Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kurtson

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Kurtson

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1969-11-10

Profil

 • Ort
  Ljusterö
 1. Ungarna har i alla fall tiggt om en SE telefon igen, de har inte kommit överens med nokia (och jag tror de tycker att 2Mpix är för urusel upplösning för en kamera, de är lite för bortskämda med familjens nikonserie....) Jag tror det lutar åt elmen i alla fall, den är prisvärd och går den åt pipan så kan man skramla ihop till en ny. men vi kollar vidare. generellt kan vi väl enas om att det faktiskt är ett ganska kasst utbud av telefoner just nu i den här klassen...
 2. Stör mig på att varje gång jag byter katalog på nätverksdisken, så ska programmet läsa in allt och det kan ta typ 2-3 minuter och man t.ex. går in under musik. Kikar man på en mapp, inser att det var fel, backar tillbaks, så tar det 2-3 min IGEN. Kan inte programmet minnas något om man ber den? Den kan få skanna av disken och spara index om den vill, bara det går snabbt när jag vill använda den.....
 3. Började kika på en mediabox, då det börjar samlas en del på nätet man vill se. Vi har haft xbmc ett tag, men jaja... lite sådär, resten av familjen tycker det är jobbigt att dra igång datorn för det. Har kikat på WD TV live. OK? Önskemål om funktion: Spela upp de flesta filmformaten för datorn Koppla upp och spela från youtube och de playkanalerna på nätet (svt, tv3,tv4,kanal4 o 9 osv..) fungera som internetradio vore trevligt med. tips?
 4. Ungarnas SE g502 har nu efter 2 år helt gett upp och de ska få igen få varsin ny mobil. Trots alla nedskrivningar så är jag förvånad hur bra G502:an hållt med tanke på deras livstil. Vi pratar två tjejer, 13 o 15, som intensivt nött sina telefoner, tappat i vattenpölar. Flugit ur fickor när de galopperat fram längs skogsstigar. Båda har ju sneglat på min iphone, men tyvärr går alla smartphones bort pga av att de måste gå att hantera med vantar på. De har dessutom alldeles för dålig batteritid. Telefonen ska hålla för hyffsat aktivt användande från 6:30 på morgonen till säg 21-22 på kvällen (worst case), och det är först på kvällstid de har möjlighet att ladda den igen. De snackar, smsar, lyssnar på musik och fotar en hel del. Vi har kikat på SE Elm, de vill verkligen ha en SE igen. Men den är så vansinnigt kritiserad på siter som t.ex. prisjakt, men å andra sidan var deras kära G502 det också. Elmen har ju fått stor kritik för den dåliga mottagningen och det har ju G502an också, och det här har vi lidit av, allt för ofta har de hamnat utanför täckningen. Vi bor på landet en bit utanför stockholm, så tyvärr finns alldeles för många svackor där 3G inte finns så en telefon som snabbt upptcäker detta och går över till GSM vore bra. Jag är öppen för förslag, men vi ska försöka hålla oss inom en rimlig budget. Mobilen ska ha en förväntat livslängd av 2 år. Några förslag eller åsikter. Ska jag ringa upp gamla kollegorna som numera finns på SE och be dem att Lägga upp riktlinjer för en ny mobil. :-) BTW Jag jobbar numera inom byggbranchen och där ser man hur dåligt det är med utbudet av mobiler för hantverksproffas. De vill ha moderna telefoner, 9-12h aktiv samtalstid, komma åt mail, se pdfer, leta info m.m. stöt, damm (gips) o fukttålig. Jag uppfattar det som om de flesta tillverkare förväntar sig att alla mobilköpare är kontorsplacerade personer med laddstation bredvid datorn. Apple är väl det företag som minst av allt förväntar sig att deras användare befinner sig utomhus. Få telefoner som görs för folk med aktivt liv utomhus nuförtiden. Man hör ju dagligen om folk som fått mobilerna sabbade under sportutövning eller fritidsaktiviteter. Jag är kanske kräsen, men jag tycker ju t.ex. att iphonen kan vara hur seg som helst när man snabbt måste ringa, tar en evighet att växla program ibland.
 5. Jag ska sätta mig och gå genom era svar lite senare, men som jag skrev i första inlägget så kan jag inte ändra workgroup på t.ex. wd disken, inte routern heller. Visserligen SKA jag få detta att fungera, men nu så ser jag det mer som en utmaning. Tyvärr innehåller wd disken alla foton, filmer o musik som man kan tänkas vilja se eller streama, och då är vi nu låsta till allt utom w7 för detta. Men som sagt, jag ska kika genom senare för att se om jag hittar en lösning bland era svar. och nej, jag kan INTE få samma namn workgroup på allt, tyvätt.
 6. Har ett nätverk hemma bestående av några linuxburkar, några xp, en wd-nätverksdisk och nu två stycken windows 7 (ultimate - har jag testat denna gång). Tyvärr finns inte alla inom samma workgroup. WD'n kan jag inte byta på, har glömt lösen och är inte beredd att resetta den fullt ut för detta ändåmål Alla xp ser alla andra datorer, finns på två olika workgroups Alla Ubuntu/Linuxavarter, ser alla andra datorerna, finns också på två olika workgroups W7-burkarna ser bara varandra, finns på samma workgroup som flertalet av de andra. Har testat att göra en till w7 och den sågs också, av alla, men såg själv bara de egna. Alltså de ser inte ens routern på nätverket om man ber dem kolla efter, även om de nyttjar den, men de ser den inte som en enhet. Någon som har tips att komma med? Förstår inte varför W7 ska ha blivit så svår att sammarbeta med andra system för.
 7. Hum... Måste nog hitta annan firmware. Finns ingen bridgemode möjlighet i den jag har.
 8. Se där! Det är exakt vad jag vill åstakomma, får kolla upp detta i morgon! Tack för svaret!
 9. Så, då har man uppgraderat sitt bredband från telia och fått en ny router. Den gamla zyxeln står på hyllan och dammar. Mitt behov idag vore att kunna använda zyxeln som en client till nya routern, dvs att den agerar link upp och att jag kan koppla in datorer och skrivare till zyxeln och via den få dessa uppkopplade via thomson routern. Går det att byta firmware i zyxeln så att den istället för att via wan ansluta till nätet gör det via wlanet?
×
×
 • Skapa nytt...