Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

arjemma

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

Om arjemma

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1990-01-05

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.kate-ritchie.com

Profil

 • Ort
  Linköping
 1. Aa jag tänkte testa det jag med. Hoppas Vegas kan öppna det dock. Förresten, på mina äldsta filmer så blir det "interlaced" när jag rippar. Eller rättare sagt när jag rippade dom förut. Om jag rippar i okomprimerat, slipper jag "interlaced" då? Vill nämligen inte ha det på filmerna :/ Allt är filmat med video 8 band och sedan överfört i högsta kvalitét till dvd skivor för 4 år sen. "Interlaced" syns inte på tvn när man kollar på dom, men syns på datorn. Någon som vet varför? Anledningen till att jag skriver "interlaced" är för att jag inte vet vad det heter på svenska hehe. Men googla så fattar ni
 2. Jo jag vet, men eftersom jag bara ska visa upp de här på ett kalas så gör det inte så jättemycket att kvalitén inte är 100%. Jag ska dock redigera dom mer utförligt sen, och då ska jag satsa på okomprimerat Så vilket är det bästa formatet att använda om man vill komprimera dom?
 3. Jag använde Sony Vegas jämt förut när jag hade PC men sen så slutade jag när jag köpte Mac. Saknade programmet så mycket och jag lyckades inte hitta en ersättare så igår installerade jag både Windows 7 och Sony Vegas Pro 10 på min Mac. Jag har dock lite frågor som jag hoppas att det finns någon som kan svara på. Vilka format är mest kompatibla med Vegas? Jag har laddat ner K lite codec pack och har därmed de flesta codecs. Kan bara öppna vissa filer dock, så skulle vilja veta vilket format man bör satsa på. Vilket är det bästa programmet att rippa dvd-skivor med (till Mac)? Jag har filmer på mig själv när jag var liten som jag vill redigera nämligen. Jag vill inte ha för stor storlek, men ändå bra kvalitet. Jag vet att video är stort, men jag menar mer att jag inte vill ha en fil på 5GB när det bara är 40 minuters film. Jag använder helst MacOS när jag rippar, och vill helst bara använda Windows partitionen till själva redigeringen.
 4. Okej det är säkert för att jag kryssade i att det skulle vara standard. Nu borde det vara fixat.
 5. Tack för tipset, jag har installerat det på min blogg nu! Jag vet dock inte om det fungerar... ser du någon kryssruta vid skicka kommentar knappen? http://friluftsemma.se/ibland/
 6. Jag har en blogg gjord i wordpress här: http://friluftsemma.se/ När jag får en kommentar så vill jag att mitt wordpress ska meddela kommentatorn via email när jag svarar på kommentaren. Går det?
 7. Och smart som jag är så hade jag inte ens testat innan jag skrev det här. Var väl rädd att förstöra skivorna. Men ja det funkade så ni kan låsa tråden. Bra att de görs regions fria redan från början!
 8. Jag köpte nyligen en LG BD650 hos Elgiganten, och personalen sa att det var lätt att göra den regions fri. Sök bara på Google sa han. Nu har jag sökt på Google men jag hittar inget. Någon som kan hjälpa till?
 9. Jag laddade ner MKVtoolnix och sedan MKVcleaver. Jag extraherade video strömmen från en film och valde att programmet skulle konvertera H.264 filen till AVI. Allt funkade prima och jag kunde kolla på den nya AVI filen i VLC. Men det funkar inte att importera den i Sony Vegas. Andra AVI filer funkar fin fint at importera dock. Några förslag?
 10. Jo har testat det men det funkar inte Ska försöka att installera om drivrutinerna nu. Så konstigt att det slutade fungera eftere cs5 installationen. EDIT: Jag installerade Bamboo dock som man kan hitta på Wacom's hemsida och nu funkar allt perfekt! Var tvungen att avinstallera de gamla drivrutinerna också.
 11. MEN nu tänkte jag att jag kunde börja jobba igen, så jag gick och köpte och installerade Photoshop CS5. Nu funkar inte tryckkänsligheten i varken den nya versionen eller den gamla. :S
 12. Jag använde den här lösnigen: Start > i sökfältet skriv Enhetshanteraren > klicka på Enhetshanteraren > expandera fliken HID (Human Interface Devices) > högerklicka på Wacom Virtual Hid Driver > välj Inaktivera/Disable => Starta om datorn. Den är fortfarande inaktiverad men plattan fungerar bättre än någonsin!
 13. Jag tror att den fixade sig faktiskt Har ritat i 15 minuter nu och än så länge funkar den. Tack! ♥
 14. Hm den personen verkar inte ha samma problem men ska jag testa ändå? Jag har precis lyckats få bort en irriterande rund ring som kom upp varenda gång jag klickade med pennan. Så att reseta känns lite dumt? Då kommer ju det komma tillbaka eller? Start > Alla Program > Pen tablet > Reset tablet preferences Jag har inte det på min dator? :S Har jag kanske glömt att installera nåt? Jag provade att inaktivera Wacom Virtual Hid Driver så ska starta om och testa nu.
 15. Jag är inte säker på om det här är rätt forum, so flytta den gärna om den hör hemma någon annanstans Jag har börjat få problem med min gamla kära ritplatta. Det är en Wacom Bamboo A6 som nu helt plötsligt har bestämt sig för att krångla. Jag använder den i Photoshop och direkt efter starten av programmet så funkar tryckkänsligheten precis som den ska. Den forsätter sen att funka i kanske 10 minuter, men sen lägger den av. Då blir det likadana linjer som om jag hade använt musen. Sen om jag väntar i runt 5 minuter så börjar det funka igen, och sen slutar den funka igen efter ett tag. Typ som en blinkers haha. Är det glapp eller vad kan det vara för fel? Det konstiga är ju att man fortfarande kan rita med den, men utan tryckkänslighet. Eller är det fel på mjukvaran? Det var därför jag var lite osäker på var jag skulle placera den här tråden.
×
×
 • Skapa nytt...