Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

eken81

Medlem
 • Antal inlägg

  56
 • Gick med

 • Senaste besök

Om eken81

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  VISBY
 1. Vill meddela att jag hittat en lösning på problemet. Klurade på hur jag skulle kunna nollställa, vips kom en som använt denna datorn och hjälpte mig att lista ut det gamla lösenordet, så nu är det ändrat till något som vi inte kommer glömma.
 2. Jag har en dator med windows 10 på där lösenordet glömts bort. Kontot skapades inte av mig och när jag ska försöka skriva in e-postadressen så syns det tydligt att denna inte är riktig (Hur Windows godkänt denna utan att skicka ett bekräftelsemail med en länk man måste klicka på, vet i tusan.) . Den inskrivna domänen är en felstavning av Outlook. Jag lär behöva återställa datorn helt. Har hittat en sida där Microsoft beskriver hur man återställer. Vet inte säkert vilken version av Windows 10 det är, så får väl testa mig fram. Min fråga, kan jag göra något för att slippa återställning? Om jag måste återställa, vet ni något som jag måste/bör tänka på?
 3. Jag försöker skicka ett SMS till ett stort antal mottagare på en iPhone, genom den inbyggda SMS appen. Nu har jag insett att flera av mottagarna inte fått meddelandet. Hur avgränsar jag telefonnummer när jag skriver in dem för hand? Jag har inte och vill inte ha dem i telefonboken, så jag skriver in dem för hand. Som jag googlat fram verkar man inte kunna avdela numren med kommatecken. Meddelandet tycks bara ha gått iväg till några jag skrev in i början, då jag nådde plustecknet för telefonboken, tryckte på den och sedan avbryt för att få telefonen att visa grafiskt att den avgränsat numren. Jag tänkte att telefonen skulle vara smart nog att lösa detta med att jag delade av numren med mellanslag/blanksteg. Nu verkar det som att telefonen helt utan att fråga bara tagit bort de flesta numren och bara skickat till de få första. Telefonen är arbetets. Själv har jag haft flera Samsungtelefoner. Försöker lära mig tycka om iPhone, men den gör det inte lätt för mig.
 4. Hej igen Mikael63. Eller om någon annan vet. Stött på en klurighet med anledning av Windows 10. Pluggat in nätverkskabeln och får fram dialogrutan Ange Användarnamn och Lösenord. På äldre Windows så skrev man ju en lokal administratörsinloggning. I Windows 10. Vilka inloggningsuppgifter ska man använda nu, de inloggningsuppgifter man har nu är ju webbaserade inloggningsuppgifter. Vilket konto bör man använda?
 5. Har 2 skrivare jag vill använda på nätverket. 1 nätverkskrivare och 1 som bara är USB. Nätverkskrivaren (En Brother), är det bara att plugga in i Wifi routern? (Såklart lite pill med IP nummer och portar kanske,) men klarar denna router detta tror ni? USB skrivaren (En HP). Har sett att routern har USB kontakter på baksidan? vad är de till? Ska man kunna plugga in skrivaren där och dela ut den. Eller ska jag plugga in den i närmaste datorn och dela ut den från denna datorn? Båda dessa skrivare har varit inkopplade via USB på en dator, men nu har det blivit ett nätverk och fler behöver kunna skriva ut enkelt. Söker stöd i om jag är något på spåren. Eller om jag måste tänka om helt.
 6. Blir man inte låst till att föra upp filen till iTunes då? Eller blir den som ett vanligt USB-minne? Kanske är detta smidigare nu, men gamla kunskaper säger att det var krångligt.
 7. Tack för alla svar. Blev lite bråttom på slutet, men det löste sig. Genom iMovie kunde man visst ladda upp till Youtube direkt, dock tyvärr inte längre klipp än 15min, fast kontot har funktionen om att ladda upp längre klipp aktiverad tyvärr. Vi fick klippa bort nästan 5 min.
 8. Jag är inte van med Apples produkter och har fått en fråga av en vän. En filmfil är skapad i iMovie på en iPad och nu skulle vi vilja få över den in i en PC eller slutligen till en USB-sticka, men filen är för stor för att kunna mailas. Ni med större iPad/Apple-vana. Hur gör man bäst/enklast för att få filmfilen från iPadden och in i en PC/USB-sticka? Tack på förhand.
 9. Det kan inte uteslutas, men då jag har ett gäng med appar så låter jag dem uppdatera sig själva, Vad jag gör när telefonen startar om gör inte att jag kan utesluta vilken app det är som bråkar. Olika varje gång. Igår kväll ökade problemen igen en liten stund, till synes utan anledning. Nu är den skapligt lugn igen. Jag har förresten F Secure antivirus på mobilen så detta borde ha stoppat att få in appar som gör dumheter i telefonen.
 10. Hej Freezonunez Sorry att mitt svar dröjt lite. Har långsamt gått igenom länkens idéer, om det funkar eller inte har varit lite svårt att veta för att mängden omstarter har sjukit drastiskt, från att när problemen uppstod nästan konstant startat om så är jag nere på omstarter omkring 1-2 gånger om dagen. Men alltså ännu problem. Lutar åt om jag ska se denna telefon som slut och köpa en ny lur, men gillar inte att skärmarna bara blir större och större. det var en omställning att lära sig storleken på S7an, går jag in på S10an så blir den ännu lite högre. Men är kanske bara att vänja sig med. Tack för försöket, kom gärna med fler idéer om du har.
 11. I slutet på förra veckan hörde jag hur min mobil, en Samsung Galaxy S7 började starta om och om och om. Någon gång verkade den inte ens kunna starta operativsystemet på telefonen. Det slutade med att jag fick köra en fabriksåterställning. Problemet med omstarter fortsatte dock, men mer och mer sällan. Någon gång har jag nu märkt hur telefonen typ låser sig, man kan inte trycka på något på skärmen och efter några sekunder så startar telefonen om. Någon som vet en lösning? Något program man kan köra för att kika på hälsan för ram och lagringsutrymmet/"hårddisken". Jag vet inte att jag installerat någon app på ett skapligt långt tag innan dessa problem började, så tror inte det är kopplat till någon app.
 12. Hej MH, Klurade lite åt samma håll som du och har nu försökt. Kommit så långt i alla fall att jag från error meddelanden nu i alla fall får en siffra, tyvärr är siffran konstant 0. Det där med Sök och Ersätt var klurigt. Har för länge sedan använt mig av samma knep någon gång i Excel. Visade sig dock att OpenOffice Calc inte bryr sig om att räkna ersättningarna. Programmet bara gör dem. Som svar på en fråga du ställde, nej, ett värde i en cell kan bara dyka upp en gång i varje cell/rad. Varje rad är en svarande och värdet dyker upp om personen kryssat i rutan. Men jag vill i detta läget alltså inte veta vilken person har kryssat vilken ruta, utan hur många har kryssat en viss ruta. En viss ruta av flera under samma fråga. Tack för att du försökte och gav mig ideer, men står tyvärr kvar utan en lösning på mitt problem.
 13. Har gjort en enkät via Google Forms, men eftersom jag vill presentera resultatet på en bildskärmskanon så har jag tagit ut resultatet och petat in det i OpenOffice Calc. En fråga med ett stort antal kryssalternativ är värdelöst presenterat till det jag vill få ut. Googles egna staplar ser inte alls bra ut eftersom stapel och etikett inte är i linje klokt. Pga att det är 14 olika svarsalternativ. Låt oss säga som exempel att frågan är, vilka är dina favoritfrukter? Varje rad är en svarande och denna fråga hamnar i en cell likt nedan. Citron, Äpple, Päron Äpple, Mango Citron, Päron Jag vill enkelt kunna få ut siffror för varje frukt Citron 2 Äpple 2 Päron 2 Mango 1 Kan jag lyckas med detta utan att behöva räkna för hand?
 14. Vet inte om denna bör ligga under mobilt eller program men jag kör här, någon moderator får flytta denna om den ligger fel. Jag letar efter någon android-app som gör så att jag kan bestämma vilka appar som får använda min datamängd över 3g/4g. Som det är nu så kan jag få problem om wlanet lägger av eller om min app för att lyssna på poddar går ifrån de nedladdade och via mobilnätet börjar spela poddar via nätet. Då tar det inte så lång tid innan jag får ett sms att min datamängd är slut. Det jag hittat hittills är bara appar som kan beräkna åtgången, ingen app som kan stoppa vissa appar från att använda 4G helt. tack på förhand. Eken.
 15. Jag har letat men inte hittat vad för tangent på tangentbordet jag ska trycka på för att hitta första toma cellen i en kolumn. Har en sida med massa information i och efter att ha sökt genom sidan vill jag snabbt hitta ner till en tom cell längre ner på sidan. Tack på förhand.
×
×
 • Skapa nytt...