter ska man använda nu, de inloggningsuppgifter man har nu är ju webbaserade inloggningsuppgifter. Vilket konto bör man använda?
 5. Har 2 skrivare jag vill använda på nätverket. 1 nätverkskrivare och 1 som bara är USB. Nätverkskrivaren (En Brother), är det bara att plugga in i Wifi routern? (Såklart lite pill med IP nummer och portar kanske,) men klarar denna router detta tror ni? USB skrivaren (En HP). Har sett att routern har USB kontakter på baksidan? vad är de till? Ska man kunna plugga in skrivaren där och dela ut den. Eller ska jag plugga in den i närmaste datorn och dela ut den från denna datorn? Båda dessa skrivare har varit inkopplade via USB på en dator, men nu har det blivit ett nätverk och fler behöver kunna skriva ut enkelt. Söker stöd i om jag är något på spåren. Eller om jag måste tänka om helt.
 6. Blir man inte låst till att föra upp filen till iTunes då? Eller blir den som ett vanligt USB-minne? Kanske är detta smidigare nu, men gamla kunskaper säger att det var krångligt.
 7. Tack för alla svar. Blev lite bråttom på slutet, men det löste sig. Genom iMovie kunde man visst ladda upp till Youtube direkt, dock tyvärr inte längre klipp än 15min, fast kontot har funktionen om att ladda upp längre klipp aktiverad tyvärr. Vi fick klippa bort nästan 5 min.
 8. Jag är inte van med Apples produkter och har fått en fråga av en vän. En filmfil är skapad i iMovie på en iPad och nu skulle vi vilja få över den in i en PC eller slutligen till en USB-sticka, men filen är för stor för att kunna mailas. Ni med större iPad/Apple-vana. Hur gör man bäst/enklast för att få filmfilen från iPadden och in i en PC/USB-sticka? Tack på förhand.
 9. Det kan inte uteslutas, men då jag har ett gäng med appar så låter jag dem uppdatera sig själva, Vad jag gör när telefonen startar om gör inte att jag kan utesluta vilken app det är som bråkar. Olika varje gång. Igår kväll ökade problemen igen en liten stund, till synes utan anledning. Nu är den skapligt lugn igen. Jag har förresten F Secure antivirus på mobilen så detta borde ha stoppat att få in appar som gör dumheter i telefonen.
 10. Hej Freezonunez Sorry att mitt svar dröjt lite. Har långsamt gått igenom länkens idéer, om det funkar eller inte har varit lite svårt att veta för att mängden omstarter har sjukit drastiskt, från att när problemen uppstod nästan konstant startat om så är jag nere på omstarter omkring 1-2 gånger om dagen. Men alltså ännu problem. Lutar åt om jag ska se denna telefon som slut och köpa en ny lur, men gillar inte att skärmarna bara blir större och större. det var en omställning att lära sig storleken på S7an, går jag in på S10an så blir den ännu lite högre. Men är kanske bara att vänja sig med. Tack för försöket, kom gärna med fler idéer om du har.
 11. I slutet på förra veckan hörde jag hur min mobil, en Samsung Galaxy S7 började starta om och om och om. Någon gång verkade den inte ens kunna starta operativsystemet på telefonen. Det slutade med att jag fick köra en fabriksåterställning. Problemet med omstarter fortsatte dock, men mer och mer sällan. Någon gång har jag nu märkt hur telefonen typ låser sig, man kan inte trycka på något på skärmen och efter några sekunder så startar telefonen om. Någon som vet en lösning? Något program man kan köra för att kika på hälsan för ram och lagringsutrymmet/"hårddisken". Jag vet inte att jag installerat någon app på ett skapligt långt tag innan dessa problem började, så tror inte det är kopplat till någon app.
 12. Hej MH, Klurade lite åt samma håll som du och har nu försökt. Kommit så långt i alla fall att jag från error meddelanden nu i alla fall får en siffra, tyvärr är siffran konstant 0. Det där med Sök och Ersätt var klurigt. Har för länge sedan använt mig av samma knep någon gång i Excel. Visade sig dock att OpenOffice Calc inte bryr sig om att räkna ersättningarna. Programmet bara gör dem. Som svar på en fråga du ställde, nej, ett värde i en cell kan bara dyka upp en gång i varje cell/rad. Varje rad är en svarande och värdet dyker upp om personen kryssat i rutan. Men jag vill i detta läget alltså inte veta vilken person har kryssat vilken ruta, utan hur många har kryssat en viss ruta. En viss ruta av flera under samma fråga. Tack för att du försökte och gav mig ideer, men står tyvärr kvar utan en lösning på mitt problem.
 13. Har gjort en enkät via Google Forms, men eftersom jag vill presentera resultatet på en bildskärmskanon så har jag tagit ut resultatet och petat in det i OpenOffice Calc. En fråga med ett stort antal kryssalternativ är värdelöst presenterat till det jag vill få ut. Googles egna staplar ser inte alls bra ut eftersom stapel och etikett inte är i linje klokt. Pga att det är 14 olika svarsalternativ. Låt oss säga som exempel att frågan är, vilka är dina favoritfrukter? Varje rad är en svarande och denna fråga hamnar i en cell likt nedan. Citron, Äpple, Päron Äpple, Mango Citron, Päron Jag vill enkelt kunna få ut siffror för varje frukt Citron 2 Äpple 2 Päron 2 Mango 1 Kan jag lyckas med detta utan att behöva räkna för hand?
 14. Vet inte om denna bör ligga under mobilt eller program men jag kör här, någon moderator får flytta denna om den ligger fel. Jag letar efter någon android-app som gör så att jag kan bestämma vilka appar som får använda min datamängd över 3g/4g. Som det är nu så kan jag få problem om wlanet lägger av eller om min app för att lyssna på poddar går ifrån de nedladdade och via mobilnätet börjar spela poddar via nätet. Då tar det inte så lång tid innan jag får ett sms att min datamängd är slut. Det jag hittat hittills är bara appar som kan beräkna åtgången, ingen app som kan stoppa vissa appar från att använda 4G helt. tack på förhand. Eken.
 15. Jag har letat men inte hittat vad för tangent på tangentbordet jag ska trycka på för att hitta första toma cellen i en kolumn. Har en sida med massa information i och efter att ha sökt genom sidan vill jag snabbt hitta ner till en tom cell längre ner på sidan. Tack på förhand.
 16. Jag söker ett nytt headset till min telefon, det som levererades med telefonen blir inte tätt i hörselgången. Tror standardheadsetet heter Samsung EO-EG9003. För någon dag sedan när jag var utomhus så hörde jag inte en podd med samtal i fast volymen var på fullt. Det var trafik nära intill och det blåste ganska duktigt. Till min S4 hade jag också original headsetet då, EO-HS3303WEG, den var mjukare och då blev det tätare i hörselgången. Tyvärr kan jag inte använda dem då jag drog sönder sladden. Vill ha ett headset som till min S4 men är beredd att lägga upp till omkring 500kr om ni har förslag på något headset som ljudmässigt är bra både för mig i musik, poddar och i samtal (både för mig och den jag pratar med). Föredrar headset som ej är bluetooth före de som är bluetooth, men även bluetooth kan vara av intresse. Kör på med era förslag. Tack på förhand.
 17. Både jag och min mamma har fått samma problem nästan samtidigt, Vid varje uppdatering skriker våra telefoner att vi har för lite lagringsutrymme. Själv har jag en 16gb Samsung Galaxy S4, Min mamma en S2a. Är det någon uppdatering som fyllt telefonens minne? Eller är det någon bugg? Jag har avinstallerat alla appar jag kunde, tömt nedladdningsmappen, flyttat alla appar som gått till minneskortet, rensat bilder och fabriksåterställt den en gång. Ändå skriker telefonen hela tiden att minnet är fullt. Har någon samma problem? Har ni hittat någon lösning? Tack på förhand.
 18. Du antog helt rätt, listan var skapad via dataverifieringsverktyget. Det du skrev var också helt rätt. Tack så mycket.
 19. Jag har skapat en listruta i Excel 2007. Det fungerade utan större problem. Problemet jag har är att jag också vill tillåta egna värden. Varför då? Jo jag har skapat en slags faktura, där jag lägger in olika varor via listrutan och hämtar styckpriset från ett annat blad. Problemet är att jag inte kan lägga in alla varor det kan vara. Det kan ibland gå utanför listan, då vill jag att den som fyller i den ska kunna skriva ett eget värde där listrutan ligger som inte skapar ett styckepris i kolumnen bredvid. Nu får jag bara ett felmeddelande om jag försöker. Hoppas mitt problem går att förstå.
 20. Tror min fråga passar bättre under databaser än under Excel. Jag har viss kunskap om databaser genom Access för ungefär 10 år sedan, men är annars ganska ny och okunnig. Jag behöver hjälp med att konsolidera information från olika tabeller i en SQL databas. Jag har inte byggt databasen utan det har ett annat företag. Nu vill vi få ut: Namn Adress Personnummer Telefon Problemet är att de ligger i olika tabeller. Men jag har funnit primärnyckeln. Alltså det nummer som kopplar samman namn och adress i ena tabellen med telefonnumren i andra tabellen. Databasen ligger på en Microsoft Windows Server 2012- server. Som jag har tillgång till. Jag har öppnat databasen genom en anslutning till Excel. Hur skulle ni enklast kunna slå ihop dessa till en databas, ett kalkylblad? Alltså hur skulle ni göra? Att fråga utvecklarna har vi försökt, men de har inte varit så hjälpsamma eftersom de vet att vi ska lämna dem. Ska de hjälpa oss vill de ha rätt saftigt betalt för det. All hjälp närmare än lösning mottages tacksamt.
 21. Tack för alla lösningar. Trodde inte Oves lösning skulle funka, har läst och min erfarenhet är att om man ändrar formateringen så vet Excel ändå om att det finns del av dagar, delar av dygn bakom siffran, men detta funkade. Dagar och Datediff har jag inte fått att fungera, men har inte lagt ner så stor tid på det när jag hittade ett sätt som fungerade, men tack för svaren. Hittade en egen lösning. Eftersom datum är antal dagar från 1900-01-01 och klockslag ger "komma" någonting på heltal så kom jag själv på en möjlig lösning. Avrunda.nedåt/Rounddown Med denna lösning så formatera man inte bara bort decimalerna utan de blir helt borttagna. så visar man decimaler så kan man få det att stå ,00. Tack för svaren.
 22. Jag har ett problem i Excel Vill beräkna skillnad i antal dagar mellan 2 datum, inga problem där. Problemet jag har får jag genom att rådatan jag använder innehåller också klockslag i samma celler. Kan jag på något sätt få Excel att bortse från klockslagen? Kör man formatera datumformat så finns ännu klockslagen i bakgrunden och ställer till det. Alltså 2015-01-01 till 2015-01-03 ska ge svaret 2. Men med klockslagen kan svaret bli avrundat till 3. Tack på förhand.
 23. Tackar. Kikade på länken och såg att de beskrev precis samma fel som jag hade. När jag visste att det var A2DP som bråkade så sökte jag vidare och hittade http://www.broadcom.com/support/bluetooth/update.php Laddade ner filen och innan installationen ens var klar så hade den kopplat upp sig mot högtalaren och ljudet hördes ur den. Hm. hur ska jag nu inte glömma detta tills nästa gång jag fabriksåterställer den nästa gång, men då kanske det blir en ny dator förståss och då med windows 10, som jag hoppas får detta stöd inbyggt i sig. Tack för hjälpen NoWin.
 24. Hej Har ett problem jag har försökt få hjälp av försäljaren med, men de har inte lyckats så jag vänder mig hit där jag tror att den samlade kunskapen är större. Har en Exibel BDX1400 högtalare som jag spelat/spelar musik via Bluetooth i. Sedan jag gjorde en fabriksåterställning på min bärbara laptop, Asus UL50vt, så kan jag inte längre spela musik via laptopen, men det går via min mobil och surfplatta. Jag hittar högtalaren när jag söker efter den, men installationen av nödvändiga drivrutiner tycks inte gå rätt till. Jag kan inte längre få upp den rutan där jag tidigare öppnade och tryckte på knappen anslut. Jag har hittat min dator på Asus hemsida och installerat om Bluetoothdrivrutinerna, men med samma resultat. Som jag sa tidigare så kan jag spela musik via mobilen i högtalaren, men jag kan inte koppla mobilen till datorn längre. Så allt talar för att felet finns i datorn. Har ni några tips så jag kan få Bluetoothen att fungera rätt igen och kunna spela musik från datorn. Mitt operativsystem är Windows 7 Home Premium, 64bit. mvh Eken81
 25. Hej Har sedan en tid problem med att när jag höjer eller sänker volymen på min Samsung Galaxy S4 så pausas eller stängs ljudet av. Måste vara telefonen och inte appens fel för samma sak händer i appen för, Spotify, Youtube och Sveriges Radio. Samtidigt något jag tror hör ihop eftersom det uppstod samtidigt. På alarmet på telefonen går över till ljudlöst efter att ha ringt 1-2 sekunder. Ser man på skärmen ser man ännu att man kan stänga av eller mutea det. Så det har inte stängt av själva alarmet, bara ljudet. Hjälp tack.
×
×
 • Skapa nytt...